Η καλή μου φίλη η Ρηνούλα, μου έστειλε αυτή τη συνταγή για αυτό το εκλεπτισμένο γλυκό του κουταλιού, το οποίο θα δώσει, ξεχωριστό άρωμα και χρώμα, στα γλυκά και στα παγωτά σας!
Υλικά
3 Ποτήρια του νερού σποράκια από ρόδι ( 5μετρια ροδια περίπου)
1,5 Ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
Χυμό από ½ λεμόνι
1 ξύλο Κανέλας
1,5 Ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
Χυμό από ½ λεμόνι
1 ξύλο Κανέλας
1 Βανίλια
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ρόδια και τα τοποθετούμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε για περίπου 15 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα και το λεμόνι και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει το σιρόπι.
Αν δούμε όμως ότι το σιρόπι μας δεν έχει πήξει, θα πρέπει να αφαιρέσουμε με μια τρυπητή κουτάλα τα ρόδια για να μην λυόσουν τελείως και συνεχίζουμε να βράζουμε το σιρόπι μέχρι να δέσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε πάλι τα ρόδια και τα αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφαιρούμε την κανέλα και αφού κρυώσει το γλυκό μας, το τοποθετούμε σε γυάλινα βάζα.
Αν θέλουμε όμως να κρατήσει πολύ καιρό το γλυκάκι μας, βράζουμε τα βάζα μας ή τα πλένουμε στο πλυντήριο πιάτων και όπως είναι πολύ ζεστά και τα δύο (βάζα και γλυκό) τα γεμίζουμε, κλείνουμε τα καπάκια, τα γυρίζουμε ανάποδα ( να κάθονται στο καπάκι) και τα αφήνουμε 24 ώρες για να κονσερβοποιηθούν.
Αφού κρυώσουν τα βαζα μας, τα φυλάμε σε δροσερό μέρος.
Καλή Επιτυχία!
Σίσυ Μ.