8 Απρ 2015

Γιορτάζουν σήμερα 8 Απριλίου 2015ΑΓΑΒΟΣ, ΡΟΥΦΟΣ, ΦΛΕΓΜΩΝ, ΑΣΥΓΚΡΙΤΟΣ, ΚΕΛΕΣΤΙΝΟΣ, ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ, ΝΗΦΩΝ, ΑΜΑΝΔΡΟΣ, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ, ΜΑΞΙΜΗ, ΜΑΚΑΡΙΑ, ΠΕΡΠΕΤΟΥΟΣ
Νηστεία
Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω,

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα
  
 Άγιοι Άγαβος, Ρούφος, Φλέγων και Ασύγκριτος από τους
    70 Αποστόλους
    Όσιος Κελεστίνος (1)Πάπας Ρώμης
    Άγιος Παυσίλυπος
    Άγιος Ιωάννης ο Ναύκληρος
    Όσιος Νήφων ο Ρώσος ο θαυματουργός
    Άγιος Ιωάννης ο Κουλικάς
    Άγιος Αμάνδος
    Άγιοι Ιανουάριος, Μαξίμη και Μακαρία οι Μάρτυρες
    Άγιος Περπέτουος
    Όσιος Ρούφος εν τη Λαύρα του Κιέβου ασκήσαντος
Μεγάλη Τετάρτη :
Την Μεγάλη Τετάρτη γίνεται ανάμνηση του γεγονότος το οποίο έλαβε χώρα δύο ημέρες πριν από το Πάσχα και όταν ο Κύριος πήγαινε στα Ιεροσόλυμα, όπου έγινε η σύγκληση του ανώτατου δικαστηρίου για την καταδίκη του Χριστού. Εκεί και  ενώ βρισκόταν στο σπίτι στου λεπρού Σίμωνα, τον πλησίασε μια πόρνη κι άλειψε το κεφάλι Του με πολύτιμο μύρο. Επειδή το μύρο ήταν πανάκριβο (γύρω στα τριακόσια δηνάρια), οι μαθητές του Κυρίου την επέκριναν αλλά ο Κύριος την υπερασπίστηκε.
Αυτή η γυναίκα έγινε κοινωνός της διδασκαλίας του Κυρίου και ταξίδεψε παντού για να διαδώσει το λόγο Του.

(1) Ο Άγιος Κελεστίνος γεννήθηκε στην Ρώμη, από τον χριστιανό πατέρα Πρίσκο. Εγινε από νεαρή ηλικία διάκονος. Χρήστηκε Πάπας μετά το θάνατο του πάπα Βονιφάτιου το 422 μ.χ. 
Καταδίκασε το νεστοριανισμό και έστειλε μάλιστα αντιπροσώπους στη Οικουμενική Σύνοδο στην Έφεσο, το 431μ.χ..  Στον Άγιο Κελεστίνο αποδίδονται και έστειλε αντιπροσώπους στη Οικουμενική Σύνοδο στην Έφεσο, το 431 μ.χ..
Πολέμιος των αιρέσεων,  εργάσθηκε για την αναίρεση των κακοδοξιών του Πελαγιανισμού στη Μεγ. Βρετανία. Κοιμήθη στις 6 Απριλίου 432 μ.Χ.. Τα λείψανά του σήμερα βρίσκονται στη Βασιλική της Σάντα Πρασέντε και η Καθολική εκκλησία γιορτάζει τον Άγιο στις 6 Απριλίου.
Περισσότερα »

Σαν σήμερα 8 Απριλίου (video)
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :
Περισσότερα »

«Μια γλυκιά Καλημέρα με όμορφες θετικές σκέψεις» !


Περισσότερα »