22 Απρ 2014

Ουρακοτάγκος στο.. χειρουργείο


Ουρακοτάγκος στο.. χειρουργείο Σε πρωτοποριακή επέμβαση από ομάδα γιατρών και κτηνιάτρων από όλο τον κόσμο υποβλήθηκε ένας θηλυκός ουρακοτάγκος στον ζωολογικό κήπο Chester της Βρετανίας.
Ο 29χρονος ουρακοτάγκος, ονόματι Vicky, έμεινε δύο ώρες στο χειρουργείο για επέμβαση στα ιγμόρεια και είναι η πρώτη φορά που μία τέτοιου είδους επέμβαση γίνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου συνεργάστηκαν με επιστήμονες από άλλους ζωολογικούς κήπους και νοσοκομεία αλλά κι έναν ειδικό από την Ελβετία.

«Κάνω τέτοιου είδους επεμβάσεις κάθε εβδομάδα σε ανθρώπους αλλά είναι η πρώτη φορά που ο ασθενής μου ήταν ουρακοτάγκος», δήλωσε στο Sky News ο Jawed Tahery από το Nuffield Health's The Grosvenor Hospital του Chester.

«Ωστόσο βασικά είναι το ίδιο γιατί, από ανατομικής άποψης, άνθρωποι και ουρακοτάγκοι δεν έχουν διαφορές σε ό,τι αφορά τον σχηματισμό του κρανίου».

Η Vicky έχει ρόλο- κλειδί στο πρόγραμμα αναπαραγωγής των ουρακοτάγκων, που στόχο έχει την αύξηση του πληθυσμού τους καθώς το είδος βρίσκεται στο χείλος της εξαφάνισης.

Έχει ήδη φέρει στον κόσμο δύο θηλυκούς ουραγκοτάγκους στον ζωολογικό κήπο του Blackpool.

Δείτε τις φωτογραφίες
 
Πηγή :newsbeast.gr
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 22 Απριλίου 2014

ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΕΙΡΗΝΗ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΝΑΘΑΝΑΗΛ, ΝΕΑΡΧΟΣ, ΓΑΙΟΣ, ΒΙΚΤΩΡΙΝΟΣ, ΑΝΑΝΙΑΣ, ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, ΠΛΑΤΩΝ

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Άγιοι Ραφαήλ (1) , Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς
Όσιος Θεόδωρος (2) ο Συκεώτης επίσκοπος Αναστασιουπόλεως
Άγιος Ναθαναήλ (3) ο Απόστολος
Άγιος Νέαρχος
Άγιος Γάιος Επίσκοπος Ρώμης
Άγιος Βικτωρινός ο Μάρτυρας
Όσιος Ανανίας εκ Μαλλών Κρήτης
Άγιος Γρηγόριος Γραβανός ο Νισύριος
Άγιος Πλάτων ο Ιερομάρτυρας επίσκοπος Μπάνια Λούκα
Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Ιβηριτίσσης
Άγιοι Εκατόν εβδομήντα εννιά Οσιομάρτυρες οι εν τη μονή Νταού Πεντέλης μαρτυρήσαντες
Άγιοι Χριστόδουλος και Αναστασία και οι συν αυτοίς Νεομάρτυρες
Ανάμνηση θαύματος Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο της Κρήτης
Σύναξη της Παναγίας Κακαβιώτισσας στην Λήμνο
Σύναξη της Παναγίας της Τρικουκιώτισσας
Σύναξη της Παναγίας της Ποδίθου (ή Ποδύθου) στην Κύπρο
Σύναξη της Παναγίας της Ασίνου στην Κύπρο
Σύναξη της Παναγίας Κουτσουριώτισσας στην Ερατεινή Φωκίδος

(1) Κινητή εορτή  με βάση το Πάσχα. Εορτάζουν  2 ημέρες μετά το Άγιο Πάσχα. Ο Αγιος Ραφαήλ γεννήθηκε το 1410μχ στην Ιθάκη και ονομαζόταν Γεώργιος Λάσκαρης. Γονείς του ήταν ο Διονύσιος και η Μαρία. Ήταν  Αξιωματικός του βυζαντινού στρατού και φαίνετε ότι προσχώρησε στον ασκητικό βίο στα 35 του χρόνια ενώ βρισκόταν στο στρατό.  Χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και διετέλεσε και ιερές στον Άγιο Δημήτριο Λουμπαδιάρη στην Αθήνα.  Πήγε στην Κωνσταντινούπολη όπου χειροτονήθηκε Αρχιμανδρίτης και Πρωτοσύγκελος. Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης τον βρήκε μαζί με τον Νικόλαο στην Θράκη και από εκεί μετέβησαν στην Μυτιλήνη στο μοναστήρι των Καρυών.
Στις 9 Απρίλιου  του 1453, εισέβαλλαν οι Τούρκοι στο μοναστήρι (που είχαν καταφύγει κάτοικοι του νησιού για να διασωθούν) και ο Άγιος Ραφαήλ μαζί με τον Νικόλαο και την Ειρήνη κόρη του Βασιλείου προεστού της πόλης Θέρμης και άλλους χριστιανούς και μοναχούς, σφαγιάστηκαν και παρέδωσαν την ψυχή τους στον Κύριο. Λέγετε ότι ο Άγιος Ραφαήλ εσύρθη από τα μαλλιά και τη γενειάδα, μετά τον κρέμασαν, τον τρύπησαν τον έκαιγαν και του πριόνισαν το στόμα.

Ο  Άγιος Νικόλας γεννήθηκε στους Ραγούς της Μηδίας της Μικράς Ασίας, αλλά μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, όπου και γνώρισε τον Άγιο Ραφαήλ. Ο Νικόλαος εχάρη μοναχός και στη συνέχεια χειροτονήθηκε διάκονος. Ο Άγιος Νικόλαος πέθανε μετά από βασανισμούς, από ανακοπή καρδιάς, δεμένος σε ένα δένδρο μετά την επιδρομή των Τούρκων στη μονή που βρισκόταν μαζί τον Άγιο Ραφαήλ και άλλους.
Ο τάφος και το λείψανο του Αγίου Νικολάου ανακαλύφθηκε στις 13 Ιουνίου 1960 μ.Χ.

Η Αγία Ειρήνη νεάνιδα, θυγατέρα του Βασιλείου, προεστού της Θέρμης. Βρέθηκε στο μοναστήρι μαζί τον Άγιο Ραφαήλ και Νικόλαο. Οι Τούρκοι της απέκοψαν το ένα χέρι και ακολούθως την έβαλαν σε ένα πιθάρι και κατέκαυσαν την αγνή αυτή παρθένο, υπό τα βλέμματα των δύστυχων γονέων της.
Με τους Αγίους μαρτύρησαν: O πατέρας της Αγίας Ειρήνης, Βασίλειος, η σύζυγός του Μαρία, το μόλις πέντε ετών παιδί τους Ραφαήλ, η ανεψιά τους Ελένη, ο δάσκαλος Θεόδωρος και ο ιατρός Αλέξανδρος. Tα οστά τους   βρέθηκαν κοντά αλλά σε ξεχωριστούς τάφους από των Αγίων.
Έπειτα από θαυματουργικές υποδείξεις των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, έγινε γνωστό το σημείο που βρίσκονται σήμερα τα λειψάνων τους και εκεί υπάρχουν ακόμα και σήμερα οι τάφοι τους.


(2) Ο Όσιος Θεόδωρος, καταγόταν  από τη Συκεώνα της Γαλατίας και έζησε επί εποχής αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Νόθος μίας νεαρής Μαρίας και κάποιου βασιλικού ταχυδρόμου με το όνομα Κοσμά ο οποίος τον εγκατέλειψε. Αντίθετα η μητέρα του αφοσιώθηκε με όλη της την ψυχή στην ανατροφή του παιδιού της. Έγινε σε νεαρή ηλικία μοναχός, αργότερα χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και μετέπειτα Επίσκοπος Αναστασιουπόλεως.
Φαίνετε ότι είχε λάβει από τον Πανάγαθο Θεό το χάρισμα να απαλλάσσει από τα ακάθαρτα πνεύματα. Κοιμήθηκε  ειρηνικά.

(3) Ο Άγιος Ναθαναήλ, από την Κανά της Γαλιλαία. ήταν αγαπητός φίλος του Αποστόλου Φιλίππου και ένας από τους 12 Αποστόλους του Χριστού.  Ακολούθησε τον Χριστό και μετά την μετά την ανάληψη του Κυρίου ο Ναθαναήλ επιδόθηκε στη αποστολή της διάδοσης του Ευαγγελίου.
Περισσότερα »

Σήμερα 22 Απριλίου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας


Προβλέψεις για σήμερα 22 Απριλίου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Αγαπητέ Κριέ, κάποιες καθυστερήσεις και αναβολές σε έχουν φέρει πίσω στα σχέδιά σου. Μην αποκαρδιώνεσαι και προπάντων, μην τα παρατάς. Έχεις όλες τις δυνατότητες και πολύ γερές βάσεις. Αν προσθέσεις σε όλα αυτά και τη δυνατή θέληση, την επιμονή και το πείσμα που έχεις, είναι σίγουρο ότι θα πετύχεις τους στόχους σου.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Ο εκνευρισμός σου σήμερα θα είναι πολύ μεγάλος, φίλε Ταύρε, και καλό θα είναι να δεις μερικά πράγματα από διαφορετική σκοπιά, για να μπορέσεις να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις. Μερικές φορές αισθάνεσαι ότι δίνεις πολλά και παίρνεις λίγα. Αυτό το συναίσθημα θα σε διακατέχει έντονα και τη σημερινή ημέρα. Απόφυγε να παραπονεθείς και συνέχισε κανονικά την ημέρα σου. Είναι σίγουρο ότι όλα θα τα καταφέρεις με τον καλύτερο τρόπο.

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Η διάθεσή σου θα είναι πολύ καλή, αγαπητέ Δίδυμε. Η μέρα προσφέρεται για να επικοινωνήσεις με τον περίγυρό σου και να κάνεις ευχάριστες συζητήσεις. Για σήμερα καλύτερα να αφήσεις στην άκρη την πολλή ενασχόληση με ζητήματα που μπορεί να σε κουράζουν ψυχικά. Πρέπει να ανοίξεις την καρδιά σου και να εκφραστείς, για τα γενικότερα θέματα που σε απασχολούν.

Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Σήμερα, αγαπητέ Καρκίνε, θα έχεις έντονη συναισθηματικότητα, λόγω των επιρροών που δέχεσαι από την αρνητική όψη του Άρη με τον Δία από το ζώδιό σου. Καλό θα είναι να κάνεις θετικές σκέψεις και να μην απαισιοδοξείς, γιατί θα στεναχωρήσεις και δικά σου άτομα. Μπορείς να διαθέσεις τον χρόνο σου σε φιλικά ή οικογενειακά πρόσωπα και να συζητήσεις τα προβλήματα σου. Δώσε βάση στη συμβουλή τους. Επίσης, απόφυγε τις βιαστικές κινήσεις, επειδή επείγεσαι να προλάβεις τις διάφορες δουλειές που έχεις.
Λέων  (23/7  – 23/4)

Η ημέρα, αγαπητέ Λέοντα, σου δίνει λίγη παραπάνω ένταση από αυτή που μπορείς να διαχειριστείς. Προσπάθησε να είσαι ήρεμος και να μην ξεσπάς τα νεύρα σου με κάθε αφορμή στους κοντινούς σου ανθρώπους, γιατί μετά θα στεναχωρηθείς και θα προσπαθείς μάταια να διορθώσεις τα λάθη σου.
Παρθένος (23/08 – 22/09)

Φίλε Παρθένε, μπορεί μερικά πράγματα και κάποιες αλλαγές να γίνονται αργά, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι οι εξελίξεις που θα έχεις, θα είναι πολύ θετικές στην πορεία. Σήμερα θα σου δοθεί η ευκαιρία να λύσεις παρεξηγήσεις και προβλήματα, που μπορεί να έχεις με άτομα του οικογενειακού σου περιβάλλοντος. Φρόντισε λίγο περισσότερο τον εαυτό σου, γιατί τον τελευταίο καιρό τον έχεις αμελήσει. Η πολλή κούραση, αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα φέρει προβλήματα.
Ζυγός (23/09 – 23/10)

Σήμερα, αγαπητέ Ζυγέ, θα έρθεις αντιμέτωπος με παρεξηγήσεις και καθυστερήσεις, γι’ αυτό θα πρέπει να είσαι απόλυτα συνεπής και προσεχτικός στα λόγια και τις κινήσεις σου. Οι σχέσεις που έχεις θα σε προβληματίσουν πολύ και θα σε στεναχωρήσουν.
Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Σήμερα, αγαπητέ Σκορπιέ, πρέπει να στηριχτείς στις δυνάμεις σου και να μην περιμένεις από άλλους να κάνουν για λογαριασμό σου αυτό που πρέπει να κάνεις εσύ. Μπορεί να γίνουν σημαντικά λάθη. Μερικές φορές γίνονται πράγματα που σε πειράζουν πάρα πολύ και δυστυχώς γίνονται από δικά σου άτομα. Ευτυχώς όμως, εσύ έχεις αποθέματα δύναμης και μπορείς να ανταπεξέρχεσαι σε οποιαδήποτε δυσκολία.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Η σημερινή ημέρα, αγαπητέ Τοξότη, γενικά θα είναι καλή, παρόλο που μερικές στιγμές θα νοιώθεις έναν μικρό εκνευρισμό. Έχεις έντονο δυναμισμό και ό,τι αναλάβεις, μπορείς να το φέρεις εις πέρας αποτελεσματικά, με μεγάλη υπευθυνότητα. Σήμερα ωστόσο, μη λες πράγματα που μπορεί να μην τα πιστεύεις. Μην προσπαθείς να εντυπωσιάσεις, γιατί αυτή την στιγμή δεν σε συμφέρει μια τέτοια στάση. Φρόντισε να περάσεις χαλαρά.

Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Αγαπητέ Αιγόκερε, το μήνυμα που σου στέλνουν οι πλανήτες τη σημερινή Τρίτη, είναι να υλοποιήσεις τα σχέδια που έχεις στο μυαλό σου. Έχεις βάλει κάποιους στόχους και διαρκώς τους αναβάλλεις. Κάνε σήμερα ένα καλό ξεκίνημα και δώσε ένα τόνο ανανέωσης στη ζωή σου. Όλα ξεκινάνε από μέσα σου. Θα δεις πόσο καλύτερα θα νιώσεις, όταν αρχίσουν να πραγματοποιούνται τα όνειρά σου.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Αγαπητέ Υδροχόε, είναι πολύ πιθανό σήμερα να κάνεις μία ενδιαφέρουσα γνωριμία ή συζήτηση, σχετικά με οικονομικά θέματα. Μάθε να αξιολογείς σωστά τις ευκαιρίες που θα σου δοθούν και μην επαναπαύεσαι σε όλα αυτά που έχεις πετύχει μέχρι τώρα.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Αγαπητέ Ιχθύ, η μέρα επιβάλλει αρκετή εσωτερική ηρεμία από μέρους σου, ώστε να πάρεις σωστές αποφάσεις και να έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Μην αφήνεις να επηρεάζουν την ψυχολογία σου λόγια ή συζητήσεις, που μπορεί να ακούσεις από τον περίγυρό σου. Αναλογίσου αν έχουν πραγματικά μεγάλη σημασία για εσένα. Τήρησε το πρόγραμμα που έχεις και θα δεις ότι στο τέλος όλα θα είναι πολύ καλά.


Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »

Σαν σήμερα 22 Απριλίου **

 Γεγονότα

    238 - Η Ρωμαϊκή Σύγκλητος θέτει εκτός νόμου τον αυτοκράτορα Μαξιμίνο Θραξ και
    διορίζει στο    θρόνο δύο μέλη της: τον Πουπιένο και τον Βαλβίνο.
    1500 - Ο Πορτογάλος εξερευνητής Πέδρο Άλβαρες Καμπράλ φτάνει στη Βραζιλία.
    1519 - Ο Ισπανός κατακτητής Ερνάν Κορτές ιδρύει οικισμό στη Βερακρούζ (Μεξικό).
    1529 - Η συνθήκη της Σαραγόσα χωρίζει το ανατολικό ημισφαίριο ανάμεσα στην Ισπανία
     και την Πορτογαλία.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/df/Benaki_Museum_Athens.JPG

Benaki Museum Athens

    1822 - Ελληνική επανάσταση: στην εξεγερμένη Νάουσα λαμβάνει χώρα το ολοκαύτωμά της.
    1866 - Ο Γεώργιος Σκούφος αναλαμβάνει δήμαρχος Αθηναίων.
    1915 - Χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά χημικά όπλα (μάχη του Υπρ, Α' Παγκόσμιος Πόλεμος).
    1931 - Εγκαινιάζεται στην Αθήνα το Μουσείο Μπενάκη.
    1941 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Βυθίζεται έξω από τις Λαγούσες νήσους το αντιτορπιλικό Ύδρα.


Γεννήσεις

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5c/Isabel_la_Cat%C3%B3lica-2.jpg
H Ισαβέλλα Α΄ της Καστίλλης
    1451 - Ισαβέλλα Α', βασίλισσα της Καστίλης
    1610 - Πάπας Αλέξανδρος Η'
    1658 - Τζουζέπε Τορέλι, Ιταλός συνθέτης
    1724 - Εμάνουελ Καντ, Γερμανός φιλόσοφος
    1870 - Βλαντιμίρ Λένιν, ηγέτης της Ρωσικής Επανάστασης
    1876 - Ρόμπερτ Μπαράνι, Αυστριακός φυσιολόγος εβραϊκής καταγωγής, βραβείο Νόμπελ 1914
    1891 - Νίκολα Σάκκο, Αμερικανός αναρχικός, πρωτεργάτης του αμερικανικού εργατικού κινήματος
    1899 - Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ, Ρώσος συγγραφέας
    1904 - Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, Αμερικανός φυσικός, γνωστός ως «πατέρας της ατομικής βόμβας»
    1916 - Γεχούντι Μενουχίν, Αμερικανός βιολονίστας
    1922 - Τσαρλς Μίνγκους, Αμερικανός τζαζ μουσικός
    1923 - Άαρον Σπέλινγκ, Αμερικανός τηλεοπτικός παραγωγός
    1926 - Τζέϊμς Στέρλινγκ, Βρεττανός ουρμπανιστής αρχιτέκτονας, οπαδός του μοντέρνου ρεύματος
    1937 - Τζακ Νίκολσον, Αμερικανός ηθοποιός
    1939 - Τέοντορ Βάϊγκελ, Γερμανός υπουργός οικονομικών επί καγκελαρίας Χέλμουτ Κολ
               (1988-1999)
    1950 - Πίτερ Φράμπτον Βρεττανός μουσικός
    1957 - Ντόναλντ Τουσκ, Πολωνός πολιτικός
    1959 - Βλάσης Ρασσιάς, Έλληνας συγγραφέας
    1976 - Μιχαήλ Ζεβλάκοφ, Πολωνός ποδοσφαιριστής
    1977 - Μαρκ βαν Μπόμελ, Ολλανδός ποδοσφαιριστής
    1982 - Κακά, Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής
    1983 - Βαγγέλης Μάντζιος, Έλληνας ποδοσφαιριστής
    1986 - Ντούσαν Σάκοτα, Σερβοέλληνας καλαθοσφαιριστής

Θάνατοι

    296 - Πάπας Γάιος
    536 - Πάπας Αγαπητός Α'
    1833 - Ρίτσαρντ Τρέβιθικ, Βρετανός μηχανικός, εφευρέτης της ατμομηχανής (σιδηροδρόμου)
    1908 - Χένρι Κάμπελ-Μπάνερμαν, πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου
    1933 - Χένρυ Ρόϋς, Βρεττανός κατασκευαστής αυτοκινήτων, συνιδρυτής    
                 (μαζί με τον Τσαρλς Στιούαρτ Ρολλς) της αυτοκινητοβιομηχανίας Ρολλς Ρόϋς
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/21/Adams_The_Tetons_and_the_Snake_River.jpg/250px-Adams_The_Tetons_and_the_Snake_River.jpg
Άνσελ Άνταμς, The Tetons and the Snake River (1942)
   1984 - Άνσελ Άνταμς, Αμερικανός φωτογράφος
    1985 - Ζακ Φερόν, Γαλλοκαναδός συγγραφέας
    1985 - Γιώργος Οικονομίδης, Έλληνας κονφερασιέ, τραγουδιστής και εκφωνητής ραδιοφώνου
    1994 - Ρίτσαρντ Νίξον, 37ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (γεννήθηκε το 1913)
    1999 - Απόστολος Νικολαΐδης (τραγουδιστής), Ελληνας ρεμπέτης τραγουδιστής από τη Δράμα
    2002 - Λίντα Λάβλεϊς, Αμερικανίδα ηθοποιός ερωτικών ταινιών, πρωταγωνίστρια
               της ταινίας "Το βαθύ λαρύγγι"
Πηγή : http://el.wikipedia.
Περισσότερα »

«Μια γλυκιά Καλημέρα με όμορφες θετικές σκέψεις» !


Περισσότερα »

Σήμερα 22 Απριλίου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας

Προβλέψεις για σήμερα 22 Απριλίου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Αγαπητέ Κριέ, κάποιες καθυστερήσεις και αναβολές σε έχουν φέρει πίσω στα σχέδιά σου. Μην αποκαρδιώνεσαι και προπάντων, μην τα παρατάς. Έχεις όλες τις δυνατότητες και πολύ γερές βάσεις. Αν προσθέσεις σε όλα αυτά και τη δυνατή θέληση, την επιμονή και το πείσμα που έχεις, είναι σίγουρο ότι θα πετύχεις τους στόχους σου.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Ο εκνευρισμός σου σήμερα θα είναι πολύ μεγάλος, φίλε Ταύρε, και καλό θα είναι να δεις μερικά πράγματα από διαφορετική σκοπιά, για να μπορέσεις να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις. Μερικές φορές αισθάνεσαι ότι δίνεις πολλά και παίρνεις λίγα. Αυτό το συναίσθημα θα σε διακατέχει έντονα και τη σημερινή ημέρα. Απόφυγε να παραπονεθείς και συνέχισε κανονικά την ημέρα σου. Είναι σίγουρο ότι όλα θα τα καταφέρεις με τον καλύτερο τρόπο.

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Η διάθεσή σου θα είναι πολύ καλή, αγαπητέ Δίδυμε. Η μέρα προσφέρεται για να επικοινωνήσεις με τον περίγυρό σου και να κάνεις ευχάριστες συζητήσεις. Για σήμερα καλύτερα να αφήσεις στην άκρη την πολλή ενασχόληση με ζητήματα που μπορεί να σε κουράζουν ψυχικά. Πρέπει να ανοίξεις την καρδιά σου και να εκφραστείς, για τα γενικότερα θέματα που σε απασχολούν.

Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Σήμερα, αγαπητέ Καρκίνε, θα έχεις έντονη συναισθηματικότητα, λόγω των επιρροών που δέχεσαι από την αρνητική όψη του Άρη με τον Δία από το ζώδιό σου. Καλό θα είναι να κάνεις θετικές σκέψεις και να μην απαισιοδοξείς, γιατί θα στεναχωρήσεις και δικά σου άτομα. Μπορείς να διαθέσεις τον χρόνο σου σε φιλικά ή οικογενειακά πρόσωπα και να συζητήσεις τα προβλήματα σου. Δώσε βάση στη συμβουλή τους. Επίσης, απόφυγε τις βιαστικές κινήσεις, επειδή επείγεσαι να προλάβεις τις διάφορες δουλειές που έχεις.
Λέων  (23/7  – 23/4)

Η ημέρα, αγαπητέ Λέοντα, σου δίνει λίγη παραπάνω ένταση από αυτή που μπορείς να διαχειριστείς. Προσπάθησε να είσαι ήρεμος και να μην ξεσπάς τα νεύρα σου με κάθε αφορμή στους κοντινούς σου ανθρώπους, γιατί μετά θα στεναχωρηθείς και θα προσπαθείς μάταια να διορθώσεις τα λάθη σου.
Παρθένος (23/08 – 22/09)

Φίλε Παρθένε, μπορεί μερικά πράγματα και κάποιες αλλαγές να γίνονται αργά, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι οι εξελίξεις που θα έχεις, θα είναι πολύ θετικές στην πορεία. Σήμερα θα σου δοθεί η ευκαιρία να λύσεις παρεξηγήσεις και προβλήματα, που μπορεί να έχεις με άτομα του οικογενειακού σου περιβάλλοντος. Φρόντισε λίγο περισσότερο τον εαυτό σου, γιατί τον τελευταίο καιρό τον έχεις αμελήσει. Η πολλή κούραση, αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα φέρει προβλήματα.
Ζυγός (23/09 – 23/10)

Σήμερα, αγαπητέ Ζυγέ, θα έρθεις αντιμέτωπος με παρεξηγήσεις και καθυστερήσεις, γι’ αυτό θα πρέπει να είσαι απόλυτα συνεπής και προσεχτικός στα λόγια και τις κινήσεις σου. Οι σχέσεις που έχεις θα σε προβληματίσουν πολύ και θα σε στεναχωρήσουν.
Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Σήμερα, αγαπητέ Σκορπιέ, πρέπει να στηριχτείς στις δυνάμεις σου και να μην περιμένεις από άλλους να κάνουν για λογαριασμό σου αυτό που πρέπει να κάνεις εσύ. Μπορεί να γίνουν σημαντικά λάθη. Μερικές φορές γίνονται πράγματα που σε πειράζουν πάρα πολύ και δυστυχώς γίνονται από δικά σου άτομα. Ευτυχώς όμως, εσύ έχεις αποθέματα δύναμης και μπορείς να ανταπεξέρχεσαι σε οποιαδήποτε δυσκολία.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Η σημερινή ημέρα, αγαπητέ Τοξότη, γενικά θα είναι καλή, παρόλο που μερικές στιγμές θα νοιώθεις έναν μικρό εκνευρισμό. Έχεις έντονο δυναμισμό και ό,τι αναλάβεις, μπορείς να το φέρεις εις πέρας αποτελεσματικά, με μεγάλη υπευθυνότητα. Σήμερα ωστόσο, μη λες πράγματα που μπορεί να μην τα πιστεύεις. Μην προσπαθείς να εντυπωσιάσεις, γιατί αυτή την στιγμή δεν σε συμφέρει μια τέτοια στάση. Φρόντισε να περάσεις χαλαρά.

Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Αγαπητέ Αιγόκερε, το μήνυμα που σου στέλνουν οι πλανήτες τη σημερινή Τρίτη, είναι να υλοποιήσεις τα σχέδια που έχεις στο μυαλό σου. Έχεις βάλει κάποιους στόχους και διαρκώς τους αναβάλλεις. Κάνε σήμερα ένα καλό ξεκίνημα και δώσε ένα τόνο ανανέωσης στη ζωή σου. Όλα ξεκινάνε από μέσα σου. Θα δεις πόσο καλύτερα θα νιώσεις, όταν αρχίσουν να πραγματοποιούνται τα όνειρά σου.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Αγαπητέ Υδροχόε, είναι πολύ πιθανό σήμερα να κάνεις μία ενδιαφέρουσα γνωριμία ή συζήτηση, σχετικά με οικονομικά θέματα. Μάθε να αξιολογείς σωστά τις ευκαιρίες που θα σου δοθούν και μην επαναπαύεσαι σε όλα αυτά που έχεις πετύχει μέχρι τώρα.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Αγαπητέ Ιχθύ, η μέρα επιβάλλει αρκετή εσωτερική ηρεμία από μέρους σου, ώστε να πάρεις σωστές αποφάσεις και να έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Μην αφήνεις να επηρεάζουν την ψυχολογία σου λόγια ή συζητήσεις, που μπορεί να ακούσεις από τον περίγυρό σου. Αναλογίσου αν έχουν πραγματικά μεγάλη σημασία για εσένα. Τήρησε το πρόγραμμα που έχεις και θα δεις ότι στο τέλος όλα θα είναι πολύ καλά.


Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »

Σαν σήμερα 22 Απριλίου *                                                                                              Γεγονότα

    238 - Η Ρωμαϊκή Σύγκλητος θέτει εκτός νόμου τον αυτοκράτορα Μαξιμίνο Θραξ και
    διορίζει στο    θρόνο δύο μέλη της: τον Πουπιένο και τον Βαλβίνο.
    1500 - Ο Πορτογάλος εξερευνητής Πέδρο Άλβαρες Καμπράλ φτάνει στη Βραζιλία.
    1519 - Ο Ισπανός κατακτητής Ερνάν Κορτές ιδρύει οικισμό στη Βερακρούζ (Μεξικό).
    1529 - Η συνθήκη της Σαραγόσα χωρίζει το ανατολικό ημισφαίριο ανάμεσα στην Ισπανία
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/df/Benaki_Museum_Athens.JPG

Benaki Museum Athens

     και την Πορτογαλία.
    1822 - Ελληνική επανάσταση: στην εξεγερμένη Νάουσα λαμβάνει χώρα το ολοκαύτωμά της.
    1866 - Ο Γεώργιος Σκούφος αναλαμβάνει δήμαρχος Αθηναίων.
    1915 - Χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά χημικά όπλα (μάχη του Υπρ, Α' Παγκόσμιος Πόλεμος).
    1931 - Εγκαινιάζεται στην Αθήνα το Μουσείο Μπενάκη.
    1941 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Βυθίζεται έξω από τις Λαγούσες νήσους το αντιτορπιλικό Ύδρα.


Γεννήσεις

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5c/Isabel_la_Cat%C3%B3lica-2.jpg
H Ισαβέλλα Α΄ της Καστίλλης
    1451 - Ισαβέλλα Α', βασίλισσα της Καστίλης
    1610 - Πάπας Αλέξανδρος Η'
    1658 - Τζουζέπε Τορέλι, Ιταλός συνθέτης
    1724 - Εμάνουελ Καντ, Γερμανός φιλόσοφος
    1870 - Βλαντιμίρ Λένιν, ηγέτης της Ρωσικής Επανάστασης
    1876 - Ρόμπερτ Μπαράνι, Αυστριακός φυσιολόγος εβραϊκής καταγωγής, βραβείο Νόμπελ 1914
    1891 - Νίκολα Σάκκο, Αμερικανός αναρχικός, πρωτεργάτης του αμερικανικού εργατικού κινήματος
    1899 - Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ, Ρώσος συγγραφέας
    1904 - Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, Αμερικανός φυσικός, γνωστός ως «πατέρας της ατομικής βόμβας»
    1916 - Γεχούντι Μενουχίν, Αμερικανός βιολονίστας
    1922 - Τσαρλς Μίνγκους, Αμερικανός τζαζ μουσικός
    1923 - Άαρον Σπέλινγκ, Αμερικανός τηλεοπτικός παραγωγός
    1926 - Τζέϊμς Στέρλινγκ, Βρεττανός ουρμπανιστής αρχιτέκτονας, οπαδός του μοντέρνου ρεύματος
    1937 - Τζακ Νίκολσον, Αμερικανός ηθοποιός
    1939 - Τέοντορ Βάϊγκελ, Γερμανός υπουργός οικονομικών επί καγκελαρίας Χέλμουτ Κολ
               (1988-1999)
    1950 - Πίτερ Φράμπτον Βρεττανός μουσικός
    1957 - Ντόναλντ Τουσκ, Πολωνός πολιτικός
    1959 - Βλάσης Ρασσιάς, Έλληνας συγγραφέας
    1976 - Μιχαήλ Ζεβλάκοφ, Πολωνός ποδοσφαιριστής
    1977 - Μαρκ βαν Μπόμελ, Ολλανδός ποδοσφαιριστής
    1982 - Κακά, Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής
    1983 - Βαγγέλης Μάντζιος, Έλληνας ποδοσφαιριστής
    1986 - Ντούσαν Σάκοτα, Σερβοέλληνας καλαθοσφαιριστής

Θάνατοι

    296 - Πάπας Γάιος
    536 - Πάπας Αγαπητός Α'
    1833 - Ρίτσαρντ Τρέβιθικ, Βρετανός μηχανικός, εφευρέτης της ατμομηχανής (σιδηροδρόμου)
    1908 - Χένρι Κάμπελ-Μπάνερμαν, πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου
    1933 - Χένρυ Ρόϋς, Βρεττανός κατασκευαστής αυτοκινήτων, συνιδρυτής    
                 (μαζί με τον Τσαρλς Στιούαρτ Ρολλς) της αυτοκινητοβιομηχανίας Ρολλς Ρόϋς
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/21/Adams_The_Tetons_and_the_Snake_River.jpg/250px-Adams_The_Tetons_and_the_Snake_River.jpg
Άνσελ Άνταμς, The Tetons and the Snake River (1942)
   1984 - Άνσελ Άνταμς, Αμερικανός φωτογράφος
    1985 - Ζακ Φερόν, Γαλλοκαναδός συγγραφέας
    1985 - Γιώργος Οικονομίδης, Έλληνας κονφερασιέ, τραγουδιστής και εκφωνητής ραδιοφώνου
    1994 - Ρίτσαρντ Νίξον, 37ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (γεννήθηκε το 1913)
    1999 - Απόστολος Νικολαΐδης (τραγουδιστής), Ελληνας ρεμπέτης τραγουδιστής από τη Δράμα
    2002 - Λίντα Λάβλεϊς, Αμερικανίδα ηθοποιός ερωτικών ταινιών, πρωταγωνίστρια
               της ταινίας "Το βαθύ λαρύγγι"
Περισσότερα »