29 Ιαν 2018

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΡΟΔΙΤΣΑ ή Πράσινα φασόλια

Υλικά ½  kg Ροδίτσες 1 Κρεμμύδι ξερό μέτριο 5-6 λιαστές ντομάτες 10 Ελιές Καλαμών ξυδάτες 1-2 λεμόνια Φρέσκια ρίγανη Φρέσκο θυμάρι Ελαιόλαδο Αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Βάζουμε τις ροδίτσες ή πράσινα φασόλια  μέσα σε ένα σουρωτήρι και τις πλένουμε καλά. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά μαζί με μπόλικο νερό και αλάτι...
Περισσότερα »

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΧΟΙΡΙΝΌ “Τηγανιά” με Πορτοκάλι

Υλικά 1 kg χοιρινό 1 πορτοκάλι 1-2 λεμόνια Φρέσκια ρίγανη Φρέσκο θυμάρι Ελαιόλαδο Αλάτι πιπέρι μπαχάρι Εκτέλεση Πλένουμε καλά το χοιρινό και το κόβουμε σε κομμάτια. Τοποθετούμε στη φωτιά ένα βαθύ τηγάνι ή μία χαμηλή κατσαρόλα. Προσθέτουμε περίπου μισό λίτρο νερό, το οποίο αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσει...
Περισσότερα »