7 Φεβ 2015

«Ώρα για λίγο Γέλιο : ΑΝΕΚΔΟΤΟ» !!


Περισσότερα »

Ποδηλατικός αγώνας «2ος Γύρος Αρφαρά - Πήδημα», με την αρωγή του Δήμου Καλαμάτας

Ο Σ.Π.Ο.Κ. «Ευκλής» Καλαμάτας συνδιοργανώνει με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αναγέννηση Αρφαρών» Καλαμάτας και σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, την Κυριακή 1η Μαρτίου 2015 και ώρα 09.30, ποδηλατικό αγώνα αντοχής δρόμου. Ο αγώνας έχει την επωνυμία «2ος Γύρος Αρφαρά - Πήδημα» και αφορά στις εξής κατηγορίες: Παμπαίδων – Παίδων – Εφήβων – Γυναικών – Ανδρών – Νέων - Μάστερς.
Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι η πλατεία των Αρφαρών, με διαδρομή δεξιόστροφη προς Πήδημα – Αριοχώρι - Άγιο Κωνσταντίνο - Αρφαρά.
 
Ώρες εκκίνησης και χιλιομετρικές αποστάσεις:
- Παμπαίδες: 09.30 και απόσταση 20 χλμ. (10x2 στροφές)
- Παίδες – Μάστερς – Γυναίκες: 10.30 και απόσταση 60 χλμ. (10x6 στροφές)
- Άνδρες - Νέοι – Έφηβοι: 10.25 και απόσταση 100 χλμ. (10x10 στροφές).
Οι ώρες εκκίνησης μπορεί να μεταβληθούν ανάλογα με την προσέλευση των αθλητών/αθλητριών.
 
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
 
Η Γραμματεία θα είναι ανοιχτή από τις 08.30 για την παράδοση των δελτίων και την παραλαβή των αριθμών του αγώνα.
Το Τεχνικό Συνέδριο θα γίνει στο σημείο της εκκίνησης στις 09.00.
 
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
 
Στους 6 πρώτους κάθε κατηγορίας θα απονεμηθεί μετάλλιο - δίπλωμα και στον 1ο κύπελλο.
 
ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ
 
Ο διοργανωτής έχει προβλέψει και χρηματικό έπαθλο στις κατηγορίες Ανδρών – Νέων - Μάστερς (Α΄, Β΄, Γ΄), ως εξής:
- Άνδρες – Νέοι (κοινή κατηγορία): 1ος 50 €, 2ος 30 € και 3ος 20 €
- Επίσης, 50 € στον 1ο για το ενδιάμεσο σπριντ ανάβασης που θα γίνει στον 8ο γύρο
-Μάστερς (Α΄, Β΄, Γ΄), ξεχωριστά ανά κατηγορία: 1ος 30 €, 2ος 20 € και 3ος 10 €, καθώς και 20 € στον πρώτο της γενικής μάστερς συνολικά.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρφαρών «Η Αναγέννηση» θα προσφέρει μπουφέ σε όλους τους αθλητές και τους συμμετέχοντες.
 
ΑΠΟΝΟΜΕΣ
 
Απονομές θα γίνουν στην κεντρική πλατεία των Αρφαρών, πλησίον της εκκίνησης – τερματισμού και τα χρηματικά έπαθλα θα δοθούν μετά τις απονομές.
Αντίτιμο: 5€ για τους αθλητές/τριες που ανήκουν στις κατηγορίες Ανδρών – Νέων - Μάστερς. Κάθε αθλητής θα παραλάβει απόδειξη για το αντίτιμο που θα καταβάλει. Οι μετέχοντες στις κατηγορίες Παμπαίδων – Παίδων – Εφήβων - Γυναικών δε θα πληρώσουν το αντίτιμο της συμμετοχής.
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές έως την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 21.00 στο email: efklis1894@gmail.com ή στο τηλ./φαξ 27210 90627 (Ελένη Οικονομοπούλου) και κιν. 693 2204166 (Πάνος Βεργετόπουλος).
 
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
 
Κανονισμοί-Λεπτομέρειες: Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ και ειδικότερα με αυτούς που αφορούν στην ποδηλασία δρόμου.
 
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 
Όροι συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές/τριες που ανήκουν στην δύναμη της ΕΟΠ και έχουν δελτία θεωρημένα για το 2015. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα συμμετοχής με απεριόριστο αριθμό αθλητών/τριών.
Αθλητική περιβολή: Οι αθλητές υποχρεούνται να έχουν την ανάλογη αθλητική περιβολή, που ορίζουν οι κανονισμοί της UCI-ΕΟΠ (φανέλες, παπούτσια, κράνος κ.λπ.).
Τροφοδοσία - Υδροδοσία και παροχή τεχνικής βοήθειας: Θα γίνεται μόνο στον προκαθορισμένο χώρο, από τους συνοδούς/μηχανικούς κάθε ομάδας. Το σημείο ορίζεται 100 μ. πριν τη γραμμή τερματισμού.
Ιατρική υποστήριξη: Η διοργάνωση θα έχει ιατρική υποστήριξη από γιατρό και παρουσία των Εθελοντών Σαμαρειτών του ΕΕΣ Καλαμάτας.
Ρυθμίσεις απρόβλεπτων θεμάτων: Για ό,τι δεν προβλέπεται στην προκήρυξη των αγώνων και τους βασικούς κανονισμούς της ΕΟΠ, αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή.
Ο Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής δεν φέρει καμιά ευθύνη για τυχόν ατύχημα ή φθορά - απώλεια αγωνιστικού υλικού, οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα με οποιαδήποτε ιδιότητα.
Πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 7 ΦεβρουαρίουΠΑΡΘΕΝΙΟΣ, ΛΟΥΚΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΑΠΡΙΩΝ, ΠΕΤΡΟΣ, ΘΕΟΠΕΜΤΟΣ, ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ, ΑΥΔΑΤΟΣ, ΣΑΡΑΠΙΩΝ
Νηστεία

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

1.         Όσιος Παρθένιος (1) επίσκοπος Λαμψάκου
2.         Όσιος Λουκάς (2) ὁ ἐν Στειρίῳ ὄρει ἄσκησας
3.         Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης
4.         Άγιοι Χίλιοι Τρεις Μάρτυρες που μαρτύρησαν στη Νικομήδεια
5.         Άγιοι έξι Μάρτυρες καταγόμενοι από τη Φρυγία
6.         Άγιος Απρίων Επίσκοπος Κύπρου
7.         Όσιος Πέτρος «ὁ ἐν Μονεβάτοις ἀγωνισάμενος»
8.         Άγιος Θεόπεμπτος και η συνοδεία του
9.         Άγιος Αγαθάγγελος ο Μάρτυρας
10.       Άγιος Αύδατος ο Μάρτυρας
11.       Όσιος Σαραπίων
(1)O όσιος Παρθένιος καταγόταν από την Βιθυνία. Γιος του διακόνου Χριστόφορου, έλαβε πλούσια χριστιανική παιδεία αλλά και γραμματική μορφωση η οποία τον βοήθησε στην μελέτη των γραφλων. Εγινε μοναχός σε νεαρή ηλικία και έτσι αφοσιώθηκε με ζήλο στην προσευχή, την εργασία και την μελέτη των θείων γραφών. Έτσι απέκτησε πλούσια θεολογική κατάρτιση. Εκτός όμως από την μελέτη του άρεσε και το ψάρεμα στην λίμνη όπου όσα ψάρια έβγαζε τα πουλούσε και τα χρήματα που εισέπρατε τα έδινε για την ανακούφιση των φτωχών. Μετέπειτα χειροτονήθηκε επίσκοπος Λαμψάκου, από τον Μητροπολίτη  Κυζίκου Ασχόλιο.
Το έργο του Παρθένιου στην Λάμψακο θα ήταν επίπονο, δεδομένου ότι εκείνη την εποχή,  φημιζόταν για τους πολλούς και φανατικούς ειδωλολάτρες. Ο Όσιος Παρθένιος όμως τα κατάφερε, με το ήθος και την σοφία που τον διακατείχε και έφερε κοντά στον λόγο του Κυρίου αρκετούς ειδωλολάτρες. Κοιμήθεκε εν ειρήνη.

(2) O όσιος Λουκάς γεννήθηκε στη Φωκίδα, το έτος  896 π.χ. Οί γονείς του ήταν βοσκοί και ο Λουκάς αμέσως μόλις τελείωσε το σχολείο ανέλαβε την ανατροφή των ζώων. Η βοσκή των ζώων του άρεσε διότι τον βοηθούσε στην άσκηση της ψυχής του. Εκεί μπορούσε να προσεύχετε και να μελετά τις γραφές. Αυτό όμως που ήθελε πραγματικά ήταν να αφερωθεί ολοκληρωτικά τον μοναχικό βίο και έτσι όταν πέθαναν οι γονείς του μοίρασε όλα τα υπάρχόντά του και στους φτωχούς και μετά από αρκετές  περιπλανήσεις εγκαταστάθηκε οριστικά στο Όρος Στείριον. Εκεί  έκτισε μαζί με άλλους μοναχούς την μονή  όπου η πνευματική της φήμε έφτεσε παντού με αποτέλεσμα να συρρέουν πλήθη πιστών για να ζητήσουν πνευματική βοήθεια.
Κοιμήθηκε εν ειρήνη το 953 μ.Χ.
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 7 Φεβρουαρίου (video)

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :Περισσότερα »

« Καλημέρα με Υγεία και πολλά χαμόγελα!»


Περισσότερα »