ΥΛΙΚΑ
Για το cupcake
- 220 gr. βούτυρο
- 260 gr. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 190 αλεύρι
- 70 gr. κακάο
- 1,5 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 150 ml γάλα
- λίγο αλάτι
- ένα κουταλάκι φυσική βανίλια
Για τη σάλτσα καραμέλας
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Για τη ganache σοκολάτας
- 200 gr. κρέμα γάλακτος
- 220 γραμμάρια κουβερτούρα
- 30 gr. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε ένα ένα τα αυγά, το αλάτι και την βανίλια.
Αναμιγνύεται το κακάο, με το αλεύρι και το μπέικιν και τα προσθέτετε και αυτά στο παραπάνω μείγμα εναλλάξ με το γάλα. Τα βάζετε στα ειδικά φορμάκια και ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά.
Βράζετε το ζαχαρούχο γάλα για περίπου 3 ώρες σε χαμηλή φωτιά μέσα σε κατσαρόλα με νερό τόσο όσο να σκεπάζει το κουτί. Έτσι θα έχετε μια πηχτή σάλτσα καραμέλας.
Έπειτα για τη ganache ζεσταίνεται την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο και λιώνετε μέσα σε αυτή την τριμμένη κουβερτούρα. Αφού βγάλετε τα cupcakes, με το κουτάλι κάνετε μια στρώση καραμέλας και από πάνω περιχύνετε τη ganache σοκολάτας και τα cupcakes σας είναι έτοιμα!
Χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε ένα ένα τα αυγά, το αλάτι και την βανίλια.
Αναμιγνύεται το κακάο, με το αλεύρι και το μπέικιν και τα προσθέτετε και αυτά στο παραπάνω μείγμα εναλλάξ με το γάλα. Τα βάζετε στα ειδικά φορμάκια και ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά.
Βράζετε το ζαχαρούχο γάλα για περίπου 3 ώρες σε χαμηλή φωτιά μέσα σε κατσαρόλα με νερό τόσο όσο να σκεπάζει το κουτί. Έτσι θα έχετε μια πηχτή σάλτσα καραμέλας.
Έπειτα για τη ganache ζεσταίνεται την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο και λιώνετε μέσα σε αυτή την τριμμένη κουβερτούρα. Αφού βγάλετε τα cupcakes, με το κουτάλι κάνετε μια στρώση καραμέλας και από πάνω περιχύνετε τη ganache σοκολάτας και τα cupcakes σας είναι έτοιμα!