13 Μαρ 2015

Σοφά λόγια από τον Πλάτωνα !


Περισσότερα »

Λόγια που μένουν !


Περισσότερα »

Εγκαινιάσθηκε το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης στο Πλατύ

Το βράδυ της Τετάρτης 11 Μαρτίου 2015, τελέσθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης στο Πλατύ, που λειτουργεί στο δημοτικό κτήριο Μάντζειο. 
 
Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο Κέντρο εκτός της πόλεως της Καλαμάτας, σε μια προσπάθεια να εξαπλωθεί η επιμόρφωση ενηλίκων σε όλη την εδαφική περιφέρεια του Δήμου.
 
Χθες βράδυ, τελέσθηκε αγιασμός από τον εφημέριο του χωριού και, ακολούθως, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Πλατέος, Νικόλαος Νίκας, καλωσόρισε το Δήμαρχο και τον ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία δημιουργίας αυτού του Κέντρου στο Πλατύ.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας συνεχάρη το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας και όλους τους Συλλόγους του Πλατέος, για την ενεργό τους υποστήριξη ώστε να λειτουργήσει το Κέντρο, στο οποίο επιμορφώνονται 60 άτομα, σε 3 τμήματα: δύο για επεξεργασία κειμένου και διαδίκτυο, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει ένα ακόμη, για νέες και εναλλακτικές καλλιέργειες.
 
Τόνισε, δε, πως μέσω της λειτουργίας Κέντρων Διά Βίου Μάθησης στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας, στόχος είναι η υποστήριξη, η ψυχαγωγία και η βελτίωση του γνωστικού επιπέδου των κατοίκων των περιοχών αυτών. Πέραν της Καλαμάτας και του Πλατέος, Κέντρα Διά Βίου Μάθησης προγραμματίζεται να λειτουργήσουν στο Ασπρόχωμα, στον Αντικάλαμο, στον Άρι, στη Θουρία και στ’ Αρφαρά.
 
platu_1.JPGplatu_2.JPGplatu_3.JPGplatu_4.JPG πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Υποβολή δηλώσεων από τους γεννηθέντες το 1999 για τους Στρατολογικούς Πίνακες

http://www.army.gr/templates/default/images/header_new.png
Σύμφωνα με το άρθρο 16 του Ν. 2119/93, καλούνται τα αγόρια που έχουν γεννηθεί το έτος 1999 και είναι γραμμένα στα Μητρώα Αρρένων του Δήμου Καλαμάτας να προσέλθουν, τα ίδια ή οι γονείς τους, στο Γραφείο του Δημοτολογίου του Δήμου Καλαμάτας (οδός Αριστοδήμου 22) ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 27213 60819 και 27213 60817, το αργότερο μέχρι τις  30  Απριλίου  2015, προκειμένου να συμπληρωθούν οι Στρατολογικοί Πίνακες.
πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Πρόχειρος μειοδοτικός διαγωνισμός για την προμήθεια ειδών μορφοσιδήρου


Ο Δήμος Καλαμάτας διενεργεί πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό με κριτήριο κατακύρωσης την μικρότερη τιμή ανά είδος για την προμήθεια ειδών μορφοσιδήρου. 

Ο προυπολογισμός της προμήθειας είναι 65.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. . 

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την 18/03/2015 11.00 π.μ στο Διοικητήριο  1ος όροφος Ψαρών 15
την μελέτη - διακήρυξη θα την δείτε εδώ

πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα, Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015 - Γ' Χαιρετισμοί (Κινητή Εορτή)


ΠΟΥΠΛΙΟΣ, ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ, ΤΕΡΕΝΤΙΟΣ, ΑΒΟΒΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, ΦΡΟΝΤΟΣ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΕΥΦΡΑΣΙΑ, ΜΑΡΙΟΣ, ΘΕΟΚΤΙΣΤΟΣ, ΛΕΑΝΔΡΟΣ, ΥΠΟΜΟΝΗ
Νηστεία - Γ' Χαιρετισμοί*

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα
 
    Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων (1) του Αγίου Νικηφόρου του Ομολογητού,
    Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως
    Άγιος Πούπλιος, Ιερομάρτυρας Επίσκοπος Αθηνών
    Άγιοι Αφρικανός, Πούπλιος και Τερέντιος οι Μάρτυρες
    Άγιος Αβίβος από την Ερμούπολη
    Άγιοι Αλέξανδρος και Διονύσιος οι βασιλικοί Μάρτυρες
    Άγιοι Φρόντων και Φρόνιμος
    Αγία Χριστίνα η εν Περσία
    Οσία Ευφρασία
    Άγιος Μάριος επίσκοπος Σεβαστείας
    Άγιος Θεόκτιστος ο Οσιομάρτυρας
    Άγιος Λέανδρος (Ισπανός)
    Οσία Υπομονή

* Γ' Χαιρετισμοί
Τις πρώτες 5 εβδομάδες της Μεγάλης Σαρακοστής η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, ψάλλει τους Χαιρετισμούς (κάθε Παρασκευή βράδυ.
Έτσι χωρίζουμε τους Χαιρετισμούς σε 4 κομμάτια, τα οποία λέγονται «4 στάσεις» και λέμε από ένα κομάτι κάθε Παρασκευή των χαιρετισμών, ενώ την 5η Παρασκευή λέγεται ολόκληρο το έργο.
 
(1) Ο Άγιος Νικηφόρος, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, επί εποχής αυτοκράτορα Κωνσταντίνου  του Κοπρωνύμου. Οι γονείς του Θεόδωρος και Ευδοκία, είχαν ευγενική καταγωγή και ο ίδιος ο Νικηφόρος ήταν απογραφέας των βασιλικών διαταγμάτων. Την εποχή όμως των εικονομαχιών καταγγέλθηκε ως εικονολάτρης και έτσι όχι μόνο μαστιγώθηκε αλλά και εξορίστηκε αρχικά σε ένα φρούριο στην Μύλλασα  και στη συνέχεια στη Νίκαια. Μετά  τον θάνατο του Ταράσιου ανέρχεται στον πατριαρχικό θρόνο το Πάσχα του 806 μ.Χ. μέχρι το 815 μ.Χ. όπου απομακρύνεται  όταν εν τω μεταξύ έχει ανέβει στον αυτοκρατορικό θρόνο ο Λέοντας ο Ε΄ ο εικονομάχος και να εξοριστεί για 13 χρόνια σε ένα μοναστήρι. Επανήλθε μετά το θάνατο του Λέοντα του Ε΄και ενώ στον αυτοκρατορικό θρόνο έχει ανέλθη ο Μιχαήλ Α΄.  Ξαναεξορίστηκε όμως γιατί ο αυτοκράτορας Μιχαήλ Α΄ δεν του επέτρεπε να ανακινήσει θέμα εικόνων.
Κοιμήθηκε ειρηνικά στις 2 Ιουνίουν του 828 μ.Χ. σε ηλικία 70 ετών, αλλά η εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του στις 13 Μαρτίου όπου έγινε και η μεταφορά του σεπτού του λειψάνου στον ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων στην Κωνσταντινούπολη.
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 13 Μαρτίου (video) **

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :


Περισσότερα »

«Μια γλυκιά Καλημέρα με όμορφες θετικές σκέψεις» !
Περισσότερα »