13 Ιουλ 2013

Μητροπολίτης Κοσμάς: ΟΧΙ στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής

Επιστολή - Διαμαρτυρία απέστειλε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς προς τους Βουλευτές για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής.

Παρακάτω ακολουθεί η επιστολή:


"Ἀξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές,
Μέ πόνο καί ὀδύνη παρακολουθοῦμε τήν ἐπιχειρούμενη κατάργησι τῆς ἀργίας τῆς Κυριακῆς.
Ἡ εἴδησι δημοσιεύθηκε στά Μέσα Μαζικῆς Ἐνημερώσεως, τήν Κυριακή 7 Ἰουλίου.
Γιατί, κ.κ. Βουλευτές, ἐπιχειρεῖται αὐτό τό ἀνόσιο τόλμημα τῆς διά νόμου καταργήσεως τῆς ἰσχυούσης ἀργίας τῆς Κυριακῆς;
Ἐσεῖς πού ἀγωνίζεσθε γιά τό καλό τοῦ λαοῦ μας, ἐσεῖς, τούς ὁποίους ἀνέδειξε αὐτός ὁ γενναῖος καί πιστός λαός τῆς Αἰτωλοακαρνανίας, γιά νά ψηφίζετε τά καλά, τά ὠφέλιμα καί τά ἄριστα, θά ἀνεχθεῖτε, θά συμφωνήσετε μέ τό ἀντίθεο καί ἐπιζήμιο αὐτό ἐπιδιωκόμενο τόλμημα;
Ἡ κατάργησι τῆς ἀργίας τῆς Κυριακῆς θά ἐξωντώσῃ τά μικρά ἐμπορικά καταστήματα γιατί οἱ ἰδιοκτῆτες τους δέν θά μποροῦν νά πληρώνουν ὑπερωριακές ἀπασχολήσεις προσωπικοῦ, οἱ ἴδιοι δέ δέν θά ἀντέξουν στήν συνεχῆ ἐργασία ἑπτά ἡμερῶν.
Ἔπειτα, ἡ Κυριακή εἶναι ἡμέρα λατρείας τοῦ Τριαδικοῦ μας Θεοῦ, ἡμέρα ἀφιερωμένη στόν Κύριο, στήν ἀνάπαυσι καί τήν καλλιέργεια ἔργων ἀγάπης τῶν χριστιανῶν.
Ἀλήθεια, ζοῦμε στήν ὀρθόδοξο χριστιανική Ἑλλάδα ἤ σέ κάποια ἀλλόθρησκη χώρα;
Ἄν καταργηθῇ καί ἡ ἀργία τῆς Κυριακῆς, πότε θά ἐκκλησιασθῇ ὁ χριστιανός; Πότε θά ζήσῃ τό μυστήριο τῆς Θείας Λειτουργίας, τό ὁποῖο τόν ἀναγεννᾶ, τόν φωτίζῃ, τόν χαριτώνῃ, τόν ἑνώνει μέ τό Θεό;
Πότε τά παιδιά μας, τά ὁποῖα δυστυχῶς εἶναι ἀκατήχητα καί ἕρμαια τῆς κάθε ἀνατρεπτικῆς καί διαστροφικῆς ἰδεολογίας, θά ἀκούσουν θεῖο κήρυγμα;
Πότε θά κατηχηθοῦν, ὅταν τήν Κυριακή ἡ οἰκογένεια ἐργάζεται; Δέν βλέπουμε πόσο ἀγρίεψε ὁ κόσμος μας; Ἐπιμένουμε ἀκόμη στήν αὐτοκαταστροφή μας;
Τήν ἀργία τῆς Κυριακῆς τήν ἐθέσπισε ἡ Α' Οἰκουμενική Σύνοδος, ἀποτελουμένη ἀπό ἁγίους καί θεοφόρους Πατέρες καί προεδρευομένη ἀπό τόν ἅγιο Μέγα Κωνσταντῖνο.
Τήν ἀργία τῆς Κυριακῆς τήν σεβάσθηκαν τόσοι αἰῶνες καί οἱ πιό ἄσπονδοι ἔχθροί τῆς ὀρθοδόξου ἀληθείας!
Ἐμεῖς σήμερα θά τήν καταργήσουμε; Εἴμαστε τόσο σοφοί;
Ἀξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές,
Ὁ συμπατριώτης μας μεγάλος ἅγιος, διδάχος, Ἐθνομάρτυς καί Ἱερομάρτυς Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός, ἔχυσε τό ἅγιο αἷμα του γιατί ἀγωνίσθηκε νά ἑδραιώσῃ στά Γιάννενα τήν ἀργία τῆς Κυριακῆς καί ἦλθε ἀντιμέτωπος μέ τούς Ἑβραίους.
Ἐμεῖς σήμερα θά συμμαχήσουμε μέ τούς δημίους του; Ἀλήθεια, πῶς θά ἀντικρύσουμε τόν μεγάλο μας προστάτη καί πολιοῦχο;
Ὡς πνευματικός πατέρας τῆς περιοχῆς μας, σᾶς παρακαλῶ νά ἀντισταθῆτε, νά ἀγωνισθῆτε νά ματαιωθῇ τό ἀντίχριστο αὐτό ἐπιχείρημα. Ἐφ' ὅσον ἀγαπᾶτε τόν Χριστό, τήν Ὀρθοδοξία, τήν Ἑλλάδα καί τούς Ἕλληνες, νά τό ἀποδείξετε.
Περιμένω νά ἀκούσω τήν ὁμολογιακή σας φωνή καί νά σᾶς χειροκροτήσω.
Σταθεῖτε ὄρθιοι, ὁμολογητές. Ἀνακόψατε τήν πορεία πρός τήν φθορά καί τήν διάλυσι τῆς πατρίδος σας.
Ἡ κατάργησι τῆς Κυριακῆς ἀργίας εἶναι ἄρνησις τῆς ἁγιογραφικῆς, τῆς πατερικῆς, τῆς ὀρθοδόξου ἀληθείας, ἀπόδειξι τῆς περιφρονήσεως τῶν ἱερῶν καί τῶν ἁγίων τοῦ γένους σας.
Καιρός νά δώσετε μάχες γιά τόν Χριστό, τήν πίστι καί τοῦ πονεμένου λαό σας. Αὐτό θέλει ἡ πατρίδα καί ὁ λαός ἀπό σᾶς.
Εἴμαστε ἐλεύθεροι καί δέν θέλουμε νά μᾶς ἀφαιρέσουν τό δικαίωμα νά λατρεύουμε τό Θεό σας. Καθῆκον ἔχετε νά διασφαλίσετε τό δικαίωμά σας.
Ἀναμένοντας τήν σθεναρά φωνή σας, διατελῶ.Πηγή spirospero
Περισσότερα »

Ο καιρός αύριο Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Πρόβλεψη καιρού για αύριο Κυριακή 14 Ιουλίου 2013Πηγή okairos
Περισσότερα »

Το μονοθέσιο της Ford στο Goodwood

Πριν από σχεδόν ένα χρόνο, το μονοθέσιο FF1 της Ford, κατέγραψε τον 11ο καλύτερο χρόνο στο Νίρμπουργκρινκ, ανεξαρτήτως κατηγορίας, καλύπτοντας τα 20,8 km σε 7 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα, επιτυγχάνοντας μέση ταχύτητα 169 km/h. Με το χρόνο αυτό, κατέχει επίσης το ρεκόρ για αυτοκίνητο ή μονοθέσιο με 3κύλινδρο ή 4κύλινδρο κινητήρα.

 

Το μονοθέσιο της Ford με τον EcoBoost χωρητικότητας 999 cc, βρίσκεται αυτές τις μέρες στο Γκούντγουντ της Αγγλίας, λαμβάνοντας μέρος στο ετήσιο Φεστιβάλ Ταχύτητας. Πίσω από το τιμόνι κάθεται ο Βρετανός οδηγός αγώνων Νικ Τάντι, ο οποίος σημείωσε και το ρεκόρ στην «πράσινη κόλαση».Οι μηχανικοί της Ford αναβάθμισαν τον «Κινητήρα της Χρονιάς» για το 2012 και το 2013, ώστε να αποδίδει 205 PS. Με αυτόν, το μονοθέσιο βάρους 495 kg καταγράφει ανεπίσημη τελική ταχύτητα 255 km/h και επιταχύνει στα 100 km/h σε λιγότερο από 4 sec. Η κατανάλωση του μικρού EcoBoost στην FF1 ανέρχεται σε μόλις 2,4 lt/100 km με ταχύτητα 56 km/h και σε 5 lt/100 km με 120 km/h.Το μονοθέσιο της Ford δέχτηκε μετατροπές ώστε να αποκτήσει άδεια κυκλοφορίας στο δημόσιο οδικό δίκτυο. Τοποθετήθηκαν καλύμματα στους τροχούς, εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα και φώτα αλλαγής πορείας, εξωτερικοί καθρέπτες και κόρνα. Το κιβώτιο είναι 6τάχυτο μηχανικό, ενώ νόμιμα για χρήση στους δρόμους είναι τα ελαστικά. Βέβαια το συγκεκριμένο μονοθέσιο δεν είναι προς πώληση, αλλά στόχος του είναι να αναδείξει όλες τις πτυχές των κινητήρων EcoBoost.Η Ford κατασκεύασε μία τριώροφη κατασκευή στο Γκούντγουντ, παρουσιάζοντας τα Focus και Fiesta ST και προσφέροντας στους επισκέπτες μία πανοραμική άποψη του χώρου.


Πηγή newsauto
Περισσότερα »

Συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός, στην Μεσσηνία για ναρκωτικά.

Σύμφωνα με το από 12 Ιουλίου 2013, δελτίο τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πελοπονήσσου, συνελήφθη, χθες (12-7-2013) το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας (1) 31χρονος ημεδαπός, για παράβαση της Νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποίησαν έλεγχο στον ανωτέρω, στην κατοχή του οποίου βρήκαν και κατέσχεσαν, ποσότητα κάνναβης, βάρους -353,3- γραμμαρίων, καθώς και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/12072013mess...JPGΟ 31χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.
Α/Μ
Περισσότερα »

Δεν τελειώνω...

...από τη " Lili

Σοφία 21 χρ.
Τον κοίταξα στα μάτια.
Βρήκα το θάρρος να το πω επιτέλους σε κάποιον.
Οk, αυτός ο κάποιος δεν ήταν ο ενδιαφερόμενος, ήταν ένας φίλος, αλλά ήταν μια αρχή.
Το έλεγα σε κάποιον και ακόμα πιο ουσιαστικό, το έλεγα στον εαυτό μου.
Και αυτός ο καινούργιος φίλος μου, ήταν μεγαλύτερος, περπατημένος και μόλις μου είχε πει ότι του πέφτουν συνεχεία γυναίκες με αυτό το πρόβλημα
Έκανα έρωτα εδώ και 3-4 χρόνια, και στα είκοσι μου είχα μπουχτίσει.
Είχα μπουχτίσει να προσποιούμαι στο κρεβάτι. Είτε για να «τελειώνει επιτέλους», είτε γιατί ήθελα να φανώ θερμή, είτε γιατί ο σύντροφος μου προσπαθούσε τόσο, που ένιωθα άσχημα.
-«Δεν είναι τίποτα» μου είπε χαμογελώντας.
«δεν έχεις πέσει σε έμπειρο άντρα».και με κοίταξε με το βλέμμα που έχουν οι άντρες όταν με κοιτάνε.
Ο άντρας είναι υπεύθυνος για τους οργασμούς μου; αναρωτήθηκα.
Τον κοίταξα καλά.
Μέχρι τώρα είχα σταθερές σχέσεις. Ερωτευμένη.
Δεν είχα πάει ποτέ με κάποιον «έτσι». Δεν ήθελα να είμαι εύκολη, π*υτανα.
Να με κακοχαρακτηρίσουν οι άλλοι και ο εαυτός μου.
Αυτός εδώ όμως, δεν μιλούσε, δεν έκρινε, του άρεσαν οι γυναίκες οι περπατημένες, και ήταν έμπειρος.
Να το δοκίμαζα;
Είχα φτάσει σε βαθμό απελπισίας.
-«Όταν χαϊδεύεσαι, τελειώνεις;»
Κοκκίνισα.
Δεν τόλμησα να του ομολογήσω ότι απέφευγα να με ακουμπήσω γιατί το είχα συνδυάσει με ότι δυσάρεστο μπορεί να μου τύχαινε μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ότι έκανα κάτι  όχι κακό ακριβώς, αλλά ούτε καλό για την ψυχή μου.

Τον ξανακοίταξα και απάντησα με ερώτηση.
- Θες να πάμε στο ξενοδοχείο;
Με κοίταξε σοκαρισμένος.
Ήταν λίγο ψυχρό το καταλαβαίνω, αλλά δεν μιλούσαμε για έρωτα με λουλουδάκια, μιλούσαμε για σεξ και του έδινα αυτό που ζητούσε…ίσως ήμουν τυχερή και έπαιρνα κι εγώ αυτό που ζητούσα.

Πιθανόν απελευθερωμένη από το πώς με βλέπει ο σύντροφος μου, αν είμαι χόντρη, άσχημη, ξεδιάντροπη…να μπορούσα να αφεθώ ελεύθερη και να ξεμπλοκαριστώ.
Ήθελα πρώτα απ’ όλα να καταλάβω τι μου φταίει.

Οι περισσότερες κοπέλες μου έλεγαν ότι ήταν θερμές και έκαναν τα μύρια αλλά δεν τις πολυπίστευα. Με τα περιοδικά να μας λένε ότι έτσι πρέπει να είναι μια γυναίκα και το γεγονός ότι αν είσαι θερμή σε γουστάρουν τα αγόρια, ήμουν πεπεισμένη ότι πολλές δεν ήταν τόσο σεξουαλικά συντονισμένες όσο  μου έλεγαν. Ανταγωνισμός ίσως;
Κάποιες μου έλεγαν την αλήθεια, ότι δηλαδή δεν προλάβαιναν να τελειώσουν, ούτε καν να ερεθιστούν αλλά δεν τις ένοιαζε.
Γιατί αγαπούσαν.
Ξάπλωσα στο κρεβάτι και άκουσα τον εαυτό μου να ξεστομίζει:
“Πιάσε δουλειά».
Εγώ, που ήθελα πάντα κλειστά παράθυρα , φώτα και έκανα έρωτα ντυμένη, από ντροπή.
Με το αγόρι μου που πάντα όμως με κριτίκαρε.
Τελικά ο σύντροφος που επιλέγεις καθορίζει και την συμπεριφορά σου;

Εκείνο το απόγευμα, μετά από πολλές ώρες και προσπάθεια δική του, κατάφερα κάποια στιγμή να μην σκέφτομαι τις δουλειές μου, τις εξετάσεις, τον σκύλο μου και όλα τα άσχετα που πέρναγαν από το μυαλό μου, και να συγκεντρωθώ για λίγο στο τι γινόταν.
Το σώμα μου ένιωθε ευχάριστα, αλλά  δεν κλιμάκωνε. Το μυαλό μου δούλευε και κάλλιστα θα μπορούσα να λύνω σταυρόλεξα ή να δω τηλεόραση ταυτόχρονα.
Όμως κάτι καταφέραμε.
Γύρισα σπίτι προβληματισμένη και πήρα το ακουστικό.
- Γιάννη, πρέπει να μιλήσουμε.

Εκείνο το απόγευμα χώρισα τον Γιάννη. Γιατί εφόσον πήγα με άλλον, ήταν για μένα ένδειξη ότι δεν με κρατούσε τίποτα κοντά του. Γιατί κατάλαβα ότι το πρόβλημα μου δεν ήταν η απειρία του-αν και είχε λίγο σχέση εφόσον δεν ήξερε τι θα πει προκαταρτικά και δεν μου έδινε τον απαιτούμενο χρόνο να χαλαρώσω και να μπω στο συναίσθημα - αλλά το γεγονός ότι δεν είχα συγχωρέσει την απιστία του και την απιστία του προηγούμενου αγοριού μου. Λειτουργούσα προστατευτικά.
Δεν άφηνα να με «πάρει...», δεν του δινόμουν.
Χώρισα γιατί κατάλαβα ότι για να λειτουργήσω φυσιολογικά στο κρεβάτι, έπρεπε να βρω τον εαυτό μου και το τι μου άρεσε. Και αυτό δεν σήμαινε να πάω από δω και από κει και να αρχίσω να δοκιμάζω τα παιχνίδια των σεξ σοπ, αλλά να μην φοβάμαι να πω τι θέλω, Να μην σκέφτομαι τι θα σκεφτεί ο άλλος.

Βασιλική 37χρ

Για πολλά χρόνια δεν κατάφερνα να τελειώσω. Υπήρξα πολύ ερωτευμένη με τους συντρόφους μου αλλά και αρκετά απελευθερωμένη και έκανα σχέσεις της βραδιάς και της εβδομάδας.
Έβλεπα στις ταινίες πώς τελειώνουν εύκολα και γρήγορα έχοντας τον άντρα από πάνω τους και αναρωτιόμουν γιατί δεν τα κατάφερνα.
Αν ήμουν εγώ από πάνω, κανένα πρόβλημα, αν και έπαιρνε αρκετή ώρα και μερικές φορές ο παρτενέρ μου αγανακτούσε ή κουραζόταν. Ή πολύ απλά δεν τον ένοιαζε, έκανε την δουλειά του και μετά έπεφτε για ύπνο.
Και είναι αρκετοί αυτοί που το κάνουν αυτό.
Έτσι κατέληγα στο να αυτοικανοποιούμαι μετα μόνη μου.
Εκεί γύρω στα είκοσι , είχα μια σχέση με έναν άντρα αρκετά συντηρητικό και επικριτικό και δεν αποφάσιζα να κάνω κάποια πράγματα που ήθελα.
Πχ, όταν κάναμε έρωτα χαϊδεύτηκα για να μπορέσω να κλιμακώσω και πληγωμένος σταμάτησε:
- Δεν σου φτάνω εγώ;
Τι να του πεις;
Όταν το θέτει έτσι;
Χάνουμε την ουσία του θέματος, δεν είναι ο άντρας το ζητούμενο αλλά να ευχαριστηθούμε και οι δύο…
Χώρισα γρήγορα μετά από αυτό το γεγονός. Όταν ο άλλος είναι εγωιστής στο κρεβάτι, πώς να ανοίξεις τον εαυτό σου και να κάνεις έρωτα;
Και στο σεξ, πρέπει να υπάρχει ένα πάρε δώσε, δεν γυρίζουμε τσόντα.
δεν τελειώνουμε στο πίτς φιτίλι ούτε κυκλοφορούμε ξεβράκωτες έτοιμες για μπούκωμα με όποιον βλέπουμε.
Κατέληξα πολλά χρόνια μετά να καταλάβω ότι πολλοί άντρες δεν έχουν καταλάβει ότι τα πορνό είναι παραμυθάκια.
Αλλά και οι γυναίκες δεν έχουν καταλάβει ότι δεν υπάρχει πρίγκιπας και ότι στο κρεβάτι, όπως και στην σχέση, σημασία έχει να θέλουμε τα ίδια πράγματα, και να νιώθουμε ελεύθεροι να τα εκφράσουμε.
Όταν έγινα 28, το σώμα μου άλλαξε, έγινε πιο απαιτητικό, άρχισα να νιώθω πιο ερεθισμένη πιο συχνά.
Νομίζω ότι τελικά η σεξουαλική ωριμότητα της γυναίκας εκεί γύρω στα τριάντα είναι και η περίοδος που θα πρέπει να τα δώσει όλα.
Πιο πριν απλά παίζει την μεγάλη.
Το σώμα της δεν έχει ωριμάσει.
Δεν μπορεί να νιώσει όλη την γκάμα των αισθήσεων.


Ράνια, 53 χρ.

Παντρεύτηκα μικρή, στα δεκαέξι, και έχω τρία παιδιά.
Ο άντρας μου δεν ήταν πολύ τρυφερός άνθρωπος και πολλές φορές κατά την περίοδο της πράξης, πονούσα αλλά έκανα υπομονή.
Η μητέρα μου μου είχε πει να τον κρατάω ευχαριστημένο γιατί αλλιώς θα πήγαινε με άλλες, και πώς θα ζούσα τρία παιδιά μόνη;
Δεν είχα μόρφωση και εξαρτιόμουν από κείνον.
Αλλά και τον αγαπούσα.
Τρελαινόμουν στην σκέψη ότι μπορεί να πήγαινε με άλλη.
Ήταν καλός άνθρωπος, καλός πατέρας, δουλευταράς, και τίμιος.
Δεν μοιάζει στους τωρινούς άντρες που τα παρατάνε όλα στην πρώτη δυσκολία ,παιδιά γατιά, σκυλιά και γυναίκα.
Όταν κοιμάσαι και έρχεται με την μυρωδιά του ποτού από την ταβέρνα και θέλει…
Νυστάζεις, και αυτή η μυρωδιά…
Πολλές φορές δεν είχε πλυθεί και μου ερχόταν αναγούλα.
Όμως αυτό ήταν και το καθήκον μου.
Τουλάχιστον αυτά πίστευα για χρόνια.
Ο άντρας μου πέθανε πριν έξι χρόνια, τα παιδιά μου μεγάλωσαν, έφυγαν από το σπίτι και βρέθηκα μόνη.
Έβγαλα το νυχτερινό σχολείο κι γνώρισα κάποιον.
Νεότερο μου κατά 7 χρόνια.
Σιγά σιγά και με πολύ υπομονή και τρυφερότητα κατάφερε αν με κάνει να μην βλέπω την ερωτική πράξη σαν αγγαρεία και κάτι το δυσάρεστο.
Ακόμα δεν τελειώνω, δεν ξέρω καν πώς είναι αυτό το συναίσθημα, αλλά δεν μου λείπει κι όλας. Το γεγονός ότι με φιλάει, ξαπλώνει δίπλα μου και με αγαπάει, μου φτάνει.
Άλλωστε στη ηλικία μου, δεν χρειάζομαι τιποτ’ άλλο.

Celia 65

Είχα πάντα πολύ έντονη σεξουαλική ζωή από πολύ μικρή. Έκανα ένα γάμο, χώρισα, συζούσα, τα έφτιαξα με μικρότερους, παντρεμένους, ερωτεύτηκα και με ερωτεύτηκαν.
Μου άρεσε να δείχνω το σώμα μου και αντλούσα ευχαρίστηση από αυτό.
Μεγαλώνοντας όμως έγινε όλο και πιο δύσκολο να βρω συντρόφους και ευχαρίστηση, γιατί δεν με κοίταζαν όπως πριν, δεν ένιωθα ποθητή.
Έκανα κάποιες πλαστικές στο πρόσωπο, στο σώμα και ετοιμάζομαι να κάνω μια σύσφιξη αιδοίου γιατί τα τελευταία χρόνια δεν νιώθω τίποτα.
Έχω πάρει κάποια παιχνίδια, έχω δοκιμάσει να βάλω και τρίτο άτομο στην ερωτική πράξη, αλλά τίποτα.
Το σεξ συνεχίζει να είναι κάτι πολύ ευχάριστο και το κάνω σε συστηματική βάση, αλλά πλέον δεν τελειώνω και δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω γι αυτό. Οι σύντροφοι μου είναι κατά πολύ νεότεροι μου, έως και 20 χρονών μερικές φορές, και αν και βιαστικοί, δεν θα τους έβγαζα άχρηστους.
Όμως δεν μου δίνουν εκείνο το βλέμμα, αυτό του τρελού πόθου που πυροδοτούσε μέσα μου φωτιά.
Ήμουν πάντα πολύ καλή στο σεξ και ήταν το επίθετο που μου έδιναν.Sexy.
Χωρίς αυτό, δεν ξέρω τι είμαι και είναι κάπως αργά για αν το ανακαλύψω. Και δεν θέλω. Μου αρέσει το σεξ και ανατριχιάζω στην ιδέα ότι θα κοιμηθώ μόνη ή ότι θα έρθει η μέρα που δεν θα με κοιτάξει πλέον κανείς έτσι.
Είναι κόλαση.
Πολλοί με κατακρίνουν, και ιδίως οι γυναίκες. Από παλιά με φοβόντουσαν, ειδικά οι ανοργασμικές, μην χάσουν τον άντρα τους. Όμως δεν φταίω εγώ για τα δικά τους προβλήματα.
Δεν σκότωσα ποτέ κανέναν, ούτε έκλεψα ούτε έκρυψα την αγάπη μου για το σεξ.
Κι αν πήγα με παντρεμένο, ήταν πάντα στα πλαίσια της μίας βραδιάς. Πότε δεν διέλυσα σπίτι.

Αγγελική 32 χρ.

Πότε δεν είχα πρόβλημα με το σεξ. Ξεκίνησα σε νεαρή ηλικία. Τότε οι μητέρα μου  μου έλεγε ότι θα με πάει στον γιατρό όποτε βρίσκαμε άλλους τρόπους και διόδους για να εκτονωθούμε.Είχα υγιή άποψη για το σεξ, παρά τις εποχές εκείνες. Το θεωρούσα φυσιολογικό και οργανικό και είχα πάντα πολύ υγιή αντίδραση στα ερεθίσματα.
Παντρεύτηκα , σπούδασα, και κάποια στιγμή χώρισα. Με απατούσε, είχε περίεργα βίτσια στο κρεβάτι που όσο και να ήθελα να τον ακολουθήσω, δεν με έφτιαχνε, με αποτέλεσμα να υποστεί ρήγμα η σχέση μας.Έχω σχέση με έναν υπέροχο άνθρωπο όμως δεν καταφέρνω να ολοκληρώσω.
Και εγώ που πάντα θεωρούσα ότι είναι θέμα της γυναίκας, ότι κάποιο μπλοκάρισμα έχει, κατάλαβα ότι τελικά δεν είναι πάντα έτσι.Το μπλοκάρισμα μπορεί να είναι του άλλου, τελικά΄.
Ο σύντροφος μου δεν μπορεί να κρατήσει έναν σταθερό ρυθμό, είναι λίγο άγαρμπος η υπερβολικά προσεκτικός, και γενικά η όλη του στάση στο κρεβάτι δεν έχει πάθος, συναίσθημα αλλά λειτουργεί βάση μεθόδευσης και σκέψης.
Η δειλία του φαίνεται στις πράξεις του και δεν του λέω τίποτα για να μην μεγαλώσω το πρόβλημα αν και ξέρει προφανώς ότι δεν ολοκληρώνω.Μερικές φορές πάνω στην ευχαρίστηση μου νιώθω εκνευρισμό, αυτό τον εκνευρισμό του ανικανοποίητου και δυσκολεύομαι πολύ να μην του πω τι σκέφτομαι.Δοκίμασα τα πάντα, από συζητήσεις και να πάρω εγώ τα ηνία στο κρεβάτι.Αν κάνω κίνηση πρωτοβουλίας, είτε τελειώνει γρήγορα είτε αποτραβιέται να δει τηλεόραση. Σαν να φοβάται.
Τον αγαπώ πολύ, είναι ένας άνθρωπος που με γεμίζει αφάνταστα.‘Όμως έχω αρχίσει να νιώθω ότι δεν θα του είμαι πιστή.Δεν νιώθω ότι έχω κάποια συμμετοχή στο πρόβλημα, ή αν έχω δεν είναι τουλάχιστον οργανική.Μπορεί να νιώθει  ένα είδος φόβου μαζί μου αλλά αν δεν βρει τον τρόπο να τον αντιμετωπίσει –είτε του τον προξένησα εγώ ή κάποια άλλη γυναίκα-, δεν μπορώ να κάνω τίποτα, ούτε να του σταθώ ούτε να καταλάβω καν.
Η ζωή περνάει, είναι τα καλύτερα μου χρόνια, σεξουαλικά.Κάθε βράδυ χαϊδεύομαι και ονειρεύομαι έναν άντρα να με κατακτά, να με παίρνει στην αγκαλιά του, και να με κάνει δική του με αυτή την δυνατή τρυφερότητα και την αυταρχικότητα  που έχουν οι άντρες στις φαντασιώσεις μας.Αγαπώ τον σύντροφό μου, πραγματικά.Αλλά αυτό, είναι μεγάλο πρόβλημα. Μεγάλο κομμάτι της γυναικείας φύσης μου είναι παραμελημένο και εγκαταλελειμμένο. Εκτός αν κάνω κάτι γι αυτό.Αλλά η καρδιά μου δεν το θέλει.

Λίλι
Υπήρξε μια εποχή που αντιλαμβανόμουν τον αντρικό όργανο και την συμπεριφορά τους με αυτό, σαν σπαθί που χώνουν μέσα σου για να σε πάρουν και πολλοί το χρησιμοποιούν έτσι αν το σκεφτείς. Κυνηγός και θήραμα, πολύ καλά διαλεγμένες λέξεις.
Κοιμούνται με γυναίκες που μετά πετάνε σαν χαρτομάντιλα. Όσο περισσότερες κόγχες στην ζώνη τους, τόσο πιο άξιος ο κυνηγός.Αυτή η επιθετικότητα, αυτή η ταύτιση της αξίας και της ύπαρξής τους με το όργανό τους, πάντα με τρόμαζε. Φαντάζομαι και η γυναίκα το ίδιο νιώθει αν δεν μπορεί να κάνει παιδιά, ότι δεν είναι αρκετά γυναίκα…
Όμως ακόμα και οι προικισμένοι, ακόμα και αυτοί που έχουν έντονη σεξουαλική ζωή, ειδικά αυτοί, γίνονται σκληροί.Το πέος τους γίνεται πηγή ευχαρίστησης και το κέντρο της ύπαρξής τους, η ύπαρξη τους η ίδια, τους καταβροχθίζει.
Αν κάποιες  το λατρέψουν με την ίδια θέρμη, τιμωρούνται. Περιφρονούνται.Ξεχύνουν πάνω τους την ζωή την ίδια, σαν να είναι δηλητήριο,…
«Παρ’τα»
Εκδικούνται την γυναίκα που σαν και αυτούς δεν είδε τον άντρα πίσω από από την προέκταση τους.
Ξεχνώντας και αυτοί με την σειρά τους την γυναίκα που φέρει το αιδοίο.Η ψυχρή, σοβαρή, πάνω από τις σαρκικές απολαύσεις λατρεύεται.Αγιοποιείται.
Αυτή η τάση τους να ζυγίσουν, αξιοποιούν τον Άνθρωπο με βάση το τι έχει ανάμεσα στα πόδια του με άφηνε πάντα άφωνη.Είμαστε τόσα πιο πολλά πράγματα, είμαστε γεμάτοι σκέψεις, συναισθήματα, δημιουργικότητα, τι κρίμα να καθοριζόμαστε από μια οργανική λειτουργία.
Προσωπικά αντιλαμβανόμουν τον έρωτα σαν υπέρτατη έκφραση αγάπης, όταν θες να πεις τι νιώθεις και  τα λόγια δεν σου φτάνουν, όταν δύο άνθρωποι νιώθουν τόσα που θα ξεχειλίσουν, που ο έρωτας είναι το μέσο για να ενωθείς με τον άλλον.
Και όχι εσύ το μέσο για να ικανοποιηθώ εγώ.
Το παρομοιάζω με σπαθί, γιατί κι εγώ μάτωσα και εκπλάγηκα πολλές φορές από κάποιες περιπτώσεις.Έμαθα ότι δεν είμαστε ίδιοι. Έμαθα να προσποιούμαι την άνετη.Έμαθα να κάνω σεξ, και όχι έρωτα.Να προστατεύω την μήτρα μου από εφήμερες και επιθετικές σχέσεις.Είχε το κόστος του.
Μεγαλώνοντας βρήκα την ισορροπία μου.
Μπόρεσα να αφεθώ ακόμα κι αν ο σύντροφός μου ήταν «παίκτης», ετοιμοπόλεμος ή προβληματικός. Άκουσα το σώμα μου και το ικανοποιώ, χωρίς όμως να με ελέγχει. Και νομίζω αυτή είναι και η βασική διαφορά μας με τους άντρες, τους οποίους καταλαβαίνω, τώρα που μεγάλωσα και δεν τους φοβάμαι πλέον.
Δεν εγκρίνω αυτό το κυνήγι της ηδονής το οποίο αφήνει την ψυχή διψασμένη αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα και ο φόβος τους (επειδή αυτούς, τους ελέγχει το σώμα τους), κάτι  που πρέπει να λύσουν μόνοι τους.
Την ημέρα που κατανόησα τον δικό μου φόβο, βρήκα την αρμονία.

Πηγή : fe-mail
Περισσότερα »

:Εξιχνιάστηκαν δύο (2) υποθέσεις ανθρωποκτονιών ηλικιωμένων γυναικών, οι οποίες έγιναν το Φεβρουάριο και τον Ιούνιο του 2013, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας

Σύμφωνα με το από 13 Ιουλίου Δελτίο τύπου της Γενικής Αστυνομικής διεύθυνσης Πελοποννήσου, εξιχνιάστηκαν, ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, δυο (2) υποθέσεις ανθρωποκτονιών ηλικιωμένων γυναικών, οι οποίες είχαν διαπραχθεί το Φεβρουάριο και τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας.

Δράστης είναι ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος συνελήφθη χθες (12-7-2013) το βράδυ, στους Μολάους Λακωνίας και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, της ληστείας, καθώς και της παράβασης της Νομοθεσιάς για τους Αλλοδαπούς και τα όπλα, ενώ κατά τη διάρκεια της εξέτασης του ομολόγησε τις πράξεις του.
Οι δυο υποθέσεις διερευνήθηκαν αναλυτικά από τις αστυνομικές Αρχές και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση, αξιοποίηση και διασταύρωση των στοιχείων, που συλλέχθηκαν μεθοδικά από φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους, εξακριβώθηκε ότι ο 22χρονος είναι ο δράστης των δυο ανθρωποκτονιών .
Την πρώτη ανθρωποκτονία τη διέπραξε ο 22χρονος την 15-2-2013, με θύμα μια 70χρονη ημεδαπή, η οποία είχε βρεθεί νεκρή εντός της οικίας της, στον Άγιο Δημήτριο Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας. Τη δεύτερη ανθρωποκτονία τη διέπραξε την 22-6-2013, με θύμα μια 82χρονη ημεδαπή, η οποία είχε βρεθεί νεκρή εντός της οικίας της, στην περιοχή «Κεραμωτή» της Αγγελώνας Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας, έχοντας τραύμα στο λαιμό από αιχμηρό αντικείμενο. (Σχετικό το από 22-6-2013 Δελτίο Τύπου)
Όπως επίσης προέκυψε, κίνητρο του 22χρονου και στις δύο περιπτώσεις, ήταν η ληστεία, καθώς και από τις δύο οικίες είχε αφαιρέσει χρήματα και χρυσαφικά.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε επιπλέον ότι ο 22χρονος, την 10-1-2013 το απόγευμα, στη θέση «Σιδεριάς» του Αγίου Δημητρίου Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας, σε ποιμνιοστάσιο 80χρονου ημεδαπού, τραυμάτισε αυτόν με τη χρήση σωματικής βίας και του αφαίρεσε χρήματα και τα κλειδιά του οχήματος του.
Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική του δράση, είχε αποσπάσει από τα θύματα χρήματα και κοσμήματα, που η αξία τους ξεπερνά τις -2.000- ευρώ.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, χθες το απόγευμα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αντικείμενα, που είχε αφαιρέσει από την οικία της 82χρονης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής του στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. 
Α/Μ
Περισσότερα »

Κινητήρας της χρονιάς από τη McLaren


Ο χωρητικότητας 3.8 lt twin turbo V8 βενζινοκινητήρας της McLaren Automotive ξεχώρισε στα διεθνή βραβεία «Κινητήρας της Χρονιάς 2013».Συγκεκριμένα, ο M838T όπως είναι το κωδικό του όνομα, επικράτησε στη κατηγορία «3lt-4lt». 

Σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Ricardo, δίνει ώθηση στις MP4-12C και MP4-12C Spider και αποδίδει 625 PS στις 7.500 rpm! 
Ταυτόχρονα η ροπή του ορίζεται στα 61.2 kgm!
Χαρίζει επιτάχυνση 0-100 σε μόλις 3.1 δευτερόλεπτα, με κατανάλωση στα 11.7 l/100km (εντυπωσιακός αριθμός για supercar) την ώρα που οι εκπομπές ρύπων ορίζονται στα 279 g/km.

Στο θεσμό που «τρέχει» εδώ και 15 χρόνια, ψηφίζουν 87 διακεκριμένοι δημοσιογράφοι αυτοκινήτου απ’ όλο τον κόσμο.
ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1) πηγή newsauto
Περισσότερα »

Μωρό 14μηνών αγόρασε αυτοκίνητο από το κινητό του μπαμπά της - Βίντεο


Μπορεί να μην έχει μάθει να στέκεται καλά καλά στα πόδια της και όμως η Sorella Stoute αγόρασε αυτοκίνητο στον μπαμπά της από το eBay.

Συγκεκριμένα, η 14μηνών Sorella, πήρε το κινητό του μπαμπά της, Paul Stoute και έκανε αγορά αυτοκινήτου από το eBay. Μάλιστα το αυτοκίνητο δεν ήταν ό, τι κι ό,τι αλλά αντίκα.

Ο άτυχος μπαμπάς που ζει στο Πóρτλαντ των ΗΠΑ, είπε στους δημοσιογράφους ότι στην κορούλα του αρέσει πολύ να παίζει με το τηλέφωνό του.

Κάποια μέρα, λοιπόν, έλαβε ηλεκτρονικό μήνυμα από το eBay που τον ενημέρωνε ότι η αγορά ενός αυτοκινήτου του 1962 είναι επιτυχής!

Τότε ο κύριος Stoute, δεν μάλωσε την μικρή όπως όλοι θα περιμέναμε αλλά αποφάσισε να κρατήσει το αυτοκίνητο προκειμένου να της το χαρίσει όταν κλείσει τα 16 της χρόνια!Πηγή spirospero
Περισσότερα »

Σπίτια που ξεχωρίζουν για το σχεδιασμό τους

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο οι αρχιτέκτονες μπορούν να εντυπωσιάσουν με τις ιδέες τους στον τομέα της σχεδίασης κατοικιών. 

Εξήντα από τα πιο εντυπωσιακά σπίτια του πλανήτη, που έχουν σχεδιαστεί από αρχιτέκτονες διεθνούς φήμες, περιλαμβάνονται στη συλλογή του περιοδικού «Architecture Now». 

Όλα τα σπίτια έχουν κατασκευαστεί μέσα στα τελευταία χρόνια και δείχνουν πόσο διαφορετική είναι η ζωή όταν υπάρχει χώρος, χρήμα και το κατάλληλο περιβάλλον. 


«House in Monterrey» στο Μεξικό

Σπίτι στο Castellón de la Plana στην Ισπανία

Κατοικία στην περιοχή Bragança Paulista στο Σάο Πάολο

Vedoble House στο Περού αριστερά και House Turtle στην Γκάνα δεξιά

Woodstock Farm Estate στο Vermont των ΗΠΑ

Σπίτι στο Aculeo της Χιλής

«House in Melides» στην Πορτογαλία

Σπίτι στην περιοχή Weligama στη Sri Lanka

Hiroshima, Ιαπωνία

Studio στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας

 

Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

«Σύντομη γνώση , με αποφθέγματα : Κλάρενς Ντάροου » !!!


«Περικοπές, αποσπάσματα, περιλήψεις κ.λπ. έχουν τον ίδιο προορισμό με τα αναφλεκτικά κάτοπτρα –να συλλέγουν τις διασκορπισμένες ακτίνες του πνεύματος και της σοφίας από τους συγγραφείς και να κατευθύνουν αυτές αιχμηρές, με θέρμη και ταχύτητα στη φαντασία του αναγνώστου»

Ιωνάθαν Σουϊφτ

Περισσότερα »

Πέταξαν τούβλο σε βουλευτή

tΈνας βορειοϊρλανδός βουλευτής, ηγέτης ενός προτεσταντικού κόμματος, χτυπήθηκε στο κεφάλι με τούβλο και μεταφέρθηκε αναίσθητος σε νοσοκομείο, στη διάρκεια της παραδοσιακής πορείας των προτεσταντών των ταγμάτων της Οράγγης, στις 12 Ιουλίου, στο Μπέλφαστ, έγινε γνωστό από την αστυνομία και τα ΜΜΕ.

Ο Νάιγκελ Ντοντς, ηγέτης του Ενωτικού Δημοκρατικού Κόμματος DUP, του μεγαλύτερου φιλοβρετανικού κόμματος, χτυπήθηκε στο κεφάλι με τούβλο στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε προτεστάντες και αστυνομικούς.

Οι προτεστάντες, ορισμένοι από τους οποίους κρατούσαν σπαθιά, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που τους είχαν κλείσει το δρόμο, ο οποίος διασχίζει την καθολική συνοικία στο βόρειο τμήμα της πόλης, εξαιτίας φόβων για παρεκτροπές.

Οι διαδηλωτές, ανάμεσα στους οποίους ήσαν και έφηβοι, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με βόμβες μολότοφ, τούβλα, μπουκάλια, κουτιά μπίρας και κροτίδες.

Στη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίσθηκαν επτά αστυνομικοί. Ο Ντοντς, ο οποίος είναι αντιπρόσωπος της Βόρειας Ιρλανδίας στο βρετανικό Κοινοβούλιο από το 2.001, προσπάθησε να πείσει τους διαδηλωτές να μην προβούν σε πράξεις βίας.

Οι προτεστάντες των ταγμάτων της Οράγγης παρελαύνουν κάθε χρόνο στις 12 Ιουλίου στο Μπέλφαστ κατά τη διάρκεια πορείας που πραγματοποιείται για την επέτειο της νίκης του προτεστάντη βασιλιά Γουλιέλμου ΙΙΙ στη μάχη του Μπόιν το 1690.


Πηγή spirospero
Περισσότερα »

Μύθος όσα γνωρίζατε για το σπανάκι

Αν κάθε φορά που σκέφτεστε το σπανάκι σάς έρχονται στο μυαλό μπράτσα σαν αυτά του Ποπάι, τότε μάλλον θα πρέπει να αποβάλλετε αυτή την εικόνα, καθώς, όπως αποδεικνύεται πρόκειται για έναν μύθο.

Κι αυτό γιατί ναι μεν το σπανάκι περιέχει σίδηρο, όχι όμως τόσο πολύ όσο πίστευαν μέχρι σήμερα οι ειδικοί.

Σύμφωνα με το βιβλίο με τίτλο «The Half-Life of Facts», η άποψη που θέλει το λαχανικό να είναι τόσο ισχυρό, οφείλεται σε... μαθηματικό λάθος που έκανε Γερμανός επιστήμονας όταν υπολόγιζε την περιεκτικότητά του σε σίδηρο.

Όπως εξηγεί ο συγγραφέας του βιβλίου, μαθηματικός Samuel Arbesman, το σπανάκι δεν περιέχει 35mg σιδήρου ανά 100 γραμμάρια, όπως ανέφερε στις σημειώσεις του ο Erich von Wolf το 1870, αλλά 3,5mg.

Σύμφωνα με τον Arbesman, ο Γερμανός χημικός είχε υπολογίσει την περιεκτικότητα σε σίδηρο σωστά, αλλά είχε βάλει σε λάθος σημείο την υποδιαστολή, με αποτέλεσμα να επικρατήσει λανθασμένα η γνωστή αντίληψη για το σπανάκι.

Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί την ιστορία του Ποπάι για να τονίσει ότι οι άνθρωποι έχουν την τάση να μην επανεξετάζουν τα στοιχεία που τους δίνονται, πολλές φορές για να μην παραδεχτούν ότι έχουν κάνει λάθος.

Μάλιστα, επισημαίνει ότι ο λόγος για τον οποίο τέτοιου είδους λάθη διαιωνίζονται και οδηγούν σε μύθους τους οποίους πιστεύουν όλοι, είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι διαδίδουν εύκολα ορισμένα «γεγονότα» που μοιάζουν αληθινά και δεν μπαίνουν στη διαδικασία να τα ψάξουν βαθύτερα.Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

10χρονο διψούσε και αρνήθηκαν να του δώσουν νερό λόγω ραμαζανιού!

10χρονο διψούσε και αρνήθηκαν να του δώσουν νερό λόγω ραμαζανιού!
Μία εκνευρισμένη μητέρα, καταγγέλλει δημοτικό σχολείο επειδή δάσκαλοί του αρνήθηκαν να δώσουν στο παιδί της νερό, παρόλο που ήταν η πιο ζεστή μέρα των τελευταίων χρόνων στη Βρετανία, από φόβο μην ενοχλήσουν άλλα παιδιά που ασπάζονται τον μουσουλμανισμό, εξαιτίας του Ραμαζανιού.

Η 32χρονη Κόρα Μπλάγκντεν ισχυρίζεται ότι μία δασκάλα στο σχολείο του γιου της Λουκ αρνήθηκε να του δώσει να πιει νερό γιατί όπως είπε στο παιδί, ήταν άδικο για τους άλλους συμμαθητές του, που λόγω θρησκείας δεν επιτρέπεται να πίνουν νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πολλά παιδάκια κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού στο δημοτικό σχολείο Charles Dickens στο Χαμσάιρ νηστεύουν, κάτι που σημαίνει ότι δεν τρώνε, ούτε πίνουν οτιδήποτε πριν δύσει ο ήλιος. Κάτι που διαρκεί περίπου 30 μέρες, ανάλογα με το φεγγάρι.

Η Κόρα έκανε παράπονα στο σχολείο καθώς ο γιος της, της είπε πως του απαγόρευσαν να πιει νερό, παρόλο που είναι αλλόθρησκος.

Εκείνο που φαίνεται να εξόργισε παραπάνω τη μητέρα ήταν το γεγονός ότι οι δάσκαλοι, λόγω Ραμαζανιού, είχαν πάρει από τα παιδιά τα μπουκάλια με το νερό που έχουν πάντα μαζί τους, υποχρεώνοντας τον μικρό Λουκ να διψάει συνεχώς.


Πηγή: mothersblog
Περισσότερα »

Ποιος ο νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα. Σωθήκαμε .......

Ποιος είναι ο νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα; Πότε αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντα του;

 

Ο πρώην υπουργός και Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Χρήστος Παπουτσής ορίστηκε εκπρόσωπος της χώρας στην Παγκόσμια Τράπεζα

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες υπάρχει στενή συνεργασία της κυβέρνησης με την Παγκόσμια Τράπεζα στο πλαίσιο της προσπάθειας για βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, διευκόλυνση του επιχειρείν και περαιτέρω αναβάθμιση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών με βάση τους δείκτες ανταγωνιστικότητας που καταρτίζει η Παγκόσμια Τράπεζα. 

Ο κ. Παπουτσής θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στις 15 Σεπτεμβρίου. Πηγή: fimes
Περισσότερα »

Νεκρός από τσίμπημα φιδιού 73χρονος στο Μαντούδι


Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία στο Μαντούδι της Εύβοιας, καθώς ένας 73χρονος πέθανε μετά από τσίμπημα φιδιού.

Όπως αναφέρει το eviagreen.gr, ο άτυχος άνδρας είχε πάει στο χωράφι του και ξαφνικά το φίδι τον τσίμπησε στο πόδι.

Οι πόνοι που ένιωσε ήταν φριχτοί και αμέσως πήγε στο κέντρο υγείας της περιοχής. Οι γιατροί έδωσαν τις πρώτες βοήθειες αλλά έκριναν πως έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Μεταφέρθηκε εκεί ύστερα από ώρες, όταν ήταν πλέον αργά μιας και είχε ξεψυχήσει.
Με αφορμή το τραγικό περιστατικό, οι κάτοικοι του Μαντουδίου και ζητούν από το κράτος ένα πιο οργανωμένο σύστημα υγείας.

Ο άτυχος οικογενειάρχης δούλευε στα μεταλλεία και παράλληλα του άρεσε να καλλιεργεί την φύση. Η μοίρα όμως του έπαιξε άσχημο παιχνίδι και έτσι η επίσκεψη στο χωράφι του αποδείχτηκε μοιραία. 


Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

«Η γνώση είναι δύναμη : Όσκαρ Ουάιλντ» !!

« Δίκαια μπορεί να καταταχθεί κανείς μεταξύ των ευεργετών της ανθρωπότητας, όταν συγκεντρώνει τους μεγάλους κανόνες της ζωής σε σύντομες φράσεις, που πολύ εύκολα αποτυπώνονται στην μνήμη και επανέρχονται από συνήθεια στο μυαλό, όταν η ανάγκη το καλεί»           Βεν. Τζόνσον

Περισσότερα »

Τριπλή τραγωδία για νεαρή μητέρα και τους γιους της 2 και 5 ετών!

Τριπλή τραγωδία για νεαρή μητέρα και τους γιους της 2 και 5 ετών!
Το νεκρό κορμάκι ενός δίχρονου αγοριού βρέθηκε από την αστυνομία που ερευνούσε τους θανάτους μίας νεαρής μητέρας και του μόλις πέντε ετών γιου της ύστερα από πτώση τους από βράχο τριάντα και πλέον μέτρων.

Η άτυχη 24χρονη μητέρα και ο γιος της έπεσαν σήμερα το πρωί από έναν ψηλό βράχο στο Εθνικό πάρκο του Ντάρτμορ στη Βρετανία και πέθαναν ακαριαία.

Κανείς δεν περίμενε ότι η τραγωδία αυτή θα είχε και συνέχεια αφού στην έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι της μητέρα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε μαζί με τον γιο της, βρήκαν και άλλο νεκρό παιδί, μόλις δύο ετών που πιστεύεται πως είναι και αυτός γιος της κοπέλας.

Ύστερα από μία τέτοια εξέλιξη, οι αρχές είναι σχεδόν σίγουρες ότι πρόκειται για δολοφονία και αναζητείται ο δράστης.

Άγνωστες παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το μικρότερο αγοράκι έχασε τη ζωή του ενώ βρισκόταν μόνο του στο σπίτι ενώ επίσης άγνωστοι παραμένουν και οι λόγοι που η νεαρή μητέρα πήρε μαζί της μόνο τον μεγάλο της γιο στο πάρκο.


Πηγή: mothersblog
Περισσότερα »

Θύμα βιασμού δηλώνει η 31χρονη παιδοκτόνος


 
Στις φυλακές της Θήβας οδηγήθηκε η 31χρονη μητροκτόνος, μετά από  την απολογία της χθες το μεσημέρι στον ανακριτή της Πάτρας.

Σε δηλώσεις που έκανε η συνήγορος υπεράσπισης της 31χρονης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα ζητήσει τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για την κατηγορούμενη, με το αιτιολογικό ότι βρίσκεται ακόμα σε επιλόχεια κατάθλιψη.

Επίσης ανέφερε ότι η 31χρονη δεν ήθελε να σκοτώσει το παιδί της και πρόσθεσε ότι θύμα είναι και η ίδια. 

Όπως σημείωσε, το βρέφος θα μπορούσε να έχει σωθεί εάν είχαν λειτουργήσει οι κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους.

Η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι είναι μια ταλαιπωρημένη γυναίκα, που πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια ως εσώκλειστη για χρόνια σε ιδρύματα. Μάλιστα αποκάλυψε στον εισαγγελέα πως όταν ήταν ανήλικη είχε πέσει θύμα βιασμού από συγγενικό της πρόσωπο.


Πηγή: newsbeast
Περισσότερα »

Σκότωσε τον πατέρα του και τραυμάτισε συγγενή του


Για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας συνελήφθη στη Νέα Ιωνία Βόλου ένας 53χρονος με ψυχολογικά προβλήματα, ο οποίος σκότωσε με μαχαίρι τον 85χρονο πατέρα του και τραυμάτισε έναν 57χρονο συγγενή του.

Ο 53χρονος ενώ βρισκόταν στο σπίτι του επιτέθηκε αναίτια στον πατέρα του και τον τραυμάτισε θανάσιμα και στη συνέχεια επιτέθηκε με το ίδιο μαχαίρι και στον συγγενή του τραυματίζοντάς τον σοβαρά στη κοιλιακή χώρα. Ο τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου παραμένει νοσηλευόμενος χωρίς να διατρέχει άμεσο κίνδυνο η υγεία του.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούσαν εντόπισαν τον 53χρονο στην αυλή του σπιτιού του και τον συνέλαβαν, ενώ κατάσχεσαν και το μαχαίρι που αυτός χρησιμοποίησε. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.


Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

Μόσχα: 12 νεκροί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα λεωφορείου με παιδιά

Στην περιοχή Τρόιτσκι της πρωτεύουσας, λεωφορείο που μετέφερε παιδιά συγκρούστηκε με φορτηγό. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, σκοτώθηκαν 12 άτομα, άλλα 19 τραυματίστηκαν.

Φορτηγό KAMAZ που μετέφερε χαλίκι, βγήκε από παρακαμπτήριο δρόμο και συγκρούστηκε με το λεωφορείο, από το οποίο έκοψε το πίσω μέρος. 

Υπεύθυνος για το αυτοκινητιστικό δυστύχημα εικάζεται πως είναι ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος παραβίασε την προτεραιότητα του φορτηγού. Έχει σκοτωθεί.

Αυτή τη στιγμή επί τόπου εργάζονται υπάλληλοι του Υπουργείου Έκτακτων Αναγκών, περίπου 30 ομάδες των Πρώτων Βοηθειών, αστυνομικοί. Τα στοιχεία για τους νεκρούς και τους τραυματίες, μπορούν να αλλάξουν, σημείωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Έκτακτων Αναγκών.


Πηγή greek.ruvr.ru
Περισσότερα »

500.000 δολάρια το μήνα από ευεργέτη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας !

Ένας μεγάλος ευεργέτης άφησε με την διαθήκη του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας μια τεράστια περιούσια. Μετά την λήξη όλων των δικαστικών αγώνων στις ΗΠΑ το Νοσοκομείο θα εισπράττει μηνιαίως περίπου 500.000 δολάρια ΗΠΑ. 

kappas2

Τεράστιο ποσό για την λειτουργία και την αναβάθμιση όλων των δημόσιων ιατρικών-υγειονομικών υπηρεσιών της Μεσσηνίας. Ο ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΠΠΟΠΟΥΛΟΣ.

• Στις 9 Αυγούστου του 1987 έτους απεβίωσε στο Σαν Φρανσίσκο των Η.Π.Α. ο Γ. Κάππας ή Γεώργιος Καππόπουλος καταγόμενος από τους Κωνσταντίνους Ν. Μεσσηνίας, ο οποίος με την από 25 Μαρτίου 1980 διαθήκη του κατέλειπε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας σημαντικό μέρος της περιουσίας του που αποτελείτο από το 37,5% ιδαν. μερίδιο 70 περίπου οριζοντίων ιδιοκτησιών (για την ακρίβεια 64 διαμερισμάτων και 5 μαγαζιών) στην οδό Market Street 1651 του Σαν Φραντζίσκο (το λοιπό ανήκε στον αδελφό του Τομ Κάππας και στην σύζυγο του) και το 50% από μία παραθαλάσσια περιοχή την KAPPAS HOUSEBOAT AND YAGHT MARINA εκτάσεως 50 περίπου εκταρίων ή 200 στρεμμάτων με πλωτά σπίτια για κότερα στην οποία (Μαρίνα) ήταν κατά τον χρόνο του θανάτου ιδιοκτήτης σε ποσοστό 50% διότι το λοιπό 50% ανήκε στην σύζυγό του.


Περισσότερα στην πηγή :nosokomeiokalamatas 
Περισσότερα »

Πόσα μας χρωστούν τελικά οι Γερμανοί. Εγκεφαλικό

Ποιο το συνολικό χρέος που έχει η Γερμανία προς την Ελλάδα; Διαβάστε το ποσό που προκαλεί εγκεφαλικό.
 
Οι Γερμανοί μας χρωστούν 1,2 τρις ευρώ.
Kι όμως: Mας χρωστούν, δεν τους χρωστάμε! 1,2 τρις ευρώ, είναι το σημερινό χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Μια ομιλία καταπέλτη παρακολούθησαν όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα “Αλ.Κοφίνης” του συνεδριακού κέντρου Θηβών, από τον διακεκριμένο δημοσιογράφο – συγγραφέα – λαογράφο κ. Γιώργο Λεκάκη, στα πλαίσια της ημερίδας που διοργάνωσε ο σύλλογος “Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας”
Ερέθισμα για την ημερίδα υπήρξε το βιβλίο του του κ. Λεκάκη «Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής»
Ο κ. Γιώργος Λεκάκης ανέλυσε με ατράνταχτα στοιχεία το χρέος της ναζιστικής Γερμανίας, τις δημεύσεις, τις επιτάξεις και τις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων της χώρας, τις λεηλασίες του εθνικού μας πλούτου, τις καταστροφές των εθνικών υποδομών, και τις απίστευτες θηριωδίες που διέπραξαν οι Ναζί.
Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, το 1946 στο Παρίσι, η Διασυμμαχική Επιτροπή 19 χωρών της Ευρώπης, καταλόγισε στην Γερμανία να πληρώσει στην Ελλάδα για τις καταστροφές που υπέστη, το ποσό των 7,1 δις δολαρίων, αντί των 14.5 δις ευρώ, που είχε ζητήσει η Ελλάς. Σημερινή αξία; 108 δις ευρώ, χωρίς τους τόκους!
Όμως ο πίνακας του χρέους, δε σταματάει εκεί και περιλαμβάνει ακόμα:
- Το αναγκαστικό δάνειο: Οι Γερμανοί πλήρωσαν τις πρώτες δύο, από τις 50 περίπου συνολικά δόσεις. Το υπόλοιπο ποσό που μας οφείλεται, με βάση τη σημερινή αξία, ανέρχεται σε 54 δις ευρώ, χωρίς τους τόκους!
-Αρπαγή του 51% των μετοχών των ΔΕΚΟ και όλων των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων.
-Διατροφή των στρατευμάτων κατοχής: Σύνολο 670.000 στρατιώτες (γερμανικός, ιταλικός, βουλγαρικός). Κατ΄ εξαίρεση και μόνη η Ελλάδα, διάτρεψε την στρατιά Africa Corps, με 8 δις δραχμές το μήνα!
-Πλαστά χαρτονομίσματα που κυκλοφορούσαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα. Η χώρα μας αναγκάστηκε να τα εξαγοράσει τον Αύγουστο του 1941, έναντι 530.894 χρυσών λιρών Αγγλίας!
- Ληστεία ελληνικών νομισμάτων
- Δημεύσεις: Το 10% της αγροτικής παραγωγής, (μόνο από τα καπνά, κέρδισαν 1.4 δις γερμανικά μάρκα), ορυκτά, πετρέλαιο, κάρβουνο.
- Επιτάξεις (σχολεία, ξενοδοχεία, νοσοκομεία κ.ά),
- Κατασχέσεις (μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς, ληστείες οικιών)
- Αρπαγές και καταστροφές, μεγάλου μέρους της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας
- Ολοκαυτώματα
Όλα αυτά, ανεβάζουν το συνολικό χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα, στο ιλιγγιώδες ποσό του 1.2 τρις ευρώ.
Περισσότερα »

Ξεκίνησε η λειτουργία του Ιατρείου Μαστού, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

k_mastou_prol_1


Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, του διοικητού του Νοσοκομείου Καλαμάτας, από τις 10 Ιουλίου 2013,  και κάθε Τετάρτη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 


θα λειτουργεί Ιατρείο Μαστού από τις 09.00 π.μ έως 13:00 μ.μ.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείνουν ραντεβού το τηλέφωνο 14500.

Στο ιατρείο συμμετέχει ομάδα ειδικευμένων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων του Νοσοκομείου μας οι οποίοι με οργανωμένο και συντονισμένο τρόπο θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ευαίσθητο και πολύ σημαντικό θέμα του Μαστού.
Περισσότερα »