8 Μαΐ 2013

Η εφηβεία ξεκινάει στα… εννιά!

Ιδιαίτερα ενδιαφέρονται είναι τα ευρήματα γερμανών επιστημόνων για τη διαχρονική τάση στην ηλικία της ήβης.

Το 1860 η μέση ηλικία έναρξής της στα κορίτσια ήταν τα 16,6 χρόνια, αλλά το 1920 ήταν τα 14,6 χρόνια, το 1950 τα 13,1 χρόνια, το 1980 τα 12,5 χρόνια και πλέον τα 9,9 χρόνια. Ανάλογη μείωση παρατηρείται και στα αγόρια, αν και όλ' αυτά συμβαίνουν με ένα έτος καθυστέρηση. 

Από την πλευρά του, το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Βρετανίας ορίζει πλέον την ήβη ως πρόωρη μόνο όταν η εμφάνιση στήθους ή τριχοφυΐας στα γεννητικά όργανα των κοριτσιών «αρχίζει πριν από την ηλικία των 6-8 ετών».


Όσον αφορά τη χώρα μας, οι μελέτες για το θέμα δεν είναι πολλές. Ωστόσο, τουλάχιστον για τα κορίτσια δείχνουν πως όντως η μέση ηλικία έναρξης της ήβης μειώνεται σταθερά (είναι πλέον γύρω στα 10,1 χρόνια), ενώ στα αγόρια τα εμφανή χαρακτηριστικά της ήβης αρχίζουν να παρουσιάζονται σε ηλικία 10,9 έως 11,3 ετών, σύμφωνα με μελέτη της Γ' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών που δημοσιεύθηκε το 2011.
Πηγή: mothersblog
Περισσότερα »

Ο Καιρός Αύριο Πέμπτη 9 Μαίου 2013

    Ο Καιρός Αύριο Πέμπτη 9 Μαΐου 2013Πέμπτη - 9/5/2013

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Πρωί 18°C Αρκετά σύννεφα2 Μποφόρ ΑΥγρασία 77%
Μεσημέρι 23°C Καταιγίδα3 Μποφόρ NΥγρασία 58%
Βράδυ 19°C Βροχή2 Μποφόρ BAΥγρασία 84%


Πέμπτη - 9/5/2013

Αθήνα: Κέντρο

Πρωί 20°C Αρκετά σύννεφα3 Μποφόρ BAΥγρασία 69%
Μεσημέρι 25°C Βροχή4 Μποφόρ BAΥγρασία 52%
Βράδυ 19°C Ασθενής βροχή4 Μποφόρ BAΥγρασία 69%

Πέμπτη - 9/5/2013

Θεσσαλονίκη

Πρωί 16°C Συννεφιασμένος3 Μποφόρ ΒΔΥγρασία 75%
Μεσημέρι 16°C Ασθενής βροχή2 Μποφόρ ΔΥγρασία 73%
Βράδυ 17°C Συννεφιασμένος2 Μποφόρ ΒΔΥγρασία 70%

Πέμπτη - 9/5/2013

Πάτρα

Πρωί 18°C Ασθενής βροχή1 Μποφόρ NAΥγρασία 78%
Μεσημέρι 27°C Ασθενής βροχή3 Μποφόρ BAΥγρασία 39%
Βράδυ 20°C Καταιγίδα1 Μποφόρ NAΥγρασία 68%

Πέμπτη - 9/5/2013

ΣΠΑΡΤΗ

Πρωί 17°C Συννεφιασμένος1 Μποφόρ BΥγρασία 69%
Μεσημέρι 24°C Ασθενής βροχή3 Μποφόρ NAΥγρασία 47%
Βράδυ 20°C Βροχή1 Μποφόρ BAΥγρασία 58%


Πηγή :http://kairos123.gr/
Περισσότερα »

Οργή για Αμερικανό «φιλάνθρωπο» γιατρό! Κακοποιούσε συστηματικά παιδιά!


Ο 67χρονος Τζον Οτ, ομολόγησε πως κακοποίησε 14 παιδιά όταν εργαζόταν στην Κένυα σε νοσοκομεία και οργανώσεις περίθαλψης. Ο ίδιος μάλιστα είχε ανοίξει και ορφανοτροφείο. Η σύλληψη του έγινε αρχές του Δεκέμβριου και η ποινή του αναμένεται να ανακοινωθεί στις 26 Ιουλίου.


Πηγή: mothersblog
Περισσότερα »

Η εξέλιξη των Google Phones από το 2008 μέχρι σήμερα [Video]
Το παρακάτω video παρουσιάζει την εξέλιξη των Google phones από το T-Mobile G1 (HTC Deam) το 2008 μέχρι το πιο πρόσφατο LG Google Nexus 4.Περισσότερα »

Νεκροταφείο για ψαρόβαρκες στη Γαλλία

Περισσότερες από 50 ξύλινες ψαρόβαρκες βρίσκονται εγκαταλελειμμένες στην όχθη του ποταμού Blavet, στη Γαλλία. Οι πιο παλιές από αυτές παρατήθηκαν εκεί περίπου έναν αιώνα πριν και έχουν σχεδόν εξαφανιστεί κάτω από τη λάσπη του ποταμού.
Perierga.gr - Νεκροταφείο ψαρόβαρκων

Perierga.gr - Νεκροταφείο ψαρόβαρκων

Perierga.gr - Νεκροταφείο ψαρόβαρκων

Perierga.gr - Νεκροταφείο ψαρόβαρκων


Perierga.gr - Νεκροταφείο ψαρόβαρκων

Πηγή : http://perierga.gr
Περισσότερα »

To Viber επεκτείνεται στο desktop: νέες εκδόσεις για Mac & PCH Viber ανακοίνωσε την επέκτασή της με μια νέα εφαρμογή για PC και Mac. 

Με το Viber Desktop μπορείτε να πραγματοποιήσετε δωρεάν κλήσεις και να στείλετε δωρεάν μηνύματα προς όλους χρησιμοποιώντας τον αριθμό του κινητού σας ως ID. 

Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή και εισάγετε τον αριθμό του κινητού σας θα σας αποσταλεί ο κωδικός ενεργοποίησης στην mobile εφαρμογή. Μόλις ολοκληρωθεί η πιστοποίηση θα βρείτε όλες σας τις επαφές συγχρονισμένες μεταξύ του Viber και Viber Desktop. 

Οι εφαρμογές είναι αρκετά έξυπνες έτσι ώστε τα μηνύματα και οι κλήσεις που σας στέλνουν να καταγράφονται μεν σε όλες σας τις συσκευές αλλά να ειδοποιήστε μόνο σε αυτήν που χρησιμοποιείτε εκείνη τη στιγμή.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Viber δωρεάν εδώ.


Πηγή techgear
Περισσότερα »

« Λόγια που αξίζουν να διαβάσετε : Ρωμαίος Ρήτορας » !!!

Δείτε τι σας ταιριάζει και προσπαθήστε να βελτιωθείτε ως άνθρωποι πρώτα για εσάς και μετά για τους άλλους…
Λόγια επιφανών ανθρώπων, που θα πρέπει όχι μόνο να τα διαβάζουμε, αλλά να προσπαθούμε να τα αποκωδικοποιήσουμε, το σημαντικότερο θα πρέπει να μας προβληματίσουν!
Για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι! Να μάθουμε να διεκδικούμε, να μην μένουμε απαθείς, να νοιώθουμε ότι αξίζουμε! Να δίνουμε αλλά και να παίρνουμε!
Βάζουμε τις κάρτες αυτές και σας συνιστούμε κάπου – κάπου να τις ξαναβλέπετε….

Περισσότερα »

Θεραπεία της παχυσαρκίας με εμφύτευση βηματοδότη στον εγκέφαλο(;)Επιστήμονες του University of Pennsylvania ανακάλυψαν μια νέα μέθοδο για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας μέσω της εμφύτευσης ειδικά σχεδιασμένου βηματοδότη στον εγκέφαλο του πάσχοντος.

Πρόκειται για μια τεχνική εν τω βάθει εγκεφαλικής διέγερσης (Deep Brain Stimulation- DBS) η οποία στοχεύει στο τμήμα του εγκεφάλου που ευθύνεται για την ευχαρίστηση και την ανταμοιβή. Η συσκευή αποστέλει ηλεκτρικά σήματα στην περιοχή αυτή καταστέλλοντας σημαντικά την επιθυμία για αλόγιστη κατανάλωση φαγητού. Μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι η παρουσία του βηματοδότη κρίνεται απαραίτητη δια βίου, καθώς τα πειράματα έδειξαν ότι η όρεξη επανερχόταν στα ποντίκια αμέσως μετά την απομάκρυνσή του.

Παρόμοιες μέθοδοι εμφύτευσης βηματοδότη χρησιμοποιούνται και για τη θεραπεία του Parkinson. Αν και μέχρι στιγμής οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν μόνο σε ποντίκια, οι επιστήμονες δηλώνουν αισιόδοξοι για την αποτελεσματικότητα της μεθόδου και στον άνθρωπο, ενώ όπως αναφέρουν πολύ σύντομα θα εξετάσουν αν μπορούν να θεραπεύσουν και άλλες ασθένειες όπως η ανορεξία, η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και η κατάθλιψη.


Πηγή techgear
Περισσότερα »

Η αφίσα για την κακοποίηση που μπορούν να δουν μόνο τα παιδιά!

ΓΙα οποιονδήποτε ενήλικα η συγκεκριμένη αφίσα θα ήταν απλά ένα πρόσωπο παιδιού, όπως αυτά που βλέπουμε σε χιλιάδες διαφημιστικά. Για ένα μικρό παιδί όμως θα ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό.

Βλέπετε αυτή η αφίσα είναι πρωτοποριακή και περιέχει ένα κρυφό μήνυμα που για να το δει κανείς θα πρέπει να είναι παιδί ηλικίας περίπου ως 10 ετών καθώς την "εικόνα" και το μήνυμα που κρύβει μπορεί να τα δει μόνο ένας παιδί που έχει ύψος μέχρι 1.35 ενώ οι ενήλικες που είναι φυσικά ψηλότεροι βλέπουν μια απλή φωτογραφία. 

Πρόκειται για μια επαναστατική καμπάνια κατά της παιδικής βίας που προωθεί ο ισπανικός οργανισμός Anar (Ayuda a Niños y Adolescentes en Riesgo) και το κρυφό της μήνυμα γράφει: 

«Αν κάποιος σου κάνει κακό, τηλεφώνησέ μας και θα σε βοηθήσουμε», έχοντας δίπλα έναν εξαψήφιο αριθμό τηλεφώνου. 

Στόχος του οργανισμού είναι τα παιδιά να δουν το μήνυμα που οι ενήλικες δεν μπορούν να δουν και να μην φοβηθούν ότι θα υποστούν κι άλλη κακοποίηση αφού ο ενήλικας που θα τα συνοδεύει δεν μπορεί να δει αυτό που τα πιτσιρίκια βλέπουν. 


 Πηγή: mothersblog

Περισσότερα »

Samsung Galaxy S4: Το επίσημο hands-on video!


Η Samsung με αφορμή το λανσάρισμα του Samsung Galaxy S4 σε αρκετές χώρες έδωσε στη δημοσιότητα το αντίστοιχο video με πολλές αναλυτικές λεπτομέρειες για τις λειτουργίες και τις δυνατότητες της συσκευής.


Περισσότερα »

Η Μόσχα πήρε τη δεύτερη θέση στον κόσμο ως προς τον αριθμό των δισεκατομμυριούχωνΦωτογραφία: «Η Φωνή της Ρωσίας»


Η κατάταξη αυτή έγινε από τους ειδικούς της βρετανικής εταιρείας Wealth In sight. Οι ερευνητές βρήκαν στην πρωτεύουσα της Ρωσίας 64 δισεκατομμυριούχους σε δολάρια.

Στη Νέα Υόρκη υπάρχουν κάπως περισσότεροι - οι 70 και συνεπώς η πόλη αυτή βρίσκεται στην πρώτη θέση. Ένας από τους δισεκατομμυριούχους της Νέας Υόρκης είναι ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Το περιοδικό Forbes υπολογίζει την περιουσία του σε 27 δισεκατομμύρια δολάρια.


Πηγή greek.ruvr.ru
Περισσότερα »

Υπερτριπλασίασε τα κέρδη της η Toyota


 Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota ανακοίνωσε τον υπερτριπλασιασμό της κερδοφορίας της πέρυσι και την πιθανή περαιτέρω αύξησή της κατά 40% εφέτος, ως αποτέλεσμα της εξασθένησης του γεν και των συνεχών προσπαθειών της για τη μείωση του κόστους, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Η εταιρεία κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 962 δισ. γεν (9,7 δισ. δολαρίων) για το οικονομικό έτος που τελείωσε τον Μάρτιο από 283 δισ. γεν που είχε σημειώσει τον προηγούμενο χρόνο.
Για το τρέχον έτος αναμένει κέρδη 1,3 τρισ. γεν.

«Η μακρά περίοδος του ισχυρού γεν διορθώνεται τελικά», δήλωσε ο Πρόεδρος της Toyota κ. 'Ακιο Τογιόντα, αναφερόμενος στην υποτίμηση κατά 20% του ιαπωνικού νομίσματος έναντι του δολαρίου από πέρυσι, η οποία ακολούθησε μία σχεδόν 5ετή ανατίμηση του νομίσματος.
«Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδος, αλλά πήραμε πολλά διδάγματα», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της εταιρείας.

Για να μειώσει τα κόστη, η Toyota τυποποίησε περισσότερα τμήματα και πίεσε τους προμηθευτές να μειώσουν τις τιμές τους, ενώ οι μάνατζερ στερήθηκαν τα μπόνους και υπέστησαν μειώσεις των μισθών τους.

Πέρυσι, η μείωση στα κόστη αύξησε τα λειτουργικά κέρδη κατά 450 δισ. γεν, ανακοίνωσε η εταιρεία, ένα αποτέλεσμα τριπλάσιο σε σχέση με αυτό από την υποτίμηση του γεν, η οποία άρχισε ουσιαστικά μόνο στο δεύτερο εξάμηνο.
Η εταιρεία ανέκτησε πέρυσι τον τίτλο της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας του κόσμου.

Οι πωλήσεις σε όλο τον κόσμο αυξήθηκαν κατά 16% σε 9,69 εκατομμύρια μονάδες ως αποτέλεσμα της αύξησης της ζήτησης στις ΗΠΑ, που είναι η σημαντικότερη αγορά της Toyota, και των επιδοτήσεων που έδωσε η ιαπωνική κυβέρνηση για την αγορά "καθαρών" αυτοκινήτων.


Πηγή spirospero
Περισσότερα »

« Σοφά Λόγια : Prosper Merimee » !!

Για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι! Να μάθουμε να διεκδικούμε, να μην μένουμε απαθείς, να νοιώθουμε ότι αξίζουμε! Να δίνουμε αλλά και να παίρνουμε!
Βάζουμε τις κάρτες αυτές και σας συνιστούμε κάπου – κάπου να τις ξαναβλέπετε…. Δείτε τι σας ταιριάζει και προσπαθήστε να βελτιωθείτε ως άνθρωποι πρώτα για εσάς και μετά για τους άλλους…
Λόγια επιφανών ανθρώπων, που θα πρέπει όχι μόνο να τα διαβάζουμε, αλλά να προσπαθούμε να τα αποκωδικοποιήσουμε, το σημαντικότερο θα πρέπει να μας προβληματίσουν!


Περισσότερα »

Ασφαλιστικά μέτρα στην Ηλιάδη από τη μητέρα του Μπάμπη Λαζαρίδη!

Σύμφωνα με το Ciao έξαλλη είναι η οικογένεια Λαζαρίδη με την Αγγελική Ηλιάδη, έχουν να δουν τον εγγονό τους 4 χρόνια! 

«Τα χειρότερα εύχομαι για την Αγγελική Ηλιάδη. Εύχομαι να μην δει άσπρη μέρα! Αν την δω μπροστά μου θα την κομματιάσω την αχάριστη» δηλώνει η αδερφή του Μπάμπη Λαζαρίδη.

«Μας άρπαξε τον εγγονό μέσα από τα χέρια και εξαφανίστηκε... Από τότε που πέθανε ο Μπάμπης, τον χάσαμε τον μικρό... Ενώ, η Αγγελική είχε πει ότι θα έρχεται να βλέπει την γιαγιά του. Είναι μία ψεύτρα...».


Περισσότερα »

ΚΟΛΑΣΗ! Τις βίαζαν κάθε μέρα οι απαγωγείς για δέκα χρόνια!


Πέρα από κάθε φαντασία ήταν τα μαρτύρια που έζησαν για 10 ολόκληρα χρόνια οι νεαρές κοπέλες που είχαν πέσει θύματα απαγωγής από τρία αδέρφια στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ.Οι αδίστακτοι δράστες αφού απήγαγαν τα νεαρά κορίτσια, τα φυλάκισαν και στη συνέχεια τα βίαζαν κάθε μέρα.

Οι κοπέλες είχαν ζήσει μία δεκαετία απίστευτων μαρτυρίων στα χέρια των απαγωγέων τους. Μάλιστα όπως αποκαλύφθηκε σε αυτά τα 10 χρόνια στο σπίτι του Αριελ Κάστρο -ένας από τους απαγωγείς- είχαν γεννηθεί συνολικά 5 μωρά. 

Ακόμα πιο τραγική είναι η περίπτωση ενός εκ των θυμάτων, καθώς απέβαλε 3 φορές λόγω της κακής διατροφής, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές του Κλίβελαντ.

Μάλιστα τα μαρτύρια των νεαρών κοριτσιών δεν είχαν τέλος, αφού οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σπίτι χειροπέδες και αλυσίδες που κρέμονταν ακόμα και από το ταβάνι. Οπως είπε ένα από τα θύματα, η Αμάντα Μπέρι, ο απαγωγέας της Αριελ Κάστρο την ανάγκαζε να κάνουν σεξ κάθε μέρα και απέκτησε μαζί του ένα παιδί. Η ίδια είπε πως τόσα χρόνια ήταν κλειδωμένη σε ένα δωμάτιο, στο οποίο μάλιστα που δεν περνούσε το φως του ήλιου .

Οπως αναφέρει και το theage.com ο ένας από τους απαγωγής ήταν φίλος του πατέρα της Τζίνα Ντετζίζους.

Στο μεταξύ, η αστυνομία έχει υποψίες και για ένα τέταρτο θύμα των απαγωγέων Κάστρο. Πρόκειται για την Ασλεϊ Σάμερς, η οποία εξαφανίστηκε το 2007 στην ίδια περιοχή του Κλίβελαντ. 

Τώρα οι αρχές εξετάζουν εάν σχετίζεται η εξαφάνισή της με την υπόθεση των αδερφών Κάστρο.


Πηγή spirospero
Περισσότερα »

Πανελλήνιο Motocross στη Μεγαλόπολη, 3ος αγώνας

 
Ο Αρκαδικός γύρος του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross αναμένεται να αποβεί αυτός που θα καθορίσει τις πρώτες ισορροπίες της χρονιάς. Δημήτρης Κοντολέτας (ΜΧ2, Yamaha, Ζαχάρω Ηλείας) και Παναγιώτης Κουζής (ΜΧ1, Honda, Καλαμάτα) έκαναν κυριαρχικές εμφανίσεις στην Χαλκίδα, όμως ο Παναγιώτης Παπίλας (ΜΧ2, Honda, Χαλκίδα) και ο Μανώλης Σκύβαλος (ΜΧ1, Honda, Αγ.Νικόλαος), με τις νίκες τους στα Γιαννιτσά ανέβασαν το ενδιαφέρον στο κατακόρυφο. 

Προσθέστε την ανοδική πορεία του νεαρότατου Μανώλη Κρητικού (ΜΧ2, Yamaha, Πεντέλη), την ταχύτητα στις δοκιμές του Γιώργου Ηλιόπουλου (ΜΧ1, ΚΤΜ, Αίγιο) ο οποίος δείχνει έτοιμος για την έκπληξη και φυσικά την μεθοδικότητα του Δημήτρη Βαγγελάκου (ΜΧ1, Yamaha, Αθήνα) που θριάμβευσε πέρυσι στην Μεγαλόπολη, για να υπολογίσετε την ένταση στην ατμόσφαιρα που θα επικρατήσει στον 3ο αγώνα της χρονιάς. 

Οι καθιερωμένες πλέον αγωνιστικές «εκπλήξεις» στην κατηγορία Open θα κρατήσουν τους θεατές στις κερκίδες της κορυφαίας πίστας στην Ελλάδα ενώ οι ιδιαίτερα ανεβασμένοι Έλληνες αθλητές των Quads, που πλαισιώνουν το πρωτάθλημα με τις τετράτροχες «γουρούνες» τους, θα κόψουν ανάσες με τα εξωφρενικά άλματά τους. Η καταπληκτική πίστα της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη σας περιμένει στον αγώνα που θα ξεκινήσει την Κυριακή 12 Μαΐου στις 10:45

Πρόσθετες Πληροφορίες:ert.gr/sport/

Περισσότερα »