29 Ιαν 2018

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΡΟΔΙΤΣΑ ή Πράσινα φασόλια

Υλικά
½  kg Ροδίτσες
1 Κρεμμύδι ξερό μέτριο
5-6 λιαστές ντομάτες
10 Ελιές Καλαμών ξυδάτες
1-2 λεμόνια
Φρέσκια ρίγανη
Φρέσκο θυμάρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε τις ροδίτσες ή πράσινα φασόλια  μέσα σε ένα σουρωτήρι και τις πλένουμε καλά. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά μαζί με μπόλικο νερό και αλάτι και προσθέτουμε τις Ροδίτσες ή πράσινα φασόλια.
Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30-40 λεπτά, αλλά τις προσέχουμε γιατί δεν πρέπει να βράσουν παραπάνω επειδή θα αρχίσουν αποφλοιώνονται . Πρέπει να έχουν μαλακώσει,  αλλά να “κρατάνε” λίγο.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνουμε. Αμέσως τις τοποθετούμε μέσα σε ένα Μπολ.
Προσθέτουμε μέσα στις Ροδίτσες  ή πράσινα φασόλια,  όλα μας τα υλικά ψιλοκομμένα, το ελαιόλαδο και το φρεκοστυμένο  χυμό λεμονιού.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για  τουλάχιστον μια ώρα, τη σαλάτα μας,  ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά μας.
Η σαλάτα μας είναι έτοιμη και μπορεί να συνοδεύσει το ψητό μας, αλλά μπορεί να γίνει κυρίως πιάτο, ειδικά το Καλοκαίρι, διότι σερβίρεται και κρύα.
Ένα απίστευτα νόστιμο πιάτο, είναι σαλάτα ροδίτσες ή πράσινα φασόλια και τηγανιά χοιρινού με πορτοκάλι.

Καλή σας όρεξη!
Καλή Επιτυχία!
Σίσυ  Μ.

Περισσότερα »

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΧΟΙΡΙΝΌ “Τηγανιά” με Πορτοκάλι

Υλικά
1 kg χοιρινό
1 πορτοκάλι
1-2 λεμόνια
Φρέσκια ρίγανη
Φρέσκο θυμάρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι μπαχάρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το χοιρινό και το κόβουμε σε κομμάτια. Τοποθετούμε στη φωτιά ένα βαθύ τηγάνι ή μία χαμηλή κατσαρόλα. Προσθέτουμε περίπου μισό λίτρο νερό, το οποίο αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσει ο βρασμός, προσθέτουμε το χοιρινό.
Πλένουμε το πορτοκάλι καλά,  το κόβουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Στύβουμε τα κομμάτια πορτοκαλιού μέσα στο χοιρινό με το νερό, προσθέτουμε αλάτι πιπέρι μπαχάρι και τα αφήνουμε να βράσουν, με την κατσαρόλα σκεπασμένη σε μέτρια θερμοκρασία.
Το χοιρινό θα είναι περίπου έτοιμο σε τρία τέταρτα, καλό όμως είναι να δοκιμάσετε και αν είναι μαλακό τότε έχει βράσει.
Στο διάστημα που βράζει, δεν προσθέτουμε νερό θέλουμε το νερό να μην είναι πολύ… Αν όμως δούμε ότι το νερό κοντεύει να τελειώσει ενώ το χοιρινό δεν έχει βράσει θα προσθέσουμε λίγο.
Όταν διαπιστώσουμε ότι το χοιρινό έχει βράσει, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, δυναμώνουμε θερμοκρασία και μόλις τελειώσει όλο το νερό προσθέτουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε ελαφρά το χοιρινό και προσθέτουμε τον φρεσκοστυμμενο χυμό λεμονιού, τη  φρέσκια ρίγανη και το θυμάρι ψιλοκομμένα.
Ανακατεύουμε και το χοιρινό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Έχει πάρει ένα ωραιότατο χρώμα με το ελαιόλαδο και μια απίστευτη γεύση από το  πορτοκάλι.
Καλή σας όρεξη!
Καλή Επιτυχία!
Σίσυ  Μ.
Περισσότερα »