26 Νοε 2014

Γιορτάζουν σήμερα 26 Νοεμβρίου 2014ΑΛΥΠΙΟΣ, ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, ΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΑΚΑΚΙΟΣ, ΣΟΦΙΑΝΟΣ, ΙΑΚΩΒΟΣ, ΣΙΛΟΣ, ΠΕΤΡΟΣ, ΧΑΙΡΕΜΩΝ, ΙΝΝΟΚΕΝΤΙΟΣ, ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
Νηστεία
Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Όσιος Αλύπιος (1) ο Κιονίτης
Όσιος Στυλιανός (2) ο Παφλαγόνας
Όσιος Νίκων ο «Μετανοεῖτε»
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας από τη Χίο
Όσιος Ακάκιος «ὁ ἐν τῇ Κλίμακι»
Άγιος Σοφιανός επίσκοπος Δρυϊνουπόλεως καί Αργυροκάστρου
Όσιος Ιάκωβος ο Αναχωρητής
Όσιος Σίλος επίσκοπος Κορίνθου της Περσίας
Ανάμνηση των εγκαινίων του ναού του Αγίου Γεωργίου «ἐν τῷ Κυπαρίσσῳ»
Άγιος Πέτρος επίσκοπος Ιεροσολύμων
Όσιος Χαιρέμων
Άγιος Ιννοκεντίος ο Θαυματουργός πρώτος επίσκοπος Ιρκούτας
Άγιος Προκόπιος ο Πέρσης
(1) Ο Όσιος Αλύπιος, γεννήθηκε στην Ανδριανούπολη της Παφλαγονίας επί εποχής αυτοκράτορας Ηράκλειου.  Οι γονείς του ήταν ευσεβείς χριστιανοί και φρόντισαν για την χριστιανική του παιδεία, αλλά ο ίδιος από νωρίς θέλησε να αφιερωθεί στον ασκητικό βίο. Μοίρασε τα υπάρχοντα του  στους φτωχούς και αποσύρθηκε στην έρημο, για να βρει  γαλήνη. Έζησε μέχρι τα εκατό χρόνια, τα εξήντα έξι των οποίων τα πέρασε πάνω σε έναν κίονα εξ ου και η επωνυμία ο κιονίτης.

(2) Ο όσιος Στυλιανός κατά μια εκδοχή γεννήθηκε στην Παφλαγονία και αυτό λέγεται διότι εκεί βρίσκεται και το λείψανό του. Οι γονείς του ήταν ευσεβείς χριστιανοί και τον γαλούχησαν με τα χριστιανικά ιδεώδη. Ο ίδιος μόλις πέθαναν οι γονείς του, μοίρασε τα υπάρχοντα του και  στην έρημο όπου κλείστηκε σε ένα σπήλαιο. Η αρετή, η εγκράτεια και η αγάπη για τον συνάνθρωπό του τον έκαναν αγαπητό σε πολλούς πιστούς και προσέτρεχαν σε αυτόν για κάθε είδους βοήθεια. Ιδιαίτερα όμως οι γυναίκες που δεν μπορούσαν να τεκνοποιήσουν, καθώς και τα άρρωστα παιδιά.
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 26 Νοεμβρίου (video) **

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :


Περισσότερα »