Υλικά
2 κιλά μαλακό αλεύρι
1 ½ φλυτζ βούτυρο
3 ½ φλυτζ ζάχαρη
1 ½ φλυτζ γάλα ζεστό
7 αυγά
1 κ. γλυκ αλάτι
30 gr αμμωνία
αρκετό ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη με τα 5 αυγά και το βούτυρο λειωμένο.
Χτυπάτε το μείγμα για 7-8 λεπτά με ένα πιρούνι.
Στο μπολ ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι στο οποίο έχετε ανακατέψει το αλάτι. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
Προσθέτετε στο μείγμα το ζεστό γάλα μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει πολύ καλά την αμμωνία. Ανακατεύετε, και ζυμώνετε τη ζύμη με τα χέρια σας για 10-12 λεπτά.
Πλάθετε κουλουράκια διαφόρων σχημάτων και τα βάζετε σε καλά λαδωμένη λαμαρίνα. Σε μπολ χτυπάτε τα δύο υπόλοιπα αυγά με 2-3 κ.σούπας νερό και με το μείγμα αυτό αλείφετε τα κουλουράκια.
Βάζετε τη λαμαρίνα σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C και ψήνετε τα πασχαλινά κουλούρια για 15-20 λεπτά., μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα. Τα βγάζετε από τη λαμαρίνα αφού κρυώσουν.
Αν θέλετε μπορείτε να πλάσετε τα κουλουράκια με τρύπα στη μέση, στην οποία, αφού ψηθούν θα στερεώσετε ένα κόκκινο αυγό.
Πηγή : fe-mail