5 Απρ 2014

Από το πρώτο ευρώ θα δηλωθούν οι τόκοι των καταθέσεων - Οι προσυμπληρωμένοι κωδικοί


Από το πρώτο ευρώ θα δηλωθούν φέτος τα ποσά των τόκων καταθέσεων στις φορολογικές δηλώσεις. 'Ετσι δεν θα ισχύσει το περσινό καθεστώς, με βάση το οποίο απαλλάσσονταν από την υποχρέωση αυτή όσοι φορολογούμενοι είχαν τόκους από καταθέσεις, έως 250 ευρώ.

 http://left.gr/sites/left.gr/files/styles/large/public/tromaktiko_20.jpg?itok=rVZTa-nB
Σημειώνεται ότι, οι τόκοι καταθέσεων φορολογούνται αυτοτελώς με παρακράτηση του φόρου 15% στην τράπεζα. Λαμβάνονται όμως υπόψη στον υπολογισμό του συνολικού εισοδήματος για τον υπολογισμό της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, εφόσον το σύνολο του εισοδήματος υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ.

Οι προσυπληρωμένοι κωδικοί

Για πρώτη φορά εφέτος εκατομμύρια φορολογούμενοι κατά τη διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα διαπιστώσουν ότι ορισμένοι κωδικοί (οι πιο σημαντικοί) είναι προσυμπληρωμένοι και δεν μπορούν να παρέμβουν στα στοιχεία που έχουν αναγραφεί.

Πρόκειται για τα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις καθώς και τους παρακρατούμενους και αναλογούντες φόρους από μισθούς, συντάξεις αλλά και ελευθέρια επαγγέλματα.

Τα λογιστήρια των επιχειρήσεων έχουν ήδη αποστείλει ηλεκτρονικά αρχεία στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων βάσει των οποίων προσυμπληρώνονται οι φορολογικές δηλώσεις.

Στην περίπτωση που κάποιος διαπιστώσει λάθος ή παράλειψη έχει δύο επιλογές.

Η πρώτη να επικοινωνήσει με την επιχειρήση που έχει εργαστεί ή το ασφαλιστικό ταμείο που λαμβάνει σύνταξη και να ενημερώσει ότι δεν υπάρχει στη δήλωσή του το ποσό που έλαβε και ο φόρος που παρακρατήθηκε και αναλογεί.

Το ίδιο θα πράξει αν πρόκειται για ελεύθερο επαγγελματία. Εφόσον η επιχείρηση προσθέσει τα πραγματικά στοιχεία του φορολογούμενου τότε θα μπορέσει να προχωρήσει η υποβολή της δήλωσης.

Αντίθετα, αν τα στοιχεία δεν είναι σωστά ή είναι ελλειπή τότε ο φορολογούμενος θα πρέπει να αναγράψει τα ποσά που λείπουν σε νέο κωδικό.

Σε αυτήν την περίπτωση όμως θα κληθεί στην εφορία να προσκομίσει τις βεβαιώσεις αποδοχών από κάθε πηγη εισοδήματος.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιό του κάνει δεκτές τις αποδείξεις που έχουν εκδοθεί στην ΕE για το φορολογικό έτος 2014.

Όον αφορά στους προσυμπληρωμένους κωδικούς του εντύπου Ε1 σε ημερίδα που διοργάνωσε πρόσφατα η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΗΛΕΔ) της  Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε συνεργασία με την ΕΦΕΕΑ επισημάνθηκαν τα εξής:
 
  • Για αμοιβές ελεύθερων επαγγελματιών ή εισοδήματος από εμπορικές επιχειρήσεων από τις βεβαιώσεις αποδοχών θα προσυμπληρώνονται στη δήλωση μόνο οι κωδικοί παρακρατούμενων φόρων και όχι οι κωδικοί των εισοδημάτων.
     
  • Για τους προσυμπληρωμένους κωδικούς (βρίσκονται σε πορτοκαλί πλαίσιο) δεν υπάρχει δυνατότητα διαγραφής η αλλαγής.
     
  • Οι κωδικοί 343 - 344 για εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και οι αντίστοιχοι κωδικοί 345 - 350 για παρακράτηση φόρου και εισφοράς αλληλεγγύης  μπορούν να συμπληρωθούν μόνο σε περίπτωση που κάποιος εργοδότης δεν έχει στείλει στην Γ.Γ.Π.Σ. βεβαίωση αποδοχών. Το σύστημα δεν επιτρέπει να συμπληρώνονται - διορθώνονται όταν ήδη έχουν σταλεί από τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικές βεβαιώσεις αποδοχών στη ΓΓΠΣ.
     
  • Οι κωδικοί 611, 612 συμπληρώνονται από τους Ελεύθερους επαγγελματίες μόνο στην  περίπτωση που δεν έχει αποσταλεί από κάποιον υπόχρεο σε παρακράτηση η αντίστοιχη βεβαίωση.
Περισσότερα »

Δύο χρόνια από την αυτοκτονία του Δημήτρη Χριστούλα - Δεν ξεχνάμε !!!


undefinedΔύο χρόνια συμπληρώθηκαν από εκείνο το τραγικό πρωινό, οπότε και ο 77χρονος συνταξιούχος φαρμακοποιός, Δημήτρης Χριστούλας, πήρε το πιστόλι και έβαλε τέλος στη ζωή του, δημόσια, στην πλατεία Συντάγματος.

"Επειδή έχω μια ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικωφ ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω τα σκουπίδια για την διατροφή μου", έγραψε στο σημείωμα αυτοκτονίας του.

Ήταν μια πράξη πολιτική που προκάλεσε συγκίνηση και οργή σε χιλιάδες ανθρώπους, εντός και εκτός συνόρων. Χιλιάδες κόσμου συνέρρευσαν και στην κηδεία "του δικού μας παππού", όπως έλεγαν και κρατούσαν πανό με την επιγραφή: "Σημασία δεν έχει να μένεις ζωντανός αλλά να παραμένεις άνθρωπος".
Όπως αποδείχθηκε από το σημείωμα που άφησε αλλά και τον τόπο που επέλεξε, δημόσια, στο Σύνταγμα, την πλατεία που έχει "φιλοξενήσει" τόσο στο απώτερο όσο και στο πρόσφατο παρελθόν, μεγάλους αγώνες του ελληνικού λαού, η αυτοκτονία του ήταν μια συνειδητή και βαθύτατα πολιτική ενέργεια. Παρότι οι αδίστακτοι πολιτικοί εκπρόσωποι του Μνημονίου είχαν προσπαθήσει να το αμφισβητήσουν (θυμηθείτε τις ανατριχιαστικές δηλώσεις Μπεγλίτη: "αν είχε χρέη ή δεν είχε, το αν τα έφαγαν τα παιδιά του ή ο ίδιος..")

Δύο χρόνια μετά, ο Δημήτρης Χριστούλας δεν είναι πια κοντά μας, αλλά δεν ξεχάστηκε.
Το ιδιόχειρο σημείωμα του Δημήτρη Χριστούλα
"Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μια αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι΄ αυτήν. Επειδή έχω μια ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικωφ ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω τα σκουπίδια για την διατροφή μου. Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες, όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (Πιάτσα Λορέτο του Μιλάνου)".
undefined 
 ΠΗΓΉ :avgi
Περισσότερα »

Σήμερα 5 Απριλίου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας


Προβλέψεις για σήμερα 5 Απριλίου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Σήμερα, φίλε Κριέ, θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός πριν βγάλεις συμπεράσματα για κάποια άτομα ή καταστάσεις, γιατί η μέρα επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία σου. Να θυμάσαι πως είναι εύκολο να παρασυρθείς σε λανθασμένες κρίσεις και να έχεις αντίθετα αποτελέσματα.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Σήμερα θα σου παρουσιαστούν αρκετές ευκαιρίες και πρέπει να είσαι σε εγρήγορση για να τις αξιοποιήσεις κατάλληλα, αγαπητέ Ταύρε. Επίσης, κάποια χαρούμενα γεγονότα που δεν τα περίμενες, θα σε γεμίσουν αισιοδοξία και θα σε κάνουν να βλέπεις πιο θετικά τη ζωή σου. Κράτησε τη θετική στάση, γιατί θα σου χρειαστεί για να αντιμετωπίσεις κάποιες καθυστερήσεις και προβλήματα.

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Φίλε Δίδυμε, αυτό που θα σε χαρακτηρίσει σήμερα είναι το πάθος σου για όσα πιστεύεις, που θα σε κάνει να λειτουργήσεις με ενθουσιασμό. Προσοχή στις κινήσεις σου όμως, γιατί αυτό το πάθος μπορεί να σε κάνει να εξαπατηθείς. Ό,τι κι αν γίνει, συγκράτησε τον εκνευρισμό σου και μη χάνεις την ψυχραιμία σου, γιατί δεν θα μπορέσεις να σκεφτείς καθαρά.

Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Σήμερα το άγχος σου δεν σε αφήνει να σκεφτείς λογικά, αγαπητέ Καρκίνε. Αυτή η κατάσταση φέρνει καθυστερήσεις και εκνευρισμούς, που θα σε βγάλουν από το πρόγραμμά σου και θα σε κάνουν να χάσεις τον έλεγχο. Φρόντισε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να είσαι έτοιμος για όλα.
Λέων  (23/7  – 23/4)

Η διάθεσή σου σήμερα, αγαπητέ Λέων, δεν είναι και η καλύτερη. Διάφορες καθυστερήσεις, αλλά και παρεξηγήσεις, σε βγάζουν από το πρόγραμμά σου και δημιουργούν εκνευρισμούς. Η γενικότερη πίεση είναι υπεύθυνη για πολλές ασυνεννοησίες, οπότε προσπάθησε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου, αλλά και τη θετική σου διάθεση.
Παρθένος (23/08 – 22/09)

Σήμερα έχεις πολύ καλή διάθεση και θετική σκέψη πάνω στα πράγματα, φίλε Παρθένε. Θα μπορέσεις να υλοποιήσεις πολλά από τα σχέδιά σου και να βάλεις μια σειρά σε όσα σε απασχολούν. Ωστόσο, καλό είναι να είσαι πολύ προσεκτικός στις κινήσεις σου, γιατί μπορεί να προκύψουν εμπόδια, εκεί που δεν το περιμένεις.

Ζυγός (23/09 – 23/10)

Σήμερα θα σου παρουσιαστούν πολλές ευκαιρίες, αγαπητέ Ζυγέ, και καλό είναι να βρίσκεσαι σε ετοιμότητα, για να τις αξιοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο. Μην ξεχνάς πως μπορείς να αποφύγεις κάποιες παρεξηγήσεις, οπότε η προσοχή σου πρέπει να είναι αυξημένη. Σε κάθε περίπτωση, επιδίωξε όσα θέλεις και μην κάνεις πίσω.

Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Αγαπητέ Σκορπιέ, σήμερα ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσεις κάποιες σκέψεις ή κάποια σχέδια που κάνεις. Κάποιες συγκυρίες αλλάζουν τα δεδομένα σου και πρέπει να προσαρμοστείς, για να έχεις όσο το δυνατόν πιο άμεσα αποτελέσματα. Τα σχέδιά σου μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα, αν είσαι λίγο πιο ανοιχτός και διπλωμάτης.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Σήμερα θα διαπιστώσεις ότι διάφοροι τομείς της ζωής σου, φίλε Τοξότη, σε έχουν κουράσει αρκετά και θα έχεις τη διάθεση να πάρεις αποφάσεις για αρκετές αλλαγές. Μπορείς να κάνεις κάποια σχέδια, που θα βελτιώσουν αυτά τα ζητήματα, αλλά με προσοχή στα λάθη, που οφείλονται στη βιασύνη. Ειδικά κάποια οικογενειακά θέματα θα σε προβληματίσουν πολύ και θα σου χρειαστεί ψυχραιμία.

Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Η σημερινή μέρα σε αγχώνει ιδιαίτερα και σε βάζει σε εγρήγορση, για να λύσεις όσα περισσότερα θέματα μπορείς, αγαπητέ Αιγόκερε. Η δυναμική σου διάθεση είναι ισχυρή, αλλά επειδή μπορεί να προκύψουν κάποιες αναποδιές, απόφυγε να τα κάνεις όλα μαζί και προσπάθησε να προγραμματίσεις κατάλληλα, για να μην χάσεις τον έλεγχο.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Αρκετά θετικά γεγονότα θα συμβούν σήμερα στη ζωή σου, αγαπητέ Υδροχόε, και θα μπορέσεις να κάνεις ενδιαφέρουσες συζητήσεις, που θα σε ευχαριστήσουν. Θα πρέπει, ωστόσο, να κινηθείς με μεγάλη προσοχή, γιατί κάποιες παρεξηγήσεις ή καθυστερήσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Καλό είναι σήμερα, αγαπητέ Ιχθύ, να ξεμπερδεύεις με όσα περισσότερα ζητήματα μπορείς και να μην τα αναβάλεις, για να σκεφτείς καλύτερα κάποιες λεπτομέρειες. Η ειλικρίνειά σου μπορεί να προκαλέσει κάποιες παρεξηγήσεις και καθυστερήσεις, οπότε κάνε ό,τι μπορείς για να ξεκαθαρίσεις τις καταστάσεις.
Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »

Σήμερα 5 Απριλίου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας


Προβλέψεις για σήμερα 5 Απριλίου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Σήμερα, φίλε Κριέ, θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός πριν βγάλεις συμπεράσματα για κάποια άτομα ή καταστάσεις, γιατί η μέρα επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία σου. Να θυμάσαι πως είναι εύκολο να παρασυρθείς σε λανθασμένες κρίσεις και να έχεις αντίθετα αποτελέσματα.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Σήμερα θα σου παρουσιαστούν αρκετές ευκαιρίες και πρέπει να είσαι σε εγρήγορση για να τις αξιοποιήσεις κατάλληλα, αγαπητέ Ταύρε. Επίσης, κάποια χαρούμενα γεγονότα που δεν τα περίμενες, θα σε γεμίσουν αισιοδοξία και θα σε κάνουν να βλέπεις πιο θετικά τη ζωή σου. Κράτησε τη θετική στάση, γιατί θα σου χρειαστεί για να αντιμετωπίσεις κάποιες καθυστερήσεις και προβλήματα.

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Φίλε Δίδυμε, αυτό που θα σε χαρακτηρίσει σήμερα είναι το πάθος σου για όσα πιστεύεις, που θα σε κάνει να λειτουργήσεις με ενθουσιασμό. Προσοχή στις κινήσεις σου όμως, γιατί αυτό το πάθος μπορεί να σε κάνει να εξαπατηθείς. Ό,τι κι αν γίνει, συγκράτησε τον εκνευρισμό σου και μη χάνεις την ψυχραιμία σου, γιατί δεν θα μπορέσεις να σκεφτείς καθαρά.

Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Σήμερα το άγχος σου δεν σε αφήνει να σκεφτείς λογικά, αγαπητέ Καρκίνε. Αυτή η κατάσταση φέρνει καθυστερήσεις και εκνευρισμούς, που θα σε βγάλουν από το πρόγραμμά σου και θα σε κάνουν να χάσεις τον έλεγχο. Φρόντισε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να είσαι έτοιμος για όλα.
Λέων  (23/7  – 23/4)

Η διάθεσή σου σήμερα, αγαπητέ Λέων, δεν είναι και η καλύτερη. Διάφορες καθυστερήσεις, αλλά και παρεξηγήσεις, σε βγάζουν από το πρόγραμμά σου και δημιουργούν εκνευρισμούς. Η γενικότερη πίεση είναι υπεύθυνη για πολλές ασυνεννοησίες, οπότε προσπάθησε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου, αλλά και τη θετική σου διάθεση.
Παρθένος (23/08 – 22/09)

Σήμερα έχεις πολύ καλή διάθεση και θετική σκέψη πάνω στα πράγματα, φίλε Παρθένε. Θα μπορέσεις να υλοποιήσεις πολλά από τα σχέδιά σου και να βάλεις μια σειρά σε όσα σε απασχολούν. Ωστόσο, καλό είναι να είσαι πολύ προσεκτικός στις κινήσεις σου, γιατί μπορεί να προκύψουν εμπόδια, εκεί που δεν το περιμένεις.

Ζυγός (23/09 – 23/10)

Σήμερα θα σου παρουσιαστούν πολλές ευκαιρίες, αγαπητέ Ζυγέ, και καλό είναι να βρίσκεσαι σε ετοιμότητα, για να τις αξιοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο. Μην ξεχνάς πως μπορείς να αποφύγεις κάποιες παρεξηγήσεις, οπότε η προσοχή σου πρέπει να είναι αυξημένη. Σε κάθε περίπτωση, επιδίωξε όσα θέλεις και μην κάνεις πίσω.

Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Αγαπητέ Σκορπιέ, σήμερα ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσεις κάποιες σκέψεις ή κάποια σχέδια που κάνεις. Κάποιες συγκυρίες αλλάζουν τα δεδομένα σου και πρέπει να προσαρμοστείς, για να έχεις όσο το δυνατόν πιο άμεσα αποτελέσματα. Τα σχέδιά σου μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα, αν είσαι λίγο πιο ανοιχτός και διπλωμάτης.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Σήμερα θα διαπιστώσεις ότι διάφοροι τομείς της ζωής σου, φίλε Τοξότη, σε έχουν κουράσει αρκετά και θα έχεις τη διάθεση να πάρεις αποφάσεις για αρκετές αλλαγές. Μπορείς να κάνεις κάποια σχέδια, που θα βελτιώσουν αυτά τα ζητήματα, αλλά με προσοχή στα λάθη, που οφείλονται στη βιασύνη. Ειδικά κάποια οικογενειακά θέματα θα σε προβληματίσουν πολύ και θα σου χρειαστεί ψυχραιμία.

Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Η σημερινή μέρα σε αγχώνει ιδιαίτερα και σε βάζει σε εγρήγορση, για να λύσεις όσα περισσότερα θέματα μπορείς, αγαπητέ Αιγόκερε. Η δυναμική σου διάθεση είναι ισχυρή, αλλά επειδή μπορεί να προκύψουν κάποιες αναποδιές, απόφυγε να τα κάνεις όλα μαζί και προσπάθησε να προγραμματίσεις κατάλληλα, για να μην χάσεις τον έλεγχο.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Αρκετά θετικά γεγονότα θα συμβούν σήμερα στη ζωή σου, αγαπητέ Υδροχόε, και θα μπορέσεις να κάνεις ενδιαφέρουσες συζητήσεις, που θα σε ευχαριστήσουν. Θα πρέπει, ωστόσο, να κινηθείς με μεγάλη προσοχή, γιατί κάποιες παρεξηγήσεις ή καθυστερήσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Καλό είναι σήμερα, αγαπητέ Ιχθύ, να ξεμπερδεύεις με όσα περισσότερα ζητήματα μπορείς και να μην τα αναβάλεις, για να σκεφτείς καλύτερα κάποιες λεπτομέρειες. Η ειλικρίνειά σου μπορεί να προκαλέσει κάποιες παρεξηγήσεις και καθυστερήσεις, οπότε κάνε ό,τι μπορείς για να ξεκαθαρίσεις τις καταστάσεις.
Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 5 Απριλίου (video) *

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO : 

Περισσότερα »