23 Ιουν 2017

Γιορτάζουν σήμερα 23 Ιουνίου

ΑΓΡΙΠΠΙΝΑ, ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ, ΔΗΜΙΤΡΙΑΝΟΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΕΥΣΤΟΧΙΟΣ, ΓΑΙΟΣ, ΛΟΛΛΙΑΣ, ΠΡΟΒΗΣ, ΟΥΡΒΑΝΟΣ, ΒΑΡΒΑΡΟΣ, ΕΘΕΛΝΤΡΕΝΤΑ, ΔΑΝΙΗΛ, ΝΙΚΗΤΑΣ 
 Νηστεία - Επιτρέπεται το ψάρι

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα
Αγία Αγριππίνα (1)
Άγιοι Αριστοκλής ο πρεσβύτερος, Δημητριανός διάκονος και Αθανάσιος αναγνώστης
Άγιοι Ευστόχιος ο Πρεσβύτερος, Γάϊος ο ανεψιός του, και τα παιδιά αυτού Λολλία, Πρόβη και Ουρβανός
Όσιος Βάρβαρος ο Πενταπολίτης
Μνήμη όλων των εν Κρήτη μαρτυρησάντων για την πίστη του Χριστού και την πατρίδα κατά την Επανάσταση του 1821
Αγία Etheldreda
Όσιος Δανιήλ ὁ ἐν τῷ κάστρῳ τῶν Πατρῶν
Όσιος Νικήτας ο Θηβαίος
Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου του Βλαδιμήρου
(1) Η Αγία Αγριππίνα γεννήθηκε στη Ρώμη και από νεαρή ηλικία αφοσιώθηκε στην υπηρεσία του Κυρίου διέθεσε την περιουσία της στους απόρους δίδασκε την χριστιανική πίστη και οδηγώντας στο δρόμο της αλήθειας πλήθη πλανημένων. Η δράση της αυτή όμως δεν άργησε να καταγγελθεί και την οδήγησε στις αρχές, στις οποίες με περισσό θάρρος ομολόγησε την πίστη της στο Χριστό. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μαστιγωθεί και να βασανιστεί σκληρά. Το σώμα της αγίας δεν άντεξε τα μαρτύρια και παρέδωσε την Αγία ψυχή της. Το σώμα της παρέλαβαν τρεις χριστιανές γυναίκες, η Βάσσα, η Παύλα και η Αγαθονίκη και τι ενταφίασαν στη Σικελία.
Περισσότερα »

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ (2017)»

Ο Δήμος Καλαμάτας προκηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ (2017)»

με προϋπολογισμό 148.768,95 συμπ. ΦΠΑ 24%.Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 18-7-2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 (ώρα λήξης επίδοσης προσφορών) στα γραφεία του Δήμου Καλαμάτας, Αθηνών 99 2ος όροφος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού από το Δήμο Καλαμάτας οδός Αθηνών 99, μέχρι και 13-7-2017, ημέρα Πέμπτη Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2721360781, 2721360783, αρμόδιες υπάλληλοι για επικοινωνία Πρωτογέρη Αθηνά, Μαντουβάλου Μαρία.
Φαξ Γραφείου Πρωτοκόλλου για αποστολή αιτήσεων 2721360751
Τηλ. Πρωτοκόλλου 2721360746,2721360747
Την περίληψη διακήρυξης & τη διακήρυξη μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.
Την μελέτη μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.
Το ΤΕΥΔ σε word
Το ΤΕΥΔ σε pdf
Περισσότερα »

2η Γαλάζια Νύχτα με νυχτερινό μπάνιο, εκπλήξεις, κληρώσεις και πολλή διασκέδαση


Μια βραδιά με ...νυχτερινό μπάνιο, μεταξύ άλλων, και με σκοπό την ψυχαγωγία των Καλαματιανών και των επισκεπτών, την προβολή της περιοχής μας, την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της πόλης, καθώς και την τόνωση της κίνησης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Παραλίας Καλαμάτας, θα αποτελέσει η 2η Γαλάζια Νύχτα. Τη διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας, σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης πρώτης περυσινής εκδήλωσης και θα διεξαχθεί την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, από τις 21.00 και μετά.
Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017, ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι «ο Δήμος Καλαμάτας καταβάλλει προσπάθεια ώστε μεθαύριο Παρασκευή, στις 23 του μήνα, η παραλία της πόλης να είναι γεμάτη από κόσμο, από την ευρύτερη περιοχή της νότιας Πελοποννήσου, από επισκέπτες που, έτσι κι αλλιώς, κατακλύζουν την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία το τριήμερο.
Έχει ληφθεί κάθε πρόνοια από πλευράς Δήμου, ώστε να εξυπηρετηθεί όλος αυτός ο κόσμος στην παραλιακή ζώνη, από το «Πανελλήνιο» μέχρι το Filoxenia. Όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου θα είναι σε ετοιμότητα. Έχουμε συνεννοηθεί και με τις κρατικές Αρχές, την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμεναρχείο, ώστε να παράσχουν την υποστήριξη, η οποία απαιτείται, σε μία εκδήλωση, η οποία έτσι κι αλλιώς θα έχει χιλιάδες κόσμου».
Ο Δήμαρχος κάλεσε το κοινό να κατέβει στην Καλαμάτα, «τη νεολαία ιδιαίτερα, αλλά και όσους αισθάνονται νέοι», τονίζοντας ότι «τα καταστήματα στην Καλαμάτα τους περιμένουν με πολύ καλές τιμές. Η θάλασσα θα είναι πεντακάθαρη, φωτισμένη το βράδυ, μουσική θα ακούγεται από το «Πανελλήνιο μέχρι το Filoxenia». Ο Π. Νίκας δήλωσε βέβαιος «για το αποτέλεσμα χαράς, για την ποιοτική ψυχαγωγία, την οποία θα δώσουμε στον κόσμο» και ευχαρίστησε τους εθελοντές και τα μέσα ενημέρωσης, που προβάλλουν τη συγκεκριμένη δράση του Δήμου Καλαμάτας.
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
1
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Βεργόπουλος, αρμόδιος για το συντονισμό του εγχειρήματος, επεσήμανε ότι πρόκειται για μία εκδήλωση σε όλο το μήκος της Ανατολικής Παραλίας Καλαμάτας, που θα έχει 4 επίκεντρα:
• Την κεντρική προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας (εκεί θα γίνει και πρόβα για τον μεγαλύτερο σε συμμετοχές Καλαματιανό χορό)
• Την ακρογιαλιά έναντι της πλατείας του Ιερού Ναού Ανάστασης
• Την παραλία έναντι του Δημοτικού Πάρκινγκ της οδού Ναυαρίνου και
• Την ακρογιαλιά πλησίον του Filoxenia.
Η πόλη της Καλαμάτας αποτελεί επιλογή για τουρισμό, για γαστρονομικές απολαύσεις και ένα όμορφο τριήμερο, επεσήμανε ο κ. Βεργόπουλος. Για όσους μετάσχουν στη 2η Γαλάζια Νύχτα θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις, με κληρώσεις δώρων από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, που για πρώτη φορά συμμετέχουν όλοι μαζί, από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και από πολλούς χορηγούς. Θα τραγουδήσουν συγκροτήματα της Καλαμάτας, ενώ θα παρευρεθεί και η συντοπίτισσά μας τραγουδίστρια Μαλού Κυριακοπούλου.
Ο Δήμος Καλαμάτας θα διαθέσει δωρεάν νερό σε όλο τον κόσμο, καθώς υπάρχει χορηγία εκ μέρους της εταιρείας εμφιάλωσης νερού «Ανδανία». Το νερό θα είναι δροσερό, με τη βοήθεια της παγοποιΐας Σπανούδη.
ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
Ο κ. Βεργόπουλος εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους εθελοντές, οι οποίοι θα βοηθήσουν και, συγκεκριμένα, προς την ομάδα «Γαία», τους Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, που θα φροντίζουν για τις Πρώτες Βοήθειες, εφόσον χρειασθεί. Κέντρο παροχής Πρώτων Βοηθειών θα είναι η πλατεία του Ιερού Ναού της Ανάστασης.
Χώροι στάθμευσης διαθέσιμοι θα υπάρχουν στο Δημοτικό Στάδιο, ενώ διατίθεται από το κατάστημα «Φαραί» το πάρκινγκ μεταξύ αυτού και του καταστήματος με τις νεροτσουλήθρες.
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
ΣΤΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
DIA-XRVMATVN Medium
Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο της 2ης Γαλάζιας Νύχτας, στις 20.00, στο Εικαστικό Εργαστήρι της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, Ναυαρίνου 8, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «διά χρωμάτων», με πολλές εκατοντάδες έργα όλων των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου, παιδιών και ενηλίκων.
«Το ξεχωριστό στη φετινή διοργάνωση είναι ότι για πρώτη φορά παρουσιάζουμε ολοκληρωμένα έργα από το εργαστήριο Χαρακτικής, το οποίο λειτούργησε με πολύ μεγάλη επιτυχία φέτος. Συγχρόνως, εκτίθενται έργα κεραμικής, αντίγραφα βυζαντινής εικόνας, έργα ζωγραφικής και μία καταπληκτική συλλογή από κεραμικά , που έχουν δημιουργήσει μικρής ηλικίας άτομα», ανέφερε ο Διευθυντής του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου, Παναγιώτης Λαμπρινίδης.
Η εκδήλωση εντάχθηκε στο πλαίσιο της Γαλάζιας Νύχτας και είναι μία καλή ευκαιρία, ο κόσμος που θα βγει έξω να περάσει και να δει από κοντά την έκθεση, που θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι, κάθε βράδυ από τις 19.00 έως τις 22.00, εκτός από Σαββατοκύριακο, για να μπορέσουν να δουν και οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Καλαμάτας την εικαστική δημιουργία της πόλης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2017.

1.jpg2.JPG3.JPG4.JPG

 Πηγή: http://kalamata.gr


Περισσότερα »