Υλικά για τα φύλλα
½ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλ.τσ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι
1 κ.γλ. αλάτι
250-300ml χλιαρό νερό
Εκτέλεση φύλλων
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε μία λεκάνη.
Ανοίγουμε μία λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε
όλα τα υπόλοιπα υλικά και το μισο νερό. Το υ. πόλοιπο
μισό νερό, το κρατάμε και το προσθέτουμε σιγά σιγά
όσο πάρει κατά το ζύμωμα.
Κάνουμε μία εύπλαστη ζύμη, την οποία θα αφήσουμε
για ένα τέταρτο περίπου να ξεκουραστεί.
Στη συνέχεια θα χωρίσουμε τη ζύμη σε έξι τεμάχια
και Θα ανοίξουμε 6 φύλλα.
Αν για το άνοιγμα των φύλλων χρησιμοποιήσουμε
νεσεστε αντί για αλεύρι, τα φύλλα μας θα γίνουν πιο τραγανά.
Υλικά για τη γέμιση
1 κιλό βρασμένα βλίτα
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι άνηθο
Λίγα φύλλα δυόσμου
3. Αυγά
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
350 γρ. Φέτα
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Αλάτι λάδι πιπέρι
Εκτέλεση Γέμισης
Πλένουμε όλα τα λαχανικά. Βράζουμε για 5' και
σουρώνουμε τα βλήτα. Τα ψιλοκόβουμε και
προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον μαϊντανό,
το κρεμμυδάκι, τον άνηθο, τον δυόσμο, τα αυγά
αλατοπίπερο, το μπέικιν πάουντερ και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά .
ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΙΤΑΣ
Λαδώνουμε ένα ταψί 40 εκατοστών και βάζουμε
το πρώτο φύλλο ψεκαζοντας με ελαιόλαδο.
Το δεύτερο φύλο και ξαναβάζουμε ελαιόλαδο.
Τοποθετουμε και το τρίτο φύλο. Εδω δεν θα
ξαναλαδωσουμε, απλα απλώνουμε την γέμιση
σε όλη την επιφάνεια.
Τωρα θα σπάσουμε τη φέτα με τα χέρια μας και
θα την απλώσουμε σε όλη την επιφάνεια πάνω
από τη γέμιση. Κλείνουμε βάζοντας και τα τρία
φύλλα πάνω από τη γέμιση, φυσικά θα λαδωσουμε
ανάμεσα στα φύλλα.
Χαράζουμε την πίτα μας σε κομμάτια προσθέτουμε
ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα ή 200
στις αντιστάσεις για 40 λεπτά ανάλογα φυσικά
με το φούρνο μπορεί να πάρει και μία ώρα.
Ενδιάμεσα ψεκάζουμε την επιφάνεια με νερό για
να γίνει το φυλλο μας τραγανό.
Καλή Επιτυχία!
Σίσσυ Μ.