6 Σεπ 2014

Γιορτάζουν σήμερα 6 Σεπτέμβριου 2014

ΚΑΛΟΔΟΤΗ, ΕΥΔΟΞΙΟΣ, ΡΩΜΥΛΟΣ, ΖΗΝΩΝ, ΜΑΚΑΡΙΟΣ, ΦΑΥΣΤΟΣ, ΒΙΒΟΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ, ΑΝΔΡΟΠΕΛΑΓΙΑ, ΘΕΚΛΑ, ΘΕΟΚΤΙΣΤΟΣ, ΣΑΡΑΠΑΒΩΝ
Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Ανάμνηση Θαύματος Αρχαγγέλου Μιχαήλ στις Χωναίς (ή Κολασσαίς)
Αγία Καλοδότη (1)
Άγιοι Ευδόξιος(3), Ρωμύλος(2), Ζήνων, Μακάριος, Έντεκα Χιλιάδες Μάρτυρες και Χίλιοι Εκατόν Τέσσερις Στρατιώτες Μάρτυρες
Άγιος Φαύστος ο Πρεσβύτερος
Άγιοι Μακάριος και Ανδρέας
Άγιος Βίβος ο Οσιομάρτυρας
Άγιοι Κυριάκος, Διονύσιος και Ανδρέας
Αγίες Ανδροπελαγία και Θέκλα

Άγιος Θεόκτιστος ο ναύκληρος
Άγιος Κυριάκος ο δημότης
Άγιος Σαραπάβων ο βουλευτής
Ανάμνηση Εγκαινίων του Ναού της Υπεραγίας Θεοτόκου «εἰς τὸ Δεύτερον ἐν τῷ οἴκῳ τῆς Ἁγίας Ειρήνης»
Σύναξη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Νημπορίου
Σύναξη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Περιμπλιώτη
Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου «των αδελφών του Κιέβου» εν Ρωσία

(1) Η Αγία Καλοδότη έζησε όταν αυτοκράτορας ήταν ο Δεκίος, διώκτης των χριστιανών. Ήταν σύζυγος  κάποιου Κύρου, από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Η Αγία συνελήφθη και αποκεφαλίστηκε, από τον ηγεμόνα Ουαλεριανό, ενώ ήταν έγκυος. Μαζί με την Άγία Καλοδότη, αποκεφαλίστηκαν και οι Άγιοι Φαύστος, Μακάριος, Βίβος, Σαραπάβων, Κυριάκος, Ανδροπελαγία, Θεόκτιστος, Διονύσιος, Ανδρέας, Ανδρόνικος (στρατιώτης)  και Θέκλα. Τα σώματα όλων αυτών των μαρτύρων, τα περιμάζεψαν και ενταφίασαν χριστιανοί από την Αλεξάνδρεια.

 

(2) Ο Ρωμύλος έζησε όταν αυτοκράτορας ήταν ο Τραιανός (97-117 μ.Χ.). Ο Τραιανός, ήταν σκληρός διώκτης των Χριστιανών και ο Ρωμύλος ήταν προϊστάμενος ανώτατος αυλικός αξιωματούχος, στις υπηρεσίες του παλατιού και σκληρός διώκτης χριστιανών.  Ο Τραιανός επειδή του είχε μεγάλη εμπιστοσύνη, τον έστειλε στην Γαλλία για να εξαναγκάσει τους εκεί χριστιανούς στρατιώτες να προσκυνήσουν τα είδωλα. Δεν το κατάφερε όμως και εξόρισε 11.000 χριστιανούς,  στην Αρμενία, όπου όλοι τους θανατώθηκαν στη Μελιτινή. Το βάρος για τον Ρωμύλο, ήταν μεγάλο και ο ίδιος, μετά από αυτό, μεταμελήθηκε και έλεγξε με θάρρος την σκληρότητα του Τραϊανού. Όταν ο Τραιανός έμαθε την μεταστροφή του Ρωμύλου, διέταξε και βασανίστηκε σκληρά και στο τέλος τον αποκεφάλισαν.

 

(3) Ο Μάρτυρας Ευδόξιος, ήταν κόμης στο αξίωμα και χριστιανός και έζησε όταν αυτοκράτορας ήταν ο σκληρός διώκτης των χριστιανών Διοκλητιανός. Συνελήφθη μαζί με τον Μακάριο, τον Ζήνωνα και 1104 ή 1134 χριστιανούς στρατιώτες και αποκεφαλίστηκαν αφού πρώτα είχαν βασανιστεί σκληρά.

 

ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 6η Σεπτεμβρίου (video)

 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO : Περισσότερα »

«Ξεκινήστε τη μέρα σας, όμορφα! Πείτε απλά Καλημέρα σας » !


Περισσότερα »