20 Απρ 2014

Γιορτάζουν σήμερα 20 Απριλίου 2014ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ,ΤΡΙΧΙΝΑΣ, ΖΑΚΧΑΙΟΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΒΙΚΤΩΡ, ΖΩΤΙΚΟΣ, ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ, ΚΑΙΣΑΡΙΟΣ, ΣΕΒΗΡΙΑΝΟΣ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ, ΖΗΝΩΝ, ΘΕΩΝΑΣ, ΑΝΤΩΝΙΝΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ, ΙΩΑΣΑΦ, ΓΑΒΡΙΗΛ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΘΕΟΤΙΜΟΣ
ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ *

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Όσιος Θεόδωρος ο Τριχινάς
Άγιος Ζακχαίος ο Απόστολος
Όσιος Αθανάσιος κτήτωρ Μονής Μετεώρου
Άγιοι Βίκτωρ, Ζωτικός, Ακίνδυνος, Καισάριος, Σεβηριανός, Χριστόφορος, Ζήνων, Θεωνάς και Αντωνίνος
Όσιος Ιωάννης ο Παλαιολαυρίτης
Άγιος Αναστάσιος Ιερομάρτυρας, επίσκοπος Αντιοχείας
Όσιος Ιωάσαφ ο Μετεωρίτης
Άγιος Γαβριήλ ο Μάρτυρας
Όσιος Αλέξανδρος εκ Ρωσίας
Άγιος Θεότιμος Επίσκοπος Ρουμανίας
Μετακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Αχρίδος και Ζίτσης
*ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
Η Μέρα είναι χαρούμενη γιατί η ανάσταση του Κυρίου έγινε για την μετάβαση από την κατάρα του Αδάμ στην ελευθερία και μακαριότητα. Ο Ιησούς θυσιάστηκε για όλες τις αμαρτίες του κόσμου.
Ιστορικό:
Μετά τον θάνατο του Ιησού, ο Ιωσήφ και ο Νικόδημος, πήγαν στον Πόντιο Πιλάτο και ζήτησαν και έλαβαν το σώμα του Κυρίου.  Αυτοί με ιερή ευλάβια κατέβασαν από τον σταυρό το ιερό σώμα το τύλιξαν με σινδόνια, το τοποθέτησαν σε λαξευτό μνημείο πάνω στο οποίο τοποθέτησαν μια μεγάλη Πέτρα.
Την επόμενη, δηλαδή το πρωί της Κυριακής οι Μυροφόρες (φέρουσες μύρα) Σύμφωνα με τον Λουκά «η Μαρία Μαγδαληνή, η του Ιακώβου, η Ιωάννα και άλλες μαζί τους» ή τον Ματθαίο «δύο μυροφόρες προσήλθαν» ή τον Ιωάννη «Το πρωΐ, ενώ ήταν σκοτεινά και ήταν μόνο η Μαρία Μαγδαληνή» ή τον Μάρκο «Πολύ πρωΐ της πρώτης της εβδομάδος και ήταν τρείς οι προσερχόμενες μυροφόρες». Πάντως ο Όσιος  Δαμασκηνός ο Στουδίτης, μετά από μελέτη μας πληροφορεί, ποιες ήταν  οι μυροφόρες. Σύμφωνα με την μελέτη του, η πρώτη Μυροφόρα είναι η Μαρία η Μαγδαληνή,  δεύτερη μυροφόρα ήταν η Σαλώμη,  κόρη του Ιωσήφ του Μνήστορος  (αργότερα παντρεύτηκε τον μικρό Ζεβεδαίο) και Τρίτη μηροφόρα ήταν η Ιωάννα η γυναίκα του Χουζά ο οποίος ήταν
επίτροπος και οικονόμος στο σπίτι του βασιλιά Ηρώδη, Τέταρτη η Μαρία η αδερφή του Λαζάρου με πέμπτη την αδερφή της  Μάρθα, έκτη η Μαρία η γυναίκα του Κλωπά  και έβδομη Μυροφόρος ήταν η Σωσσάννα. Αυτή τη Μαρία, ο ευαγγελιστής Ιωάννης ονομάζει «αδελφή της Θεοτόκου». Όσες πάντως και να ήταν έφτασαν το πρωί της Κυριακής για να ράνουν το σώμα του Κυρίου με μύρα, όπως συνιθιζόταν εκείνη την εποχή. Την στιγμή εκείνη έγινε μεγάλος σεισμός και εμφανίστηκε Άγγελος Κυρίου ο οποίος σήκωσε την βαριά πέτρα που σκέπαζε τον τάφο και κάθισε πάνω σε αυτόν. Οι μυροφόρες μπήκαν στον τάφο και αντί για το σώμα του Κυρίου, είδαν δύο αγγέλους οι οποίοι τις ενημέρωσαν ότι το σώμα του Κυρίου «ανελήφθη εις τους ουρανούς και τους ζλητησε να αναγγείλουν το χαρμόσυνο μήνυμα στους μαθητές του». Ο Πέτρος και ο Ιωάννης ήταν σε κοντινή απόσταση και πληροφορήθηκαν από την Μαρία την Μαγδαληνή το χαρμόσυνο γεγονός της ανάστασης του Κυρίου, μπήκαν μέσα στο τάφο και είδαν μόνο τα σάβανα του Κυρίου χωρίς το σώμα Του.

(1) Ο Όσιος Αθανάσιος γεννήθηκε στη Πάτρα το 1305 μ.Χ., από πλουσίους και επιφανείς γονείς. Ορφάνεψε από πατέρα από πολύ μικρή ηλικία Όμως σε πολύ μικρή ηλικία και παραδόθηκε στην επιμέλεια του θείου του.  Αργότερα πήγε στο Άγιο Όρος, όπου γνώρισε τους ασκητές Γρηγόριο το Σιναΐτη τον ησυχαστή, Ισίδωρο το Θεσσαλονικιό, τον μετέπειτα Οικουμενικό Πατριάρχη και μυήθηκε στην ασκητική ζωή.  Κατέληξε στους Σταγούς (Καλαμπάκα). Εκεί επάνω σε κάποια τεράστια πέτρα τη λεγόμενη Στύλο έκτισε ναό και έμεινε με δύο μαθητές του. Την πέτρα εκείνη την ονόμασε Μετέωρο. Επειδή η φήμη του έφερε κοντά του πολλούς νέους ασκητές ίδρυσε κοινόβιο με μεγάλο ναό αφιερωμένο στη Μεταμόρφωση του Σωτήρα. Πέρασε το υπόλοιπο  της ζωής του διδάσκοντας και νουθετώντας τους νέους ασκητές και εκοιμήθη ειρηνικά το 1383 μ.Χ. σε ηλικία 78 ετών.


ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

Περισσότερα »

Σήμερα 20 Απριλίου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας


Προβλέψεις για σήμερα 20 Απριλίου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Αγαπητέ Κριέ, η διάθεση που σε χαρακτηρίζει σήμερα, είναι να κάνεις αλλαγές και να φέρεις τα πάνω κάτω στη ζωή σου. Αυτό που πρέπει να προσέχεις είναι πως αν βιαστείς για όλα αυτά, κινδυνεύεις να βρεθείς ακόμα πιο μπερδεμένος από όσο ήδη είσαι. Δώσε το χρόνο που χρειάζονται οι καταστάσεις και κράτησε την αισιοδοξία σου. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Σήμερα, αγαπητέ Ταύρε, καταφέρνεις να γίνεις δυναμικός και παίρνεις δραστικές αποφάσεις που αφορούν στη ζωή σου. Κάνε τις κινήσεις που θέλεις με ηρεμία και χωρίς πανικό, και όλα θα πάνε πολύ καλύτερα.
Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Αγαπητέ Δίδυμε, αν τη σημερινή Κυριακή του Πάσχα ανήκεις σε αυτούς που δεν εργάζονται, η διάθεσή σου είναι πολύ καλή και δεν έχεις σκοπό να αφήσεις τίποτα να σου την χαλάσει. Φρόντισε αυτήν την ημέρα να την απολαύσεις στο έπακρο, γιατί είναι καλή μέρα για αποφάσεις και ξεκαθαρίσματα.

Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Οι σκέψεις που έχεις για το μέλλον είναι πολλές και με λίγη συντονισμένη προσπάθεια, μπορείς να καταφέρεις να τις υλοποιήσεις, αγαπητέ Καρκίνε. Μην κάνεις βιαστικές κινήσεις και προσπάθησε να αναγνωρίσεις τις ευκαιρίες που σου δίνονται. Σε όλα αυτά, μην ξεχνάς και τους ανθρώπους που μπορούν να σε βοηθήσουν.
Λέων  (23/7  – 23/4)

Η σημερινή Κυριακή του Πάσχα θα σε ευνοήσει αρκετά, αγαπητέ Λέοντα, και θα μπορείς εύκολα να κάνεις σχέδια για το μέλλον. Μην αμελήσεις καταστάσεις που πρέπει να τακτοποιηθούν άμεσα. Σήμερα θα έχεις μεγάλη συναισθηματικότητα, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να δεις τα πράγματα ως έχουν και όχι από την δική σου, ευαίσθητη ματιά. Μην επιτρέψεις σε κανένα να σου χαλάσει την ψυχολογία. Οι πλανήτες σε ευνοούν, για να κάνεις ξεκαθαρίσματα και να απομακρύνεις οτιδήποτε σε ενοχλεί.
Παρθένος (23/08 – 22/09)

Η σημερινή Κυριακή του Πάσχα θα είναι μια ημέρα εσωτερικής αναγέννησης για εσένα, φίλε Παρθένε! Θα βρεθείς σε σύγκρουση με τα συναισθήματά σου και τη βαθύτερη πλευρά του εαυτού σου, πράγμα που θα σου δημιουργεί ένταση, έως ότου βρεις κάποια λύση. Η ιδιοσυγκρασία σου θα γίνει πολύ εκρηκτική, με αποτέλεσμα να αντιδράς με πείσμα τις περισσότερες φορές. Πρόσεχε και μάθε να κρατάς την ψυχραιμία σου σε λογικά επίπεδα!
Ζυγός (23/09 – 23/10)

Η σημερινή Κυριακή του Πάσχα, αγαπητέ Ζυγέ, θα σε ευνοήσει αρκετά και ο δυναμισμός, αλλά και η αποφασιστικότητα που θα έχεις για κάποια θέματα, θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις πολλά πράγματα. Μην διστάζεις να προχωράς μπροστά ό,τι κι αν προκύπτει στο δρόμο σου. Μη σταματάς τις προσπάθειές σου, μόνο και μόνο γιατί μπορεί μερικές φορές να υπάρχουν μερικά προβλήματα. Να ξέρεις ότι όλα αυτά είναι προσωρινά. Πρέπει να συμβιβαστείς με την επικρατούσα κατάσταση και να δεις τα πράγματα με περισσότερη αισιοδοξία.

Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Προσπάθησε σήμερα να ισορροπήσεις πολλά θέματα που εδώ και καιρό σε προβληματίζουν αρκετά, αγαπητέ Σκορπιέ. Μην πιέζεις τον εαυτό σου να κάνει πράγματα που είναι πάνω από τις δυνάμεις σου. Δες μερικές καταστάσεις με περισσότερη αισιοδοξία και πολύ σύντομα θα έχεις θετικά αποτελέσματα. Απόφυγε να κλείνεσαι στον εαυτό σου και να προσπαθείς να λύσεις τα προβλήματα που σε απασχολούν μόνος σου. Η οικογένεια και οι φίλοι είναι δίπλα σου, για να σε βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστείς.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Η σημερινή Κυριακή του Πάσχα, αγαπητέ Τοξότη, θα σε κάνει να δεις μερικές καταστάσεις με διαφορετικό μάτι και θα αρχίσεις να κινείσαι με τέτοιο τρόπο, ώστε να αλλάξεις πολλές καταστάσεις στην ζωή σου. Σήμερα θα έχεις πολλές υποχρεώσεις και αρκετό τρέξιμο. Θα βγουν στην επιφάνεια θέματα από παλιά, που θα σε απασχολήσουν αρκετά. Μίλα και διεκδίκησε αυτό που θέλεις. Πρέπει πάση θυσία να μην καταπιέζεις τα συναισθήματά σου, γιατί είναι βέβαιο ότι θα σου βγει σε κακό.

Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Η μέρα θα σου φέρει πολλές ευκαιρίες και θετικές εξελίξεις, αγαπητέ Αιγόκερε, σε πολλές υποθέσεις που σε απασχολούν. Πρέπει να εκμεταλλευτείς αυτή την περίοδο, γιατί θα έχεις την ικανότητα να βρίσκεις τα κατάλληλα άτομα, την κατάλληλη στιγμή και για τον κατάλληλο σκοπό. Αυτά τα άτομα θα σε βοηθήσουν πολύ στο μέλλον. Βάλε σε πρώτη προτεραιότητα τις εκκρεμότητες που έχεις, για να μπορέσεις να προχωρήσεις αργότερα στην υλοποίηση των στόχων σου.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Αγαπητέ Υδροχόε, οι αλλαγές που θα προκύψουν αυτήν την περίοδο, θα κατακλύζουν την ζωή σου και θα δημιουργούν απρόβλεπτες συνθήκες. Πρέπει να κινηθείς πολύ προσεκτικά και να μην κάνεις καμία υπερβολή. Πρόσεξε, γιατί οποιαδήποτε κίνηση μπορεί να σου κοστίσει. Προσπάθησε να δείχνεις περισσότερη διαλλακτικότητα και να ηρεμήσεις από το άγχος, που υπάρχει αυτή την στιγμή.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Η σημερινή Κυριακή του Πάσχα, αγαπητέ Ιχθύ, θα σου δώσει πολύ δυναμισμό και θα φέρει και εξελίξεις, που θα είναι πολύ θετικές για εσένα. Ξεκινάει μια περίοδος που θα παρουσιαστούν πολλές ευκαιρίες. Φρόντισε άμεσα να τις εκμεταλλευτείς. Έχεις την εύνοια των πλανητών για να πραγματοποιήσεις τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σου. Ξεκίνα λοιπόν σήμερα, που η Σελήνη πραγματοποιεί θετική όψη με τον Ήλιο και σε ευνοεί ιδιαίτερα, να καταστρώνεις τα σχέδιά σου και θα δεις ότι όλα θα πάνε πολύ καλύτερα από ό,τι νομίζεις.


Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »

«Μια γλυκιά Καλημέρα με όμορφες θετικές σκέψεις» !


Περισσότερα »

Σήμερα 20 Απριλίου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας


Προβλέψεις για σήμερα 20 Απριλίου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Αγαπητέ Κριέ, η διάθεση που σε χαρακτηρίζει σήμερα, είναι να κάνεις αλλαγές και να φέρεις τα πάνω κάτω στη ζωή σου. Αυτό που πρέπει να προσέχεις είναι πως αν βιαστείς για όλα αυτά, κινδυνεύεις να βρεθείς ακόμα πιο μπερδεμένος από όσο ήδη είσαι. Δώσε το χρόνο που χρειάζονται οι καταστάσεις και κράτησε την αισιοδοξία σου. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Σήμερα, αγαπητέ Ταύρε, καταφέρνεις να γίνεις δυναμικός και παίρνεις δραστικές αποφάσεις που αφορούν στη ζωή σου. Κάνε τις κινήσεις που θέλεις με ηρεμία και χωρίς πανικό, και όλα θα πάνε πολύ καλύτερα.
Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Αγαπητέ Δίδυμε, αν τη σημερινή Κυριακή του Πάσχα ανήκεις σε αυτούς που δεν εργάζονται, η διάθεσή σου είναι πολύ καλή και δεν έχεις σκοπό να αφήσεις τίποτα να σου την χαλάσει. Φρόντισε αυτήν την ημέρα να την απολαύσεις στο έπακρο, γιατί είναι καλή μέρα για αποφάσεις και ξεκαθαρίσματα.

Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Οι σκέψεις που έχεις για το μέλλον είναι πολλές και με λίγη συντονισμένη προσπάθεια, μπορείς να καταφέρεις να τις υλοποιήσεις, αγαπητέ Καρκίνε. Μην κάνεις βιαστικές κινήσεις και προσπάθησε να αναγνωρίσεις τις ευκαιρίες που σου δίνονται. Σε όλα αυτά, μην ξεχνάς και τους ανθρώπους που μπορούν να σε βοηθήσουν.
Λέων  (23/7  – 23/4)

Η σημερινή Κυριακή του Πάσχα θα σε ευνοήσει αρκετά, αγαπητέ Λέοντα, και θα μπορείς εύκολα να κάνεις σχέδια για το μέλλον. Μην αμελήσεις καταστάσεις που πρέπει να τακτοποιηθούν άμεσα. Σήμερα θα έχεις μεγάλη συναισθηματικότητα, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να δεις τα πράγματα ως έχουν και όχι από την δική σου, ευαίσθητη ματιά. Μην επιτρέψεις σε κανένα να σου χαλάσει την ψυχολογία. Οι πλανήτες σε ευνοούν, για να κάνεις ξεκαθαρίσματα και να απομακρύνεις οτιδήποτε σε ενοχλεί.
Παρθένος (23/08 – 22/09)

Η σημερινή Κυριακή του Πάσχα θα είναι μια ημέρα εσωτερικής αναγέννησης για εσένα, φίλε Παρθένε! Θα βρεθείς σε σύγκρουση με τα συναισθήματά σου και τη βαθύτερη πλευρά του εαυτού σου, πράγμα που θα σου δημιουργεί ένταση, έως ότου βρεις κάποια λύση. Η ιδιοσυγκρασία σου θα γίνει πολύ εκρηκτική, με αποτέλεσμα να αντιδράς με πείσμα τις περισσότερες φορές. Πρόσεχε και μάθε να κρατάς την ψυχραιμία σου σε λογικά επίπεδα!
Ζυγός (23/09 – 23/10)

Η σημερινή Κυριακή του Πάσχα, αγαπητέ Ζυγέ, θα σε ευνοήσει αρκετά και ο δυναμισμός, αλλά και η αποφασιστικότητα που θα έχεις για κάποια θέματα, θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις πολλά πράγματα. Μην διστάζεις να προχωράς μπροστά ό,τι κι αν προκύπτει στο δρόμο σου. Μη σταματάς τις προσπάθειές σου, μόνο και μόνο γιατί μπορεί μερικές φορές να υπάρχουν μερικά προβλήματα. Να ξέρεις ότι όλα αυτά είναι προσωρινά. Πρέπει να συμβιβαστείς με την επικρατούσα κατάσταση και να δεις τα πράγματα με περισσότερη αισιοδοξία.

Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Προσπάθησε σήμερα να ισορροπήσεις πολλά θέματα που εδώ και καιρό σε προβληματίζουν αρκετά, αγαπητέ Σκορπιέ. Μην πιέζεις τον εαυτό σου να κάνει πράγματα που είναι πάνω από τις δυνάμεις σου. Δες μερικές καταστάσεις με περισσότερη αισιοδοξία και πολύ σύντομα θα έχεις θετικά αποτελέσματα. Απόφυγε να κλείνεσαι στον εαυτό σου και να προσπαθείς να λύσεις τα προβλήματα που σε απασχολούν μόνος σου. Η οικογένεια και οι φίλοι είναι δίπλα σου, για να σε βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστείς.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Η σημερινή Κυριακή του Πάσχα, αγαπητέ Τοξότη, θα σε κάνει να δεις μερικές καταστάσεις με διαφορετικό μάτι και θα αρχίσεις να κινείσαι με τέτοιο τρόπο, ώστε να αλλάξεις πολλές καταστάσεις στην ζωή σου. Σήμερα θα έχεις πολλές υποχρεώσεις και αρκετό τρέξιμο. Θα βγουν στην επιφάνεια θέματα από παλιά, που θα σε απασχολήσουν αρκετά. Μίλα και διεκδίκησε αυτό που θέλεις. Πρέπει πάση θυσία να μην καταπιέζεις τα συναισθήματά σου, γιατί είναι βέβαιο ότι θα σου βγει σε κακό.

Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Η μέρα θα σου φέρει πολλές ευκαιρίες και θετικές εξελίξεις, αγαπητέ Αιγόκερε, σε πολλές υποθέσεις που σε απασχολούν. Πρέπει να εκμεταλλευτείς αυτή την περίοδο, γιατί θα έχεις την ικανότητα να βρίσκεις τα κατάλληλα άτομα, την κατάλληλη στιγμή και για τον κατάλληλο σκοπό. Αυτά τα άτομα θα σε βοηθήσουν πολύ στο μέλλον. Βάλε σε πρώτη προτεραιότητα τις εκκρεμότητες που έχεις, για να μπορέσεις να προχωρήσεις αργότερα στην υλοποίηση των στόχων σου.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Αγαπητέ Υδροχόε, οι αλλαγές που θα προκύψουν αυτήν την περίοδο, θα κατακλύζουν την ζωή σου και θα δημιουργούν απρόβλεπτες συνθήκες. Πρέπει να κινηθείς πολύ προσεκτικά και να μην κάνεις καμία υπερβολή. Πρόσεξε, γιατί οποιαδήποτε κίνηση μπορεί να σου κοστίσει. Προσπάθησε να δείχνεις περισσότερη διαλλακτικότητα και να ηρεμήσεις από το άγχος, που υπάρχει αυτή την στιγμή.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Η σημερινή Κυριακή του Πάσχα, αγαπητέ Ιχθύ, θα σου δώσει πολύ δυναμισμό και θα φέρει και εξελίξεις, που θα είναι πολύ θετικές για εσένα. Ξεκινάει μια περίοδος που θα παρουσιαστούν πολλές ευκαιρίες. Φρόντισε άμεσα να τις εκμεταλλευτείς. Έχεις την εύνοια των πλανητών για να πραγματοποιήσεις τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σου. Ξεκίνα λοιπόν σήμερα, που η Σελήνη πραγματοποιεί θετική όψη με τον Ήλιο και σε ευνοεί ιδιαίτερα, να καταστρώνεις τα σχέδιά σου και θα δεις ότι όλα θα πάνε πολύ καλύτερα από ό,τι νομίζεις.


Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 20 Απριλίου *


Γεγονότα


1303 - Ιδρύεται το Πανεπιστήμιο Σαπιέντσα Ρώμης από τον Πάπα Βονιφάτιο Η'.

1453 - Ο πλοίαρχος Φλαντανελλάς εισέρχεται στον Κεράτιο κόλπο διασπώντας τον    οθωμανικό αποκλεισμό και εφοδιάζει την πολιορκούμενη Κωνσταντινούπολη. Τρεις γενοβέζικες γαλέρες, που συνοδεύουν το πλοίο του Φλαντανελλά, εμπλέκονται στην τελευταία ναυμαχία της βυζαντινής ιστορίας.

1862 - Πραγματοποιείται το πρώτο πείραμα παστερίωσης από τους Λουί Παστέρ και Κλοντ Μπερνάρ.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/39/Marie_Curie_%28Nobel-Chem%29.png
Μαρία Κιουρί
1902 - Ο Πιερ Κιουρί και η Μαρία Κιουρί ανακαλύπτουν το ράδιο.

1920 - Έναρξη των 7ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αμβέρσα του Βελγίου.

1941 – Το καταδιωκτικό Α2 βυθίζεται μετά από αεροπορική επιδρομή κοντά στις ακτές του Ρίου.

1986 - Ο πιανίστας Βλαντιμίρ Χόροβιτς παίζει στην πατρίδα του, τη Ρωσία για πρώτη φορά μετά από 61 χρόνια.

1999 - Σημειώνεται ο μεγαλύτερος βομβαρδισμός του Κοσόβου από τις ΗΠΑ.

2000 - O Παναθηναϊκός αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ για δεύτερη φορά στην ιστορία του. Στον τελικό του φάιναλ-φορ που έγινε στη Θεσσαλονίκη επικράτησε της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 73-67.Γεννήσεις1818 - Χάϊνριχ/Χένρι Γκέμπελ, Γερμανοαμερικανός, φερόμενος ως πρώτος σχεδιαστής του ηλεκτρικού λαμπτήρα στα 1854, ένα τέταρτο του αιώνα πριν από τον Έντισον

1889 - Αδόλφος Χίτλερ, δικτάτορας της Γερμανίας

1893 - Χουάν Μιρό, Ισπανός ζωγράφος και γλύπτης

1908 - Λάιονελ Χάμπτον, Αμερικανός τζαζ μουσικός

1918 - Κάϊ Σίγκμπαν, Σουηδός νομπελίστας φυσικός, διακρίθηκε για τη διατριβή του σχετικά με την φωτοηλεκτρική φασματογραφία

1923 - Τίτο Πουέντε, Αμερικανός μουσικός

1927 - Καρλ-Αλεξάντερ Μύλλερ, Ελβετός νπμπελίστας φυσικός, διακρίθηκε για τη διατριβή του σχετικά με την υπεραγωγιμότητα των κεραμικών υλικών

1939 - Γκρο Χάρλεμ Μπρούντλαντ, πρωθυπουργός της Νορβηγίας


http://www.zougla.gr/assets/images/400x300/13775.jpg
1941-Ράιαν Ο Νιλ


 
1949 - Μάσιμο Νταλέμα, πρωθυπουργός της Ιταλίας

1949 - Τζέσικα Λανγκ, Αμερικανίδα ηθοποίος

1951 - Λούθερ Βάντρος, Αμερικανός τραγουδιστής

1965 - Κώστας Χατζιδάκης, Ελληνας πολιτικός

1972 - Στέφεν Μάρλεϊ, Τζαμαϊκανός μουσικός της ρέγγε, γιος του Μπομπ Μάρλεϊ

1976 - Σέϊ Γκίβεν, Ιρλανδός τερματοφύλακας

1972 - Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς, Σέρβος τραγουδιστής και μουσικοσυνθέτης


Θάνατοι 1314 - Πάπας Κλήμης Ε'http://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/c/c1/Rizos.jpg 

1912 - Μπραμ Στόκερ, Ιρλανδός συγγραφέας

1974 - Ρίχαρντ Χύλζενμπεκ, Γερμανός ντανταϊστής καλλιτέχνης

1977 - Σεπ Χερμπέργκερ, Γερμανός προπονητής ποδοσφαίρου, όταν η Γερμανία κέδισε τον πρώτο της παγκόσμιο τίτλο (1954)

1992 - Μπένι Χιλ, Βρετανός ηθοποιός

1999 - Νίκος Ρίζος, Έλληνας ηθοποιός


Περισσότερα »