25 Οκτ 2018

ΠΛΕΚΤΟΣ ΣΚΟΎΦΟΣ ΑΝΤΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΚΆΣ

ΣΚΟΎΦΟΣ
Για να πλέξουμε με έναν ανδρικό σκούφο και ένα γιακά θα χρειαστούμε περίπου μιάμιση με δύο κούκλες με μήκος 200 μετράς τα 100 γραμμάρια!
Ξεκινάμε για το σκούφο με 120 ποδαράκια και βελόνες νούμερο 3,5. Θα μπλέξουμε δύο - τρεις  σειρές μόνο λάστιχο και θα συνεχίσουμε με βελόνες νούμερο 4 για ύψος περίπου 6-7 πόντων!
Στη συνέχεια θα να πλέξουμε “μονό” λάστιχο, αλλά θα χρησιμοποιούμε δύο διαφορετικές βελόνες μία νούμερο 4 και μία νούμερο 6.  Έτσι το “μονό” μας λάστιχο θα αλλάξει λίγο υφή και θα γίνει πιο αφράτο!
Συνεχίζουμε με αυτό τον τρόπο πλέκοντας “μονό” λάστιχο για ύψος είκοσι τεσσάρων εκατοστών !
Στη συνέχεια θα κλείσουμε 2 πόντους σε έναν και θα συνεχίσουμε για τρεις-τέσσερις σειρές πάλι “μονό” λάστιχο με τον ίδιο τρόπο.
Κλείνουμε και ράβουμε το σκούφο μας!

ΓΙΑΚΆΣ
Ξεκινάμε να πλέκουμε ρίχνοντας 45 ποδαράκια με βελόνες νούμερο 3,5. Πλέκουμε 2 Σέρρες Μόνο καλή, ή τη λεγόμενη πλέξη “μους” . Στη συνέχεια θα πλέξουμε ένα υποτυπώδες σχέδιο!
Δηλαδή 7 πόντους μους 6 πόντους καλή 6 πόντους ανάποδοι, 8  πόντους καλή, 6 πόντους ανάποδη, 6 πόντους καλή και κλείνουμε με 7 πόντους “μους” δηλαδή πάντα καλή!

Συνεχίζουμε στη δεύτερη σειρά στην αρχή και στο τέλος με “μους” και στα ενδιάμεσα όπου είναι ανάποδα πλέκουμε ανάποδα όπου είναι καλή πλέκουμε καλή!

Θα συνεχίσουμε για να πλέκουμε περίπου για μισό μέτρο, τόσο περίπου είναι για ένα συνηθισμένο γιακά… βέβαια μπορούμε και να το δοκιμάσουμε και να το κάνουμε μικρότερο ή μεγαλύτερο ανάλογα με το πώς το θέλουμε!
Στο τελείωμα θα πλέξουμε δυο-τρεις σειρές με βελόνες νούμερο 3,5 και θα κλείσουμε τους πόντους!
Ράβουμε ενώνοντας την αρχή με το τέλος και έτσι είναι έτοιμος ο γιακάς μας!

Καλή Επιτυχία!
Σίσσυ Μ.

Περισσότερα »