13 Αυγ 2014

Σε ποια γνωστή οδοντόκρεμα εντοπίστηκαν καρκινογόνες ουσίες

Σε ποια γνωστή οδοντόκρεμα εντοπίστηκαν καρκινογόνες ουσίες;
Μια χημική ουσία που έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια των Αμερικανών http://www.fimes.gr/wp-content/uploads/diarkyevjh53ea71bf45a78-298x164.jpgκάθε μέρα, προέκυψε σε οδοντόκρεμα. Η εταιρεία πίσω από την Colgate Total επιμένει ότι η ουσία τρικλοζάνη, η οποία χρησιμοποιείται κατά της ασθένειας των ούλων, είναι ασφαλής να χρησιμοποιηθεί, επειδή η οδοντόκρεμα εγκρίθηκε το 1997 από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.
Αλλά τα τοξικολογικά έγγραφα που χρησιμοποιήθηκαν από την FDA για να εγκρίνει την οδοντόκρεμα κυκλοφόρησαν μόλις στις αρχές του τρέχοντος έτους μετά από τη μήνυση που έκανε πέρυσι το Freedom of Information Act.
Η έκθεση 35 σελίδων, αποκαλύπτει ότι η FDA είχε ανησυχίες ότι η τρικλοζάνη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, αλλά η Colgate είπε ότι η χημική ουσία ήταν προβληματική μόνο σε μεγάλες δόσεις.
Ωστόσο, τα διαθέσιμα στοιχεία αυτή τη στιγμή καθώς και οι νεότερες μελέτες, δείχνουν ότι υπάρχουν πράγματι προβλήματα με τη χημική αυτή ουσία, όπως δείχνουν τα πειράματα σε ζώα.
«Τα άρθρα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, δημοσιεύθηκαν παράλληλα με νέα έρευνα σχετικά με την τρικλοζάνη και εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το εάν ο οργανισμός έκανε τη δέουσα επιμέλεια κατά την έγκριση 17 χρόνια πριν», ανέφεραν επιστήμονες στο Bloomberg.
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 13 Αυγούστου 2014

ΜΑΞΙΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ, ΔΩΡΟΘΕΟΣ, ΔΟΣΙΘΕΟΣ, ΣΕΡΙΔΟΣ, ΕΙΡΗΝΗ, ΞΕΝΗ, ΚΟΡΩΝΑΤΟΣ, ΤΥΧΩΝ
Νηστεία
Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Απόδοση της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού
Ανακομιδή και Μετάθεση Ιερού Λειψάνου του Οσίου Μαξίμου του Ομολογητή
Αγία Ευδοκία (1) η βασίλισσα
Όσιος Δωρόθεος
Όσιος Δοσίθεος ο υποτακτικός του Οσίου Δωροθέου
Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα
Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής
Άγιος Κορωνάτος
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μάξιμου της Μόσχας
Άγιος Τύχων Επίσκοπος Ζαντόνσκ


(1) Η Αγία Ευδοκία, γεννήθηκε το 401 μ.Χ., ήταν κόρη του αθηναίου φιλοσόφου Λεοντίου Και λεγόταν Αθηναίς. Σπούδασε τη γραμματική, τη ρητορική και τη φιλοσοφία. Όταν πέθανε ο πατέρας της, άφησε όλη την περιουσία του στους γιους του, και σ' αυτή άφησε μόνο 100 χρυσά νομίσματα. Η Αγία Ευδοκία για να διεκδικήσει την περιουσία του πατέρα της, μετέβη στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί γνώρισε μέσω της αδελφής του Πουλχερίας, τον Θεοδόσιο τον Β',  τον οποίο και παντρεύτηκε. Η Ευδοκία βαπτίστηκε χριστιανή και πήρε το όνομα Ευδοκία. Εκ φύσεως σεμνή, ποτέ δεν ανακατεύθηκε με τις βασιλικές υποθέσεις. Επισκέφτηκε τους Αγίους τόπους, αλλά η επιστροφή της στη Βασιλεύουσα, της  επεφύλασσε εκπλήξεις. Λόγω συκοφαντίας οι σχέσεις της με τον Θεοδόσιο είχαν ψυχρανθεί και η Ευδοκία αποφάσισε και με τη σύμφωνη γνώμη του Θεοδοσίου να επιστρέψει στην Ιερουσαλήμ  όπου ίδρυσε πολλά μοναστήρια. Τελείωσε τη ζωή της ειρηνικά.
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 13 Αυγούστου (video)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :

 
Περισσότερα »

«Μια γλυκιά Καλημέρα από καρδιάς» !


Περισσότερα »