1 Μαρ 2015

ΑΝΕΚΔΟΤΟ : Η tv της ξανθιάς !


Πηγαίνει η ξανθιά να αγοράσει ένα φούρνο.

Πηγαίνει στο κατάστημα και ρωτάει τον υπάλληλο :

Πόσο κάνει αυτός ο φούρνος?

Παρακαλώ πηγαίνετε δεν πουλάμε σε ξανθιές!

Η ξανθιά ξαναπηγαίνει την επόμενη μέρα αφού όμως έχει βάψει τα μαλλιά της μαύρα.

Βρίσκει τον υπάλληλο και ξαναρωτάει.

Πόσο κάνει αυτός ο φούρνος?

Παρακαλώ πηγαίνετε δεν πουλάμε σε ξανθιές!

Ξαναφεύγει η ξανθιά και επιστρέφει την επομένη αφού έχει βάψει τα μαλλιά της κόκκινα.

Ξαναβρίσκει τον υπάλληλο και ξαναρωτάει.

Πόσο κάνει αυτός ο φούρνος?

Παρακαλώ πηγαίνετε δεν πουλάμε σε ξανθιές!

Απελπισμένη η ξανθιά και ενώ ετοιμάζετε να φύγει λέει στον υπάλληλο.

Θα φύγω αλλά πείτε πως καταλάβατε ότι είμαι ξανθιά?

Απλά γιατί αυτό που δείχνετε είναι τηλεόραση και όχι φούρνος!


Περισσότερα »

Προς ενοικίαση το Τουριστικό Ταϋγέτου

Σύντομα προκηρύσσεται πλειοδοτικός διαγωνισμός για την ενοικίαση του Τουριστικού στον Ταΰγετο, αφού τον Απρίλιο λήγει η σύμβαση με τον τωρινό μισθωτή. 

Από το Δήμο η κατεύθυνση είναι η υπογραφή μακροχρόνιας σύμβασης, με υποχρέωση του μισθωτή να αποκαταστήσει τις υποδομές, που σε μεγάλο βαθμό έχουν απαξιωθεί (αλλαγή σκεπής - παραθύρων - θυρών, εκσυγχρονισμός των χώρων υγιεινής και των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, αποκατάσταση περιβάλλοντος χώρου κ.λπ.). Η πρόβλεψη είναι ότι η διαδικασία εκμίσθωσης θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο στο προσεχές δίμηνο.

Σημειώνεται πως έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από επενδυτές για το συγκεκριμένο συγκρότημα κτηρίων.

πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 1 Μαρτίου - Κυριακή της Ορθοδοξίας Α’ Νηστειών (Κινητή Εορτή)


ΕΥΔΟΚΙΑ, ΑΝΤΩΝΙΝΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ, ΔΟΜΝΙΝΑ, ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ, ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ, ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ, ΝΕΣΤΟΡΙΑΝΟΣ, ΧΑΡΙΣΙΟΣ, ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ,  ΑΓΑΠΙΟΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΝΤΑΒΙΝΤ, ΖΕΛΕΝΣΚ, ΛΟΥΚΑΣ, ΜΕΘΟΔΙΟΣ, ΑΝΤΩΝΙΝΑ, ΠΑΥΛΟΣ
Νηστεία - Επιτρέπεται το λάδι &
ο Οίνος
Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα
Κυριακή της Ορθοδοξίας Α’ Νηστειών 
    Αγία Ευδοκία η από Σαμαρειτών η Οσιομάρτυς
    Αγία Αντωνίνα
    Άγιος Παρασκευάς ο Τραπεζούντιος ο νεομάρτυρας
    Οσία Δομνίνα η Νέα
    Άγιοι Μάρκελλος και Αντώνιος
    Άγιοι Σιλβέστρος και Σωφρόνιος
    Άγιος Νεστοριανός
    Άγιοι Χαρίσιος, Νικηφόρος και Αγάπιος
    Όσιος Αγάπιος από τη Σκήτη της Κολιτσούς και οι μετ’ αυτού τέσσερις όσιοι
    Άγιος Σιλβέστρος Πατριάρχης
    Αγία Αναστασία η Νεομάρτυς
    Άγιος David
    Άγιοι Γερβάσιος και Λέων οι αυτάδελφοι
    Όσιος Συνέσιος ο εν Λύση της Κύπρου αθλήσας
    Όσιος Μαρτύριος του Ζελένσκ
    Όσιος Λουκάς ο εκ Σικελίας
    Άγιος Μεθόδιος ο Ιερομάρτυρας εκ Ρωσίας
    Αγία Αντωνίνα η Οσιομάρτυς
    Άγιος Παύλος ο Οσιομάρτυρας
    Σύναξη της Παναγιάς της Παντάνασσας στην Σίκινο
 
* Κυριακή της Ορθοδοξίας
 
Όταν ανέλαβε τον αυτοκρατορικό θρόνο η αυτοκράτειρα  Θεοδώρα η πρώτη ενέργεια  που έκανε ήταν η απομάκρυνση του εικονομάχου Πατριάρχου Ιωάννου και η εκλογή του Αγίου Μεθοδίου (τιμάται 14 Ιουνίου).  Στήριξε την Σύνοδο, που συνήλθε στις 11 Μαρτίου του 843 μ.Χ. και αποφάσισε την αναστήλωση των Αγίων εικόνων και ανόρθωσε την διδασκαλία της Ζ' Οικουμενικής Συνόδου.  Η απόφαση αυτή οδήγησε σε μια  μεγαλοπρεπή πανήγυρη η οποία ετελέσθη την Α' Κυριακή των Νηστειών, στο ναό της Αγίας Σοφίας και έτσι από τότε καθιερώθηκε η Α΄Κυριακή των Νηστειών ως «Κυριακή της Ορθοδοξίας».
 
 (1) Η Αγία Ευδοκία γεννήθηκε στη πόλη Ηλιούπολη της επαρχίας Λιβανησίας (Λίβανος) της Φοινίκης, επί εποχής αυτοκράτορα Τραϊανού (98 - 117 μ.Χ.). Οι γονείς της είχαν έρθει στην Ηλιούπολη από την Σαμάρεια και η ίδια η Αγία Ευδοκία τα πρώτα χρόνια της ζωής της ήταν πόρνη. Η ομορφιά της δεν άφηνε ασυγκίνητους πολλούς από τους άνδρες και με αυτό τον τρόπο έκανε πολύ μεγάλη περιουσία. Κάποτε όμως αρρώστησε βαριά και έφυγε  για ένα χρόνο από την πόλη. Όταν επέστρεψε άλλαξε κατοικία μένοντας στην άλλη άκρη της πόλης για να ηρεμίσει. Εκεί γνώρισε έναν μοναχό όπου αναλογίστηκε τη ζωή της πίσεψε στον Κύριο, μοίρασε τα υπάρχοντά της στους φτωχούς και βαπτιστηκε χριστιανή, από τον επίσκοπο Θεόδοτο. Όμως οι παλιοί εραστές της μαθαίνοντας ότι η Αγία Ευδοκία έγινε χριστιανή την κατείγγειλαν και οδηγήθηκε στον τοπικό ηγεμόνα Αυριλιανό για να δικαστεί. Η Αγία Ευδοκία όμως με την βοήθεια του Θεού ανέστησε το νεκρό παιδί του ηγεμόνα και έτσι ο Αυριλιανός όχι μόνο την αθώωσε αλλά έγινε και ο ίδιος χριστιανός. Δεν ησύχασε όμως ούτε τότε γιατί την ξανασυνέλαβαν και την οδήγησαν στον ηγεμόνα Διογένη, αλλά και αυτός γνωρίζοντας τα θαύματα της αγίας την άφησε ελεύθερη για να ξανασυληφθεί από τον ηγεμόνα  Βικέντιο ο οποίος διέταξε τον αποκεφαλισμό της, λαμβάνοντας έτσι τον στέφανον του μαρτυρίου.(1 Μαρτίου)
Περισσότερα »

Νεστοριανισμός (ή Ασσύριοι) , μια αίρεση του 5ου μ.χ. αιώναΟ Ιησούς το κεφάλι με σταυρόΝεστοριανισμός

Ο Νεστοριανισμός  είναι μια αίρεση η οποία εμφανίστηκε τον  5ο μ.Χ. αιώνα. Το δόγμα αυτό πρεσβεύει ότι η ανθρώπινη και η θεϊκή φύση του Χριστού είναι ξεχωριστές. Υπάρχουν δηλαδή δύο πρόσωπα, ο Ιησούς Χριστός ως άνθρωπος και ο Λόγος του Θεού που έλαβε ανθρώπινη μορφή.
Ως εκ τούτου,  δεν δεχόταν ότι ο Χριστός σταυρώθηκε ή ότι υπέφερε, γιατί σταυρώθηκε το Άγιο Πνεύμα και ότι η Παναγία δεν είναι Θεοτόκος αλλά Χριστοτόκος. 

Τις  θέσεις αυτές υποστήριζε ο Νεστόριος, ο οποίος ήταν Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως (428-431μ.χ.).  Την θεώρηση αυτήν την ασπάζονταν και εκπρόσωπος της σχολής της Αντιόχειας, και ο πατριάρχης Αλεξάνδρειας Κύριλλος.

Το δόγμα αυτό καταδικάστηκε στην σύνοδο της Εφέσου το 431 μ.Χ.
Οι Νεστοριανοί μετά την σύνοδο το 498 μ.Χ. αποσχίστηκαν από την Ορθόδοξη εκκλησία και κατέφυγαν διωγμένοι από τους ορθόδοξους,  στην Περσία, όπου ίδρυσαν Εκκλησία. Επεκτάθηκαν στην Συρία, την Αραβία, την Αίγυπτο, τις Ινδίες και την Κίνα.
Επί εποχής Ταμερλάνου, περιορίστηκαν στο Κουρδιστάν. Έγινε μία προσπάθεια επανένωσης με την Ορθόδοξη εκκλησία το 1898 μ.Χ. αλλά λόγω και των πολέμων δεν ευδοκίμησε. Σήμερα λέγονται  «Ασσύριοι» και το επίσημο όνομα της εκκλησίας τους είναι Αγία Αποστολική Καθολική Ασσυριακή Εκκλησία της Ανατολής, ή Εκκλησία της Ανατολής ή Ασσυριακή Εκκλησία.

Α/Μ

Περισσότερα »

Μια γλυκειά καλημέρα και καλό μήνα.


Μια γλυκειά καλημέρα, γεμάτη αισιοδοξία για έναν Μάρτιο γεμάτο ευχάριστα γεγονότα, από την όμορφη Καλαμάτα!

Περισσότερα »

"Κυριακή της Ορθοδοξίας" τι σημαίνει για τους χριστιανούς ?

*Κυριακή της Ορθοδοξίας
Ο Ιησούς άγαλμα
Όταν ανέλαβε τον αυτοκρατορικό θρόνο η αυτοκράτειρα  Θεοδώρα,  η πρώτη ενέργεια  που έκανε ήταν η απομάκρυνση του εικονομάχου Πατριάρχου Ιωάννου και η εκλογή του Αγίου Μεθοδίου (τιμάται14 Ιουνίου)


Στήριξε την Σύνοδο, που συνήλθε στις 11 Μαρτίου του 843 μ.Χ. και αποφάσισε την αναστήλωση των Αγίων εικόνων και ανόρθωσε την διδασκαλία της Ζ' Οικουμενικής Συνόδου.  

Η απόφαση αυτή οδήγησε σε μια  μεγαλοπρεπή πανήγυρη η οποία ετελέσθη την Α' Κυριακή των Νηστειών, στο ναό της Αγίας Σοφίας και έτσι από τότε καθιερώθηκε η Α΄Κυριακή των Νηστειών ως «Κυριακή της Ορθοδοξίας».
Α/Μ

Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 1 Μαρτίου (video) *

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :


Περισσότερα »