29 Ιουλ 2013

Ο ωραιότερος ευρωπαϊκός ανθόκηπος!

O «Keukenhof» είναι ο μεγαλύτερος ανθόκηπος της Ευρώπης βρίσκεται κοντά στο Lisse, στην Ολλανδία και αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τουλίπες σε διάφορα είδη και χρώματα, καλύπτοντας μια έκταση 32 και πλέον εκταρίων. 7.000.000 λουλούδια φυτεύονται ετησίως και ανανεώνονται κατά διαστήματα προκειμένου να δημιουργηθεί το αποτέλεσμα που βλέπετε στις εικόνες, που ξεσηκώνει χωρίς υπερβολή όλες τις αισθήσεις.
perierga.gr - Ο ωραιότερος ευρωπαϊκός ανθόκηπος!
Εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάνουν μια στάση ετησίως στον κήπο «Keukenhof», για να θαυμάσουν από κοντά το πλήθος των λουλουδιών αλλά και να απαθανατίσουν τις εντυπωσιακές εικόνες. Ένα πολύχρωμο χαλί σκέπαζει σχεδόν κάθε γωνιά του κήπου, ο οποίος συμπληρώνεται από δέντρα και άλλα πράσινα φυτά. Μια μεγάλη λίμνη δεσπόζει στο εσωτερικό του, ενισχύοντας την ομορφιά του τοπίου, που κερδίζει βίαστα τις εντυπώσεις.
perierga.gr - Ο ωραιότερος ευρωπαϊκός ανθόκηπος!
Ο κήπος «Keukenhof» αποτελεί σήμα-κατατεθέν της πόλης και της ευρύτερης περιοχής εδώ και αιώνες, όταν δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από τις τοπικές Αρχές που ήθελαν με τον τρόπο αυτό να κάνουν γνωστές τις τουλίπες της περιοχής στο ευρύ κοινό. Από εκεί και πέρα έγινε σιγά σιγά ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ανθόκηπος, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα ντόπιων και ξένων επισκεπτών.
perierga.gr - Ο ωραιότερος ευρωπαϊκός ανθόκηπος!

perierga.gr - Ο ωραιότερος ευρωπαϊκός ανθόκηπος!

perierga.gr - Ο ωραιότερος ευρωπαϊκός ανθόκηπος!

perierga.gr - Ο ωραιότερος ευρωπαϊκός ανθόκηπος!

perierga.gr - Ο ωραιότερος ευρωπαϊκός ανθόκηπος!

perierga.gr - Ο ωραιότερος ευρωπαϊκός ανθόκηπος!

perierga.gr - Ο ωραιότερος ευρωπαϊκός ανθόκηπος!

perierga.gr - Ο ωραιότερος ευρωπαϊκός ανθόκηπος!
Πηγή:
http://perierga.gr/
Περισσότερα »

Ο καιρός αύριο Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Πρόβλεψη καιρού για αύριο Τρίτη 30 Ιουλίου 2013 


 

Πηγή okairos
Περισσότερα »

Πόσο μειώνεται ο μισθός της Ελένης Μενεγάκη


Κατά πόσο μειώνεται ο μισθός της Ελένης Μενεγάκη σύμφωνα με δημοσίευμα; Τι θα γίνει τελικά με το budget της εκπομπής της;
Ωστόσο, αυτό που δεν είχε γίνει γνωστό ήταν αν η ξανθιά παρουσιάστρια δέχθηκε μείωση στον μισθό της. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «TV Έθνος», η Ελένη δέχθηκε να μειωθεί ο μισθός της πάνω από 50%, ενώ μειώσεις θα γίνουν και στο budget της εκπομπής. 


Πηγή: fimes
Περισσότερα »

Απιστία ...μπορώ να συγχωρήσω ?

Η απιστία προκύπτει περίπου στο 70% των ζευγαριών. Το ποσοστό  είναι μεγάλο. Όλοι όσοι έχουν υπάρξει θύματα απιστίας έχουν αναρωτηθεί αν πραγματικά μπορούν να συγχωρήσουν  τον σύντροφό τους. Άραγε μπορούν; Άραγε, πρέπει;
 Η συγχώρεση μοιάζει συχνά σαν μια αφύσικη διαδικασία. Έχουμε μάθει να απαιτούμε δικαίωση στη ζωή και να επιθυμούμε την τιμωρία του κακού.  Όταν συγχωρείτε, κάνετε μια συνειδητή επιλογή να μην εκδικηθείτε, να  μην ανταποδώσετε τον πόνο – στάση άκρως μεγαλόψυχη μετά από την εμπειρία μιας απιστίας!
Συγχώρεση σημαίνει τουλάχιστον να πειστείτε κάποια στιγμή για την ειλικρίνεια της μεταμέλειας του συντρόφου σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι αποδέχεστε την ίδια της πράξη. Αυτό που αποδέχεστε είναι αποκλειστικά και μόνο την παραδοχή του λάθους του.  Με άλλα λόγια, μπορείτε να συγχωρήσετε και ταυτόχρονα να νοιώθετε ότι ο σύντροφος σας ξεπέρασε τα όρια.

Συγχώρεση  σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα ξεχάσετε την προδοσία. Όταν συγχωρήσετε, η οργή θα παύσει να ακολουθεί την μνήμη και ο πόνος την σχέση.
Η διαδικασία της συγχώρεσης θα κυλήσει πολύ πιο αβίαστα και για τους δυο αν ο σύντροφός σας παραδεχθεί την πράξη του, δεχθεί την διακοπή της εξωσυζυγικής σχέσης, και υιοθετήσει μια γενικότερη στάση μεταμέλειας για τον πόνο που σας προκάλεσε.
Η επούλωση του τραύματος της απιστίας για πολλά ζευγάρια μοιάζει να μη είναι ποτέ οριστική. Μπορεί να γλείφετε τις πληγές σας πάρα πολλά χρόνια. Μπορεί να μην υπάρχει ποτέ εκείνη η χρονική στιγμή που θα πείτε «τώρα συγχώρεσα τα πάντα».
Η ανάμνηση του τραυματισμού σας μπορεί να πυροδοτεί  πόνο επί χρόνια. Ακόμη και αν δουλέψετε τα θέματα που σας απομάκρυναν από τον σύντροφό σας, μην περιμένετε να ξεκινήσει το κοντέρ της σχέσης πάλι από το μηδέν -  σαν να μην συνέβη τίποτα.

Ξεχάστε σε αυτό το θέμα τις θρησκευτικές σας καταβολές και πιστέψετε ότι δεν είστε  κακός άνθρωπος αν δεν μπορείτε να συγχωρήσετε ολοκληρωτικά τον σύντροφό σας.        
Συχνά, ο άπιστος σύντροφος δεν αντέχει να  χειριστεί όλο αυτόν τον καταιγισμό επιθέσεων που μπορεί να δεχθεί μετά την αποκάλυψη της αλήθειας. Μπορεί, λοιπόν, να εκβιάσει την συγχώρεση για να διακόψει το «μαρτύριό» του.  Κάποιοι από εσάς μπορεί να οδηγηθείτε σε μια βιαστική «ψευτοσυγχώρεση»  εκλογικεύοντας το τραύμα και παραμερίζοντας τα πραγματικά σας συναισθήματα («όλοι απατάνε», «εμένα θέλει πραγματικά, αφού σε εμένα επιστρέφει», κ.α.). Άλλοι μπορεί να προσφέρετε μια πρόωρη συγχώρεση ακριβώς επειδή η σας λείπει  αυτοεκτίμηση. Με άλλα λόγια, σπεύδετε να αθωώσετε αυτούς που σας κάνουν κακό γιατί δεν έχετε πειστεί ακόμη ότι δικαιούστε μια καλύτερη συμπεριφορά.

Προσοχή, όμως στις γρήγορες λύσεις! Η συγχώρεση είναι λίγο σαν την αντιβίωση:  Ποτέ δεν φτάνει μια δόση! Επομένως, μην σπεύσετε να «συγχωρήσετε» την απιστία σε μια μέρα γιατί το πιθανότερο είναι ότι απλά θα θάψετε ζωντανή την οργή, τον πόνο, την απογοήτευση. 
Η διαδικασία της επούλωσης τέτοιων τραυμάτων είναι  επίπονη και δεν διαρκεί ποτέ λιγότερο από 2 χρόνια. Ακόμη και αν σε νοιώσετε ότι έχετε συγχωρήσει, συχνά θα βλέπετε τον εαυτό σας να έχει εξάρσεις θυμού ή κλάματος.
Εάν νοιώθετε ότι είναι σχεδόν αδύνατο να συγχωρήσετε, ίσως να σημαίνει ότι το μικρό παιδάκι που κρύβεται μέσα σας δεν μπορεί να συγχωρήσει κάποιον από τον παρελθόν. Όταν ήσασταν μικρό παιδάκι, ποιος σας απογοήτευσε; Ποιος σας εγκατέλειψε; Ποιος σας εξόργισε; Ποιος σας ενόχλησε τόσο που ακόμη νοιώθετε να  είστε το θύμα του; Απαντήστε με ειλικρίνεια σε αυτά τα ερωτήματα και  κλείστε τις μισοτελειωμένες υποθέσεις που έχετε με τα πρόσωπα του παρελθόντος σας.  Αν το κάνετε αυτό, η διαδικασία της συγχώρεσης του συντρόφου σας θα είναι πολύ πιο εφικτή για εσάς.
Και μην ξεχνάτε: Η συγχώρεση κάνει καλό στην υγεία! Η έρευνα πια έχει αποδείξει ότι η  καθήλωση στη μνησικακία, την οργή και τον πόνο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές και μη αναστρέψιμες βλάβες στον οργανισμό.    
Λόγοι για να συγχωρήσεις ΕΣΥ τον εαυτό σου όταν ο σύντροφός σου σε έχει απατήσει
• Που τον εμπιστεύτηκα
• Που αγνόησα για αρκετό καιρό τα σημάδια της απιστίας του
• Που χρησιμοποίησα τα παιδιά
• Που ήμουν ανεπαρκής γονιός όλο αυτό το διάστημα
• Που ανέχτηκα με αφέλεια τις δικαιολογίες που μου έδινε
• Που ορισμένες στιγμές έχασα την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό μου μέσα στην προσπάθειά μου να τον κερδίσω πίσω

Δεν αξίζει να συγχωρήσετε όταν…
• Ενώ έχετε αποδείξεις, εξακολουθεί να μην παραδέχεται την απιστία
• δεν εκδηλώνει σημάδια μεταμέλειας ή συνειδητοποίησης του τραυματισμού που έχει προκαλέσει.
• Δεν κάνει καμία συνειδητή προσπάθεια να κερδίσει την συγχώρεσή σας
Δρ. Φαίδρα Λογοθέτη
 Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
Πηγή : fe-mail.
Περισσότερα »

O Παλαιοκώστας έγινε πατέρας. Πού ζει με την οικογένειά του

Πού πιστεύεται ότι ζει ο Βασίλης Παλαιοκώστας με τη γυναίκα του και τον γιο του και με ποια λεφτά κάνει ζωή χαρισάμενη;
vasilis-palaiokostas
Ο Βασίλης Παλαιοκώστας φαίνεται πως «συνταξιοδοτήθηκε» και αφοσιώθηκε στην οικογένεια, μεγαλώνοντας τον γιο του. Μπορεί λιτοί και δεμένοι στην Ελλάδα να ψάχνουν ένα του σημάδι, ωστόσο τα ίχνη του νούμερο ένα καταζητούμενου στη χώρα έχουν χαθεί ολοσχερώς από τότε που το έσκασε με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τον αλβανό βαρυποινίτη Αλκέτ Ριζάι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, που επικαλείται πηγές της αστυνομίας, ο «μετρ» των αποδράσεων φαίνεται πως έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει την παρανομία, προκειμένου να απολαύσει μια ήρεμη και γαλήνια οικογενειακή ζωή. 

Άλλωστε έχουν περάσει και τα χρόνια. Μάλλον ο Βασίλης Παλαιοκώστας θέλει πλέον να ζει περιπέτειες με τον γιο του, τον οποίο και απέκτησε με μια αλλοδαπή από τη Βόρεια Ευρώπη. 

Η Ασφάλεια Αττικής πάντως εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά την υπόθεση και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει σαφείς ενδείξεις πως ο 47χρονος Βασίλης Παλαιοκώστας έπειτα από την τελευταία συνάντηση που είχε με τους αστυνομικούς στο Αλεποχώρι, τον χειμώνα του 2009, φρόντισε να το σκάσει από τη χώρα. 

Από τότε τα ίχνη του Βασίλη Παλαιοκώστα έχουν χαθεί, με τον φαντομά να ζει κάπου ελεύθερος και να απολαμβάνει τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που πήρε ως λύτρα από την απαγωγή του Βορειοελλαδίτη βιομήχανου Γ.Μυλωνά το καλοκαίρι του 2008. 

Το ερώτημα που προσπαθούν σήμερα να απαντήσουν οι άντρες της αντιτρομοκρατικής και της ασφάλειας είναι ένα: Βουλγαρία ή Ολλανδία; Σε μια από αυτές τις χώρες πιστεύει η αστυνομία πως ζει ο Βασίλης Παλαιοκώστας μαζί με την οικογένεια του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί προσπαθούν να πάρουν πληροφορίες από άτομα που σχετίζονταν μαζί του, στην γενέτειρά του, στα Τρίκαλα. 


Πηγή: fimes
Περισσότερα »

Συνελήφθη στην Καλαμάτα, 20χρονος Αφγανός, που επειχείρησε να ταξιδέψει με πλαστό διαβατήριο

Σύμφωνα με το από 28  Ιουλίου  2013, Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διέυθυνσης της Περιφέρειας Πελοπονήσσου, συνελήφθη ένας 20χρονος αλλοδαπός που επιχείρησε να ταξιδέψει για Σουηδία με κλεμμένο Δελτίο Ταυτότητας, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας.
Το περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί της 27ης Ιουλίου, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, όπουν ένας (1) 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς, επιχείρησε να ταξιδέψει με πτήση για τη Στοκχόλμη Σουηδίας και κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων του, επέδειξε στους αστυνομικούς ένα Δελτίο Ταυτότητας Ελληνικών Αρχών, για το οποίο όπως προέκυψε, είχε δηλωθεί κλοπή την 4-6-2013 στο Τμήμα Ασφαλείας Καματερού. 

Ο 20χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Περισσότερα »

Χωριό βάφτηκε μπλε για τις ανάγκες ταινίας!

Το Juzcar, ένα μικρό ισπανικό χωριό στην περιοχή της Μάλαγα, βάφτηκε μπλε για την προβολή της ταινίας “The Smurfs 3D”. Το είναι ένα ήσυχο μικρό χωριό 250 κατοίκων το οποίο επέλεξε η Sony για την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας.
Οι ντόπιοι ενθουσιάστηκαν με το γεγονός, κυρίως γιατί έστω και προσωρινά το χωριό τους θα γίνει τουριστικός προορισμός. Έτσι σχετικά εύκολα υπέκυψαν στην απάιτηση της Sony να βάψουν τους τοίχους των σπιτιών τους μπλε. Ακόμη και η εκκλησία του χωριού άλλαξε χρώμα στην προσπάθεια δημιουργίας ενός αληθινού … στρουμφοχωριού!
Η Sony έχει συμφωνήσει να επαναφέρει το χωριό στην προτέρα κατάσταση μετά το τέλος των εκδηλώσεων προβολήγς της ταινίας, αλλά οι ντόπιοι σκέφτονται να διατηρήσουν το μπλε χρώμα αφού οι τουρίστες άρχισαν ήδη να συρρέουν. (σ.σ. μια περίεργη αλλά άκρως διδακτική ιστορία)
Perierga.gr - Στρουμφοχωριό 

Perierga.gr - Στρουμφοχωριό 

Perierga.gr - Στρουμφοχωριό 

Περισσότερα στην πηγή :perierga
Περισσότερα »

Τα άσχημα «παιδιά» της μητέρας φύσης

Μια προσπάθεια που ξεκίνησε πρόσφατα με το όνομα Ugly Animal Preservation Society (UAPS) είναι σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Simon Watt, «αφιερωμένη στην προβολή κάποιων λιγότερο όμορφων και χαριτωμένων "παιδιών" της μητέρας φύσης».

Ο Watt, που είναι εξελικτικός βιολόγος, και η «ομάδα» του δεν έδειχναν χαριτωμένα στις πρόσφατες εκδηλώσεις της UAPS που έγιναν στο πλαίσιο του Edinburgh Science Fest και της Bristol's Big Green Week.

Η προσοχή δόθηκε σε ορισμένα ζώα που δεν γνωρίζουμε μέχρι τώρα, όπως ένα ψάρι, το λεγόμενο blobfish, ένα είδος ζώου στη νοτιοανατολική Αυστραλία, το οποίο έχει μόνιμα μια μίζερη έκφραση, που όμως φαίνεται να ταιριάζει στη μοίρα του, καθώς πιάνεται συνέχεια σε δίκτυα ψαράδων που αλιεύουν σε μεγάλα βάθη.


Η UAPS αναφέρει συχνά και τον πίθηκο proboscis. Η λέξη proboscis είναι η επιστημονική ορολογία για τη μύτη ορισμένων θηλαστικών. Οι Russell Mittermeier, Anthony Rylands και Don Wilson, εκδότες του Handbook of the Mammals of the World εξηγούν ότι αυτή η μύτη εξυπηρετεί διάφορες λειτουργίες και υπερισχύει της ομορφιάς, καθώς «μια τέτοια μύτη χρησιμοποιείται ως σημείο αντίλαλου για τις έντονες κραυγές του ζώου».


Ο Watt περιγράφει ένα ακόμα ζώο, που είναι ένα είδος γυμνού ποντικού, λέγοντας ότι είναι πολύ άσχημος. Ωστόσο, η αντίδραση του συγκεκριμένου ζώου στον καρκίνο έχει προωθήσει την επιστήμη και μπορεί μια μέρα να σώσει ανθρώπινες ζωές.

Ο Duncan Jackson, ερευνητής στο τμήμα Animal and Plant Sciences του πανεπιστημίου του Sheffield ανέφερε και άλλο ένα όφελος από την ύπαρξη αυτού του είδους τρωκτικού. Είναι ένα από τα πιο καθαρά ζώα, καθώς δημιουργεί ειδικό μέρος ως αποχωρητήριο για να κρατάει απομονωμένες τις ακαθαρσίες του από τις περιοχές που κοιμάται και τρώει.


Ένα ακόμα ζώο, ο βάτραχος Surinam είναι ένα φρικτά άσχημο και αηδιαστικό πλάσμα στην όψη, καθώς τα αυγά του είναι ενσωματωμένα στο δέρμα του θηλυκού βατράχου, που μοιάζει ουσιαστικά με κερήθρα. Οι προνύμφες αργότερα αναπτύσσονται μέχρι να φτάσουν το στάδιο του γυρίνου μέσα στο ίδιο το σώμα της μητέρας.


Όπως αναφέρει ο Watt, «χρειαζόμαστε μια μασκότ στην προσπάθεια που κάνουμε, μια μασκότ που θα ανταγωνίζεται τα χαριτωμένα και γλυκά εμβλήματα πολλών οργανώσεων φιλανθρωπικής δράσης». Στο τέλος κάθε εκδήλωσης της UAPS, το κοινό ψηφίζει μια μασκότ. Ένα από τα διαγωνιζόμενα ζώα είναι και η κινεζική τεράστια σαλαμάνδρα, με ένα κεφάλι που μοιάζει με κομμάτι μπετόν και μια έκφραση που δείχνει πολλά νεύρα.


Ο Watt κάποιες φορές οργανώνει καμπάνιες εκ μέρους της UAPS κρατώντας μια πινακίδα που γράφει: «Σώστε το σαλιγκάρι». Φυσικά, αυτό το ζώο, που μοιάζει με γυμνοσάλιαγκα, είναι πολύ άσχημο και αηδιαστικό, όμως η βλεννώδης υφή του και το είδος του σώματός του είναι ένα ακόμα παράδειγμα ότι η λειτουργικότητα είναι πιο σημαντική στη φύση από την ομορφιά.

Η βλεννώδης υφής του το κάνει δύσκολη λεία για τα αρπακτικά και η δυσάρεστη γεύση που έχει είναι ένα επιπλέον στοιχείο που αποτρέπει τους επίδοξους θηρευτές του.


Είναι φρικτή η εικόνα ενός σκαθαριού που ζει στην κοπριά να σπρώχνει κόπρανα και ο συνδυασμός με τη σκηνή, όπου δυο τσιμπούρια εμφανίζονται στο πάνω μέρος ενός τέτοιου σκαθαριού, κάνει την εικόνα το λιγότερο αηδιαστική.


Ο βραδύπους με τα τρία δάχτυλα είναι ένα θηλαστικό που ζει στα δέντρα και είναι ένα ακόμα ζώο που μνημονεύεται από την UAPS.

Αυτό το πλάσμα της φύσης φαίνεται να είναι περήφανο για την εμφάνισή του, καθώς παίρνει και πόζα για το φωτογράφο. Είναι διάσημο για την βραδυπορία του, καθώς το ζώο αυτό έχει μέγιστη ταχύτητα τα 240 μέτρα την ώρα…


Ο Watt και η ομάδα του έχει βαφτίσει τον παρακάτω ξεχωριστό θαλάσσιο κάτοικο ως «gob-faced squid», δηλαδή στοματοειδές καλαμάρι, καθώς αυτό το είδος είναι σπάνιο και μάλιστα είναι ο μόνος γνωστός αντιπρόσωπος του είδους του στον κόσμο.


Στην τελευταία φωτογραφία δείτε προσεκτικά τις ψείρες που φαίνεται να έχουν εγκατασταθεί στις βλεφαρίδες αυτού του ανθρώπου. Η ασθένεια Pediculosis ciliaris δεν είναι μια σπάνια διαταραχή, αλλά εμφανίζεται σε αρκετούς εφήβους, σύμφωνα με το National Institutes of Health.


Συχνά, η απεικόνιση τέτοιων φωτογραφιών από είδη όπως αυτά που είδαμε είναι πρόκληση για την UAPS, αλλά η προστασία των ειδών προς εξαφάνιση που δεν είναι τόσο χαριτωμένα παραμένει ο στόχος της προσπάθειας αυτής. Η UAPS υποστηρίζει και τις παρακάτω προσπάθειες: World Land Trust, PINKSIE the Whale, και IUCN Red List of Threatened Species. 
 
 
Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

«Λόγια επιφανών : Σαίξπηρ »!!!

 «Υγιά αποφθέγματα είναι σπέρματα καλού. Όταν αποτυπωθούν στη μνήμη, τρέφουν τη θέληση. Είναι ακόμη και ο σύντομος δρόμος προς πολλή γνώση»  Anthony Wood

Περισσότερα »

Τα απίθανα χόμπι των σταρ


Ο ροκάς Λίαμ Γκάλαχερ αποκάλυψε πρόσφατα την αγάπη του για την κηπουρική, αφήνοντας άφωνους τους φαν του.

Ποιος θα περίμενε ότι ο πρώην frontman των Oasis θα αποχαιρετούσε τις ροκ μέρες του με την τσάπα και το ποτιστήρι στο χέρι;
Ο δημοφιλής μουσικός δεν είναι βέβαια ο μόνος σταρ με «περίεργο» χόμπι, αλίμονο!

Ας δούμε λοιπόν πώς απολαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο τους τα celebrities...

Πάρις Χίλτον


Η κληρονόμος είναι σφοδρή πολέμιος του κυνηγιού, εκτός κι αν έχει βέβαια να κάνει με βατράχους! Η Πάρις κυνηγά μανιακά τα συμπαθή αμφίβια στα δύο ράντσα που έχει η οικογένεια αλλά και το ιδιωτικό νησί της, την ίδια ώρα που ισχυρίζεται ότι είναι πιο «ανθρωπιστής» από τους άλλους κυνηγούς καθώς με το που πιάνει τα βατραχάκια, τα απελευθερώνει αμέσως στη Φύση...

Τζόνι Ντεπ


Ο πειρατής της Καραϊβικής διαθέτει πλούσια συλλογή επετειακών και συλλεκτικών Barbie. Ναι, καλά διαβάζετε! Έχει επίσης κούκλες βασισμένες στην Beyonce και τις Destiny’s Child, ακόμα και φιγούρα της Lindsay Lohan. Γιατί τις συλλέγει; Γιατί απλώς του αρέσει να παίζει μαζί τους: «Έχω παίξει με πολλές Barbie και Ken με τα παιδιά μου. Είναι ένα από τα πράγματα που κάνω καλά», δήλωσε περιχαρής ο ηθοποιός και επέστρεψε στο... κουκλοθέατρο.

Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο άσος της Ρεάλ αποκάλυψε ότι είναι κολλημένος με το Μπίνγκο! Παραδέχεται μάλιστα ότι έχει βελτιώσει τα αγγλικά του από ένα DVD του παιχνιδιού που του χάρισαν πριν από λίγα χρόνια. Ο ίδιος περιγράφει ανάγλυφα τις χαρές του Μπίνγκο: «Μπορεί να γίνει πολύ συναρπαστικό γιατί πρέπει να περιμένεις πολύ ώρα για τον μοναδικό αριθμό που ολοκληρώνει το παιχνίδι». Μιλάμε για τον ίδιο γηπεδικό Ρονάλντο;

Κλόντια Σίφερ


Ποιος θα περίμενε ότι ο θρύλος της πασαρέλας θα έπαιζε με λεπιδόπτερα έντομα; Κι όμως, το εκπληκτικό πρώην supermodel συλλέγει πεταλούδες σαν τρελή! Τις καδράρει κατόπιν και στολίζει τους τοίχους του σπιτιού της...

Τομ Χανκς

Το χόμπι του περίφημου ηθοποιού είναι η συλλογή παλιών γραφομηχανών. Οι αντίκες του φτάνουν στις 200, με τον ίδιο να κάνει ό,τι μπορεί για να τις κρατά σε καλή λειτουργική κατάσταση. Το γεγονός μάλιστα είναι γνωστό στο Χόλιγουντ και δεν είναι λίγοι οι παρουσιαστές που τον «λαδώνουν» με συλλεκτικές γραφομηχανές για να εμφανιστεί στην εκπομπή τους...

Μάικ Τάισον

Ο σκληροτράχηλος μποξέρ έχει μια ιδιαίτερα ευαίσθητη πλευρά: νοιάζεται για τα περιστέρια. Γιατί μπορεί στο ρινγκ να έκοψε κομμάτι από το αυτί του Evander Holyfield, στα συμπαθή πουλιά ωστόσο φέρεται με τακτ. Μετά την αποχώρησή του λοιπόν από την πυγμαχία, στράφηκε στα ζώα, με τα περιστέρια να είναι βεβαίως τα απολύτως αγαπημένα του: «Από όλα τα ζώα που έχω, τίγρεις, λιοντάρια, αρκούδες, κανένα δεν μπορεί να συγκριθεί με τα περιστέρια. Είναι τα καλύτερα!»...

Σάιμον Κόουελ

Όταν δεν ψάχνει για νέα αστέρια, ο γκουρού της μουσικής βιομηχανίας αρέσκεται να κρεμιέται από δέντρα. Ναι, το χόμπι του είναι πράγματι το καθημερινό σκαρφάλωμα σε ψηλά δέντρα! Το αφεντικό του X Factor αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου: «Σκαρφαλώνω σε δέντρα σε καθημερινή βάση. Είναι σαν τελετουργικό για μένα». Πριν βέβαια επιδοθεί στο αγαπημένο του σπορ, απολαμβάνει κάθε πρωί τα επίσης αγαπημένα του καρτούν και κυρίως τους Flintstones...

Τζάστιν Μπίμπερ


Όταν δεν κλέβει τις καρδιές των κοριτσιών, ο τραγουδιστής ασχολείται μανιωδώς με τον κύβο του Ρούμπικ. Ο 19χρονος καρδιοκατακτητής λύνει το λατρεμένο παιχνίδι της δεκαετίας του '80 σε 1 λεπτό και 23 δευτερόλεπτα, την ώρα βέβαια που ο κάτοχος του Ρεκόρ Γκίνες το κάνει σε 5,55 δευτερόλεπτα...

Τέιλορ Σουίφτ


Όσο κι αν η σούπερσταρ της ποπ είναι γνωστή για τη δεξιοτεχνία της στην κιθάρα, το πραγματικό της ταλέντο είναι η κατασκευή γυάλινων χιονόμπαλων! Ή, όπως η ίδια τις αποκαλεί, «τα Χριστούγεννα σε ένα βαζάκι, με γκλίτερ»...

Κρίστεν Στιούαρτ

Το αστέρι του «Twilight» ασχολείται στα σοβαρά με ζογκλερικά τρικ. Κι όχι μόνο το ισχυρίζεται, αλλά μπορεί να το αποδείξει κιόλας...


Πηγή newsbeast


Περισσότερα »

Δοκιμές πραγματοποιεί ο πρώτος στόλος υποβρύχιων ρομπότ

Στόχος η δημιουργία τρισδιάστατων χαρτών ακριβείας του βυθού 

Ο πρώτος στόλος από υποβρύχια ρομπότ- ανιχνευτές (marine drones), πραγματοποιεί δοκιμές στο λιμάνι της γαλλικής Τουλόν. Τα μη επανδρωμένα σκάφη μπορούν να λειτουργήσουν αυτόνομα, αλλά και να συνεργαστούν μεταξύ τους, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη που διαθέτουν.Ο ιδιότυπος αυτός στόλος αποτελείται από τα πρωτότυπα σκάφη που έστειλαν 5 ευρωπαϊκές χώρες, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία, οι οποίες συμμετέχουν σε ένα τετραετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα, κόστους 4 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη υποβρύχιων ρόβερ.


 
Τα ρομπότ έχουν σχήμα τορπίλης ή «έλκηθρου», ζυγίζουν από 31 έως 200 κιλά (το ισπανικό) και μπορούν να δράσουν σε βάθη έως 500 μέτρων. Καταδύονται από ένα σκάφος και επικοινωνώντας μεταξύ τους, αναπτύσσουν ένα δίκτυο παρακολούθησης, ενώ διαθέτουν βιντεοκάμερες και συστήματα ηχοεντοπισμού.

Μεταξύ άλλων, στόχος των ερευνητών είναι, με τη βοήθεια του ρομποτικού υποβρύχιου στόλου, να δημιουργήσουν τρισδιάστατους χάρτες ακριβείας του βυθού, κάτι που θα βοηθήσει σημαντικά το έργο των ωκεανογράφων, αρχαιολόγων, γεωλόγων, θαλάσσιων βιολόγων και άλλων επιστημόνων. Παράλληλα, όπως είναι προφανές, τέτοιοι μίνι-στόλοι μπορούν να έχουν διάφορες στρατιωτικές εφαρμογές.Μεμονωμένα υποβρύχια ρομποτικά σκάφη βρίσκονται σε δράση εδώ και χρόνια. Αυτό όμως που συνιστά καινοτομία, όπως δήλωσε ο ερευνητής Βενσάν Ριγκό του Γαλλικού Ινστιτούτου Θαλασσίων Ερευνών, είναι η δημιουργία ενός ολόκληρου στόλου από αυτά και μάλιστα με τη δυνατότητα να «συνομιλούν» μεταξύ τους και να δρουν αυτόνομα και συντονισμένα, χάρη στο λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που διαθέτουν.

Τα αντίστοιχα ιπτάμενα σκάφη (drones) επικοινωνούν μέσω ραδιοκυμάτων τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους ελεγκτές εδάφους που κατευθύνουν την αποστολή τους. Όμως κάτω από το νερό οι τεχνικές δυσκολίες είναι πολύ μεγαλύτερες, επειδή τα ραδιοκύματα δεν μπορούν να διαδοθούν στο νερό, με συνέπεια η επικοινωνία μέσω ηχητικών κυμάτων να είναι η μόνη λύση.

Έτσι, τα υποβρύχια ρομπότ χρησιμοποιούν ακουστικά σήματα για να ανταλλάσσουν πληροφορίες και να λαμβάνουν οδηγίες. Όμως οι δυσκολίες παραμένουν, επειδή η μετάδοση των δεδομένων μέσω ήχων μέσα στο νερό είναι πολύ αργή και διαταράσσεται συχνά από παρεμβολές και θορύβους όπως η διέλευση των πλοίων.Όπως δήλωσε ο Πέρε Ριδάο, ερευνητής του πανεπιστημίου της Χιρόνα, «είναι σαν να γυρνάμε πίσω στα μόντεμ στο ξεκίνημα της εποχής των υπολογιστών. Η μέγιστη ταχύτητα μετάδοσης των δεδομένων κάτω από το νερό είναι περίπου 100.000 φορές πιο αργή από μια κοινή σύνδεση ADSL. Χρειάζονται αρκετά λεπτά για να σταλεί μια εικόνα».

Γι’ αυτό τον λόγο, προς το παρόν τουλάχιστον, τα ρομπότ αποθηκεύουν στη μνήμη τους αυτά που «βλέπουν» γύρω τους, ώστε αργότερα, όταν αναδύονται πλέον στην επιφάνεια, οι επιστήμονες να ανακτήσουν τα αποθηκευμένα δεδομένα και να τα επεξεργαστούν περαιτέρω.


 
Πηγή newsbeast

Περισσότερα »

Δύο νεκροί σε περίεργη υπόθεση στη Βρετανία


Μάχη για τη ζωή της δίνει μία 13χρονη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στο Moston του Manchester για την περίεργη υπόθεση με δύο άνδρες νεκρούς και μία 13χρονη να αγωνίζεται να κρατηθεί στη ζωή. 

Αρχικά οι αστυνομικοί κλήθηκαν σε σπίτι, όπου εντόπισαν έναν 41χρονο άνδρα νεκρό με τραύματα από μαχαίρι. Στο ίδιο σπίτι βρήκαν και τη 13χρονη, που πιθανότατα είναι κόρη του, ζωντανή αλλά με σοβαρά τραύματα, επίσης από μαχαίρι. 

Ο άνδρας στον οποίο αποδίδεται η επίθεση εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα. Η αστυνομία τον εντόπισε έπειτα από καταγγελία για αυτοκίνητο-πειρατεία σε κοντινή απόσταση από το σπίτι. 

Ο άνδρας που εικάζεται πως είναι ο δράστης απείλησε έναν οδηγό με μαχαίρι και του πήρε το αυτοκίνητο. Όταν η αστυνομία τον εντόπισε και του έκανε σήμα να σταματήσει εκείνος επιτάχυνε και προσέκρουσε στον τοίχο μίας παμπ. 

Ο 34χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα από μαχαίρι αλλά και από την πρόσκρουση και λόγο αργότερα εξέπνευσε. 

«Είμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο των ερευνών», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Mirror». «Προσπαθούμε να ενώσουμε τα κομμάτια για να συνθέσουμε την ιστορία και να καταλάβουμε πώς έχασαν δύο άνθρωποι τη ζωή τους και ένα κορίτσι δίνει μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο».

Η αστυνομία εκτιμά πως δεν υπάρχει κάποιος άλλος εμπλεκόμενος στο περιστατικό. 


Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

Ποιος γνωστός δημοσιογράφος είναι ο δ/ντης ειδήσεων στη μεταβατική ΕΡΤ

vasilis-thomopoulos-dimosia-tileorasi 1 

Θα δέχεται επίσης και διαφημίσεις πριν από το τέλος Αυγούστου, αφού στις 21 του μηνός αρχίζει το Champions League και η Δημόσια Τηλεόραση θα μεταδώσει τους αγώνες και δεν πρόκειται να παραχωρήσει σε κανέναν τα δικαιώματά της, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης. 

Διευθυντής ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης θα είναι ο γνωστός δημοσιογράφος Βασίλης Θωμόπουλος, ο οποίος είχε τη θέση αυτή πριν πέσει το «μαύρο» στην ΕΡΤ. Αναζητείται ακόμη ο παρουσιαστής ειδήσεων για το νέο δημόσιο κανάλι.

Πηγή:fimes
Περισσότερα »

Νότια Αφρική: 1.500 αστυνομικοί ήταν πρώην ποινικοί

ЮАР Полиция ЮАР


Η κυβέρνηση της Νότιο-Αφρικανικής Δημοκρατίας δήλωσε ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πανεθνικού ελέγχου, αποκαλύφθηκε ότι 1.500 αστυνομικοί έχουν βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

Ο υπουργός στα θέματα της αστυνομίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εκδιώξει αυτούς τους υπαλλήλους από την αστυνομία.

Το αντιπολιτευόμενο δημοκρατικό κόμμα δήλωσε ότι ένας τόσο μεγάλος αριθμός ποινικών στα όργανα επιβολής του νόμου υπονομεύει το κύρος της κυβέρνησης. Η αντιπολίτευση απαιτεί την άμεση απόλυση των αστυνομικών με ποινικό παρελθόν.

Το κάλο όνομα της αστυνομίας της Νότιο- Αφρικανικής Δημοκρατίας υπέστη σοβαρή ζημιά, λόγω μιας σειράς σκανδάλων σχετιζόμενων με την αστυνομική βία.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο: greek.ruvr.ru
Περισσότερα »

«Λόγια επιφανών : Γκάντι »!!

«Υγιά αποφθέγματα είναι σπέρματα καλού. Όταν αποτυπωθούν στη μνήμη, τρέφουν τη θέληση. Είναι ακόμη και ο σύντομος δρόμος προς πολλή γνώση»  Anthony Wood

Περισσότερα »