29 Ιουν 2015

«Αποφθέγματα με σημασία: Ανρί Λακορντέρ » !!!

Δείτε τι σας ταιριάζει και προσπαθήστε να βελτιωθείτε ως άνθρωποι πρώτα για εσάς και μετά για τους άλλους…
Λόγια επιφανών ανθρώπων, που θα πρέπει όχι μόνο να τα διαβάζουμε, αλλά να προσπαθούμε να τα αποκωδικοποιήσουμε, το σημαντικότερο θα πρέπει να μας προβληματίσουν!
Για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι! Να μάθουμε να διεκδικούμε, να μην μένουμε απαθείς, να νοιώθουμε ότι αξίζουμε! Να δίνουμε αλλά και να παίρνουμε!
Βάζουμε τις κάρτες αυτές και σας συνιστούμε κάπου – κάπου να τις ξαναβλέπετε….

Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 29 Ιουνίου (video) **

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 29 Ιουνίου 2015

ΠΕΤΡΟΣ, ΠΑΥΛΟΣ, ΚΥΡΙΛΛΟΣ


Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα
Άγιοι Πέτρος (1)και Παύλος (2) Πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι
Άγιος Κύριλλος μάρτυρας

(1)Ο Πέτρος αγαπημένος απόστολος του Κυρίου, αδελφός του Απόστολου Ανδρέα, καταγόταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και ήταν γιος του Ιωνά. Ο Πέτρος και ο Ανδρέας ήταν ψαράδες στη λίμνη Γεννησαρέτ. Ήταν παντρεμένος στην Καπερναούμ, όπου έμενε οικογενειακά μαζί με την πεθερά του. Ο Ιησούς όταν έφθασε στη λίμνη της Γεννησαρέτ συνάντησε τα δύο αδέλφια Πέτρο & Ανδρέα τα οποία έριχναν τα δίχτυα τους, τα οποία άφησαν αμέσως και τα δίχτυα και τις οικογένειές τους και τον ακολούθησαν. Έγραψε και δύο Καθολικές Επιστολές.
Μετά την Ανάληψη του Κυρίου, ο Πέτρος, δίδαξε το Ευαγγέλιο στην Ιουδαία, στην Αντιόχεια, στον Πόντο, στην Γαλατία, στην Καππαδοκία, στην Ασία και τη Βιθυνία. Λέγετε χωρίς όμως να έχει διασταυρωθεί ότι έφτασε μέχρι την Ρώμη, όπου επί εποχής Νέρωνα (54-68μ.Χ.) όπου υπέστη μαρτυρικό θάνατο. Σταυρώθηκε χιαστί, με το κεφάλι προς τα κάτω περί το έτος 64 μ.Χ.

(2) Ο Άγιος  Παύλος,  γεννήθηκε στην Γισχαλα στην Ταρσό της Κιλικίας και ήταν σκληρός διώκτης του Χριστιανισμού. Το 36 μ.Χ. περίπου βρέθηκε  στη Δαμασκό για να διώξει και εκεί χριστιανούς, αλλά του φανερώθηκε ο Κύριος ο οποίος τον πρόσταξε να πάει στον Ανανία ο οποίος τον κατήχησε και τον βάπτισε.  Έτσι, έγινε ο μεγαλύτερος κήρυκας του Ευαγγελίου, ο Απόστολος των Εθνών, λόγω των τεσσάρων μεγάλων αποστολικών περιοδειών του. Είναι ο ιδρυτής της Εκκλησίας της Ελλάδος. Έγραψε 14 επιστολές προς τις Εκκλησίες τις οποίες εκείνος ίδρυσε. Υπέστη μαρτυρικό θάνατο (χωρίς να είναι απόλυτα ιστορικά διασταυρωμένο) δι’ αποκεφαλισμού στη Ρώμη μεταξύ των ετών 64 - 67 μ.Χ.


Περισσότερα »

« Καλημέρα σας ! Να έχετε μια όμορφη μέρα ! »


Περισσότερα »