7 Απρ 2015

Ήξερες Ότι ......


Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 7 Απριλίου 2015ΚΑΛΛΙΟΠΙΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΡΟΥΦΙΝΟΣ, ΑΚΥΛΙΝΑ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ, ΤΥΧΩΝ, ΔΑΝΙΗΛ, ΑΓΑΠΗΤΟΣ, ΛΕΥΚΙΟΣ
Νηστεία -  
Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων *

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα
Άγιος Καλλιόπιος
Άγιος Ρουφίνος ο Διάκονος
Αγία Ακυλίνα
Άγιοι Διακόσιοι Μάρτυρες οι εν Σινώπη
Όσιος Γεράσιμος ο Βυζάντιος
Όσιος Δανιήλ ο θαυματουργός
Όσιος Αγαπητός ο Τυφλός
Όσιος Λεύκιος εκ Ρωσίας
 Μεγάλη Τρίτη
* Η παραβολή των δέκα παρθένων:
Πηγαίνοντας προς τα Ιεροσόλυμα ο Κύριος  για να υποστεί «τα πάθη», έλεγε στους μαθητές του διάφορες παραβολές, άλλες για να τους προετοιμάσει και άλλες για να καυτηριάσει τους γραμματείς και φαρισαίους. Μια από αυτές τις παραβολές είναι και αυτή των  «δέκα παρθένων». 
Οι δέκα παρθένες οι οποίες είχαν φροντίσει  να κρατήσουν την παρθενία τους, πήρας τις λυχνίες του και οι δέκα  και πήγαν να προϋπαντήσουν  τον Κύριο. Όμως ο Κύριος άργησε να εμφανιστεί και νύσταξαν, οπότε ξάπλωσαν και κοιμήθηκαν. Κάποια στιγμή τη νύχτα ακούστηκε μια φωνή να λέει :
«Ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός» !
Ξύπνησαν όλες πήραν τα λυχνάρια τους και έτρεξαν να τον προϋπαντήσουν. Δυστυχώς όμως μόνο οι πέντε από αυτές είχαν φροντίσει να έχουν και λάδι μαζί τους οπότε άναψαν τα λυχνάρια τους και πήγαν προς τον Κύριο. Οι άλλες πέντε έμειναν με τις σβηστές λυχνίες και έχασαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον Κύριο!
Έτσι λοιπόν τους είπε ο Κύριος είναι και η βασιλεία των ουρανών. Πρέπει οι πιστοί να φροντίζουν την ψυχή τους σε όλα, στην αγάπη, το ήθος, την ελεημοσύνη κτλ. όχι μόνο σε ένα όπως οι παρθένες στην παρθενία, αλλά και στη ελεημοσύνη (λάδι) !

Τη παροιμία ο Κύριος την είπε, για να παρακινήσει μεν όλους προς την ελεημοσύνη, αλλά και να διδάξει όλους μας να είμαστε έτοιμοι πριν μας προλάβει το τέλος του θανάτου.

Την Μεγάλη Τρίτη ακούγεται και ένα από τα καλύτερα τροπάρια της εεκλησίας μας αυτό της Κασσιανής.

(1) Ο Άγιος Καλλιόπιος γεννήθηκε στην Πέργη της Παμφυλίας και έζησε επί αυτοκράτορα Διοκλητιανού, σκληρού διώκτη χριστιανών. Αν και ορφανός η μητέρα του Θεόκλεια τον μεγάλωσε με τα χριστιανικά ιδεώδη και έτσι όταν έφθασε στην περιοχή ο έπαρχος Μάξιμος και άρχισε να βασανίζει και να σκοτώνει χριστιανούς ο Καλλιόπιος,  παρουσιάσθηκε  στον έπαρχο να τον προειδοποιήσει ότι θα λογοδοτήσει στο Θεό για τα εγκλήματά τα οποία διαπράττει εναντίον πιστών ανθρώπων. Έξαλλος ο έπαρχος διέταξε να τον συλλάβουν, να τον βασανίσουν και να τον κλείσουν στη φυλακή όπου μετά από μαρτύρησε με σταυρικό θάνατο  Μεγάλη Παρασκευή, λαμβάνοντας τον αμάραντο στέφανο του μαρτυρίου. Η μητέρα του Θεόκλεια βλέποντας τον γιό της να ξεψυχάει, αγκάλιασε το σώμα του και ξεψύχησε και αυτή.
Περισσότερα »

Σαν σήμερα 7 Απριλίου

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :
Περισσότερα »

«Μια γλυκιά Καλημέρα με όμορφες θετικές σκέψεις» !


Περισσότερα »