11 Ιαν 2013

Για δύσκολους λεκέδες

Πολλές φορές τα ρούχα και ειδικά των μικρών παιδιών που έχουν πολλούς λεκέδες, δεν καθαρίζουν με αποτέλεσμα οι λεκέδες να μένουν και μετά από το πλύσιμο με το απορρυπαντικό μας στο πλυντήριο.Πολλές φορές τα ρούχα και ειδικά των μικρών παιδιών που έχουν πολλούς λεκέδες, δεν καθαρίζουν με αποτέλεσμα οι  λεκέδες να μένουν και μετά από το πλύσιμο με το απορρυπαντικό μας στο πλυντήριο.

Εμείς από την άλλη, σαν καλές μαμάδες  δεν θέλουμε να κάνουμε χρήση  ειδικών  απορρυπαντικών που απομακρύνουν μεν τους λεκέδες αλλά …  επιβαρύνουν ανησυχητικά το περιβάλλον!

Τι πρέπει να κάνουμε τότε?

Ότι και οι γιαγιάδες μας!

Μία καλή οικολογική λύση είναι:

Να  ρίξουμε μέσα στο πλυντήριο  7-8 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και την ποσότητα του απορρυπαντικού που συνήθως χρησιμοποιούμε. Για τα παιδικά συνιστώ τριμμένο πράσινο σαπούνι.
sisi
Περισσότερα »

Πρόγραμμα δικαστικής υποστήριξης σε υπερχρεωμένους καταναλωτές

Δικαστική υποστήριξη σε καταναλωτές για την εφαρμογή του νόμου που αφορά στη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων (Ν3869/2010) θα παρέχει Σύμπραξη Ενώσεων Καταναλωτών, στην οποία συμμετέχουν η ΕΚΠΟΙΖΩ και το νέο ΙΝΚΑ.
Λόγω περιορισμών του προϋπολογισμού το πρόγραμμα αρχικά θα υλοποιηθεί σε πιλοτικό στάδιο και θα αφορά περιορισμένο αριθμό καταναλωτών (84) που διαμένουν εντός Αττικής. Τα κριτήρια επιλογής είναι αυστηρώς προκαθορισμένα και θα τηρηθεί σειρά χρονικής προτεραιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα, καλούνται να συμπληρώνουν την αίτηση συμμετοχής που έχει αναρτηθεί στις ιστοσελίδες της ΕΚΠΟΙΖΩ και του Νέου ΙΝΚΑ συνυποβάλλοντας ταυτόχρονα και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την ένταξή τους.

Η δικαστική συνδρομή αφορά στην υποστήριξη των υπερχρεωμένων καταναλωτών, μετά τη λήξη της εξωδικαστικής προσπάθειας μέχρι την κατάθεση αίτησης (δικογράφου) στο Ειρηνοδικείο.

Η κατάθεση του δικογράφου της αίτησης και η παράσταση στο Ειρηνοδικείο δεν είναι απαραίτητο να γίνουν από δικηγόρο αλλά και από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο. Ωστόσο, η πράξη έχει δείξει ότι η έλλειψη νομικού παραστάτη οδηγεί μοιραία στην απόρριψη της αίτησης του υπερχρεωμένου.
Περισσότερα »

Από την 1η Ιουλίου ο φόρος υπεραξίας στις μετοχές

Από 1 Ιουλίου 2013 θα τεθεί σε εφαρμογή ο φόρος υπεραξίας στα κέρδη από πωλήσεις μετοχών στο Χρηματιστήριο, όπως προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε...
στο φορολογικό νομοσχέδιο με την οποία παρατείνεται η αρχική ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου που ήταν η 1 Απριλίου 2013.

Η τροπολογία περιλαμβάνει τις διορθώσεις που ανακοινώθηκαν προχθές σε μια σειρά ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου το οποίο αναμένεται να ψηφισθεί αύριο στη Βουλή. Μεταξύ αυτών προσδιορίζεται το οριστικό καθεστώς που θα ισχύσει για τις αποδείξεις δαπανών ενώ προβλέπεται η έκπτωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών από το φορολογητέο εισόδημά τους.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι:

- Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να συλλέγουν αποδείξεις για το 25% του εισοδήματος τους με ανώτατο όριο τα 10.500 ευρώ. Στο ποσό των αποδείξεων που θα υπολείπεται θα επιβάλλεται φορολογικός συντελεστής 22%.

- Η εφορία θα αναγνωρίζει αποδείξεις και για δίδακτρα φροντιστηρίων.

- Η υποχρέωση προσκόμισης αποδείξεων αφορά αποδείξεις δαπανών που έχουν εκδοθεί σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ με βάση το ισχύον καθεστώς λαμβάνονταν υπόψη μόνο οι αποδείξεις που έχουν εκδοθεί εντός Ελλάδος.

- Ο φόρος υπεραξίας 20% στις μεταβιβάσεις ακινήτων θα ισχύσει για ακίνητα που μεταβιβάζονται από 1. 1. 2013 και μετά.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/01/1_11.html 
Περισσότερα »