Υλικά
600 γρ. Αλεύρι για τσουρέκι
2κ.γλ. Μαγιά ή 10γρ.
235 ml Γάλα
2 αυγά μικρά
80 γρ. Ζάχαρη
80 γρ. Βούτυρο
½ κ.γλ. Μπέικιν πάουντερ
½ κ.γλ. αλάτι
Λίγο Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Λιώνουμε Το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνομαι πολύ λίγο το γάλα ώστε να γίνει χλιαρό.
Παίρνουμε ένα μπολ, μέσα στο οποίο ρίχνουμε το μισό γάλα τη μαγιά τη ζάχαρη και 2-3 κουταλιές αλεύρι και με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη σκεπασμένο για ένα δεκάλεπτο ώστε να αρχίσει να λειτουργεί η μαγιά. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε το μισό αλεύρι τα αυγά το baking powder το αλάτι και το υπόλοιπο γάλα και λίγο λίγο το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά προσθέτοντας και το υπόλοιπο γάλα και φτιάχνουμε μία λεία ζύμη. Θα σκεπάσουμε τη ζύμη μας και θα την αφήσουμε μέχρι να διπλασιαστεί.
Αφού δούμε ότι έχει διπλασιαστεί η ζύμη μας θα πάρουμε το ζυμάρι θα το κόψουνε σε 25 περίπου κομμάτια τα οποία θα τα φτιάξουμε μπαλάκια. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά με λίγο ηλιέλαιο παίζουμε ένα ένα μπαλάκι από το ζυμάρι και με τον πλάστη μας κάνουμε ένα μικρό πιτάκι τηγανίζουμε και μία τηγανιτά την τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε τις τηγανιτές με μέλι και κανέλα η με μαρμελάδα με σιρόπι σοκολάτας ή οτιδήποτε άλλο θέλουμε!!!
Καλή Επιτυχία!
Σίσσυ Μ.