18 Νοε 2014

Φανταστικό Video με ζωάκια και μωράκια !!!!




   
Δείτε το video και δείτε πόσο αρμονικά μπορούν να ζήσουν
άνθρωποι και ζώα!



Περισσότερα »

Σοφά Λόγια : Doug Larson, Αμερικανός αρθρογράφος


Περισσότερα »

Μεγάλες κουβέντες της καθημερινότητας !


Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 18 Νοεμβρίου 2014



ΠΛΑΤΩΝΑΣ, ΡΩΜΑΝΟΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΖΑΚΧΑΙΟΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Νηστεία - Επιτρέπεται το ψάρι

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα
Άγιος Πλάτωνας (1)
Άγιος Ρωμανός
Άγιος Αναστάσιος ο Νεομάρτυρας από την Παραμυθιά της Ηπείρου
Άγιο Νήπιο
Άγιος Ρωμανός από την Παλαιστίνη
Άγιοι Ζακχαίος ο Διάκονος και Αλφαίος
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Κοσμά του Πρώτου του Βατοπαιδινού του Οσιομάρτυρα
Όσιος Βασίλειος

(1) Ο Άγιος Πλάτωνας, γεννήθηκε στην  την Άγκυρα της Γαλατίας της Μικράς Ασίας προς τα τέλη του 3ου αιώνα μ.Χ. Ήταν αδελφός του μάρτυρα Αντιόχου.
Μεγάλωσε με την αγάπη του Χριστού και αυτό τον οδήγησε στη σύλληψη του σε νεαρή ηλικία. Οι ειδωλολάτρες που τον συνέλαβαν τον οδήγησαν μπροστά στον ηγεμόνα  Αγριππίνο. Ο Αγριππίνος προσπάθησε να τον δελεάσει με τα πλούτη για να απαρνηθεί το Χριστό και επειδή ο Άγιος Πλάτωνας αρνήθηκε, διέταξε να τον μαστιγώσουν, να τον βασανίσουν με πυρωμένες ράβδους και τέλος αφού δεν απαρνήθηκε το Χριστό, διέταξε τον αποκεφαλισμό του
το 306 μ.Χ.
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 18 Νοεμβρίου (video) **

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :


Περισσότερα »

« Καλημέρα σας ! Να έχετε μια όμορφη μέρα ! »

 


Περισσότερα »

ΣΥΝΤΑΓΗ : Κυδώνι Γλυκό του κουταλιού *


Υλικά

1 κιλό κυδώνια
1 κιλό Ζάχαρη
2 Βανίλιες
2 Λεμόνια
1 Ξύλο Κανέλας
50 γρ.  αμύγδαλα καθαρισμένα

Εκτέλεση


Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κυδώνια από τις φλούδες και τα κουκούτσια. Προσοχή στο κέντρο είναι πιο σκληρά και αφαιρούμε και αυτά τα κομμάτια.
Ένα – ένα κυδώνι που καθαρίζουμε το ρίχνουμε μέσα σε μια λεκάνη με νερό που έχουμε στύψει ένα λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Τρίβουμε στον ειδικό τρίφτη που κόβει στικς  αν δεν έχουμε μπορούμε να τα κόψουμε με το χέρι αλλά είναι αρκετά κουραστικό, οπότε οπλιστείτε με υπομονή.

Αφού έχουμε τρίψει τα κυδώνια μας τα βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα και ένα ποτήρι νερό να βράσουν.

Μόλις πάρει την πρώτη βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά (μέτρια) για 30 λεπτά περίπου και μετά ρίχνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού λεμόνι και δυναμώνουμε ώστε να δέσει το γλυκό μας.

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις βανίλιες και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και στη συνέχεια γεμίζουμε τα βάζα μας.
Καλό είναι αυτό να γίνει όταν έχει κρυώσει τελείως για μόνο τότε θα δούμε αν είναι καλό το γλυκό μας. Αν για παράδειγμα είναι πολύ στεγνό… μπορούμε να το ξαναβράσουμε προσθέτοντας λίγο νερό για λίγα λεπτά, ή αν  είναι πολύ αραιωμένο να το βράσουμε για 10 λεπτά σε πολύ δυνατή φωτιά !

Καλή Επιτυχία !
Σίσυ Μ.
Περισσότερα »