Υλικά
8 στρογγυλά κολοκυθάκια
4 μέτριες πατάτες
½ κιλό κιμά
10 κ. σ. Ρύζι Γλασέ
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
500 γραμμάρια τρίφτη ντομάτα
1 ποτηράκι κρασί
ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες. Σκαβουμε τα κολοκύθια όπως όλα τα γεμιστά και αλατίζουμε ελαφρά το εσωτερικό τους. Τα τοποθετούμε στο ταψί και ετοιμάζουμε τον κιμά.
Βάζουμε ελαιόλαδο μέσα σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τον κιμά πάρα πολύ καλά.
Αφαιρούμε τον κιμά από το τηγάνι και προσθέτουμε το ξερο κρεμμύδι και αφού σοτάρουμε λίγο, προσθέτουμε και το χλωρό. Σοτάρουμε ελαφρά και ξαναπροσθέτουμε τον καβουρδισμένο κιμά σοτάροντας ώστε να αναμειχθούν καλά μεταξύ τους και να πιούνε όλα τα υγρά.
Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και μπαχάρι και αφήνουμε να απορροφήσουν τελείως όλα τα υγρά. Τότε προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε μέχρι να το πιει και τότε προσθέτουμε και τη ντομάτα στον τρίφτη. Ανακατεύουμε πολύ καλά ελέγχουμε ώστε το μίγμα μας να είναι γλασερό και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νεράκι. Τέλος προσθέτουμε 10 κουταλιές της σούπας ρύζι ανακατεύουμε πολύ καλά και μόλις πάρει μία βράση αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και γεμίζουμε ένα-ένα τα κολοκυθάκια τοποθετώντας τα, μέσα στο ταψί.
Πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες προσθέτουμε αλάτι πιπέρι λίγη ρίγανη και ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε μέσα στο ταψί Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μιάμιση ώρα περίπου αν ο φούρνος είναι παλιός μπορεί να χρειάζεται περισσότερο χρόνο.
Καλή Επιτυχία!
Σισσυ. Μ.