27 Απρ 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Διευθυντής τράπεζας έκλεβε τη σύνταξη ηλικιωμένης


Υπόθεση υπεξαίρεσης σε βιβλιάριο τραπέζης έλαβε χώρα σε υποκατάστημα τράπεζας στο Αγρίνιο. Στο υποκατάστημα της τράπεζας σε βιβλιάριο καταθέτριας υπήρχε το ποσό των 60.000 ευρώ και σύμφωνα με το agrinionet.gr, ο διευθυντής φρόντιζε να τραβάει χρήματα από το λογαριασμό αφού έβλεπε ότι δεν είχε κίνηση.

Ο λογαριασμός λέγεται ότι ανήκει σε μια ηλικιωμένη κυρία η οποία έπαιρνε τη σύνταξη της και δεν ακουμπούσε τα χρήματα του λογαριασμού. Κάποια στιγμή όμως χρειάστηκε χρήματα και της είπαν ότι στο λογαριασμό δεν υπήρχε ούτε ένα ευρώ...

Η τράπεζα ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν και λέγεται ότι επέστρεψε στην ηλικιωμένη το ποσό αποφεύγοντας να πάρει η υπόθεση διάσταση και να φτάσει στη δικαιοσύνη.
Οι τελευταίες πληροφορίες του agrionionet.gr, πάντως, αναφέρουν ότι τώρα έχει απομακρυνθεί από τη θέση του.


Πηγή spirospero
Περισσότερα »

Ο Καιρός Αύριο Κυριακή 28 Απριλίου 2013

      

Ο Καιρός Αύριο  Κυριακή  28  Απριλίου 2013

Κυριακή - 28/4/2013

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Πρωί 15°C Συννεφιασμένος1 Μποφόρ NAΥγρασία 49%
Μεσημέρι 26°C Συννεφιασμένος2 Μποφόρ NΥγρασία 24%
Βράδυ 21°C Καθαρός1 Μποφόρ NAΥγρασία 30%


Κυριακή - 28/4/2013

Κυριακή - 28/4/2013

Αθήνα: Κέντρο

Πρωί 14°C Αραιή συννεφιά1 Μποφόρ ΑΥγρασία 72%
Μεσημέρι 26°C Αραιή συννεφιά3 Μποφόρ ΝΔΥγρασία 24%
Βράδυ 20°C Αραιή συννεφιά1 Μποφόρ NAΥγρασία 37%

Κυριακή - 28/4/2013

Θεσσαλονίκη

Πρωί 16°C Αραιή συννεφιά2 Μποφόρ ΑΥγρασία 56%
Μεσημέρι 29°C Λίγα σύννεφα2 Μποφόρ ΝΔΥγρασία 25%
Βράδυ 22°C Καθαρός2 Μποφόρ NΥγρασία 45%

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Κυριακή - 28/4/2013

Πάτρα

Πρωί 18°C Ασθενής βροχή3 Μποφόρ NAΥγρασία 24%
Μεσημέρι 27°C Αραιή συννεφιά3 Μποφόρ ΒΔΥγρασία 20%
Βράδυ 21°C Αραιή συννεφιά2 Μποφόρ BΥγρασία 36%


Κυριακή - 28/4/2013

ΣΠΑΡΤΗ

Πρωί 16°C Συννεφιασμένος2 Μποφόρ ΒΔΥγρασία 38%
Μεσημέρι 27°C Συννεφιασμένος3 Μποφόρ NΥγρασία 17%
Βράδυ 21°C Συννεφιασμένος2 Μποφόρ NΥγρασία 29%

Πηγή : kairos123
Περισσότερα »

Η γρίπη των πτηνών μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωποΦωτογραφία: EPAΈνα μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών H7N9 μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο από τα άλλα θηλαστικά, αναφέρουν Κινέζοι επιστήμονες.
Οι ερευνητές κατέληξαν επίσης στο συμπέρασμα ότι ο ιός H7N9 έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τον ιό της άτυπης πνευμονίας (SARS). Πρώτη φορά ανακοινώθηκε στην Κίνα περιστατικό μόλυνσης με τον ιό της γρίπης των πτηνών, στα τέλη Μαρτίου.

Μέχρι τώρα δεν έχει καταγραφεί κανένα περιστατικό μετάδοσης της νόσου από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ο συνολικός αριθμός όσων έχουν προσβληθεί από τον ιό H7N9 στην Κίνα έχει φτάσει τα 109 άτομα, οι 22 εκ των οποίων έχουν χάσει τη ζωή τους.


Πηγή greek.ruvr.ru
Περισσότερα »

Ελληνίδα διεκδικεί μια από τις «καλύτερες δουλειές στον κόσμο»


Μια νεαρή Ελληνίδα της Μελβούρνης είναι στον κατάλογο των 25 φιναλίστ για μια από τις έξι "Καλύτερες Δουλειές στον Κόσμο" της Αυστραλίας.
Πρόκειται για την Ελενόρ Αργυροπούλου που επελέγη ανάμεσα σε 40.000 υποψηφίους από όλο τον κόσμο για την θέση "φωτογράφου της ζωής της Μελβούρνης".

Η απασχόλησή θα είναι διάρκειας έξι μηνών. Οι θέσεις εργασίας συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον τουλάχιστον 330.000 ανθρώπων από σχεδόν 200 χώρες πριν από την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι κλήθηκαν να υποβάλουν ένα βίντεο διάρκειας 30 δευτερολέπτων στο οποίο να εξηγούν γιατί κρίνουν ότι είναι οι κατάλληλοι για τη συγκεκριμένη δουλειά που θα τους αποφέρει 100.000 δολάρια.

Η Ελενόρ Αργυροπούλου, στηρίζει την υποψηφιότητά της και στην ελληνική καταγωγή της αλλά και στη μεγάλη ελληνική παρουσία στη Μελβούρνη.

Η εκστρατεία βασίστηκε σε μία πρωτοβουλία του 2009 των αρχών της πολιτείας του Κουίνσλαντ που αναζητούσαν έναν "φύλακα για νησί" για το γνωστό Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα. Εκείνη η εκστρατεία συγκέντρωσε σχεδόν 35.000 υποψηφιότητες και τελικά επελέγη ο Βρετανός Μπεν Σάουθολ.
Τα ονόματα των έξι νικητών θα ανακοινωθούν στις 21 Ιουνίου.


Πηγή spirospero
Περισσότερα »

Καταρράκτες αίματος στην Ανταρκτική!

Στον παγετώνα Taylor της Ανταρκτικής μπορεί κανείς να δεί ένα «ματωμένο»  καταρράκτη.
Αυτός ο καταρράκτης αποτελείται  ουσιαστικά από θαλασσινό νερό στο οποίο εισχωρεί οξείδιο του σιδήρου. Το χρώμα του νερού είχε αποδοθεί αρχικά στην παρουσία κόκκινων φυκιών αλλά μετά απο έρευνες αποδείχθηκε ότι προέρχεται από  οξείδιο του σιδήρου, το οποίο βρίσκεται αρκετά μέτρα κάτω απο την επιφάνεια του πάγου!
Καταρράκτες αίματος στην Ανταρκτική!
Καταρράκτες αίματος στην Ανταρκτική!
Καταρράκτες αίματος στην Ανταρκτική!
Καταρράκτες αίματος στην Ανταρκτική!
Καταρράκτες αίματος στην Ανταρκτική!
Πηγή : http://perierga.gr/
Περισσότερα »

Γιατί τα μωρά λένε πρώτα «μπαμπά»;
Διεθνείς μελέτες της δρ. Μπάρμπρα Λ. Ντέιβις, από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, έχουν δείξει ότι σε όλο τον πλανήτη τα μωρά κατορθώνουν πιο εύκολα να συνδυάζουν πρώτα το «μπ», το «ντ», το «μ», το «γκ» και το «α».
Οι πρώτες λέξεις τους, λοιπόν, είναι «μπαμπά» και «μαμά» όχι επειδή είμαστε τα πιο σημαντικά πρόσωπα στη ζωή τους, αλλά γιατί τους είναι πιο εύκολο.

Το «μπα», όμως, είναι ακόμα πιο εύκολο από το «μα», διότι για να το πουν χρησιμοποιούν τα χείλη, τη γνάθο και την μαλακή υπερώα (το «κρεατάκι» που κρέμεται στο πίσω μέρος του στόματος), ενώ για να πουν το «μα» πρέπει να ακινητοποιηθεί η μαλακή υπερώα, κάτι που είναι σαφώς πιο πολύπλοκη διεργασία. Έτσι συχνά λένε πρώτα «μπαμπά».


Πηγή: mothersblog
Περισσότερα »

« Σοφά Λόγια : Θεόδωρος Ρούζβελτ » !
Δείτε τι σας ταιριάζει και προσπαθήστε να βελτιωθείτε ως άνθρωποι πρώτα για εσάς και μετά για τους άλλους…
Λόγια επιφανών ανθρώπων, που θα πρέπει όχι μόνο να τα διαβάζουμε, αλλά να προσπαθούμε να τα αποκωδικοποιήσουμε, το σημαντικότερο θα πρέπει να μας προβληματίσουν!
Για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι! Να μάθουμε να διεκδικούμε, να μην μένουμε απαθείς, να νοιώθουμε ότι αξίζουμε! Να δίνουμε αλλά και να παίρνουμε!
Βάζουμε τις κάρτες αυτές και σας συνιστούμε κάπου – κάπου να τις ξαναβλέπετε…. 
Περισσότερα »

Τα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο του Πάσχα


Έκτακτα μέτρα της τροχαίας, όπως και μέτρα αστυνόμευσης θα ισχύσουν καθ' όλη την διάρκεια των εορτών του Πάσχα και την Πρωτομαγιά, ενώ όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες θα βρίσκονται σε επιφυλακή, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, για την διευκόλυνση όσων πολιτών εγκαταλείψουν τα μεγάλα αστικά κέντρα για την επαρχία, για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, ή από βεγγαλικά, καθώς και για την προστασία από κλοπές και ληστείες.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα της τροχαίας, χθες αποφασίστηκε η απαγόρευση της κίνησης φορτηγών στα εθνικά δίκτυα, τις μέρες αιχμής, για το Πάσχα και την Πρωτομαγιά, ως εξής: Για την έξοδο, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών, την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2013 τις ώρες από 16:00 έως 22:00, τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2013 και από 15.00 έως 22.00 και τη Μ. Παρασκευή 3 Μαΐου 2013 από 06.00΄ έως 16.00΄.

Για την είσοδο θα ισχύσει η απαγόρευση, αύριο Κυριακή 28 Απριλίου 2013 και από ώρα 15:00 έως 21:00, την Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου 2013 για το ρεύμα εισόδου από ώρα 16:00 έως 23:00, τη Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου 2013 και από 15.00 έως 22.00΄, την Τρίτη 7 Μαΐου 2013 και από 11:00 έως 21:00 και την Κυριακή του Θωμά 12 Μαΐου 2013, από 15:00 έως 21:00.

Την Κυριακή του Πάσχα, 5 Μαΐου 2013 δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

Για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων, ενισχυμένα μέτρα θα ληφθούν από τις υπηρεσίες Τροχαίας, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, που κλιμακώνονται σταδιακά.

Συνεργεία της τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.


Πηγή spirospero
Περισσότερα »

O Τιτανικός από τη μεριά του... παγόβουνου

Focus στους πιγκουίνους... 
 
 
Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

Βρέθηκε κομμάτι αεροσκάφους της 11/9 κοντά στους δίδυμους Πύργους


Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε την Παρασκευή, ότι ανακάλυψε κοντά στον τόπο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, ένα εξάρτημα από αεροπλάνο που προέρχεται, κατά πάσα πιθανότητα, από ένα εκ των δυο αεροσκαφών, που συνετρίβησαν στους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

"Μέρος του συστήματος προσγείωσης, το οποίο φαίνεται να προέρχεται από τα αεροπλάνα που χτύπησαν την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, βρέθηκε σφηνωμένο μεταξύ δύο κτιρίων στο κάτω Μανχάταν ", είπε ότι ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Πολ Μπράουν.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι το κομμάτι από το αεροπλάνο έχει ευδιάκριτο αριθμό πλαισίου της Boeing. Ο ίδιος δεν διευκρίνισε το μέγεθος του ευρήματος, αλλά το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ανέφερε ότι είναι περίπου 1,5 μέτρα.

Ο χώρος μεταξύ των δύο κτιρίων είναι εξαιρετικά στενός, και αυτό εξηγεί κατά κάποιο τρόπο γιατί το συγκεκριμένο τμήμα του αεροσκάφους είχε ξεφύγει από τους ερευνητές, για σχεδόν 12 χρόνια.

Η αστυνομία "δημιούργησε μια περίμετρο ασφαλείας γύρω από την περιοχή, όπως στις σκηνές εγκλήματος, και έχει περιορίσει την πρόσβαση", δήλωσε ο κ. Μπράουν.

Αυτό το κομμάτι του αεροπλάνου ανακαλύφθηκε τυχαία μετά από έλεγχο στο πίσω μέρος κτιρίου στο Μανχάταν, κατόπιν αιτήματος του ιδιοκτήτη του. Στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου σκοτώθηκαν 2.753 άνθρωποι όταν δύο αεροπλάνα στα οποία επέβαιναν μέλη της Αλ Κάιντα έπεσαν στους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη.


Πηγή spirospero
Περισσότερα »

Ανέκδοτο: Ένα ζευγάρι συζητά...Γίνεται να νιώσεις χαρά και λύπη ταυτόχρονα;
 
- Οι γυναίκες είστε παράξενες. Μπορείτε να νιώθετε χαρούμενες και λυπημένες την ίδια στιγμή.
- Και οι άντρες το ίδιο.

- Κάνεις λάθος. Πες μου κάτι που θα με κάνει να νιώσω χαρούμενος και στεναχωρημένος την ίδια στιγμή.

- Έχεις το μεγαλύτερο μόριο απ' όλους στην παρέα σου. 
 
 
Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

Νεο Sony Xperia ZR αδιάβροχο (;)


Η Sony ετοιμάζεται να παρουσιάσει ακόμη ένα “θωρακισμένο” smartphone, το οποίο θα είναι μικρότερο αλλά ακόμα πιο ανθεκτικό από το Xperia Z, αφού φημολογείται ότι θα είναι πιστοποιημένο στο πρωτόκολλο IP58 (αντοχή σε βάθος 1 μέτρου για περίπου 30 λεπτά).
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσε η ιστοσελίδα XperiaBlog, το Sony Xperia ZR θα διαθέτει:


Sony Xperia ZR
 • Οθόνη 4.6” HD (1280 x 720)
 • Επεξεργαστής quad-core Qualcomm Snapdragon S4 Pro 1.5GHz
 • Επεξεργαστής γραφικών Adreno 320 GPU
 • Μνήμη RAM 2GB
 • Αποθηκευτικός χώρος 8GB (επέκταση με microSD)
 • Κάμερα 13MP Exmor RS
 • WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS, DLNA
 • Λειτουργικό σύστημα Android 4.1 Jelly Bean
 • Μπαταρία 2300mAh


πηγή techgear
Περισσότερα »

« Σοφά Λόγια : Ζίγκμουντ Φρόυντ » !

Για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι! Να μάθουμε να διεκδικούμε, να μην μένουμε απαθείς, να νοιώθουμε ότι αξίζουμε! Να δίνουμε αλλά και να παίρνουμε!
Βάζουμε τις κάρτες αυτές και σας συνιστούμε κάπου – κάπου να τις ξαναβλέπετε…. Δείτε τι σας ταιριάζει και προσπαθήστε να βελτιωθείτε ως άνθρωποι πρώτα για εσάς και μετά για τους άλλους…
Λόγια επιφανών ανθρώπων, που θα πρέπει όχι μόνο να τα διαβάζουμε, αλλά να προσπαθούμε να τα αποκωδικοποιήσουμε, το σημαντικότερο θα πρέπει να μας προβληματίσουν!


Περισσότερα »

«Φέσωσαν» τον δήμο Μεσολογγίου με ροζ τηλέφωνα


Χρέος ύψους 13.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ο πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου Γιώργος Πρεβεζάνος, καθώς κατά τη διάρκεια της θητείας του το 2004, εργαζόμενοι του ΧΥΤΑ έκαναν κατάχρηση του δωρεάν τηλεφωνικού χρόνου ομιλίας που είχαν, με δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι υπερχρέωσαν τους λογαριασμούς σε «ροζ» τηλέφωνα.

Ο ίδιος, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Γεγονός», όταν το 2004 ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να λειτουργήσει το ΧΥΤΑ στο Μεσολόγγι, οι διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας και οι αποκλεισμοί περιοχών, τον οδήγησαν στην απόφαση να εξασφαλίσει τηλεφωνικές γραμμές με 3λεπτη δωρεάν επικοινωνία για τους εργάτες καθαρισμού του ΧΥΤΑ, προκειμένου να συντονίζουν την αποκομιδή σκουπιδιών ανά περιοχή και για να ενημερώνονται για τυχόν αντιδράσεις κατοίκων.

Όπως όμως ο ίδιος αναφέρει, «κάποιοι από τους εργάτες έκαναν κατάχρηση του τηλεφώνου και κλήσεις με τις οποίες υπερχρέωσαν το πρόγραμμα. Η έγκριση για το πρόγραμμα πέρασε από τη δημαρχιακή επιτροπή, όχι όμως από δημοτικό συμβούλιο. Ο λόγος που επωμίζομαι εγώ τώρα αυτό το χρέος, είναι λόγω αυτής της διοικητικής παράλειψης».


Πηγή spirospero
Περισσότερα »

Samsung Galaxy Core, νέο dualSIM mid-range smartphone με Android Jelly BeanΗ Samsung θα προσθέσει σύντομα ακόμη ένα smartphone στη μεγάλη οικογένεια Galaxy, το Samsung Galaxy Core, το οποίο αναμένεται σίγουρα στη Ρωσία (τιμή περίπου €320) στα μέσα Μαΐου και πιθανότατα θα το δούμε σε αρκετές ακόμη χώρες όπου υπάρχει ζήτηση για τα dualSIM smartphones.


Samsung Galaxy Core
 • Οθόνη 4.3” WVGA (800 x 480)
 • Επεξεργαστής dual-core 1.2GHz
 • Μνήμη RAM 768MB
 • Αποθηκευτικός χώρος 8GB (επέκταση με microSD)
 • Κάμερα 5MP με LED flash
 • WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS, DLNA
 • Λειτουργικό σύστημα Android 4.1 Jelly Bean
 • Διαστάσεις 129.3 x 67.56 x 8.95mm
 • Βάρος 140gr


Πηγή techgear
Περισσότερα »

Pregnant & Dating: Το νέο reality με μοναχικές έγκυες που ψάχνουν την πραγματική αγάπη

Ένα νέο reality show στο οποίο πρωταγωνιστούν πέντε έγκυες χωρίς σύντροφο και ψάχνουν για την πργαμτική αγάπη πρόκειται σύντομα να βγει στην αμερικανική τηλεόραση και συγκεκριμένα στο κανάλι We tv.

Οι Kiesha, Shana, Melissa, Megan και Rachel θα αρχίσουν να βγαίνουν ραντεβού με γοητευτικούς άντρες ενώ η κοιλιά τους θα φουσκώνει. Το reality θα ολοκληρωθεί σε οκτώ επεισόδια και έχει ήδη γυριστεί στο Λος Άντζελες και τη Βόρεια Καρολίνα. «Ούτε η εγκυμοσύνη θα καταφέρει να κρατήσει αυτές τις γυναίκες μακριά από το φλερτ» είναι το μότο του παιχνιδιού που αναμένεται να έχει πολύ καλή τηλεθέαση. 

Οι πέντε έγκυες θα κυνηγήσουν το όνειρό τους, να γνωρίσουν δηλαδή και να ερωτευτούν τον «Κύριο τέλειο» που θα είναι βέβαια και ο άνθρωπος που θα μεγαλώσει μαζί τους το παιδί που θα έρθει στον κόσμο. Όσο για τις προσωπικές ιστορίες της κάθε μίας από αυτές αξίζει να σημειώσουμε ότι η Kiesha έμεινε έγκυος από έναν άντρα που η ίδια περιγράφει ως 'φίλο'.


Πηγή: mothersblog
Περισσότερα »