30 Δεκ 2018

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ με ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ή ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ


Υλικά

3      Μέτριες Πατάτες
50    γραμ. Κάπαρη
2-3   Κρεμμύδια φρέσκα ή 1 ξερό
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι - Πιπέρι
500  γραμ. μαγιονέζα

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πατάτες και τις καθαρίζουμε τις κόβουμε σε χοντρές φέτες και τις βάζουμε μέσα σε μία κατσαρόλα στην οποία έχουμε βάλει νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Όταν βράσουν (τρυπάμε με ένα πιρούνι την πατάτα και αν την νοιώσουμε μαλακιά έχει βράσει), τις κόβουμε σε κομματάκια.
επειδή θα κάνουμε την πατατοσαλάτα με σε τρεις στρώσεις καλό θα είναι όλα τα υλικά μας να τα έχουμε χωρίσει δια του τρία.
Ξεκινάμε βάζοντας πρώτα μία στρώση πατάτες. Προσθέτουμε αλατάκι, πιπεράκι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγα κρεμμυδάκια, λίγη κάπαρη και το ένα τρίτο περίπου της μαγιονέζας μας.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για άλλες δύο φορές φροντίζοντας όμως η τελευταία μας στρώση να είναι με μαγιονέζα ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια!

Αν θέλουμε ρίχνουμε ελάχιστο ψιλοκομμένο μαϊντανό απλά για να ομορφύνει η πατατοσαλάτα μας και την βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν τη σερβίρουμε!

Διατηρείται τουλάχιστον για μια εβδομάδα στο ψυγείο.

Καλή Επιτυχία!

Σίσυ Μ.






Περισσότερα »

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΌ

Υλικά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
2 κουταλιές γεμάτες της σούπας μουστάρδα
2 λεμόνια
Λίγο αλάτι
Προαιρετικά λευκό πιπέρι

Εκτέλεση
Τοποθετούμε μέσα στο μπολ του μπλέντερ το ηλιέλαιο, το γάλα εβαπορέ, τη μουστάρδα, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τουλάχιστον τέσσερις κουταλιές της σούπας λεμόνι.
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για λίγα λεπτά μέχρις ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα μας!
Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε εδώ μπορούμε να προσθέσουμε λίγο λευκό πιπέρι!
Αν χρειαστεί να προσθέσουμε περισσότερο λεμόνι τότε θα πρέπει να ξανά χτυπήσουμε τη μαγιονέζα μας στο μπλέντερ!
Αν η μαγιονέζα μας είναι λίγο ρευστή, τότε θα προσθέσουμε λίγο παραπάνω μουστάρδα, η οποία παίζει ρόλο σταθεροποιητή, όπως άλλωστε και το αυγό αλλά εδώ στη συγκεκριμένη συνταγή δεν βάζουμε αβγό!
Η μαγιονέζα μας είναι έτοιμη προς χρήση και μπορούμε να τη βάλουμε μέσα σε ένα μπολ για να τη φυλάξουμε στο ψυγείο!

Καλή επιτυχία !
Σίσυ Μ.


ΥΓ: Η συνταγή αυτή θα μας βγάλει περίπου 500γρ. Μαγιονέζας.
==========

Περισσότερα »