Σε όλα τα γλυκά μας χρησιμοποιούμε συνήθως βανίλια για να τα αρωματίσουμε.
Το άρωμα της βανίλιας είναι εξαίσιο. Όμως εκτός από αυτό τι άλλο θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε, για να αρωματίσουμε τα γλυκά μας?
Ένας από τους καλύτερους τρόπους, είναι να φυλάμε το ξύσμα του λεμονιού, του πορτοκαλιού, ακόμα και του Νερατζιού, όταν φτιάχνουμε γλυκά του κουταλιού!!!
Κάθε φορά που φτιάχνω ένα γλυκό του κουταλιού, δεν πετάω το ξύσμα, το φυλάω μέσα σ' ένα βάζο, πρόσθετω ηλιέλαιο (επειδή το συγκεκριμένο λάδι δεν παγώνει στο ψυγείο) Φυσικά μέχρι να γεμίσει όλο το βάζο και το βάζω στο ψυγείο.
Με αυτό τον τρόπο και έχω πάντα και για μεγάλο διάστημα ένα εναλλακτικό αρωματικό, για τα γλυκά και τις σαλάτες μου, χωρίς ιδιαίτερο κόπο!!!
Δοκιμάστε το στο κέικ σας αντί για βανίλια, βάζοντας δύο τρια κουταλάκια του γλυκού μέσα στο μείγμα και στις σαλάτες σας, προσθέτοντας μία κουταλιά της σούπας μαζί με το ελαιόλαδο.
Μπορείτε ακόμα να το βάλετε και στην κοτόσουπα σας, στην οποία θα δώσει ένα ιδιαίτερο άρωμα!
Καλή επιτυχία !