11 Απρ 2020

ΣΥΝΤΑΓΗ : Τσουρέκια Πασχαλινά πολύ αφράτα !

Η καλή μου φίλη Γωγούλα φτιάχνει καταπληκτικά Πασχαλινά Τσουρέκια. Τη  ευχαριστώ πολύ που μοιράστηκε τα μυστικά της συνταγής της μαζί μου!


Υλικά

1,2  κιλά Αλεύρι περίπου
7  Αυγά
160 γρ ΜΙνερβίνη
½ φακελάκι Μαχλέπι
½ φακελάκι Μαστίχα
250 γρ Γάλα
65 γρ Μαγιά
340 γρ Ζάχαρη


Εκτέλεση


Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα ώστε να γίνει  χλιαρό και προσθέτουμε τη Μαγιά ώστε να διαλυθεί  και λίγο αλεύρι τόσο  ώστε να γίνει ένας χυλός.  Αφήνουμε το μείγμα στη  άκρη για 20-30 λεπτά ώστε να ενεργήσει η μαγιά και να φουσκώσει .
Σε ένα  άλλο σκεύος χτυπάμε τα  6 αυγά μαζί με τη ζάχαρη το Μαχλέπι και τη Μαστίχα μέχρι ενοποιηθούν τα αυγά με τη ζάχαρη.
Στη συνέχει προσθέτουμε στο χυλό το μείγμα  της ζάχαρης και αυγών  σιγά-σιγά  και λίγο-λίγο το υπόλοιπο αλεύρι.  Ζυμώνουμε την μαλακιά αυτή ζύμη βρέχοντας συνεχώς τα χέρια μας μέσα στο βούτυρο (το οποίο έχουμε λιώσει ) ώστε να μας διευκολύνει στο ζύμωμα. Καλό είναι να  το τραβάμε με τα χέρια μας ώστε να βοηθήσουμε τη ζύμη μας ώστε να γίνει πολύ αφράτη.
Αν θέλουμε μπορούμε να το βάλουμε  και 2-3 λεπτά στο μίξερ.
Σκεπάζουμε με μια μεβράνη και πάνω τοποθετούμε μια ελαφριά κουβερτούλα και αφήνουμε  τη ζύμη μας να ξεκουραστεί .
Καλό είναι να κάνουμε αυτή τη διαδικασία  το βράδυ ώστε να το αφήσουμε όλη  τη  νύχτα.
Το επόμενο πρωί πλάθουμε τα  τσουρέκια μας με τη βοήθεια  του λιωμένου βουτύρου στο σχήμα  που θέλουμε και τα αφήνουμε 3-4 ώρες μέχρι να φουσκώσουν πάλι.
Στη συνέχεια, χτυπάμε ένα αυγό με λίγο νερό και ένα κουταλάκι ζαχαρη, αλείφουμε τα τσουρέκια μας και  τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 C φούρνο  (αντιστάσεις) , για 20 λεπτά περίπου.

 Καλή Επιτυχία !
Σίσυ Μ.
Περισσότερα »