5 Φεβ 2015

«Ώρα για λίγο Γέλιο : ΑΝΕΚΔΟΤΟ» !!!


Περισσότερα »

Μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής


Συμπληρώνονται σε λίγες ημέρες 71 χρόνια από την εκτέλεση συμπατριωτών μας, στις 8 Φεβρουαρίου 1944, από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής. 
 
Η εκτέλεση έγινε στο παλιό στρατόπεδο του 9ου Συντάγματος Πεζικού και οι νεκροί ενταφιάσθηκαν στην περιοχή των τότε Δημοτικών Σφαγείων, στη Δυτική Παραλία.
 
Ο Δήμος Καλαμάτας, οι Οργανώσεις της Εθνικής Αντίστασης και οι συγγενείς των θυμάτων διοργανώνουν τελετή μνήμης, την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2014, στο Κοιμητήριο Καλαμάτας.
Στις 10.30 το πρωί, θα τελεσθεί μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των εκτελεσθέντων στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των εκτελεσθέντων, που επίσης βρίσκεται στο Κοιμητήριο.
 
Πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 5 ΦεβρουαρίουΑΓΑΘΗ, ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ, ΠΟΛΥΕΥΚΤΟΣ, ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΣΑΒΒΑΣ, ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ


Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

1.         Αγία Αγαθή (1)
2.         Όσιος Θεοδόσιος ὁ ἐξ Ἀντιοχείας
3.         Όσιος Πολύευκτος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως
4.         Άγιος Αντώνιος ο Αθηναίος
5.         Όσιος Σάββας ἐκ Σικελίας
6.         Όσιος Θεοδόσιος εκ Ρωσίας
7.         Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της αναζητήσεως των απολωλότων, εν Ρωσία
8.         Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Σικελιωτίσσης εν Ντιβνογκόρσκ της Ρωσίας
9.         Σύναξη Υπεραγίας Θεοτόκου της Ελεούσης εν Τσέρνιγκωφ της Ρωσίας
(1) Η Αγία Αγαθή, γεννήθηκε στο Παλέρμο της Σικελίας και έζησε επί εποχής αυτοκράτορα Δεκίου. Οι γονείς της ήταν πολύ πλούσιοι αλλά ευσεβείς χριστιανοί και φρόντισαν ώστε η Αγαθή να λάβει την χριστιανική παιδεία. Έτσι η Αγία εκτός από το εξωτερικό κάλος διακρινόταν και για το ήθος και το κάλος της ψυχής της.  Ήταν μόλις 15 ετών όταν έχασε τους γονείς της και βρέθηκε  με μια τεράστια περιουσία να την διαχειρίζεται μόνη της. Τότε αναδείχτηκε το πραγματικό κάλος ψυχής που διέθετε η Αγία Αγαθή, διαθέτοντας την περιουσία της σε φιλανθρωπικούς σκοπούς βοηθώντας έτσι όλους όσους είχαν ανάγκη.  Έπαρχος τότε ήταν ο Κιντιανός ο οποίος βλέποντας την ομορφιά της Αγίας αλλά και την τεράστια περιουσία που διέθετε προσπάθησε  να την πείσει να τον παντρευτεί. Η Αγία αρνήθηκε με αποτέλεσμα να της ζητηθεί να αρνηθεί την πίστη της, πράγμα που η Αγία Αγαθή δεν έκανε και έτσι διατάχτηκε ο βασανισμός της. Με θαυμαστή καρτερία υπέμενε όλα τα βασανιστήρια μέχρι που παρέδωσε το πνεύμα της στον Κύριο, φορώντας τον στέφανο του μαρτυρίου.


(2)O Όσιος Πολύευκτος ο επονομαζόμενος και ως «δεύτερος Χρυσόστομος» γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Σε πολύ νεαρή ηλικία έγινε μοναχός σε μονή της νήσου Πρώτης  και απέκτησε πλούσια θεολογική μόρφωση. Μετά το θάνατο του Πατριάρχης Κωνασταντινουπόλεςως Θεοφύλακτου (931 - 956 μ.Χ.) το 956 μ.Χ. χειροτονήθηκε διάδοχός του όπιυ παρέπεινε μέχρι το θάνατό του το 970 μ.Χ.
Σύμφωνα με το Πατριαρχείο έμεινε γνωστός για την αγέρωχη στάση του έναντι του αυτοκράτορα Νικηφόρου Φωκά (963 - 969 μ.Χ.),  , όταν αυτός επιχείρησε να επιβάλει διάταγμα με το οποίο θα αγιοποιούνταν οι πεσόντες στον πόλεμο κατά των Μουσουλμάνων. Αλλά και έναντι του Ιωάννη Τσιμισκή, μετά τη δολοφονία του Νικηφόρου Φωκά , επιβάλλοντάς του να τιμωρήσει τους δολοφόνους του και να απομακρύνει από το παλάτι τη Θεοφανώ. Βάπτησε επίσης το 957 μ.Χ. και την Ρωσίδα ηγεμονίδα  του Κιέβου Όλγα  στην Κωνσταντινούπολη την οποία και ονόμασε Ελένη (11 Ιουλίου)  και επί  πατριαρχίας του κτίστηκαν οι μονές Μεγ. Λαύρας Βατοπεδίου και Ιβήρων στο Άγιος Όρος. 
Κοιμήθηκε ειρηνικά στις 16 Ιανουαρίου του 970μ.χ..
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 5 Φεβρουαρίου (video)

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :Περισσότερα »

«Μια γλυκεία Καλημέρα από καρδιάς» !


Περισσότερα »