4 Φεβ 2014

Ο καιρός αύριο 5 Φεβρουαρίου 2014Πηγή okairos.gr
Περισσότερα »

Το 98% του βυθού του Ειρηνικού καλύπτεται από πτώματα

Το 98% του βυθού του Ειρηνικού καλύπτεται από πτώματαΘάλασσα του θανάτου έχει γίνει ο Ειρηνικός ωκεανός εξαιτίας του πυρηνικού δυστυχήματος της Φουκουσίμα. Το 98% του πυθμένα του ωκεανού καλύπτεται από νεκρή μάζα: από ψάρια και πλανγκτόν μέχρι απόβλητα οργανισμών.
Έρευνα που δημοσιεύματα στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, που περιέχει τα στοιχεία καταγραφών των τελευταίων 24 ετών, δείχνει ότι μόλις τα 2 τελευταία παρατηρείται τόσο υψηλή συγκέντρωση νεκρής μάζας.

Μόλις το Μάρτιο του 2012, το 1% του πυθμένα του ωκεανού ήταν νεκροί οργανισμοί ποσοστό που στις αρχές του 2013 έγινε 98%!


Περισσότερα newsbeast.gr
Περισσότερα »

Το πρώτο video του νέου coupe της BMWΜετά την coupe και την convertible, η Σειρά 4 της BMW αποκτά και τρίτο μέλος στο πρόσωπο της Gran Coupe. Το μεσαίο πολυτελές μοντέλο έχει μήκος 4,64 m και στο εσωτερικό του έχει διάταξη 4+1 θέσεων. Η μάρκα από το Μόναχο έδωσε στη δημοσιότητα και ένα video με αφορμή την αποκάλυψη της 4άρας Gran Coupe στο διαδίκτυο.

Περισσότερα newsauto.gr
Περισσότερα »

Έμειναν άφωνοι όταν πήγαν να πάρουν το αυτοκίνητό τους το πρωί!


ca7aa77ffb7e69ddf77e8d5c1f09cbc1 XLΠάρκαραν κανονικά το Ι.Χ. τους έξω από το σπίτι στο Μπακς της Αγγλίας και το πρωί που ξύπνησαν διαπίστωσαν έντρομοι ότι το μικρό VW είχε χαθεί σε μια τρύπα βάθους 9 μέτρων.
Όπως ανέφερε η πυροσβεστική, στην ευρύτερη περιοχή έχουν συμβεί ανάλογες καθιζήσεις, λόγω της αστάθειας του εδάφους, την οποία έχει προκαλέσει η ύπαρξη ορυχείων.


Περισσότερα spirospero.gr
Περισσότερα »

Αλλαγές στο νόμο για τα κατοικίδια

zxasdadfaffΨηφίστηκε τη Δευτέρα το ν/σ που φέρνει αλλαγές στο νόμο για τα κατοικίδια αλλά και μεγαλύτερα πρόστιμα για τους παραβάτες.


Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο οι βασικότερες αλλαγές που επέρχονται είναι οι εξής:Θα πρέπει ο ιδιοκτήτης κάθε ζώου να ενημερώνει τον κτηνίατρο του για τη μεταβολή των στοιχείων που έχουν καταχωρισθεί στη βάση δεδομένων.


Η σήμανση (τσιπ) γίνεται υποχρεωτική ακόμα και για τα τσοπανόσκυλα, με σκοπό την επίβλεψη του πληθυσμού τους και τη διασφάλιση της υγείας τους.


Όποιος πουλάει ζώα, ακόμη και ένα θηλυκό ζώο αναπαραγωγής, ακόμη κι αν είναι ερασιτέχνης εκτροφέας σκύλων ή γατών θα πρέπει να βγάλει άδεια εκτροφέα.


Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών θα μπορούν να μπαίνουν χωρίς φίμωτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.


Τα πρόστιμα:

Απουσία εν ισχύει αντιλυσσικού εμβολιασμοί και μη τοποθέτησης της μεταλλικής κονκάρδας ή παράλειψη καθαρισμού του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου 100 ευρώ.


Παράλειψη προσκόμισης στον οικείο δήμο του αντιγράφου πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης 300 ευρώ.


Μη κατοχή ενημερωμένου και θεωρημένου βιβλιαρίου υγείας ή διαβατηρίου 300 ευρώ.


Παράλειψη τήρησης κανόνων για τον ασφαλή περίπατο του σκύλου ή παράλειψη λήψης μέτρων πρόληψης της εξόδου του σκύλου 300 ευρώ.


Εγκατάλειψη τραυματισμένου ζώου ύστερα από τροχαίο ατύχημα 300 ευρώ.


Παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωίας του ζώου συντροφιάς ή της εξέτασης από κτηνίατρο 500 ευρώ.


Παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωίας, υγειονομικών και αστυνομικών διατάξεων και διατήρηση περισσοτέρων από δύο ζώων συντροφιάς σε διαμέρισμα όπου ο κανονισμός απαγορεύει τη διατήρηση ζώων συντροφιάς 500 ευρώ.


Πώληση ζώου συντροφιάς με ηλικία μικρότερη των οκτώ εβδομάδων και πώληση σκύλων και γάτων σε υπαίθριους χώρους 1.000 ευρώ ανά ζώο.


Εκτροφή έστω και ενός θηλυκού σκύλου αναπαραγωγής χωρίς άδεια εκτροφής 1.000 ευρώ ανά ζώο.


Εκτροφή και αναπαραγωγή ακρωτηριασμένων ζώων μετά την οριζόμενη λήξη της μεταβατικής πενταετούς περιόδου 1.000 ευρώ ανά ζώο.


Εισαγωγή και εμπορία ακρωτηριασμένων σκύλων 1.000 ευρώ ανά ζώο.


Ανυπαρξία ειδικών κλουβιών σε επιβατικά πλοία για την μεταφορά μεγάλων ζώων 5.000 ευρώ.


Χρησιμοποίηση ζώου σε υπαίθρια δημόσια έκθεση με οικονομικό όφελος 5.000 ευρώ για κάθε χρησιμοποιούμενο ζώο.


Εκτροφή και εκπαίδευση ζώου για μονομαχία 10.000 ευρώ ανά ζώο.


Διατήρηση ζώου σε τσίρκο ή θίασο που χρησιμοποιείται με οποιονδήποτε τρόπο ή σκοπό στο πρόγραμμά του ή πραγματοποιεί παράσταση 20.000 ευρώ για κάθε ζώο που διατηρείται.


Κακοποίηση, βασανισμός, κακή ή βάναυση μεταχείριση ζώου, καθώς και εμπορία ή διακίνηση μέσω διαδικτύου 30.000 ευρώ για κάθε ζώο και κάθε περιστατικό.


Πηγή spirospero.gr
Περισσότερα »

iPhone 5C πιάνει φωτιά στην τσέπη μαθήτριας


iPhone 5C

Ένα 13-χρονο κορίτσι εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο με εγκαύματα δευτέρου βαθμού όταν το δύο μηνών iPhone 5C που της είχε πάρει ως δώρο η μητέρα της πήρε φωτιά στην τσέπη της. To κορίτσι βρισκόταν στο σχολείο όταν ξαφνικά  ακούστηκε ένας μικρός κρότος και άρχισαν να βγαίνουν καπνοί από το παντελόνι της. Αμέσως συνειδητοποίησε ότι κάτι συνέβη και έπεσε στο πάτωμα σε μια προσπάθεια να σβήσει τη φωτιά.

Το iPhone 5C ήταν ξεκάθαρα ο υπαίτιος για το γεγονός αν και μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα ο ακριβής λόγος που κάηκε. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συσκευή βρισκόταν στην πισινή τσέπη του κοριτσιού και  έκανε ένα θόρυβο όταν έκατσε στην καρέκλα. Οι υπεύθυνοι πιστεύουν ότι με κάποιον τρόπο η μπαταρία στο iPhone 5C βραχυκύκλωσε. 

«Πρέπει να προσέχουμε όταν τοποθετούμε τηλέφωνα στις πισινές τσέπες για να μην τα συνθλίψουμε και προκαλέσουμε βραχυκύκλωμα», ανέφερε ένας υπεύθυνος. Η Apple δεν έχει σχολιάσει ακόμα.

 
Περισσότερα techgear.gr
Περισσότερα »

Αφυδατωμένο δέρμα; Πήλινγκ με αλάτι!

Αφυδατωμένο δέρμα; Πήλινγκ με αλάτι!

Σε ένα μπολ ρίχνετε ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρικό αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Χτυπήστε τα υλικά με το μίξερ μέχρι να γίνουν μίγμα. Στην συνέχεια θα προσθέσετε λίγο λίγο το λεμόνι, μέχρι να γίνει το μίγμα παχύρευστο.
Το βράδυ, αφού καθαρίσετε προηγουμένως το πρόσωπό σας, απλώστε το αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια. Τρίψτε το για περίπου 3-4 λεπτά, σιγά σιγά και αφήστε το για 10 λεπτά περίπου.
Στην συνέχεια ξεπλένετε με χλιαρό νερό και βάζετε μετά την ενυδατική σας.Περισσότερα mothersblog.gr
Περισσότερα »

Ερωτικό ωροσκόπιο 4/2

Astrology.gr, Ζώδια, zodia, Ερωτικό ωροσκόπιο 4/2 


ΚΡΙΟΣ
ars

Σχέσεις και ερωτικά φλέγονται αυτές τις μέρες και σας κρατούν σε εγρήγορση, μόνο που χωρίς να το θέλετε ίσως γίνετε απότομοι ή πιεστικοί στο άλλο πρόσωπο γιατί προσπαθείτε από ανάγκη να καλύψετε όσο το δυνατόν περισσότερο τις προσωπικές σας ανάγκες.ΤΑΥΡΟΣ
trs
Είναι ανάγκη να παίρνετε στα σοβαρά ένα σχόλιο ή μια κρίση του αγαπημένου σας ατόμου που ενδεχομένως να ειπώθηκε πάνω στα νεύρα ή να ήταν γενικής φύσεως; Κι αντί να πείτε τι σας πείραξε εσείς το έχετε στο μυαλό σας και το πάτε από δω και το φέρνετε από κει.
ΔΙΔΥΜΟΙ
gmn
Η ιδέα για μια έξοδο με το ταίρι σας είναι πολύ καλή μεν αλλά ίσως βρείτε εμπόδια λόγω καιρικών συνθηκών. Αν δείτε ότι δεν ευνοεί, καλέστε κάποιους κοινούς φίλους σπίτι σας που είναι εγγύηση για να περάσετε καλά. Οι ελεύθεροι πάλι, δεν πτοείστε από τέτοια θέματα και την βόλτα σας θα την κάνετε και τη γνωριμία σας.
  

 ΚΑΡΚΙΝΟΣ
cncr

Ίσως σήμερα έχετε μια συναισθηματική ένταση που θα επηρεάσει αρκετά τόσο στη δουλειά σας όσο και στα ερωτικά σας. Σε γενικές γραμμές δεν είστε και πολύ της συζήτησης είτε γιατί είστε αρκετά ευερέθιστοι κι ότι σας πει το ταίρι σας στραβομουτσουνιάζετε ή εκνευρίζεστε παραπάνω.ΛΕΩΝ
leont
Οι ανοχές σας δεν είναι μεγάλες σήμερα και μάλλον θα γίνετε αυστηροί ή και κακοί σε ορισμένες περιπτώσεις χωρίς προφανή λόγο. Ίσως έχετε κουραστεί ψυχολογικά και θέλετε μια αλλαγή στην ερωτική σας ζωή ή να περιμένετε κάτι από το άτομο που σας ενδιαφέρει  το οποίο καθυστερεί. ΠΑΡΘΕΝΟΣ
vrg
Oι γεννημένοι του τρίτου δεκαημέρου νιώθετε την ένταση μέσα σας να φουντώνει και προσπαθείτε να κάνετε ό, τι μπορείτε προκειμένου να την τιθασεύσετε αλλά δεν είναι εύκολο. Η λίμπιντο έχει χτυπήσει ταβάνι, το μάτι σας έχει θολώσει και φοβάστε το τι θα επακολουθήσει αν αφήσετε τα πάθη σας ελεύθερα.ΖΥΓΟΣ
lbr
Η Σελήνη στον Κριό αυτό το διήμερο σας ωθεί να ενεργοποιηθείτε στον τομέα της σχέσης σας και να αναλάβετε πρωτοβουλίες που όχι μόνο την βελτιώνουν αλλά και την πάνε ένα βήμα παρακάτω. Βέβαια όλα αυτά δεν γίνονται με τον πιο ήρεμο και χαλαρό τρόπο αλλά με κάποια πίεση από την πλευρά σας λες και θέλετε να σπρώξετε το ταίρι σας ή να το τραβήξετε με το ζόρι. ΣΚΟΡΠΙΟΣ
scrp
Εξωτερικά δείχνετε ήρεμοι και χαλαροί, εσωτερικά όμως βράζετε και δε θα τα παρατήσετε, αν δεν βρείτε λύση σε ένα ερωτικό θέμα που σας απασχολεί. Το πιο σημαντικό είναι ότι συναισθηματικά έχετε κάπως αποκοπεί από το ταίρι σας και δεν είναι εύκολο να το χωνέψετε γι' αυτό και θέλετε να ανακαλύψετε την αιτία αυτής της αλλαγής. ΤΟΞΟΤΗΣ
sgtt
Όλες οι ενδείξεις βροντοφωνάζουν πως φταίει ο έρωτας γι' αυτό που σας συμβαίνει αλλά μεταξύ μας έχετε και σεις αρκετή τρέλα από φυσικού σας, απλά έρχεται και ο στρουμπουλούλης με τα βέλη και σας απογειώνει. Όλα αυτά βέβαια μέχρι να σας φύγει η κάψα.
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
cprc
Eίναι πιθανόν κατά το απόγευμα να κάνουν την εμφάνισή τους, κάποιες γκρίνιες ή παράπονα από το σύντροφο αλλά σκεφτείτε ότι μπορεί να έχει κι ένα δίκιο. Οι ελεύθεροι από την άλλη έχετε μια τάση να διεκδικήσετε, να πολεμήσετε και να κερδίσετε το στόχο σας.
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
aqurs
Σήμερα, ακόμα κι αν θέλετε να αφοσιωθείτε σε κάποιες δουλειές, τελικά όλη την ημέρα και ίσως τη νύχτα σας θα την αφιερώσετε σε ένα καινούργιο άτομο που έχει εμφανιστεί στο προσκήνιο και που η σχέση μεταξύ σας είναι ακόμα στα μέλια. 
 ΙΧΘΥΕΣ
pcs
Ο έρωτας σας έχει πάρει τα μυαλά και δεν ξέρετε που πατάτε και που βρίσκεστε. Η διαχείριση των αισθημάτων εννοείται ότι είναι κάτι άγνωστο για σας και με τον Ερμή στο δικό σας ζώδιο είναι λογικό να σας συνεπαίρνουν σχέδια και όνειρα, κι ας είναι χειμερινής νυκτός.


Περισσότερα astrology.gr
Περισσότερα »

ΟΗΕ: Το 2030 θα αυξηθούν κατά 50% τα κρούσματα καρκίνου


akspdopaoffKαμπανάκι για την αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου, ανά τον κόσμο, κρούει η Υπηρεσία Ερευνας για τον Καρκίνο του ΟΗΕ, σημειώνοντας πως ως το 2030 θα αυξηθούν κατά 50%, φτάνοντας τα 21,6 εκατομμύρια ετησίως, έναντι 14 εκατομμυρίων που καταγράφηκαν το 2012. 
 
Από το 2011 ο καρκίνος είναι το πρώτο αίτιο θανάτου παγκοσμίως, θέση που παλαιότερα κατείχαν τα καρδιαγγειακά νοσήματα. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η γεωγραφική διασπορά της ασθένειας. Το 60% των κρουσμάτων και το 70% των θανάτων από καρκίνο σημειώθηκαν στην Αφρική, την Ασία και την Κεντρική και Νότιο Αμερική.


Περισσότερα spirospero.gr
Περισσότερα »

Συνταγή για θρεπτικό smoothie

Συνταγή για θρεπτικό smoothie

 
Υλικά συνταγής
1 φλ. φρέσκο γάλα 1 κεσεδάκι (200 γραμμ.)
γιαούρτι με γεύση φρούτων
1½ φλ. τσαγιού  φρούτα


Χτυπάμε στο μπλέντερ το γιαούρτι με το γάλα μέχρι να κρεμώσει (λίγα δευτερόλεπτα). Τότε προσθέτουμε τα παγωμένα φρούτα και ξαναχτυπάμε στο μπλέντερ για μερικά δευτερόλεπτα.
Μοιράζουμε αμέσως σε 2 ποτήρια και σερβίρουμε.


Περισσότερα mothersblog.gr
Περισσότερα »

Σήμερα 4 Φεβρουαρίου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας


Προβλέψεις για σήμερα 4 Φεβρουαρίου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Η Σελήνη σήμερα από το ζώδιό σου, αγαπητέ Κριέ, πραγματοποιεί αρνητικές όψεις με τον Δία και τον Πλούτωνα και αυτό απαιτεί την προσοχή σου, για να μην κάνεις βιαστικές κινήσεις. Προσπάθησε να έχεις προγραμματίσει όλες σου τις ενέργειες και στα λεγόμενά σου να χρησιμοποιήσεις τον δρόμο της διπλωματίας στον μέγιστο βαθμό, ώστε να αποφύγεις διαφωνίες με τα άτομα που σε περιβάλλουν. Προσπάθησε να ελέγξεις την ευαισθησία σου και παραμέρισε τους συναισθηματισμούς σου, γιατί μπορεί να παρασυρθείς σε λάθος καταστάσεις.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Σήμερα, αγαπητέ Ταύρε, με την Σελήνη από τον Κριό να πραγματοποιεί αρνητικές όψεις με τον Δία και τον Πλούτωνα, απαιτούνται έξυπνοι ελιγμοί, για να έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Το πλανητικό σκηνικό σε προβληματίζει αρκετά, με θέματα που ήταν άλυτα, αλλά δεν πρέπει να περιμένεις να εξελιχθούν εις βάρος σου, για να κάνεις κάποιες κινήσεις ώστε να τα βελτιώσεις. Μίλα με τα αγαπημένα σου άτομα ή με συναδέλφους σου που εμπιστεύεσαι, και θα δεις ότι θα βρεις τις πιο σωστές λύσεις.

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Η ημέρα θα σε παιδέψει όσον αφορά στους στόχους που έχει θέσει, αγαπητέ Δίδυμε, λόγω των αρνητικών επιρροών που σου στέλνουν οι όψεις που πραγματοποιεί σήμερα η Σελήνη με τον Δία και τον Πλούτωνα. Βάλε όλο τον δυναμισμό σου και θα δεις ότι τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο της υλοποίησης, έστω κι αν αυτό θα γίνει με αρκετά αργούς ρυθμούς. Κάποια πρόσωπα ίσως προσπαθήσουν να βάλουν εμπόδιο στην πρόοδό σου. Δείξε αποφασιστικότητα και μην τους επιτρέψεις τέτοιες συμπεριφορές.

Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Αυτή η Τρίτη, αγαπητέ Καρκίνε, με την Σελήνη από το ζώδιο του Κριού να πραγματοποιεί αρνητικές όψεις με τον Δία και τον Πλούτωνα, θα σε φέρει στα όριά σου. Ωστόσο, με την Αφροδίτη να εξακολουθεί να κινείται στον Αιγόκερω, ευνοούνται τα ερωτικά σου και θα έχεις σε κάθε σου κίνηση ή προβληματισμό, την βοήθεια του συντρόφου σου.
Λέων  (23/7  – 23/4)

Αυτή η Τρίτη θα κυλήσει καλά και με αρκετή αισιοδοξία από την μεριά σου, αγαπητέ Λέων. Λίγη μόνο προσοχή χρειάζεται να δείξεις στη διαχείριση των οικονομικών σου, λόγω των αρνητικών επιρροών που δέχεσαι στον τομέα αυτό από τις αρνητικές όψεις που πραγματοποιεί η Σελήνη με τον Δία και τον Πλούτωνα και σε παροτρύνει να βγεις εκτός προϋπολογισμού. Φρόντισε να γίνεις πιο μετριοπαθής και να μην ανοίγεσαι υπερβολικά. Προτού επενδύσεις ή κάνεις αγορές, βεβαιώσου ότι βγαίνεις οικονομικά και μετά δράσε. Κάποιο οικογενειακό σου πρόσωπο ίσως χρειαστεί τη βοήθειά σου. Φρόντισε να έχεις χρόνο να ασχοληθείς μαζί του.
Παρθένος (23/08 – 22/09)

Μία ημέρα έντασης και εκνευρισμού, αγαπημένε Παρθένε, που πιθανόν να έχει δυσάρεστο αντίκτυπο στην ψυχολογία ή στις καθημερινές ασχολίες θα είναι η σημερινή Τρίτη για εσένα. Οι σχέσεις σου με τους άλλους και ειδικά με φιλικά σου άτομα, θα παρουσιάσει μια εκρηκτικότητα, με δυσάρεστα αποτελέσματα και για τις δύο πλευρές. Απόφυγε τις βιαστικές αποφάσεις ή τις σπασμωδικές ενέργειες. Ό,τι κανείς ή ό,τι πεις πρέπει να είναι ιδιαίτερα μετρημένο. Φρόντισε το βράδυ να περάσεις χαλαρά, κάνοντας συζητήσεις που σε ευχαριστούν ψυχικά και πνευματικά.
Ζυγός (23/09 – 23/10)

Μία ημέρα έντασης και εκνευρισμού, αγαπημένε Παρθένε, που πιθανόν να έχει δυσάρεστο αντίκτυπο στην ψυχολογία ή στις καθημερινές ασχολίες θα είναι η σημερινή Τρίτη για εσένα. Οι σχέσεις σου με τους άλλους και ειδικά με φιλικά σου άτομα, θα παρουσιάσει μια εκρηκτικότητα, με δυσάρεστα αποτελέσματα και για τις δύο πλευρές. Απόφυγε τις βιαστικές αποφάσεις ή τις σπασμωδικές ενέργειες. Ό,τι κανείς ή ό,τι πεις πρέπει να είναι ιδιαίτερα μετρημένο. Φρόντισε το βράδυ να περάσεις χαλαρά, κάνοντας συζητήσεις που σε ευχαριστούν ψυχικά και πνευματικά.

Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Έπειτα από τόσες σκέψεις και μελέτη όλων των παραγόντων, θα πρέπει να έχεις πλέον καταλήξει ακριβώς σε ποιες κινήσεις θα πρέπει να προβείς, ώστε να πετύχεις τους σκοπούς σου, αγαπητέ Σκορπιέ. Κάνε λοιπόν σήμερα ό,τι χρειάζεται για να προχωρήσεις ένα βήμα παρακάτω, αν όχι να φτάσεις ακριβώς εκεί που θέλεις.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Σήμερα αναμένονται καλές εξελίξεις σε θέματα που σε αφορούν άμεσα, αγαπητέ Τοξότη. Δεν αποκλείεται ακόμη να δεις κάποιον από τους στόχους να πραγματοποιούνται με επιτυχία και έτσι να ασχοληθείς με καινούργιες δραστηριότητες που έχεις κατά νου να κάνεις.


Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Σήμερα, αγαπητέ Αιγόκερε, πρέπει να δείξεις πολύ μεγάλη προσοχή σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς σου, λόγω των αρνητικών επιρροών που σου στέλνουν οι όψεις που πραγματοποιεί η Σελήνη με τον Δία και τον Πλούτωνα. Καλό θα είναι να προσπαθείς να μη δίνεις σημασία σε ό,τι ακούς, γιατί δεν έχουν όλοι τις καλύτερες προθέσεις απέναντι σου. Η ημέρα κρύβει πολλές και πιθανόν δυσάρεστες εκπλήξεις και θα σε αιφνιδιάσουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Με τις αρνητικές όψεις που πραγματοποιεί σήμερα η Σελήνη με τον Δία και τον Πλούτωνα, αγαπητέ Υδροχόε, καλύτερα να μην προσπαθήσεις να επιβάλεις τις απόψεις σου με ‘‘υπόγειους’’ και πλάγιους τρόπους. Αν δεν σου αρέσει κάτι στη συμπεριφορά των δικών σου ανθρώπων, μίλησέ τους ξεκάθαρα και δήλωσε ποιες είναι οι επιθυμίες σου. Έτσι, ίσως αποφύγεις μεγαλύτερα προβλήματα, που θα αποβούν μοιραία στο μέλλον.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Σήμερα, αγαπητέ Ιχθύ, θα αποκτήσεις περισσότερη επικοινωνία και θα απολαύσεις τον θαυμασμό του περίγυρου. Βάλε νέες, γερές βάσεις στα σχέδιά σου και μην δώσεις σημασία σε σχόλια από τρίτους που μπορεί να γίνουν. Η συναισθηματικότητα σου θα είναι στα ύψη. Περιόρισέ την και δες στις καταστάσεις με μεγαλύτερο ρεαλισμό. Θα πλαισιωθείς από πρόσωπα που αγαπάς και σε αγαπούν.


Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »

Ο καιρός σήμερα 4 Φεβρουαρίου 2014Πηγή okairos.gr
Περισσότερα »

Επέζησε για 14 μήνες στον Ειρηνικό πίνοντας αίμα από χελώνες

Ο Χοσέ Σαλβαδόρ Αλμπαρένγκο από το Ελ Σαλβαδόρ απέπλευσε από το Μεξικό με προορισμό το Σαλβαδόρ, το Δεκέμβριο του 2012, μαζί με έναν ακόμη άνδρα. Το επτά μέτρων σκάφος τους προσάραξε σε κοραλλιογενή ύφαλο και από τότε ξεκίνησε η περιπέτειά τους. Ο ένας από τους δύο άνδρες πέθανε, ωστόσο, ο Χοσέ κατάφερε να επιζήσει.
Επέζησε για 13 μήνες όντας έρμαιο των κυμάτων στον Ειρηνικό Ωκεανό, πίνοντας αίμα από χελώνες και πιάνοντας ψάρια και πουλιά με τα γυμνά χέρια του.

Βρέθηκε το σαββατοκύριακο σε κατάσταση αποπροσανατολισμού σε μια απομακρυσμένη κοραλλιογενή ατόλη όπου τα κύματα ξέβρασαν τη μήκους 7,3 μέτρων βάρκα του από φάιμπεργκλας. Ένα σκάφος του Λιμενικού τον μετέφερε στη Μαζούρο, την πρωτεύουσα των Νησιών Μάρσαλ.

«Κατέβηκε από το σκάφος με μια πολύ πυκνή γενειάδα», είπε τηλεφωνικά προς το Reuters ο Τζακ Νίντενταλ, ένας κινηματογραφιστής με έδρα το Μαζούρο.

«Δυσκολεύεται να περπατήσει, τα πόδια του είναι πολύ αδύνατα. Δεν είμαι έτοιμος να το χαρακτηρίσω απάτη, πιστεύω πως ο άνθρωπος αυτός πέρασε πολύ καιρό στη θάλασσα», πρόσθεσε ο Νίντενταλ αφού μίλησε για λίγο με τον Αλμπαρένγκο μέσω διερμηνέα.

Ο Αλμπαρένγκο, ο οποίος είναι ψαράς εδώ και 15 χρόνια, σύμφωνα με τις αρχές, απέπλευσε με έναν άλλο ψαρά, ηλικία 15 ως 18 ετών, αλλά ο έφηβος απεβίωσε ένα μήνα αργότερα, ενώ ήταν χαμένοι στον ωκεανό.
 


Περισσότερα newsbeast.gr
Περισσότερα »

Συσκευή συνδέεται με το smartphone, σαρώνει το βυθό και ανιχνεύει ψάρια!

Χρήση της προηγμένης τεχνολογίας στο ψάρεμα κάνει η συσκευή FishHunter, που συνεργάζεται με smartphones προκειμένου να διευκολύνει τον επίδοξο ψαρά.
Η συσκευή επιπλέει στο νερό και ανιχνεύει ψάρια σε βάθος μέχρι 30 με 40 μέτρων.

Το FishHunter συνδέεται με το κινητό μέσω Bluetooth κάτι που περιορίζει τη συσκευή να κινείται σε απόσταση μέχρι και 24 μέτρων μακριά από το smartphone.

Η εφαρμογή που συνδυάζεται με τον ανιχνευτή ψαριών είναι διαθέσιμη δωρεάν στο Google Play και το App Store. Πέρα από την παροχή ενδείξεων μέσω του FishHunter, η εφαρμογή επιτρέπει στο χρήστη να καταχωρήσει τα σημεία που έχει ψαρέψει ώστε να επιστρέψει εκεί αργότερα εάν η ψαριά ήταν καλή. Επιπλέον διαθέτει εγκυκλοπαίδεια με τα διάφορα είδη ψαριών.

Το FishHunter διατίθεται προς 229 δολάρια και στη συσκευασία περιλαμβάνεται ένας σταθμός φόρτισης, καλώδιο USB και θήκη μεταφοράς.

Περισσότερα newsbeast.gr
Περισσότερα »

Χωρίς διαβατήριο ο άντρας με τα περισσότερα τατουάζ στη ΒρετανίαΤην έκδοση διαβατηρίου απαγόρευσαν οι Αρχές στον άντρα με τα περισσότερα τατουάζ στη Βρετανία.
Ο άντρας δεν στερήθηκε το διαβατήριό του λόγω των πολλών τατουάζ, αλλά εξαιτίας του ονόματός του!

Αν και το «κανονικό» του όνομα ήταν Mathew Whelan, ο ίδιος πριν 4 χρόνια το άλλαξε σε… King of Ink Land King Body Art The Extreme Ink-Ite, δηλώνοντας έτσι σαφώς την αγάπη του προς τη δερματοστιξία.


Το 90% του σώματος του Body Art, όπως ονομάζεται για συντομία, είναι καλυμμένο από σχέδια. Η διαδικασία έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής 25.000 λίρες Αγγλίας στον άντρα.

Πριν λίγο καιρό, τού προσφέρθηκε μια δουλειά στο εξωτερικό, δουλειά που φυσικά έχει να κάνει με τα τατουάζ. Όταν όμως έκανε αίτηση ανανέωσης του διαβατηρίου, έλαβε ειδοποίηση πως το αίτημά του απορρίφθηκε, εξαιτίας του νέου του ονόματος.


Ο 34χρονος έχει αλλάξει το όνομά του δύο φορές, το 2007 και το 2009, με το τελευταίο να εμφανίζεται στην άδεια οδήγησης.

«Αυτό αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μου. Θέλουν να βάλουν το όνομα γέννησης στο διαβατήριό μου. Αλλά αυτό δεν είναι πια το όνομά μου», λέει ο άντρας. Περισσότερα newsbeast.gr

Περισσότερα »

Costa Navarino: ανάμεσα στους 3 φιναλίστ στα Tourism for Tomorrow Awards

H Costa Navarino φιναλίστ στα Tourism for Tomorrow Awards
Τα Tourism for Tomorrow Awards διοργανώνονται από το World Travel & Tourism Council, με στόχο να αναδείξουν τις βέλτιστες πρακτικές αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης παγκοσμίως.
Στα φετινά βραβεία, η Costa Navarino αποτελεί το μοναδικό φιναλίστ από την Ελλάδα, ανάμεσα σε υποψηφιότητες εταιριών και οργανισμών από 56 χώρες.
 

Με όραμα την τοποθέτηση της Μεσσηνίας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, στην Costa Navarino δημιουργούνται υποδομές που διαφυλάσσουν και προβάλλουν το φυσικό πλούτο της περιοχής.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, η ΤΕΜΕS έχει ακολουθήσει αυστηρούς κανόνες σε όλα τα στάδια ανάπτυξης και λειτουργίας του προορισμού, γεγονός που ξεχώρισε η επιτροπή των βραβείων και στο οποίο αναφέρθηκε σχετικά, ξεκινώντας από το όραμα του αείμνηστου Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, για την περιοχή:

«Για να έχεις ένα όραμα, βοηθά να έχεις έναν Καπετάνιο στο τιμόνι και η Costa Navarino είχε αυτό ακριβώς. Το όραμά του για έναν προορισμό υψηλών προδιαγραφών με σεβασμό στο περιβάλλον, συνεχίζεται μέσα από την ΤΕΜES, την εταιρία που ίδρυσε», σημειώνοντας στη συνέχεια πως «η TEMES έχει αποδειχτεί ένας πολύ σημαντικός παράγοντας της τουριστικής αειφόρου ανάπτυξης στη Μεσόγειο».


Περισσότερα newsbeast.gr
Περισσότερα »

Σήμερα 4 Φεβρουαρίου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας


Προβλέψεις για σήμερα 4 Φεβρουαρίου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Η Σελήνη σήμερα από το ζώδιό σου, αγαπητέ Κριέ, πραγματοποιεί αρνητικές όψεις με τον Δία και τον Πλούτωνα και αυτό απαιτεί την προσοχή σου, για να μην κάνεις βιαστικές κινήσεις. Προσπάθησε να έχεις προγραμματίσει όλες σου τις ενέργειες και στα λεγόμενά σου να χρησιμοποιήσεις τον δρόμο της διπλωματίας στον μέγιστο βαθμό, ώστε να αποφύγεις διαφωνίες με τα άτομα που σε περιβάλλουν. Προσπάθησε να ελέγξεις την ευαισθησία σου και παραμέρισε τους συναισθηματισμούς σου, γιατί μπορεί να παρασυρθείς σε λάθος καταστάσεις.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Σήμερα, αγαπητέ Ταύρε, με την Σελήνη από τον Κριό να πραγματοποιεί αρνητικές όψεις με τον Δία και τον Πλούτωνα, απαιτούνται έξυπνοι ελιγμοί, για να έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Το πλανητικό σκηνικό σε προβληματίζει αρκετά, με θέματα που ήταν άλυτα, αλλά δεν πρέπει να περιμένεις να εξελιχθούν εις βάρος σου, για να κάνεις κάποιες κινήσεις ώστε να τα βελτιώσεις. Μίλα με τα αγαπημένα σου άτομα ή με συναδέλφους σου που εμπιστεύεσαι, και θα δεις ότι θα βρεις τις πιο σωστές λύσεις.

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Η ημέρα θα σε παιδέψει όσον αφορά στους στόχους που έχει θέσει, αγαπητέ Δίδυμε, λόγω των αρνητικών επιρροών που σου στέλνουν οι όψεις που πραγματοποιεί σήμερα η Σελήνη με τον Δία και τον Πλούτωνα. Βάλε όλο τον δυναμισμό σου και θα δεις ότι τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο της υλοποίησης, έστω κι αν αυτό θα γίνει με αρκετά αργούς ρυθμούς. Κάποια πρόσωπα ίσως προσπαθήσουν να βάλουν εμπόδιο στην πρόοδό σου. Δείξε αποφασιστικότητα και μην τους επιτρέψεις τέτοιες συμπεριφορές.

Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Αυτή η Τρίτη, αγαπητέ Καρκίνε, με την Σελήνη από το ζώδιο του Κριού να πραγματοποιεί αρνητικές όψεις με τον Δία και τον Πλούτωνα, θα σε φέρει στα όριά σου. Ωστόσο, με την Αφροδίτη να εξακολουθεί να κινείται στον Αιγόκερω, ευνοούνται τα ερωτικά σου και θα έχεις σε κάθε σου κίνηση ή προβληματισμό, την βοήθεια του συντρόφου σου.
Λέων  (23/7  – 23/4)

Αυτή η Τρίτη θα κυλήσει καλά και με αρκετή αισιοδοξία από την μεριά σου, αγαπητέ Λέων. Λίγη μόνο προσοχή χρειάζεται να δείξεις στη διαχείριση των οικονομικών σου, λόγω των αρνητικών επιρροών που δέχεσαι στον τομέα αυτό από τις αρνητικές όψεις που πραγματοποιεί η Σελήνη με τον Δία και τον Πλούτωνα και σε παροτρύνει να βγεις εκτός προϋπολογισμού. Φρόντισε να γίνεις πιο μετριοπαθής και να μην ανοίγεσαι υπερβολικά. Προτού επενδύσεις ή κάνεις αγορές, βεβαιώσου ότι βγαίνεις οικονομικά και μετά δράσε. Κάποιο οικογενειακό σου πρόσωπο ίσως χρειαστεί τη βοήθειά σου. Φρόντισε να έχεις χρόνο να ασχοληθείς μαζί του.
Παρθένος (23/08 – 22/09)

Μία ημέρα έντασης και εκνευρισμού, αγαπημένε Παρθένε, που πιθανόν να έχει δυσάρεστο αντίκτυπο στην ψυχολογία ή στις καθημερινές ασχολίες θα είναι η σημερινή Τρίτη για εσένα. Οι σχέσεις σου με τους άλλους και ειδικά με φιλικά σου άτομα, θα παρουσιάσει μια εκρηκτικότητα, με δυσάρεστα αποτελέσματα και για τις δύο πλευρές. Απόφυγε τις βιαστικές αποφάσεις ή τις σπασμωδικές ενέργειες. Ό,τι κανείς ή ό,τι πεις πρέπει να είναι ιδιαίτερα μετρημένο. Φρόντισε το βράδυ να περάσεις χαλαρά, κάνοντας συζητήσεις που σε ευχαριστούν ψυχικά και πνευματικά.
Ζυγός (23/09 – 23/10)

Μία ημέρα έντασης και εκνευρισμού, αγαπημένε Παρθένε, που πιθανόν να έχει δυσάρεστο αντίκτυπο στην ψυχολογία ή στις καθημερινές ασχολίες θα είναι η σημερινή Τρίτη για εσένα. Οι σχέσεις σου με τους άλλους και ειδικά με φιλικά σου άτομα, θα παρουσιάσει μια εκρηκτικότητα, με δυσάρεστα αποτελέσματα και για τις δύο πλευρές. Απόφυγε τις βιαστικές αποφάσεις ή τις σπασμωδικές ενέργειες. Ό,τι κανείς ή ό,τι πεις πρέπει να είναι ιδιαίτερα μετρημένο. Φρόντισε το βράδυ να περάσεις χαλαρά, κάνοντας συζητήσεις που σε ευχαριστούν ψυχικά και πνευματικά.

Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Έπειτα από τόσες σκέψεις και μελέτη όλων των παραγόντων, θα πρέπει να έχεις πλέον καταλήξει ακριβώς σε ποιες κινήσεις θα πρέπει να προβείς, ώστε να πετύχεις τους σκοπούς σου, αγαπητέ Σκορπιέ. Κάνε λοιπόν σήμερα ό,τι χρειάζεται για να προχωρήσεις ένα βήμα παρακάτω, αν όχι να φτάσεις ακριβώς εκεί που θέλεις.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Σήμερα αναμένονται καλές εξελίξεις σε θέματα που σε αφορούν άμεσα, αγαπητέ Τοξότη. Δεν αποκλείεται ακόμη να δεις κάποιον από τους στόχους να πραγματοποιούνται με επιτυχία και έτσι να ασχοληθείς με καινούργιες δραστηριότητες που έχεις κατά νου να κάνεις.


Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Σήμερα, αγαπητέ Αιγόκερε, πρέπει να δείξεις πολύ μεγάλη προσοχή σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς σου, λόγω των αρνητικών επιρροών που σου στέλνουν οι όψεις που πραγματοποιεί η Σελήνη με τον Δία και τον Πλούτωνα. Καλό θα είναι να προσπαθείς να μη δίνεις σημασία σε ό,τι ακούς, γιατί δεν έχουν όλοι τις καλύτερες προθέσεις απέναντι σου. Η ημέρα κρύβει πολλές και πιθανόν δυσάρεστες εκπλήξεις και θα σε αιφνιδιάσουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Με τις αρνητικές όψεις που πραγματοποιεί σήμερα η Σελήνη με τον Δία και τον Πλούτωνα, αγαπητέ Υδροχόε, καλύτερα να μην προσπαθήσεις να επιβάλεις τις απόψεις σου με ‘‘υπόγειους’’ και πλάγιους τρόπους. Αν δεν σου αρέσει κάτι στη συμπεριφορά των δικών σου ανθρώπων, μίλησέ τους ξεκάθαρα και δήλωσε ποιες είναι οι επιθυμίες σου. Έτσι, ίσως αποφύγεις μεγαλύτερα προβλήματα, που θα αποβούν μοιραία στο μέλλον.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Σήμερα, αγαπητέ Ιχθύ, θα αποκτήσεις περισσότερη επικοινωνία και θα απολαύσεις τον θαυμασμό του περίγυρου. Βάλε νέες, γερές βάσεις στα σχέδιά σου και μην δώσεις σημασία σε σχόλια από τρίτους που μπορεί να γίνουν. Η συναισθηματικότητα σου θα είναι στα ύψη. Περιόρισέ την και δες στις καταστάσεις με μεγαλύτερο ρεαλισμό. Θα πλαισιωθείς από πρόσωπα που αγαπάς και σε αγαπούν.


Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »