6 Οκτ 2014

Γιορτάζουν σήμερα 6 Οκτωβρίου 2014

ΘΩΜΑΣ, ΕΡΩΤΗΙΔΑ, ΜΑΚΑΡΙΟΣ, ΚΕΝΔΕΑΣ, ΙΛΑΡΙΩΝ, ΙΩΑΝΝΗΣ, ΙΩΣΗΦ, ΚΑΛΑΝΤΙΟΣ, ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, ΙΝΝΟΚΕΝΤΙΟΣ

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Άγιος Θωμάς ο Απόστολος
Αγία Ερωτηΐς
Άγιος Μακάριος ο νέος οσιομάρτυρας από την Κίο της Βιθυνίας
Όσιος Κενδέας (1ο θαυματουργός
Άγιοι Ιλαρίων ο Νέος, Ιωάννης, Ιωσήφ «εις τον Λυθροδώνταν», Καλάντιος εν Ταμασία, Κασσιανός ο της Γλυφάς, Κασσιανός ο της Αξύλου, οι εξ' Αλαμανών, εν Κύπρω
Οσίος Γρηγορίος του Χαντζτέλι
Όσιος Ιννοκέντιος Βενιάμινωφ Μητροπολίτης Μόσχας και Ιεραπόστολος Αλάσκας

(1) Ο Άγιος Κενδέας γεννήθηκε στην Αλαμανία και σε ηλικία μόλις 18 ετών έφυγε και πήγε στα Ιεροσόλυμα όπου ασπάστηκε τον μοναχικό βίο πηγαίνοντας στην έρημο του Ιορδάνη. Εκεί εγκαταστάθηκε σε ένα σπήλαιο όπου έτρωγε ακρίδες για να επιβιώσει. Εκείνη την εποχή σε ένα άλλο σπήλαιο ζούσε και ένας άλλος ερημίτης ο Ανανίας. Κάποια ημέρα έφτασε μια συνοδεια  στον Ανανία με ένα άρρωστο παιδί το οποίο ήταν παιδί ενός πλούσιου άρχοντα και του ζήτησε να τους βοηθήσει. Ο Ανανίας αρνήθηκε και στους έστειλε στον Κενδέα.

Μετά από πολύ μεγάλη ταλαιπωρία μέσα στην έρημο η συνοδεία βρήκε τον Κενδέα και του ζήτησε να κάνει καλά το άρρωστο παιδί. Ο Κενδέας αρνήθηκε στην αρχή αλλά βλέποντας στα πρόσωπά τους την απόγνωση και την ταλαιπωρία,  προσευχήθηκε στον Κύριο και με δυνατή φωνή διέταξε το κακό πνεύμα να αποχωρήσει από το παιδί πράγμα που έγινε χωρίς να βλάψει καθόλου το παιδί.

Αυτή η θαυματουργή πράξη ήταν και η αιτία που χειροτονήθηκε ιερέας και μπήκε σε μοναστήρι, αλλά η ζωή εκεί δεν ήταν όπως την περίμενε και ξαναγύρισε στην έρημο.

Εκεί ένα πρωί βρήκε μπροστά στη σπηλιά του ένα δαιμονισμένο παιδί (που ήταν του Ανανία) και το έκανε καλά.

Όμως πολλοί οι εχθροί των χριστιανών εκείνη την εποχή που τους ανάγκασαν για να γλυτώσουν να μεταβούν στην Πάφο της Κύπρου. Εκεί ο Άγιος Κενδέας στὴν ἀρχὴ τακτοποιήθηκε σὲ μία καλύβα ποὺ ἔστησε σ’ ἕναν ἀπόκρημνο βράχο κοντὰ στὴν ακρογιαλιὰ της Πάφου όπου κάτοικοι της περιοχης, τον επισκέπτονταν καθημερινά, για ν’ λόγια παρηγοριάς και ελπίδας, αλλά και να θεραπεύσει δαιμονισμένους.

Απεβίωσε ειρηνικά.
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 6 Οκτωβρίου (video)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :

Περισσότερα »

«Χαμογελάστε και πείτε απλά Καλημέρα !»


Περισσότερα »