27 Μαΐ 2015

« Σοφά Λόγια : Μαγιακόφσκυ » !Λόγια επιφανών ανθρώπων, που θα πρέπει όχι μόνο να τα διαβάζουμε, αλλά να προσπαθούμε να τα αποκωδικοποιήσουμε, το σημαντικότερο θα πρέπει να μας προβληματίσουν!
Για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι! Να μάθουμε να διεκδικούμε, να μην μένουμε απαθείς, να νοιώθουμε ότι αξίζουμε! Να δίνουμε αλλά και να παίρνουμε!Βάζουμε τις κάρτες αυτές και σας συνιστούμε κάπου – κάπου να τις ξαναβλέπετε…. Δείτε τι σας ταιριάζει και προσπαθήστε να βελτιωθείτε ως άνθρωποι πρώτα για εσάς και μετά για τους άλλους…

Περισσότερα »

«Ελάτε να γελάσουμε και λιγάκι»!


Περισσότερα »

Περίληψη διακήρυξης διαγωνισμού για το έργο : «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ 2015»

Ο Δήμος Καλαμάτας προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ 2015», με προϋπολογισμό 100.000.00 €. Ο  διαγωνισμός  θα  διεξαχθεί  στις 09-06-2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 (ώρα λήξης επίδοσης προσφορών) στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλαμάτας, οδός Ψαρών 15 (Διοικητήριο), 1ος όροφος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν  τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού από την Διεύθυνση  Προγραμματισμού Ανάπτυξης & Ευρωπαϊκών Θεμάτων  του Δήμου Καλαμάτας  οδός Πολυβίου 6, μέχρι και την 04/06/2015, ημέρα Πέμπτη Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2721081721,2721063451 FAX 2721360711, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία κ. Πρωτογέρη Αθηνά.
Την περίληψη διακήρυξης μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.
Την διακήρυξη μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.
Την μελέτη μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.
πηγή : kalamata
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 27 Μαΐου 2015

ΕΛΛΑΔΙΟΣ, ΘΕΡΑΠΩΝ, ΙΩΑΝΝΗΣ, ΕΥΣΕΒΙΩΤΗΣ, ΑΛΥΠΙΟΣ,ΜΠΕΝΤΕ,  ΙΟΥΛΙΟΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΜΙΧΑΗΛ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΛΑΖΑΡΟΣ, ΜΑΤΘΑΙΟΣ, ΘΕΡΑΠΩΝ
Νηστεία - Επιτρέπεται το λάδι και ο οίνος

 Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Άγιος Ελλάδιος (1)
Άγιος Θεράπων
Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος (2)
Άγιος Ευσεβιώτης
Άγιος Αλύπιος
Όσιος Βεδέας ο Ομολογητής
Όσιος Θεράπων ηγούμενος της Λευκής Λίμνης
Ανακομιδή ιερών λειψάνων του Αγίου Ιωνά Μητροπολίτη Μόσχας
Ανακομιδή ιερών λειψάνων του Αγίου Φωτίου Μητροπολίτη Μόσχας
Ανακομιδή ιερών λειψάνων του Αγίου Κυπριανού Μητροπολίτη Μόσχας
Άγιος Ιούλιος ο Στρατηλάτης ο Μάρτυρας
Όσιος Βασίλειος ο εκ Γεωργίας
Όσιος Μιχαήλ εκ Γεωργίας
Άγιος Φίλιππος Α' Μητροπολίτης Μόσχας
Όσιος Λάζαρος του Πσκώφ
Όσιος Ματθαίος ο εκ Ρωσίας
Όσιος Θεράπων του Μονζέσκιϋ

 (1) Ο άγιος Ελλάδιος, έζησε την εποχή των διωγμών κατά της Εκκλησίας και έζησε με μεγάλη σύνεση και άσκηση γι` αυτό και εξελέγη επίσκοπος. Από τότε ο Ελλάδιος, κήρυττε και δίδασκε  με σύνεση, προσπαθώντας να ανακουφίσει τους πτωχούς. Προσηλύτισε πολλούς ειδωλολάτρες στο χριστιανισμό και αυτό εξόργισε τούς ειδωλολάτρες, οι οποίοι τον συνέλαβαν και αφού δεν αρνήθηκε την πίστη του, το τον υπέβαλαν σε φρικτά βασανιστήρια, από τα οποία  θεραπεύθηκε με τη δύναμη του Θεού. Πέθανε από τους πολλούς ραβδισμούς.

 (2) Ο όσιος Ιωάννης, καταγόταν από τη Ρωσία. Το 1730 πουλήθηκε ως δούλος στο Προκόπι της Καισάρειας , σε κάποιο Τούρκο, από τους Τατάρους οι οποίοι τον είχαν αιχμαλωτίσει.
Όσο ήταν δούλος ο Τούρκος προσπάθησε να τον εξισλαμίσει αλλά επειδή δεν τα κατάφερνε, τον υπέβαλλε σε διάφορες κακουχίες και μαρτύρια τα οποία αγόγγυστα υπέμενε.  Κάποια στιγμή κατάφερε να ελευθερωθεί και να αποσυρθεί σε ένα ερημικό μοναστήρι μέχρι το 1730 όπου κοιμήθηκε ειρηνικά.  Το ιερό λείψανό του από το 1925 βρίσκεται  στο Νέο Προκόπι Ευβοίας όπου πολλοί πιστοί έχουν μαρτυρήσει πολλά θαύματα.


Περισσότερα »

Ημερίδα στην Καλαμάτα: Διπλασιάστηκαν τα εγκεφαλικά επεισόδια τα τελευταία 15 χρόνια

Ημερίδα στην Καλαμάτα: Διπλασιάστηκαν τα εγκεφαλικά επεισόδια τα τελευταία 15 χρόνια

Γράφτηκε από την  Κέλλυ Δημητρούλια
Διπλασιάστηκαν τα εγκεφαλικά επεισόδια την τελευταία 15ετία και η αποκατάσταση είναι πλέον αναγκαία σε κάθε περίπτωση ασθενούς, καθώς έχει αποδειχθεί πως συμβάλλει καθοριστικά στη σημαντική μείωση της θνητότητας.
Αυτή η διαπίστωση περιλαμβάνεται μεταξύ των σημαντικών συμπερασμάτων της ημερίδας που διοργανώθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας και το Κέντρο Αποκατάστασης "Διάπλαση", το Σάββατο, στο ξενοδοχείο "Horizon Blu" στην Καλαμάτα.
Το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν "Αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Από την πρόληψη στην αποκατάσταση" και πλήθος ομιλητών ανέπτυξαν διάφορες εκδοχές του θέματος τόσο αναφορικά με το εγκεφαλικό, την πρόληψή του αλλά και δυνατότητες και τις μεθόδους αποκατάστασης. 
Η σοβαρότατη αύξηση των εγκεφαλικών οφείλεται στην αύξηση του μέσου όρου ηλικίας του πληθυσμού, στον σημερινό τρόπο ζωής και την παχυσαρκία μεταξύ άλλων παραγόντων, επεσήμανε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Κώστας Αποστολόπουλος, ο οποίος τόνισε τη μεγάλη σημασία διεξαγωγής τέτοιων εκδηλώσεων για την ενημέρωση του κοινού αλλά και των εργαζομένων στο χώρο της υγείας. 
Οι πιθανότητες θνητότητας ανέρχονται στο 15%- 17% και από μελέτες που έχουν γίνει στην Αμερική, τη Γερμανία και τη Σουηδία εκτιμάται ότι η θνητότητα μειώνεται στο 5% μετά από άμεση αποκατάσταση, ύστερα από εγκεφαλικό, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κέντρου Αποκατάστασης "Διάπλαση" Βασίλη Τζωρτζάκη. Ο ίδιος επισημαίνει πως σε όλες τις προηγμένες χώρες πάντα μετά από ένα εγκεφαλικό γίνεται αποκατάσταση με τα σύγχρονα μέσα που διατίθενται σήμερα, όπως είναι η ρομποτική τεχνολογία η οποία συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση του ασθενούς. 
Ο καθηγητής Παθολογίας Σ. Ράπτης ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, τόνισε την ανάγκη αύξησης των κέντρων αποκατάστασης στην Ελλάδα και όπως είπε, ως πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας στηρίζει αυτό το ενδεχόμενο.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κέντρου Αποκατάστασης "Διάπλαση" Γιάννης Τασσιόπουλος στάθηκε στη σημασία της παρουσίας του κ. Ράπτη στην εκδήλωση όπως και των άλλων ομιλητών, που φώτισαν πολλές πλευρές του σημαντικού ζητήματος που απασχολεί μεγάλη μερίδα του πληθυσμού σήμερα. 
Κ.Δ.
πηγή : eleftheriaonline
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ https://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/65704-imerida-kalamata-egkefalika-epeisodiaπ
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ https://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/65704-imerida-kalamata-egkefalika-epeisodia
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 27 Μαίου (video) **

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :
Περισσότερα »

«Ξεκινήστε τη μέρα σας, όμορφα! Πείτε απλά Καλημέρα» !


Περισσότερα »