Σελίδες
Ετικέτες
- 5
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ
- ΒΟΤΑΝΑ
- ΓΝΩΜΙΚΑ
- ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
- ΕΚΛΟΓΕΣ
- ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ
- ΕΠΙΣΤΗΜΗ
- ΕΡΓΑΣΙΑ
- ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
- ΖΩΔΙΑ
- Ήξερες Ότι
- ΙΣΤΟΡΙΚΑ
- ΚΑΙΡΟΣ
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ
- ΚΟΣΜΟΣ
- ΝΕΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
- ΠΑΙΔΕΙΑ
- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
- ΠΕΡΙΕΡΓΑ
- ΠΛΕΞΙΜΟ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ
- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
- ΠΩΣ ΒΓΗΚΕ Η ΦΡΑΣΗ
- ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
- ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
- ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- ΣΧΕΣΕΙΣ
- ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
- ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
- ΥΓΕΙΑ
- ΧΙΟΥΜΟΡ
- AUTO/MOTO
- HOT
- LIFESTYLE
powered by Agones.gr - pame stoixima
29 Ιαν 2018
ΣΥΝΤΑΓΗ: ΧΟΙΡΙΝΌ “Τηγανιά” με Πορτοκάλι
Υλικά
1 kg χοιρινό
1 πορτοκάλι
1-2 λεμόνια
Φρέσκια ρίγανη
Φρέσκο θυμάρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι μπαχάρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το χοιρινό και το κόβουμε σε κομμάτια. Τοποθετούμε στη φωτιά ένα βαθύ τηγάνι ή μία χαμηλή κατσαρόλα. Προσθέτουμε περίπου μισό λίτρο νερό, το οποίο αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσει ο βρασμός, προσθέτουμε το χοιρινό.
Πλένουμε το πορτοκάλι καλά, το κόβουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Στύβουμε τα κομμάτια πορτοκαλιού μέσα στο χοιρινό με το νερό, προσθέτουμε αλάτι πιπέρι μπαχάρι και τα αφήνουμε να βράσουν, με την κατσαρόλα σκεπασμένη σε μέτρια θερμοκρασία.
Το χοιρινό θα είναι περίπου έτοιμο σε τρία τέταρτα, καλό όμως είναι να δοκιμάσετε και αν είναι μαλακό τότε έχει βράσει.
Στο διάστημα που βράζει, δεν προσθέτουμε νερό θέλουμε το νερό να μην είναι πολύ… Αν όμως δούμε ότι το νερό κοντεύει να τελειώσει ενώ το χοιρινό δεν έχει βράσει θα προσθέσουμε λίγο.
Όταν διαπιστώσουμε ότι το χοιρινό έχει βράσει, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, δυναμώνουμε θερμοκρασία και μόλις τελειώσει όλο το νερό προσθέτουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε ελαφρά το χοιρινό και προσθέτουμε τον φρεσκοστυμμενο χυμό λεμονιού, τη φρέσκια ρίγανη και το θυμάρι ψιλοκομμένα.
Ανακατεύουμε και το χοιρινό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Έχει πάρει ένα ωραιότατο χρώμα με το ελαιόλαδο και μια απίστευτη γεύση από το πορτοκάλι.
Καλή σας όρεξη!
Καλή Επιτυχία!
Σίσυ Μ.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)