10 Ιουν 2015

« Σοφά Λόγια : Κάρλ Γιούνγκ » !Λόγια επιφανών ανθρώπων, που θα πρέπει όχι μόνο να τα διαβάζουμε, αλλά να προσπαθούμε να τα αποκωδικοποιήσουμε, το σημαντικότερο θα πρέπει να μας προβληματίσουν!

Για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι! Να μάθουμε να διεκδικούμε, να μην μένουμε απαθείς, να νοιώθουμε ότι αξίζουμε! Να δίνουμε αλλά και να παίρνουμε!
Βάζουμε τις κάρτες αυτές και σας συνιστούμε κάπου – κάπου να τις ξαναβλέπετε…. Δείτε τι σας ταιριάζει και προσπαθήστε να βελτιωθείτε ως άνθρωποι πρώτα για εσάς και μετά για τους άλλους…
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 10 Ιουνίου 2015

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΑΝΤΩΝΙΝΑ, ΤΙΜΟΘΕΟΣ, ΝΕΑΝΙΣΚΟΣ, ΚΑΝΙΔΗΣ, ΘΕΟΦΑΝΗΣ, ΠΑΝΣΕΜΗ, ΑΠΟΛΛΩΣ, ΑΛΕΞΙΟΣ, ΣΑΒΒΑΣ, ΣΙΛΟΥΑΝΟΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ.
Νηστεία

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα
Άγιοι Αλέξανδρος και Αντωνίνα (1)
Άγιος Τιμόθεος επίσκοπος Προύσας
Άγιος Νεανίσκος ο σοφότατος Μάρτυρας
Όσιος Κανίδης
Όσιοι Θεοφάνης και Πανσέμνη
Άγιος Απολλώς
Άγιος Αλέξιος επίσκοπος Βιθυνίας
Άγιος Σάββας ο Οσιομάρτυρας ο Σταγειρίτης
Όσιος Σιλουανός ο της Λαύρας Κιέβου
Εύρεση των ιερών λειψάνων του Αγίου Βασιλείου Επισκόπου Ριαζάν και Μουρώμ
Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς Μητροπολίτης Τομπόλσκ της Σιβηρίας
Σύναξη πάντων των εν Σιβηρία Αγίων

 (1) Η Αγία μάρτυς Αντωνίνα, γεννήθηκε στην Κάρδαμο, από χριστιανούς  γονείς και ήταν προικισμένη με εξωτερική και εσωτερική ομορφιά, ζούσε με εγκράτεια.
Βοηθούσε τους χριστιανούς η χριστιανική της διαγωγή και συμπεριφορά, καταγγέλθηκε στον έπαρχο Φύστο, ο οποίος τη συνέλαβε και την ανέκρινε. Η Αντωνίνα ομολόγησε την πίστη της στο Χριστό και κάλεσε τον Έπαρχο να μετανοήσει και να βαπτισθεί χριστιανός.

Ο έπαρχος, επειδή όλες του οι προσπάθειες έπεφταν στο κενό διέταξε να την ρίξουν σε κάποιο πορνείο. Η θερμή προσευχή της παρθένου, προκάλεσε τρομερό σεισμό στο σπίτι αυτό με αποτέλεσμα οι ίδιες οι γυναίκες να την διώξουν απ` αυτό. Ο Φύστος την επανασυνέλαβε και την έριξε σε κάποιο άλλο πορνείο. Κάποιος όμως χριστιανός ονόματι Αλέξανδρος, επισκέφθηκε το πορνείο και τη φυγάδευσε δανείζοντάς της τα δικά του ρούχα. Έξαλλος ο Φύστος όταν πληροφορήθηκε το γεγονός διέταξε την άμεση σύλληψή τους. Μετά την απολογία τους διέταξε το σκληρό βασανισμό τους. Αφού τούς ακρωτηρίασαν, τους άλειψαν με πίσσα και έριξαν τα σώματά τους στη φωτιά, χαρίζοντάς τους και στεφάνους του μαρτυρίου.
Περισσότερα »

« Καλημέρα σας ! Να έχετε μια όμορφη μέρα ! »


Περισσότερα »