Υλικά για 4 άτομα
4 φλιτζάνια πράσινη σαλάτα (πχ σπανάκι, ρόκα, μαρούλι κτλ)
2 φέτες Πανσετα
1 φέτα ψωμί
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι
2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
4 αυγά
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά την σαλάτα που έχουμε επιλέξει, καλό είναι να είναι περισσότερο από ένα είδος την αφήνουμε να στραγγίξει καλά και την κόβουμε με τα χέρια μας σε κομμάτια τα οποία τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
ΠΑΝΣΕΤΑ
Πλένουμε την πανσέτα και την τοποθετούμε μέσα σε ένα μικρό κατσαρολάκι μαζί με λίγο αλάτι και την αφήνουμε να βράσει.
Αφού βράσει την αποσύρουμε από τη φωτιά την στραγγίζουμε και για να στεγνώσει τελείως θα την σκουπίσουμε με ένα απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια την κόβουμε σε μικρά κομματάκια και την τηγανίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Μέσα στο ίδιο τηγάνι θα ρίξουμε και τα κρουτόν που έχουμε φτιάξει από τη μία φέτα ψωμί που έχουμε πει.
ΚΡΟΥΤΟΝ
Γεια να φτιάξουμε τα κρουτον θα πάρουμε τη φέτα του ψωμιού θα την κόψουμε σε κύβους 1Χ1 θα τα βάλουμε σε ένα ταψάκι στο φούρνο μας για λίγη ώρα ώστε να στεγνώσουν τελείως.
ΣΟΣ
Σε ένα μικρό σκεύος φτιάχνουμε την σος, βαζοντας τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας ξύδι (αφήνουμε τη μία στην άκρη για τα αυγά) και τις 2 κουταλιές μουστάρδα. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να γίνει μία ομοιόμορφη σος, με την οποία θα περιχυσουμε την πράσινη σαλάτα μας.
ΑΥΓΑ ΠΟΣΕ
Παίρνουμε ένα μικρό κατσαρολάκι μέσα στο οποίο θα βάλουμε νερό, μία κουταλιά ξύδι και λίγο αλάτι και θα το βάλουμε πάνω σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε το νερό να βράσει. Όταν βράσει παίρνουμε ένα ένα αυγό σπάμε το τσοφλι και το ρίχνουμε μέσα αφήνοντας το να βράσει. Όταν έχει βράσει το αφαιρούμε με μία Τρυπητή κουτάλα και το βάζουμε πάνω στη σαλάτα μας το ίδιο θα κάνουμε με όλα τα υπόλοιπα αυγά.
ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΑΛΑΤΑΣ
παίρνουμε το μπολ που έχουμε βάλει μέσα την πράσινη σαλάτα μας πάνω σε αυτή ρίχνουμε τη σως που φτιάξαμε πρώτον και τα κομμάτια της πανσέτας και η τελευταία τοποθετούμε τα αυγά η σαλάτα μας είναι έτοιμη!
Καλή Επιτυχία!
Σίσσυ Μ.
ΥΓ: Αν θέλουμε αντί για πανσέτα μπορούμε να πάρουμε έτοιμο μπέικον κομμάτι όμως και όχι φέτες, το οποίο θα το κόψουμε εμείς σε κυβάκια και θα το τηγανίσουμε. Αν φυσικά επιλέξουμε την πανσέτα καλό θα είναι να την έχουμε βράσει από την προηγούμενη μέρα, όπως από την προηγούμενη μέρα μπορούμε να έχουμε φτιάξει και τα κρουτόν. Αντί για κρουτόν μπορούμε να κόψουμε μικρές φετούλες ψωμί το οποίο θα τηγανίσουμε όταν αφαιρέσουμε το μπέικον ή την πανσέτα από το τηγάνι. Μπορούμε μάλιστα να τοποθετήσουμε τα αυγά πάνω στα ψωμάκια!