13 Ιουλ 2014

Γιορτάζουν σήμερα 13 Ιουλίου 2014

ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΣΑΡΑ, ΓΟΛΙΣΔΟΥΧ ή ΜΑΡΙΑ, ΟΣΗΦΟΡΟΣ, ΗΛΙΟΦΩΤΟΣ

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Σύναξη του Αρχαγγέλου Γαβριήλ
Μνήμη της Δ' Οικουμενικής Συνόδου
Όσιος Στέφανος ο Σαββαΐτης
Οσία Σάρρα
Αγία Γολινδούχ η Περσίδα που μετονομάστηκε Μαρία
Άγιοι Ηλιόφωτοι
Άγιος Ονησίφορος
Αγιοι Πέντε Οσιομάρτυρες Λειψών


(1) Ο Άγιος Στέφανος, γεννήθηκε το 725 μ.Χ. στη Δαμασκό και ήταν ανεψιός του Ιωάννου Δαμάσκηνου. Πατέρας του ήταν ο Θεόδωρος Μανσούρ και αδελφός του ο Ιωάννης Δαμασκηνός.  Έγινε μοναχός σε ηλικία 15 ετών, στη Λαύρα του Αγίου Σάββα, όπου τον οδήγησε ο θείος του μετά το θάνατο του οποίου μετέβη στην έρημο. Εκεί ασχολήθηκε και με την ποίηση, όπου  αναδείχθηκε ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές της Εκκλησίας μας.
Ο Στέφανος πέθανε ειρηνικά το 794 μ.Χ. (κατά άλλους το 807 μ.Χ.).

Η μνήμη του Οσίου Στεφάνου επαναλαμβάνεται και στις
28 Οκτωβρίου και η εκκλησία μας δεν γνωρίζει την αιτία, πιθανόν σήμερα να εορτάζετε η ανακομιδή των λειψάνων του και στις 28 Οκτωβρίου την κυρίως μνήμη του.
Περισσότερα »

Τελευταία ημέρα σήμερα, για το 8ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας


Την Παρασκευή 11 Ιουλίου, ξεκίνησε το  8ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, με πολύ μεγάλη επιτυχία! 

Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας είναι μια εθελοντική πρωτοβουλία για την ανάδειξη και δημιουργική χρήση των δημόσιων χώρων της Καλαμάτας. 
Στους χώρους του Φεστιβάλ, είδαμε προτάσεις μέσα από εκθέσεις φωτογραφίας, όπως αυτή από το "Καλιτεχνικό Στέκι" με θέμα το "Γάμο" καθώς και έκθεση φωτογραφίας από την "Φωτογραφική λέσχη".  Ροκ Συναυλία και διάφορα άλλα όπως Ποδηλατικά δρώμενα, Παζάρι κ.α.
Το πρόγραμμα του 8ου Φεστιβάλ Δρόμου μπορείτε να το δείτε στον  παρακάτω σύνδεσμο:

Περισσότερα »