8 Μαρ 2013

«Βγάλτε με από το φέρετρο, είμαι ζωντανή» Σοκαριστική ιστορία 17χρονης που θάφτηκε ζωντνη!

«Βγάλτε με από το φέρετρο, είμαι ζωντανή» 


Η απίστευτη ιστορία 17χρονης που την έθαψαν ζωντανή

Η Mary Best ήταν μόλις 17 χρονών όταν διαγνώσθηκε με χολέρα στην Ινδία. Η θετή της μητέρα έφυγε από τη χώρα λίγους μήνες νωρίτερα, η κοπέλα, ολομόναχη πια, υπέφερε από αφόρητους πόνους και κράμπες στο στομάχι και έντονη αδιαθεσία, ο σφυγμός γινόταν όλο και πιο αδύναμος μέχρι που οι γιατροί είπαν ότι είναι νεκρή.


Λίγες ώρες αργότερα κοπέλα θάφτηκε στο Κοιμητήριο της Calcutta. Όλα αυτά έγιναν το 1871. Η ταφή της έγινε πολύ γρήγορα κάτι που ήταν συνηθισμένο εκείνη την περίοδο για τους ανθρώπους που είχαν προσβληθεί από την ασθένεια σε μία προσπάθεια να μην εξαπλωθεί. Όπως όλα δείχνουν, όμως η νεαρή κοπέλα είχε χάσει μόνο της αισθήσεις της και δεν είχε πεθάνει όταν την έβαλαν στο φέρετρο.

Την απίστευτη ιστορία φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένα βιβλίο που γράφτηκε το 1905 και επανακυκλοφορεί. Το βιβλίο έχει συλλέξει ρεπορτάζ εφημερίδων και αφηγείται πραγματικά γεγονότα με ανθρώπους που τους έθαψαν ζωντανούς.
10 χρόνια μετά το θάνατό της, όταν άνοιξαν τον τάφο της για να θάψουν το πτώμα του θείου της, οι συγγενείς της αντίκρισαν ένα σοκαριστικό και ταυτόχρονα αποκρουστικό θέαμα. Το φέρετρο δεν είχε κλείσει καλά και ο μισός σκελετός της κοπέλας ήταν έξω από αυτό, το ίδιο και το μισό κρανίο της. Τα δάχτυλα της ήταν λυγισμένα και τα ρούχα της σκισμένα στην προσπάθειά της να βγει από το φέρετρο. 


Όλα αυτά έκαναν τους ανθρώπους που ερεύνησαν περισσότερο την υπόθεση να καταλάβουν πως η ίδια η κοπέλα είχε απλά χάσει τις αισθήσεις της όταν την έθαψαν.

Λίγο αργότερα συνήλθε χωρίς να μπορεί να καταλάβει πού βρίσκεται. Ήταν ακόμη ζωντανή και προσπάθησε να βγει από το φέρετρο. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί το μαρτύριο που υπέστη εκείνες τις ώρες. 


Οι φωνές της για βοήθεια δεν εισακούστηκαν και προσπάθησε με όλες τις τις δυνάμεις να βγει από το φέρετρο για να ζήσει. Η προσπάθειά της ήταν τόσο μεγάλη που τελικά χτύπησε το κεφάλι της σε μία πέτρα και πέθανε ακαριαία.


ΠΗΓΗ: newsbeast
Περισσότερα »

Νεαρή παρίστανε το αγόρι για να αποπλανεί έφηβες

 


Τις εξαπατούσε και τις έπειθε να κάνουν σεξ

Μια απίστευτη υπόθεση εκδικάζεται σε δικαστήριο του Εδιμβούργου, με κατηγορούμενο… ή μάλλον κατηγορούμενη μια 25χρονη γυναίκα, η οποία παρίστανε το αγόρι για να αποπλανεί έφηβες!

Η Christine Wilson παρουσιάζονταν σε ανήλικες που πλησίαζε ως «Chris». Μια 15χρονη μάλιστα τον ερωτεύτηκε τόσο πολύ που δέχτηκε να ολοκληρώσουν τις σεξουαλικές τους επαφές.

Τελικά όμως ανακάλυψε ότι είχε εξαπατηθεί και την κατήγγειλε στις αρχές.

Η αστυνομία που ερεύνησε το παρελθόν της Wilson ανακάλυψε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η κατηγορούμενη εξαπατούσε ένα κορίτσι.

Όπως ακούστηκε στο δικαστήριο, το 2008 η Wilson είχε προχωρήσει σε σεξουαλική επαφή με μία ακόμη έφηβη, παριστάνοντας τον άντρα.

Είχαν γνωριστεί μέσω κοινού τους φίλου λίγο πριν το «θύμα» κλείσει τα 16 του χρόνια. Αντάλλαξαν νούμερα τηλεφώνου, άρχισαν να στέλνουν μηνύματα ο ένας στον άλλο και κάπως έτσι ξεκίνησε η σχέση τους.

«Το κορίτσι πίστευε ότι η Wilson ήταν ένα 17χρονο αγόρι. Είχαν μάλιστα και σεξουαλική επαφή. Ξεκίνησαν με φιλιά και αγκαλιές, όμως μέσα στους 3 μήνες της σχέσης τους προχώρησαν ακόμη περισσότερο» είπε η εισαγγελέας.


Τότε όμως άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες για το φύλο του «αγοριού» της. «Δεν τις πίστεψε ακριβώς γιατί είχαν σεξουαλικές επαφές» πρόσθεσε η εισαγγελέας. Όμως μια φίλη της τη διαβεβαίωσε ότι είχε το διαβατήριό «του» και ότι «εκείνος» ήταν στην πραγματικότητα γυναίκα. Μάλιστα, της έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αντίγραφο. Τότε το κορίτσι «του» ζήτησε τα ρέστα και τελείωσε τη σχέση τους.

Τον Οκτώβρη του 2011 η Wilson παραδέχτηκε στις αρχές ότι είχε παραπλανήσει το κορίτσι και ότι είχαν κάνει σχέση, λέγοντας ότι πρόσεχε να μην ανακαλύψει το πραγματικό της φύλο.

Η Wilson γνωρίστηκε με το δεύτερο θύμα της το Μάρτιου του 2010, ενώ οι σεξουαλικές τους επαφές ξεκίνησαν λίγους μήνες μετά.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, η Wilson χρησιμοποίησε ένα σεξουαλικό αντικείμενο για να την παραπλανήσει και να την κάνει να πιστέψει ότι ήταν όντως αγόρι. «Ήταν η πρώτη σεξουαλική επαφή του θύματος. Πίστευε ότι ήταν πραγματικό. Είχαν δηλώσει και οι δυο τους τον έρωτά τους ο ένας για τον άλλο. Το θύμα πίστευε ότι προχωρώντας ένα ακόμη βήμα η σχέση τους θα γινόταν πιο δυνατή» είπε η εισαγγελέας.

«Όλες οι επαφές γίνονταν κάτω από σκεπάσματα και δεν έβλεπαν ο ένας τον άλλο γυμνό» είπε ακόμη.

Το δεύτερο θύμα ανακάλυψε τελικά την απάτη λίγο καιρό μετά, όταν η αστυνομία την πλησίασε ζητώντας της πληροφορίες για το άτομό της.

Η συνήγορος υπεράσπισης της Wilson ισχυρίστηκε ότι η πελάτισσά της πάσχει από διαταραχή ταυτότητας, ζητώντας να υποβληθεί σε θεραπεία. 
 
ΠΗΓΗ: newsbeast
Περισσότερα »

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ : Το Μάρκετινγκ της Τρέλας (πεντάλεπτο τρέιλερ)

Η ψυχιατρική προπαγάνδα για τον «εγκέφαλο» πουλάει καλά.  

Με την οικονομική τους δύναμη, οι φαρμακοβιομηχανίες ελέγχουν τους πάντες:
μίντια, ιατρικές σχολές, κυβερνήσεις, γιατρούς, έτσι ώστε να
διδάσκεται, να προπαγανδίζεται, να διαφημίζεται, να προωθείται και να νομιμοποιείται 
ένα μοντέλο σκέψης για τον άνθρωπο και τις «λειτουργίες» του που έχει αποφέρει στις φαρμακοβιομηχανίες και στους συνεργαζομένους με αυτές αμύθητα ποσά.

Είναι καιρός να ξυπνήσουμε. 
Μας δουλεύουν ψιλό γαζί. 
Η επιστήμη έχει γίνει σήμερα ό,τι ήταν η θρησκεία κάποτε: 
η κουλτούρα των «έξυπνων» και ισχυρών - η ορθοδοξία της εποχής.
Πηγή :youtubetranslations
Περισσότερα »

ΧΙΟΥΜΟΡ: Η Δύση και η Ανατολή!Διαφορά κυβικών

 
 
ΠΗΓΗ: newsbeast
Περισσότερα »

To δέντρο που εκπληρώνει τις επιθυμίες σου...


http://www.youtubetranslations.gr/images/news/79212050_dancin-tree.jpgΑυτός που σκέφτεται γίνεται δημιουργικός με τις σκέψεις του·
πρόκειται για μια από τις πιο θεμελιώδεις αλήθειες που πρέπει
να καταλάβεις. Όλα όσα βιώνεις είναι δημιούργημα δικό σου.
Πρώτα το δημιουργείς, έπειτα το βιώνεις και μετά παγιδεύεσαι
μέσα στο βίωμα΄ επειδή δεν ξέρεις ότι η πηγή του παντός
υπάρχει μέσα σου.


Κάποτε ταξίδευε ένας άνθρωπος και μπήκε κατά λάθος στον παράδεισο. Σύμφωνα με την Ινδική αντίληψη του παράδεισου, υπάρχουν δέντρα που εκπληρώνουν τις επιθυμίες, τα καλπατάρου. Κάθεσαι απλώς από κάτω τους, επιθυμείς το οτιδήποτε και εκπληρώνεται αυτό αμέσως· δεν υπάρχει κανένα κενό μεταξύ της επιθυμίας και της εκπλήρωσής της. Σκέφτεσαι και αμέσως μετατρέπεται αυτό σε πράγμα· η σκέψη πραγματοποιείται αυτόματα.

Αυτά τα κάλπαταρου δεν είναι τίποτε άλλο από συμβολισμός τού νου. Ο νους είναι δημιουργικός, δημιουργικός με τις σκέψεις του.

Ο άνθρωπος ήταν κουρασμένος κι έτσι αποκοιμήθηκε κάτω από ένα δέντρο που εκπληρώνει επιθυμίες. Όταν ξύπνησε, πεινούσε πολύ κι έτσι είπε, «Μακάρι να έβρισκα από κάπου φαγητό.» Κι αμέσως εμφανίστηκε φαγητό από το πουθενά, επιπλέοντας στον αέρα, νόστιμο φαγητό. Αρχισε αμέσως να τρώει κι όπως ένιωθε πολύ ικανοποιημένος, πρόβαλε μέσα του μια άλλη σκέψη: «Μακάρι να έβρισκα κάτι να πιω…» Και στον παράδεισο δεν απαγορεύεται το ποτό κι έτσι εμφανίστηκε αμέσως κάποιο πολύτιμο κρασί.

Καθώς έπινε το κρασί, χαλαρός στον δροσερό αέρα του παραδείσου κάτω από τη σκιά του δέντρου, άρχισε να αναρωτιέται, «Τι συμβαίνει; Μήπως με πήρε ο ύπνος ή μήπως βρίσκονται τίποτα φαντάσματα τριγύρω και μου κάνουν κόλπα;» Και εμφανίστηκαν φαντάσματα! Ηταν θηριώδη, φρικτά, αηδιαστικά. Αρχισε να τρέμει και πρόβαλε μέσα του μια σκέψη: «Τώρα είναι βέβαιο ότι θα με σκοτώσουν. Αυτοί οι άνθρωποι θα με σκοτώσουν.» Και τον σκότωσαν.

Αυτή η παραβολή είναι παραβολή αρχαία, με τεράστια σημασία. Ο νους σου είναι το δέντρο που εκπληρώνει επιθυμίες· ό,τι σκέφτεσαι αργά ή γρήγορα εκπληρώνεται. Μερικές φορές το κενό είναι τέτοιο που έχεις ξεχάσει εντελώς ότι ήταν κάτι που το είχες αρχικά επιθυμήσει· καμιά φορά το κενό είναι κενό ετών, ή καμιά φορά κενό ζωών, κι έτσι δεν μπορείς να συνδέσεις την πηγή. Αν όμως παρατηρήσεις σε βάθος, θα δεις ότι όλες σου οι σκέψεις δημιουργούν εσένα και τη ζωή σου. Δημιουργούν την κόλασή σου, δημιουργούν τον παράδεισό σου. Δημιουργούν τη δυστυχία σου, δημιουργούν τη χαρά σου. Δημιουργούν το αρνητικό, δημιουργούν το θετικό. Ο καθένας είναι ένας ταχυδακτυλουργός που κλώθει και υφαίνει γύρω του έναν μαγικό κόσμο κι έπειτα παγιδεύεται· η ίδια η αράχνη παγιδεύεται μέσα στο δίχτυ της.

Όταν το καταλάβεις αυτό, αρχίζουν να αλλάζουν τα πράγματα. Τότε μπορείς να παίζεις· τότε μπορείς να αλλάξεις την κόλασή σου σε παράδεισο· είναι απλώς ζήτημα να την ζωγραφίσεις από διαφορετική οπτική. ΄Η, αν είσαι τόσο πολύ ερωτευμένος με την δυστυχία, μπορείς να δημιουργήσεις όση θέλεις, ώσπου να ευχαριστηθεί η καρδιά σου. Τότε όμως δεν παραπονιέσαι ποτέ, επειδή ξέρεις ότι πρόκειται για δικό σου δημιούργημα, για δική σου ζωγραφιά, δεν μπορείς να κάνεις κανένα να νιώθει υπεύθυνος γι΄αυτήν.

Τότε όλη η ευθύνη είναι δική σου. Τότε προβάλει μια καινούργια δυνατότητα: μπορείς να πάψεις να δημιουργείς τον κόσμο, μπορείς να σταματήσεις να τον δημιουργείς. Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργείς παράδεισο και κόλαση, δεν υπάρχει λόγος να δημιουργείς καθόλου. Ο δημιουργός μπορεί να χαλαρώσει, να αποσυρθεί. Αυτή η απόσυρση του νου είναι ο διαλογισμός.

Περισσότερα »

Νέος αστεροειδής περνά "ξυστά" από τη Γη


 http://www.best-tv.gr/media/k2/items/cache/d562ce2159280852e0e330fbc1c5f5c8_M.jpg

Άλλος ένας αστεροειδής και μάλιστα μεγάλος όσο ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο περίπου, θα περάσει μέσα στο Σαββατοκύριακο αρκετά κοντά από τον πλανήτη μας, σε απόσταση περίπου 960.000 χιλιομέτρων, δηλαδή 2,5 φορές η απόσταση Γης-Σελήνης. 
 
Ο 100 μέτρων αστεροειδής 2013 ΕΤ θα είναι αρκετά αχνός στον ουρανό και ουσιαστικά αδύνατο να γίνει ορατός με γυμνά μάτια. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πέσει πάνω στη Γη, σύμφωνα με το Space.com, όμως η εμφάνισή του προκαλεί κάποια νευρικότητα στους επιστήμονες (και όχι μόνο), καθώς μέσα σε λίγες μέρες είναι ο δεύτερος άγνωστος έως τώρα αστεροειδής που ανακαλύπτεται. 
 
Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου ο αρκετά μικρότερος αστεροειδής 2013 EC, διαμέτρου δέκα μέτρων, πέρασε πολύ πιο κοντά από τη Γη, σε απόσταση περίπου 370.000 χιλιομέτρων δηλαδή όσο η απόσταση της Σελήνης. 

 Αν και η αυξημένα συχνότητα εμφανίσεων αστεροειδών κοντά στον πλανήτη μας μπορεί να θεωρηθεί ως δυνητική απειλή, σύμφωνα με τους επιστήμονες η αύξηση αυτών των παρατηρήσεων μάλλον οφείλεται στις βελτιωμένες τεχνικές και δυνατότητες των αστρονόμων, οι οποίοι πλέον είναι σε θέση να εντοπίσουν ουράνια σώματα που πάντα περνούσαν από τη «γειτονιά» μας, αλλά δεν γίνονταν αντιληπτά στο παρελθόν τόσο συχνά. 

Οι επιστήμονες, από την άλλη, εκτιμούν ότι οι αστεροειδείς οποιουδήποτε μεγέθους που προσεγγίζουν τη Γη, φθάνουν το ένα εκατομμύριο συνολικά και από αυτούς έχουν εντοπιστεί μόνο οι 9.700, αν και οι μεγαλύτεροι (που είναι και οι πιο επικίνδυνοι) πιστεύεται ότι έχουν ήδη βρεθεί.

 Η NASA έχει εντοπίσει το 95% των περίπου 980 αστεροειδών διαμέτρου άνω του ενός χιλιομέτρου και κανείς από αυτούς δεν προβλέπεται να διασταυρωθεί με τη Γη στο προβλέψιμο μέλλον (μένει όμως και ένα 5% που δεν έχει βρεθεί). 

Το πρόσφατο καταστροφικό περιστατικό έκρηξης αστεροειδούς 17 μέτρων πάνω από τη Ρωσία δείχνει ότι τέτοια αντικείμενα από το διάστημα μπορούν να χτυπήσουν οπουδήποτε στη Γη χωρίς προειδοποίηση, αφού οι αστρονόμοι δεν γνωρίζουν εκ των προτέρων την ύπαρξή τους. Υπενθυμίζεται ότι ο αστεροειδής που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους πριν από 65 εκατ. χρόνια, εκτιμάται πως είχε διάμετρο δέκα χιλιομέτρων.

ΠΗΓΗ :best-tv
Περισσότερα »

«Μου προσέφεραν 25 εκατ. $ για να σκοτώσω τον Τσάβες»Η εξομολόγηση ενός πληρωμένου δολοφόνου και το σχέδιο δολοφονίας

Ο άνθρωπος στο βίντεο είναι ένας Κολομβιανός πληρωμένος δολοφόνος και αποκαλύπτει ότι είχε πάρει εντολές από πολιτικό αντίπαλο του Ούγκο Τσάβες για να δολοφονήσει τον εκλιπόντα ηγέτη της Βενεζουέλας.

«Μου προσέφεραν 25 εκατ. δολάρια για να σκοτώσω τον Τσάβες. Με όποιο τρόπο». Στο βίντεο που φέρνει στο φως το Αλ Τζαζίρα αποκαλύπτει ότι τα χρήματα τού τα προσέφερε ο Μάνουελ Γκονζάλεζ, πολιτικό πρόσωπο της Βενεζουέλας και ορκισμένος εχθρός του εκλιπόντα, σε μία μυστική συνάντηση το 1999 στη Βενεζουέλα όπου συμμετείχαν και πολλοί παραστρατιωτικοί.

Τι είπε ακριβώς ο Γκονζάλες σε αυτή τη συνάντηση; «Μου είπε ότι θα μου έδινε 25 εκατ. δολάρια για να τον σκοτώσω». Και συνεχίζει:

«Δεν γνωρίζω πόσοι μετά από μένα πήγαν στο Καράκας για να δολοφονήσουν τον Τσάβες. Αλλά ξέρω ότι πρώτα εκπαιδεύτηκαν για αυτό το σκοπό».

Ο Ούγκο Τσάβες πάντα υποστήριζε ότι υπήρχε ένα σχέδιο δολοφονίας εναντίον του. Το 2004 συνελήφθησαν αρκετοί παραστρατιωτικοί έξω από το Καράκας, τίποτα όμως δεν οδήγησε σε ασφαλές συμπέρασμα στο ότι υπήρχε σχέδιο δολοφονίας εναντίον του.

Ο άντρας στο βίντεο είναι στη φυλακή για παραστρατιωτική δράση. Το βίντεο με τη συνέντευξη που έρχεται τώρα στο φως της δημοσιότητας από το Αλ Τζαζίρα είναι τραβηγμένο στις αρχές του χρόνου.

Ο άντρας στο βίντεο λέει ότι υπάρχουν ακόμα άτομα στη Βενεζουέλα που θα ήθελαν να αφαιρέσουν τη ζωή από τον Ούγκο Τσάβες και ότι περισσότεροι από 2.000 παραστρατιωτικοί θέλουν να τον ρίξουν από την εξουσία.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας πέθανε την Τρίτη το βράδυ από καρκίνο.

Δείτε το βίντεο...


ΠΗΓΗ: newsbeast


Περισσότερα »

Έξαλλη η Καλλιμούκου: "Δεν είμαι εγώ η πανελίστρια που συνελήφθη για πορνεία"Για όσα ακούγονται τα τελευταία 24ωρα, θέλησε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση η Αντωνία Καλλιμούκου μέσω facebook, αναφορικά με την υπόθεση σύλληψης για πορνεία γνωστής πανελίστριας από τις βουλγαρικές αρχές προ 5μήνου.

«Για να ξεκαθαρίσουμε το θέμα σας λέω ότι νομίζω ότι η υπόθεση αυτή είναι μια φούσκα γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία. Αν ισχύει να βγουν να πουν το όνομα για να μην παίρνει η μπάλα άλλα άτομα που κολλάνε σε αυτό το θέμα. Γιατί όταν σου κολλάει μια ρετσινιά δύσκολα βγαίνει. 

http://www.spirospero.gr/images/2013/Febrouarios/KOINWNIA/kallimoukou.jpgΑν, όπως έχω ακούσει, κυκλοφορεί το όνομά μου, καλό είναι να το σταματήσει όποιος το έχει ξεκινήσει γιατί δεν θα κάτσω έτσι». Αυτό δήλωσε αγανακτισμένη η πρώην εστεμμένη, νυν πανελίστρια στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη (και συγγραφέας παιδικού βιβλίου) σε τηλεοπτική εκπομπή του Extra.

Προσθέτοντας, σχετικά με το γεγονός: «Δεν μπορώ να σας πω τίποτα γιατί δεν ξέρω αν υπάρχει αυτό το γεγονός, αν έχει συμβεί. Αν υπάρχει σύλληψη, αν υπάρχει τέτοια κοπέλα. Από την άλλη είναι η εξουσία που έχουν κάποιοι άνθρωποι να γράφουν χωρίς να υπογράφουν. 

Να γράφουν ό,τι τους κατεβαίνει στο κεφάλι τους και μετά να περιγράφουν τον οποιονδήποτε που μπορεί να φωτογραφίζουν. (...) Κανείς δεν μπορεί να θίξει εμένα ή την αξιοπρέπειά μου. Αλλά όταν με έχουν πάρει 100 τηλέφωνα και μου λένε ότι ακούγεται το όνομά μου και δεν ξέρω ποιος το έχει ανακοινώσει πρώτος, χωρίς στοιχεία και χωρίς να έχω δώσει το παραμικρό δικαίωμα με αηδιάζει, με σοκάρει και δεν ξέρω πώς να προστατέψω τον εαυτό μου γιατί δεν ξέρω από πού ξεκίνησε όλο αυτό».

Και μηνύσεις

Φανερά ενοχλημένη αλλά απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις του δημοσιογράφου, η πανελίστρια της Ελένης Μενεγάκη ξεδιαλύνει τις φήμες και ελπίζει να σταματήσει ο θόρυβος γύρω από το όνομά της, γιατί αλλιώς όπως είπε θα προβεί σε μηνύσεις.
Ταυτόχρονα με την συνέντευξη, η πρώην Σταρ Ελλάς έβγαλε στα μίντια και ανακοίνωση που έλεγε: «Στη συγκεκριμένη περίπτωση η σιωπή δεν είναι χρυσός. Δεν μιλάνε, αυτοί που φοβούνται. Γιατί όπως είπε ο Κένεντι: ''Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλο είναι το ψέμα.

Επανέλαβέ το αρκετά συχνά και οι μάζες θα το θεωρούν ως αλήθεια''. Δυστυχώς υπάρχουν συγκεκριμένοι άθλιοι δημοσιογράφοι και site που για να κερδίσουν μερικά κλικ γράφουν και φωτογραφίζουν έξυπνα μια πρώην εστεμμένη, πανελίστρια σε καθημερινή εκπομπή με μεγάλη τηλεθέαση και μπλα μπλα, που στη δεδομένη χρονική στιγμή είμαι μόνο εγώ. Θα τους στείλω στη δικαιοσύνη και θα ξευτελίσω με στοιχεία τη δημοσιογραφική τους αθλιότητα.

 Για όσους δε με ξέρουν κι αναρωτιούνται, θα με μάθουν στην πορεία. Ειδικά ένας συγκεκριμένος δημοσιο-κάφρος που ζει και αναπνέει για να σπιλώνει υπολήψεις, θα υποφέρει. Η Αντωνία Καλλιμούκου δεν δέχεται παιχνίδια που μπορεί να την βλάψουν. 

Είναι καθαρή, δεν πουλιέται και παλεύει να την βγάζει με ένα μισθό. Φιλαράκι εσύ, ξέρεις ποιος, ο σκατόψυχος. Wait for me. Υ.Σ: Σε προκαλώ. Αν έχεις στοιχεία, βγάλτα και δεσμεύομαι να μη σου κάνω μήνυση. Να δούμε πόσο μάγκας είσαι».

Τέλος, η Αντωνία Καλλιμούκου έγραψε στην προσωπική της σελίδα στο facebook: «Με καθαρή συνείδηση και οργισμένο θάρρος ζητάω από τα ΜΜΕ και όλο τον κόσμο που με αγαπάει και με πιστεύει να με στηρίξει στην άθλια επίθεση που δέχομαι, από ανώνυμους εγκληματίες που θέλουν να σπιλώσουν το όνομα και την προσωπικότητά μου. Δεν έχω πάει ποτέ στη Βουλγαρία. Η στάση ζωής μου αποδεικνύει ποια είμαι. Για όσους ξέρουν κάτι παραπάνω. Δεν είμαι ούτε Θεσσαλονικιά, ούτε έχω τατουάζ».


ΠΗΓΗ :spirospero
Περισσότερα »

Enumclaw: Η υπόθεση κτηνοβασίας που συντάραξε την κοινωνία!Η πολύκροτη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης αλόγου από άνθρωπο και τα μεθεόρτιά της!


Η υπόθεση Enumclaw σηματοδότησε μπόλικες «πρωτιές» στην ιδιαίτερη ιστορία της συνουσίας ανθρώπων με ζώα, αποδεικνύοντας τα αντανακλαστικά μιας κοινωνίας στον τομέα της κακοποίησης ζώων.
Ήταν λοιπόν η πρώτη τέτοιου είδους υπόθεση στα χρονικά των ΗΠΑ που κατέληξε σε θάνατο του ανθρώπου, θάνατος που σχετίζεται ευθέως με την ίδια την πράξη της κτηνοβασίας.

Ήταν ταυτόχρονα η πρώτη φορά που μια τέτοια υπόθεση θα οδηγούσε σε άμεση αλλαγή της πολιτικής ατζέντας για το ακανθώδες ζήτημα της κτηνοβασίας.

Και ήταν βεβαίως και η πρώτη φορά που το κοινό αποκτούσε πρόσβαση πίσω από τις κλειστές πόρτες της κτηνοβατικής πρακτικής.

Ας δούμε λοιπόν τι συνέβη στην υπόθεση που συντάραξε μια κοινωνία...

Το γεγονός


Στις 2 Ιουλίου 2005, ο πρώην μηχανικός της Boeing, Kenneth Pinyan, διακομιζόταν εσπευσμένα στο κοινοτικό νοσοκομείο της πόλης Enumclaw, στην Ουάσιγκτον, με διάτρηση του παχέος εντέρου. Οι γιατροί δεν θα κατάφερναν να τον σώσουν και ο άντρας θα πέθαινε στα επείγοντα περιστατικά.

Σειρά είχε κατόπιν η αστυνομική έρευνα, η οποία έβγαλε «λαβράκι»: αποδείχτηκε λοιπόν ότι το μοιραίο τραύμα του άντρα είχε προκληθεί από πρωκτική συνεύρεση με άλογο. Ο άντρας διέμενε προσωρινά σε φάρμα που χρησιμοποιούταν από την τοπική κτηνοβατική κοινότητα της Αμερικής(!), με την οποία είχε έρθει σε επαφή μέσα από υπόγειους κύκλους του Ίντερνετ, με το «έγκλημα» ωστόσο να συντελείται σε γειτονική φάρμα, στην οποία και είχε εισβάλει κρυφά ο Pinyan όταν ο επιβήτορας του αγρότη του τράβηξε την προσοχή.

Στο μοιραίο ειδύλλιο δεν ήταν μάλιστα μόνος του, καθώς άλλοι δύο άντρες από την κτηνοβατική κοινότητα τον είχαν ακολουθήσει, απολαμβάνοντας κι αυτοί με τη σειρά τους τις περιπτύξεις με το άλογο. Ο ένας εξ αυτών (James Michael Tait, ο άλλος δεν αναγνωρίστηκε από τις Αρχές) βιντεοσκόπησε την όλη συνεύρεση για κατοπινή χρήση.

Δικαστικές περιπέτειες

Καθώς ο θάνατος ήταν συμπτωματικός, και την ώρα που η Ουάσιγκτον δεν διέθετε νομικό πλαίσιο κατά της κτηνοβασίας εκείνη την εποχή, ο Tait κατηγορήθηκε μόνο για καταπάτηση. Καμία άλλη κατηγορία δεν διατυπώθηκε εναντίον του, την ίδια στιγμή που ήταν σίγουρο πως και άλλοι άντρες εμπλέκονταν στην υπόθεση.

Η φάρμα ήταν πασίγνωστη στους κτηνοβατικούς κύκλους ως δημοφιλέστατος προορισμός «ιδιαίτερου» σεξοτουρισμού, με πολυάριθμους επισκέπτες κάθε χρόνο. Ο αμερικανικός Τύπος ανέσυρε συνεχώς πληροφορίες για ταξίδια-εξπρές στη φάρμα της ηδονής, καθώς και για τόνους κτηνοβατικής πορνογραφίας που γυρίστηκε εκεί, με βιντεοκασέτες, CD και ηλεκτρονικό υλικό αναρτημένο στο Διαδίκτυο.

Ο ρόλος του Tait στη λειτουργία της φάρμας δεν έγινε ποτέ γνωστός, με κάποιες αναφορές να τον θέλουν ιδιοκτήτη και κάποιες άλλες να τον περιορίζουν στη θέση του επιστάτη: ένας ιπποκόμος με σαφώς αυξημένες αρμοδιότητες (και προνόμια φυσικά!).

Κι ενώ η δημοσιογραφική και αστυνομική έρευνα απέδιδαν καρπούς, η προσπάθεια εξιχνίασης της υπόθεσης θα σταματούσε απρόοπτα, όταν η αστυνομία συνειδητοποίησε ότι έλειπε το νομικό πλαίσιο για τη δίωξη των υπαιτίων αυτού που θα ήταν μια οργανωμένη και μαζική υπόθεση κακοποίησης ζώων. Το ήδη ανεπαρκές ποινικό σύστημα της Ουάσιγκτον αναφορικά με την κακοποίηση των ζώων άφηνε «παράθυρα» στην υπόθεση, καθώς στα ζώα της φάρμας δεν είχαν ανιχνευτεί σωματικές βλάβες. Ήταν όμως και το άλλο: η κτηνοβασία ήταν εντελώς νόμιμη στην πολιτεία.

Η δημόσια κατακραυγή


Δεν είχαν ωστόσο χαθεί όλα, καθώς η δημοσιογραφική αποδοκιμασία και η οργή του κόσμου για την υπόθεση (σεξουαλικής) κακοποίησης ζώων θα ανάγκαζαν το νομοθετικό σώμα της Ουάσιγκτον να προωθήσει εσπευσμένα τροπολογία κατά της κτηνοβασίας.

Ήταν λοιπόν η συλλογική αντίδραση μιας κοινωνίας που γκρέμισε παραδεδομένες πεποιθήσεις για τα (ανύπαρκτα ως τότε) δικαιώματα των ζώων, με την αφορμή να δίνεται από την εξωφρενική ιστορία της φάρμας της κτηνοβασίας.

Η καθοριστική στιγμή είχε έρθει για ένα σύνολο ανθρώπων να συνειδητοποιήσει ότι η κτηνοβασία δεν ήταν απλώς ένα κρύο αστείο, αλλά μια ζοφερή πραγματικότητα, με την οποία μάλιστα έπρεπε να αντιπαρατεθεί ανοιχτά.

Η Ουάσιγκτον διαθέτει σήμερα το σκληρότερο νομικό πλαίσιο κατά της κτηνοβασίας σε όλες τις ΗΠΑ, με τις υπόλοιπες πτυχές που αφορούν στα δικαιώματα των ζώων να προωθούνται έκτοτε ταχέως... 
 ΠΗΓΗ: newsbeast
Περισσότερα »

Ο Ράσελ Κρόου φωτογράφισε ένα ΑΤΙΑ

Ο ηθοποιός Ράσελ Κρόου φωτογράφισε στο Σίδνεϊ ένα ΑΤΙΑ (UFO). 

Σε 5 φωτογραφίες, τις οποίες δημοσίευσε στο Διαδίκτυο, φαίνεται πως στον ουρανό περνά ένα φωτεινό, χρωματιστό αντικείμενο.

Στο Twitter του ο ηθοποιός αφηγήθηκε ότι μαζί με τους φίλους του εγκατέστησε τη νύχτα την κάμερα στο βοτανικό πάρκο του Σίδνεϊ. 
http://m.ruvr.ru/data/2013/03/06/1341480671/59cosmo.jpgΗ παρέα ήθελε να φωτογραφίσει νυχτερίδες, όμως έγιναν μάρτυρες της εμφάνισης αντικειμένου, το οποίο ο ηθοποιός το θεώρησε ως ΑΤΙΑ.

Ωστόσο, οι χρήστες του διαδικτύου έχουν αμφισβητήσει την αυθεντικότητα των φωτογραφιών. 

Σύμφωνα με αυτούς, στις φωτογραφίες μπορεί να εμφανίζεται αεροπλάνο που πετούσε εκείνη τη στιγμή είτε και ακόμη μια αλλοίωση στο οπτικό σύστημα της κάμερας.

πηγή : greek.ruvr.ru
Περισσότερα »

Ο οργανισμός του ανθρώπου μπορεί να ξαναδημιουργηθεί

Επιστήμονες της Σιβηρίας έχουν καλλιεργήσει τεχνητό ιστό, που μπορεί να αντικαταστήσει τα προσβεβλημένα όργανα και να βοηθήσει κατά τη θεραπεία πάρα πολλών τραυματισμών και ασθενειών - από τα εγκαύματα ως τις καρδιακές προσβολές. Οι βιολόγοι έχουν χρησιμοποιήσει κατά τα πειράματά τους τις ικανότητες των βλαστικών κυττάρων.

http://m.ruvr.ru/data/2013/03/07/1341267132/4RIA-496148-Preview.jpgέρευνές τους χρησιμοποιούσαν τα βλαστικά κύτταρα για την κατασκευή παρασκευάσματος, ικανού να αντικαταστήσει τον προσβεβλημένο ιστό των αρθρώσεων. Αποτέλεσμα των ερευνών τους στάθηκε η καλλιέργεια βιοσυνθετικών προσθέσεων για την αντικατάσταση της αορτής, κάτι που είναι πραγματικό επίτευγμα.Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Χημικής Βιολογίας και Θεμελιωδούς Ιατρικής του Νοβοσιμπίρσκ κατά τις πολυετείς 

Τα τεχνητά όργανα ή συνθετικές προσθέσεις εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη ιατρική, συμπεριλαμβανομένης και της καρδιολογίας, ενώ η καλλιέργεια των βιοσυνθετικών οργάνων και ιστών από ζωντανά κύτταρα είναι μια καινοτομία, που έχει μεγάλο μέλλον. 

Πραγματικά, ύστερα από την μεταμόσχευση των συνθετικών εμφυτευμάτων και οργάνων από δωρητές προκαλούσε συχνά επιπλοκές. Ο οργανισμός του ανθρώπου μπορούσε να απορρίψει τους ξένους ιστούς, ενώ αποδέχεται πολύ πιο εύκολα το βιοσυνθετικό υλικό, ιδιαίτερα όταν είχε καλλιεργηθεί από τα κύτταρα του ασθενούς. Αυτό σημαίνει ότι ελαχιστοποιούνται οι επιπλοκές τέτοιας μεταμόσχευσης. Εκτός απ’ αυτό, ο οργανισμός συνηθίζει πολύ πιο γρήγορα το «μητρικό» του εμφύτευμα.

Πριν από μερικούς μήνες, οι επιστήμονες από το Νοβοσιμπίρσκ είχουν μεταμοσχεύσει βιοτεχνητό εμφύτευμα σε έναν εργαστηριακό αρουραίο και από τότε στον οργανισμό του δεν έχουν εντοπιστεί οποιεσδήποτε παρενέργειες.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα τέτοιου είδους τεχνητά όργανα θα χρησιμοποιούνται πλατιά ύστερα από μερικά ήδη χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον ο άνθρωπος θα μπορεί να αντικαταστήσει τα προσβεβλημένα του όργανα από νέα, καλλιεργημένα από τα δικά του κύτταρα. 

Η χρήση τέτοιων βιοσυνθετικών οργάνων θα λύσει και πολλά προβλήματα της γεροντολογίας και το κυριότερο θα καταστήσει άνευ αντικειμένου και το οξύ πρόβλημα της έλλειψης οργάνων δωρητών.

ΠΗΓΗ : greek.ruvr.ru
Περισσότερα »

Μόνιμη παγωνιά – Το χρονικό της γεωλογικής ιστορίας της Γης

Ρώσοι εξερευνητές των πόλων μελετούν την ιστορία της Γης χιλιάδων ετών. 

Στο ρωσικό σταθμό «Προγκρές» στην Ανταρκτική ολοκλήρωσε την εργασία μία ομάδα ερευνητών της μόνιμης παγωνιάς. Τα μέλη της ομάδας πραγματοποίησαν γεωτρήσεις στις λεγόμενες «οάσεις» - εκτάσεις στεριάς χωρίς πάγο – σε βάθος 15 μέτρων. 

http://m.ruvr.ru/data/2013/03/06/1341404956/4RIA-186988-Preview.jpgΤα ιζηματογενή πετρώματα συσσωρεύονταν στις «οάσεις» επί χιλιετίες, οπότε αυτές οι περιοχές της Ανταρκτικής μπορούν να θεωρηθούν ως η «εγκυκλοπαίδεια» της γεωλογικής ιστορίας της Γης.

Σχεδόν ολόκληρος ο Νότιος Πόλος είναι καλυμμένος με πάγο πάχους μέχρι τέσσερα χιλιόμετρα, και μόνο ένα τοις εκατό της έκτασής της καταλαμβάνουν οι «οάσεις». Πρώτοι στον κόσμο άρχισαν να τις μελετούν οι Ρώσοι. Η γεώτρηση γινόταν με μικρή φορητή συσκευή με πυρηνοληψία – δείγματα πετρώματος από το φρέαρ γεώτρησης.

 Όσο βαθύτερα γίνεται η γεώτρηση, τόσο πιο αρχαίο το γεωλογικό χρονικό. Στην τομή του πετρώματος έχει καταγραφεί η ιστορία της «όασης» τουλάχιστον 40000 ετών. Στη συνέχεια στα εργαστήρια θα γίνουν χημικές, ισοτοπικές και ραδιενεργού άνθρακα αναλύσεις. Αυτές οι αναλύσεις θα βοηθήσουν στην κατανόηση του τρόπου αλλαγής του κλίματος, πως εμφανίζονταν και υποχωρούσαν οι παγετώνες, πως άλλαζε η στάθμη της θάλασσας.
Εντός του φρέατος γεώτρησης κατεβάζουν μερικούς αισθητήρες. 

Στη διάρκεια ολόκληρου του έτους μία ειδική συσκευή θα καταγράφει τη θερμοκρασία στα διάφορα βάθη. Στα οκτώ χρόνια εργασίας στην Ανταρκτική οι επιστήμονες δημιούργησαν ολόκληρο δίκτυο παρακολούθησης των παγωμένων πετρωμάτων του Νότιου Ημισφαιρίου. 

Θερμομετρικά φρεάτια ήδη υπάρχουν στους ρωσικούς σταθμούς Λενινγκράντσκαγια, Ρούσκαγια, Μπελλινσγκάουζεν, Νοβολαζαρέβσκαγια. 

Τώρα τέτοιο υπάρχει και στο Προγκρές. Ένας από τους στόχους της μελέτης της παγωνιάς είναι η εκτίμηση, πως η παγωνιά αντιδρά στη θέρμανση του κλίματος.

Μέρος των εξορυγμένων δειγμάτων πετρώματος θα βρεθεί στα χέρια μικροβιολόγων, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να αναβιώσουν τα βακτήρια, που πάγωσαν δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν. Επειδή η παγωνιά της Ανταρκτικής είναι η πιο αρχαία και η πιο κρύα, οι μικροοργανισμοί εκεί είναι οι πιο αρχαίοι στη Γη.

Εάν βρεθεί, ότι στην Ανταρκτική υπάρχει ζωή σε πετρώματα ηλικίας 30 εκατομμυρίων ετών, αυτό σημαίνει ότι οι επιστήμονες μπορούν να ανακαλύψουν ζωή «σε παγωμένη μορφή» στα παγωμένα πετρώματα του Άρη.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η Ανταρκτική είναι το καλύτερο ανάλογο των εξωγήινων οικοσυστημάτων. Οι τεχνικές που αναπτύχθηκαν εκεί, στο μέλλον θα χρησιμεύσουν στη μελέτη των δειγμάτων πετρώματος της Σελήνης και του Άρη. Σήμερα τα μοναδικά δείγματα πετρώματος της Ανταρκτικής βρίσκονται σε καταψύκτες στο πλοίο «Ακαντέμικ Φιόντοροφ». Τα δείγματα αυτά ήδη είναι καθ’ οδόν προς τα εργαστήρια της ηπειρωτικής γης.

ΠΗΓΗ :greek.ruvr.ru
Περισσότερα »

Το Κοινοβούλιο της Ρίγας παραδόθηκε στους βετεράνους των SS

Η Δούμα της Ρίγας (Λετονία) ζήτησε σήμερα δημοσίως συγνώμη για την απαγόρευση της πορείας των λεγεωνάριων στο κέντρο της Ρίγας στις 16 Μαρτίου, 

ανεπίσημης ημέρας μνήμης της Λετονικής Λεγεώνας των Waffen-SS, δημοσιεύοντας την απολογία της σε τοπικές εφημερίδες.

http://m.ruvr.ru/data/2013/03/08/1341138487/4h_50333998.jpgΤέλη της περασμένης εβδομάδας το λετονικό δικαστήριο ανάγκασε τη Δούμα της Ρίγας να ζητήσει δημοσίως συγνώμη για την απαγόρευση της πορείας των λεγεωνάριων στο κέντρο της Ρίγας στις 16 Μαρτίου του 2011 και 2012. 
Κάθε χρόνο στις 16 Μαρτίου, εκατοντάδες βετεράνοι της Λετονικής Λεγεώνας των Waffen-SS και οι υποστηρικτές τους, με σημαίες και λουλούδια πραγματοποιούν πορεία προς το άγαλμα της Ελευθερίας για να τιμήσουν τους λεγεωνάριους. 

Οι τοπικοί αντιφασιστές την ημέρα αυτή πραγματοποιούν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της πορείας αυτής.

ΠΗΓΗ :greek.ruvr.ru
Περισσότερα »

Η Κούβα αποχαιρετά τον Τσάβες

Η Κούβα αποχαιρετά σήμερα Παρασκευή τον Ούγκο Τσάβες με ομοβροντία από 21 πυροβόλα, τοποθετημένα στο κάστρο του Σαν Κάρλος Ντε Λα Καμπάνια στην ακτή του κόλπου της Αβάνας, γράφει το επίσημο όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας εφημερίδα Granma.

 http://m.ruvr.ru/data/2013/03/08/1341148704/4%2011.jpg
Την τρίτη ημέρα του πένθους στη χώρα απαγορεύονται όλες οι ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στα κρατικά κτίρια και τα στρατιωτικά ιδρύματα. 
Στην Αβάνα εκατοντάδες άνθρωποι πήγαν να πουν το τελευταίο αντίο στον Τσάβες στο μνημείο του Χοσέ Μαρτί στην πλατεία της Επανάστασης. 

Με απόφαση των Αρχών της χώρας το σώμα του Τσάβες θα ταριχευθεί και θα τοποθετηθεί σε σαρκοφάγο στο Μουσείο της Επανάστασης στο Καράκας.

ΠΗΓΗ :greek.ruvr.ru
Περισσότερα »

Αν κυβερνούσαν γυναίκες…

ginaikesΒελτίωση σε πολλούς τομείς θα υπήρχε στην Ευρώπη εάν θέσεις πολιτικής εξουσίας κατείχαν περισσότερες γυναίκες. 

Αυτό εκτιμά το 78% των Ευρωπαίων πολιτών, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου που δόθηκαν στη δημοσιότητα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στις 8 Μαρτίου. 

Μάλιστα το 75% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα βελτιωνόταν ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα εάν περισσότερες γυναίκες είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ το 72% εκτιμά ότι θα βελτιωνόταν οι συνθήκες ζωής και το 65% πιστεύει ότι θα αποτρέπονταν οι πόλεμοι. 

Η ισότητα των φύλων βελτιώνει τον τρόπο που λειτουργούν οι κοινωνίες εκτιμούν οι 9 στους 10 Ευρωπαίους.

Επίσης, σε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο που τα προβλήματα επηρεάζουν τους άνδρες και τις γυναίκες, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι απάντησαν ότι οι γυναίκες υφίστανται περισσότερο τις συνέπειες, απ' ότι οι άνδρες, από τη σωματική βία σε ποσοστό 83%, επίσης σε ποσοστό 63% έχουν προβλήματα πρόσβασης στην εκπαίδευση ενώ το 61% των γυναικών υφίστανται προβλήματα από την έλλειψη σεβασμού στα βασικά δικαιώματα και από την έλλειψη εισοδήματος ή εργασίας.

Άνδρες και γυναίκες επηρεάζονται στον ίδιο βαθμό στα θέματα πείνας και υποσιτισμού καθώς και στο AIDS, απάντησαν οι Ευρωπαίοι πολίτες που ρωτήθηκαν σχετικά.

Οι γυναίκες εξακολουθούν να υφίστανται σοβαρές διακρίσεις επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, στις αναπτυσσόμενες χώρες και να αντιμετωπίζουν σοβαρούς κινδύνους υγείας.

ΠΗΓΗ :spirospero
Περισσότερα »

ΣΟΚ στη Φθιώτιδα: Πάγωσε μια ολόκληρη γειτονιά!

Πάγωσε μία ολόκληρη γειτονιά στην Λυγαριά Φθιώτιδας όταν χθες το μεσημέρι ένας δικός του άνθρωπος έσβησε ξαφνικά.

Ο άτυχος άντρας είχε βγει έξω από το σπίτι του, και καθώς προχωρούσε, σωριάστηκε στον δρόμο!

http://www.spirospero.gr/images/2013/Febrouarios/KOINWNIA/sok.jpg
Λίγο αργότερα, ακούστηκε μία φωνή όταν μία γειτόνισσα τον είδε πεσμένο στο έδαφος όπως αναφέρει το evianews.com

Επικράτησε πανικός και αμέσως οι δικοί του άνθρωποι κάλεσαν ασθενοφόρο όπου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας.


Ήταν ήδη αργά μιας και είχε ξεψυχήσει. Αν και είχε χτύπημα στο πρόσωπο, σύμφωνα με πληροφορίες, αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια και πιστεύεται πως το τραύμα προξενήθηκε εξαιτίας της πτώσης στο έδαφος.


ΠΗΓΗ :spirospero
Περισσότερα »

Γυναίκες στο έλεος της βίας. Ξεπερνούν τις 10.000 οι κλήσεις στη γραμμή SOS 15900Γυναίκες που πέφτουν θύματα κακοποίησης, βίας, γυναίκες θύματα όλων των μορφών εκμετάλλευσης. Μπορεί σήμερα να είναι η Παγκόσμια Ημέρα Εορτασμού των Γυναικών, όμως, πίσω από τα… άνθη πολλές φορές κρύβεται ο πόνος. Ιστορίες που οι περισσότερες θέλουν να κρατήσουν κρυφές.

Μέσα στα τελευταία δύο χρόνια λειτουργίας της γραμμής SOS 15900 και συγκεκριμένα από τις 11 Μαρτίου 2011 μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2013 έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 10.020 κλήσεις που αφορούν σε καταγγελίες κάθε είδους βίας.
Συγκεκριμένα, από τις κλήσεις αυτές, οι 7.909 αφορούσαν σε καταγγελία έμφυλης βίας (5.874 κλήσεις από τις ίδιες τις γυναίκες και 2.035 από τρίτα πρόσωπα).

Οι υπόλοιπες 2.111 κλήσεις αφορούσαν σε διάφορα αιτήματα ενημέρωσης. Υπήρξαν και 71 ηλεκτρονικά μηνύματα.
Για εμπορία γυναικών έγιναν 23 κλήσεις.

Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χαράλαμπου Αθανασίου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Γιαννακάκη, Κατερίνας Μάρκου, Γιάννη Πανούση και Μαρίας Ρεπούση, για τις διαστάσεις του trafficking στην Ελλάδα. 
 
ΠΗΓΗ: newsbeast
Περισσότερα »

"Η άλωση της Κωσταντίας" σήμερα στο ΔΗΠΕΘΕΚ

Το θεατρικό «Η άλωση της Κωσταντίας» από το ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Μακριδάκη, 
σε διασκευή Χρήστου Βαλαβανίδη 
ανεβαίνει σήμερα στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ 
στις 6.30 και στις 9 μ.μ. 

Παίζουν η Ελένη Γερασιμίδου, η Αννα Βαγενά, ο Βασίλης Παλαιολόγος. 
http://www.eleftheriaonline.gr/media/k2/items/cache/4432025f50fab74bc5e90cf4c4e2ea68_M.jpgΜια ανατρεπτική κωμωδία γεμάτη από γεύσεις, αρώματα και καημούς του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, που περιγράφει τις σχέσεις των δύο λαών, Ελλήνων και Τούρκων, σήμερα. 

Περισσότερα στην πηγή :eleftheriaonline
Περισσότερα »

Απόψε στο Πνευματικό Κέντρο το αφιέρωμα στο Μιχάλη Τούμπουρο

Απόψε στο Πνευματικό Κέντρο το αφιέρωμα στο Μιχάλη Τούμπουρο 


Αφιέρωμα στη μνήμη του πρόωρα χαμένου γιατρού και καλλιτέχνη Μιχάλη Τούμπουρου διοργανώνει σήμερα στις 9 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, το σχήμα «Συν-1 Μιχάλης Τούμπουρος».


ΠΗΓΗ & ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: eleftheriaonline
Περισσότερα »

Εισαγγελικές διώξεις: Δούκας, Παπαντωνίου, Βουλγαράκης στο σκαμνί για το πόθεν έσχες

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη θα βρεθούν δύο γαλάζιοι κι ένας πράσινος πρώην υπουργοί, κατηγορούμενοι για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες. 
Πρόκειται για τους Πέτρο Δούκα, Γιάννο Παπαντωνίου και Γιώργο Βουλγαράκη, σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.
http://www.petrosdoukas.gr/images/Petros_Doukas.jpg
F:.petrosdoukas.gr
Η δίωξη σε βάρος του Πέτρου Δούκα ασκήθηκε από την εισαγγελέα Εφετών Ελένη Ράικου και είναι σε βαθμό κακουργήματος. 
Η υπόθεση αφορά την αίτηση περιουσιακής κατάστασης του πρώην υπουργού που υπέβαλε το 2011.


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/dd/PapantoniouYiannos20020408a.jpg/220px-PapantoniouYiannos20020408a.jpg
F:wikimedia.
Η ποινική δίωξη σε βάρος του Γιάννου Παπαντωνίου ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Εφετών Ι. Μωραϊτάκη, είναι σε βαθμό πλημμελήματος και αφορά στο έτος 2008. Σε βαθμό πλημμελήματος είναι και η δίωξη που ασκήθηκε στον Γιώργο Βουλγαράκη από τον εισαγγελέα Εφετών Γ. Αγγελή. 


http://www.spirospero.gr/images/images/images/SEPTEMBRIOS/POLITIKI/voulgarakis.jpg
F:spirospero


Το αδίκημα και στην περίπτωση του Γ. Βουλγαράκη είναι ανακριβής δήλωση πόθεν έσχες επίσης για το έτος 2008.
Υπενθυμίζεται ότι τις εκθέσεις για τις περιπτώσεις των τριών πρώην υπουργών είχε στείλει στην εισαγγελία Εφετών της Αθήνας η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Περισσότερα »

Τι συμβαίνει με την ΑΟΖ της Κύπρου?

Σε σημερινό άρθρο του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ανιχνέυσαμε ένα ενδιαφέρον άρθρο, σχετικό με τον ανταγωνισμό των υδρογονανθράκων των χωρών της Αν. Μεσογείου.
Διαβάσαμε ότι η Αίγυπτος φαίνεται να ζητάει  επαναπροσδιορισμό της ΑΟΖ με την Κύπρο και η Ελληνική Κυβέρνηση προσπαθεί να μπάσει περισσότερο στο παιχνίδι τα μονοπώλια της ΕΕ.
Φαίνεται ότι οι οξύνονται οι αντιθέσεις στην περιοχή.
http://www2.rizospastis.gr/getImage.do?size=medium&id=313047&format=.jpg
Χάρτης με τις ΑΟΖ των χωρών στην περιοχή της Αν. Μεσογείου. Όπως φαίνεται, μόνο αν αφαιρεθεί η ελληνική ΑΟΖ από το Καστελόριζο, η Τουρκία αποκτά θαλάσσια σύνορα με την ΑίγυπτοΥπήρξε δημοσίευμα στην Αίγυπτο από το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ, ότι η Νομοθετική Επιτροπή του Συμβουλίου της Σούρα (αιγυπτιακή Άνω Βουλή), ενέκρινε πρόταση νόμου που κατέθεσε ο βουλευτής Καλέντ Αμντέλ Καντέρ (πρόσκειται στο κόμμα «Ελευθερία και Δικαιοσύνη»), με το οποίο ζητείται η ακύρωση της διμερούς συμφωνίας Αιγύπτου - Κύπρου για την ΑΟΖ.


Για την ακύρωση της συμφωνίας, ο βουλευτής επικαλείται το γεγονός ότι η Αίγυπτος δε συμμετείχε στην υπογραφή της συμφωνίας για τον καθορισμό ΑΟΖ ανάμεσα στην Κύπρο και το Ισραήλ, επίσης το 2003, όπως δικαιούνταν με βάση το Διεθνές Δίκαιο, σαν «τρίτο μέρος». 


Για την επικύρωση του νομοσχεδίου, απαιτείται η έγκριση από τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μούρσι, ή από την Κάτω Βουλή, η οποία επί του παρόντος δε λειτουργεί.

Τα δημοσιεύματα διαψεύστηκαν κατηγορηματικά από τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιαννάκη Κασουλίδη.
Επειδή όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά... και συνήθως τέτοια δημοσιεύματα προϊδεάζουν .... είμαστε επιφυλακτικοί για τις προθέσεις της Αιγύπτου.
 
Εμείς μένουμε με πολλά ερωτηματικά και θα συνιστούσαμε να διαβάσετε ολόκληρο το πολύ ενδιαφέρον, άρθρο στο ΡΙΖΟΣΠΆΣΤΗ.
Σ/Μ
Περισσότερα »

11 νεκροί και 9 τραυματίες απο σύγκρουση 2 λεωφορείων στο Βιετνάμ


Φωτογραφία: ΡΙΑ-Νόβοστι


Τουλάχιστον 11 άτομα σκοτώθηκαν και 9 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα σύγκρουσης δυο λεωφορείων στο κεντρικό τμήμα του Βιετνάμ στην επαρχία Κχαν Χόα, μετέδωσε σήμερα Παρασκευή το Associated Press. Και οι δυο οδηγοί σκοτώθηκαν.

Ως αποτέλεσμα τροχαίων περιστατικών στο Βιετνάμ πέρυσι σκοτώθηκαν περίπου 10 χιλ. άτομα.

ΠΗΓΗ: greek.ruvr.ru
Περισσότερα »

Διαδηλώσεις made in TV ?Στην σημερινή (7-3-2013)  εφημερίδα  «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» στη σελίδα 29 διαβάζουμε, ότι μετά τους τηλεσχολιαστές έκανε και την εμφάνισή της και η διοργάνωση διαδηλώσεων για την ανάγκη τηλεοπτικού θεάματος.

Ως τέτοια (made in tv) συγκέντρωση διαμαρτυρίας  καταγγέλλεται από τους κατοίκους της Χαλκιδικής η συγκέντρωση που οργάνωσε και εκτέλεσε με όρους τηλεοπτικού σόου το περασμένο Σάββατο,  στην Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής, η εταιρία Χρυσός ΑΕ.

Το σόου προβλήθηκε από το Mega ως "μαζική αντίδραση" των κατοίκων της Χαλκιδικής σε όσους αντιδρούν στην ανάπτυξη της περιοχής από το βασικό μέτοχο του καναλιού.

Αν αυτό ισχύει, τότε πράγματι μπαίνουμε σε μια νέα φάση στα Ελληνικά δρώμενα.

Διαδηλώσεις «made in tv» … και αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για την Ελληνική κοινωνία.Η χρησιμοποίηση δε της μιας κοινωνικής ομάδας απέναντι σε κάποια άλλη, 
αυτή την κρίσιμη για την πατρίδα μας ώρα, είναι ένα μεγάλο λάθος.Μας θλίβει ιδιαίτερα το γεγονός ότι παρακολουθούμε από τα τηλεοπτικά μέσα και διαβάζουμε στον ηλεκτρονική και έντυπο τύπο, για το μεγάλο κακό που προκαλεί η «αντίδραση» των κατοίκων στην Χαλκιδικής απέναντι στις επενδύσεις... 
και μέχρι σήμερα δεν μας έχει ενημερώσει η Κυβέρνηση το «κόστος» .Είδαμε στο «ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ» μια κάτοικο να λέει ότι τόνοι σκόνης θα πλήττουν καθημερινά την περιοχή τους…. με αποτέλεσμα ο αέρας που θα αναπνέουν αυτοί και τα παιδιά τους, 
σε καθημερινή βάση, θα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα...
Το υδροκυάνιο θα μολύνει τα νερά τους, τα ζώα τους, τις καλλιέργειες τους  κτλ.Αναρωτιέται κανείς,  το "ποσό" που θα λάβουμε από την  επένδυση είναι μεγαλύτερο από αυτό που θα χάσουμε ως κοινωνία, αν γίνουν πρόσφυγες οι κάτοικοι της Χαλκιδικής και προστεθούν στους υπόλοιπους ανέργους…

Γιατί  κανείς δεν θα θέλει να αγοράσει ούτε λαχανικά ούτε όσπρια ούτε αμνοερίφια ή πουλερικά από την μολυσμένη περιοχή τους.Εμείς πάντως δεν θα τα τρώγαμε…. ΕΣΕΊΣ ?
Σ/Μ


Περισσότερα »