Υλικά
800 γρ. Φράουλες
150 γρ. Μέλι
2 Βανίλιες
Χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Τις τοποθετούμε μέσα σε μία κατσαρόλα και τις αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Αν η κουζίνα μας έχει ανώτατο βαθμό το 9 τότε καλά θα είναι να βράσουμε τη μαρμελάδα μας το 5. Θα χρειαστούν περίπου τρία τέταρτα. Στη μισή ώρα που βράζουμε τη μαρμελάδα θα προσθέσουμε το μέλι, το χυμό λεμονιού και τις βανίλιες και θα τα αφήσουμε άλλο ένα τέταρτο να βράσουν.
Λιώνουμε τη μαρμελάδα στο μούλτι ή στο ραβδομπλέντερ. Αφήνουμε να πάρει μία βράση ακόμα, ελέγχουμε να δούμε αν έχει δέσει και την τοποθετούμε σε βάζα.
Καλή Επιτυχία !
Σίσσυ Μ.