1 Οκτ 2017

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

Υλικά
1600 γρ. Βερύκοκο (Καθαρισμένο)
1200 γρ. Ζάχαρη
600 ml Νερό
3 Βανίλιες
1 Λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ροδάκινα. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε μέσα σε μία κατσαρόλα μαζί με το νερό.
Ανάβουμε το μάτι και αφήνουμε τα ροδάκινα να βράσουν με το νερό για περίπου μισή ώρα. 
Στο ενδιάμεσο μπορούμε να χαμηλώσουμε λίγο τη φωτιά, ξαφρίζουμε και δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε για να μη μας κολλήσουν!
Μισή ώρα αργότερα προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Τώρα χρειάζεται προσοχή γιατί όσο βράζει μαζί με τη ζάχαρη μπορεί να κολλήσουν πιο γρήγορα!
Το αφήνουμε μαζί με τη ζάχαρη να βράσουν άλλη μισή ώρα. Λιώνουμε με τον αυτό ράβδο μπλέντερ και προσθέτουμε τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού!
Τα αφήνουμε για πέντε λεπτά να δέσουν καλά και σβήνουμε τη φωτιά!
Αν δούμε ότι είναι πολύ αραιή η Μαρμελάδα μας,  μπορούμε να την αφήσουμε άλλα πέντε λεπτά σε δυνατή φωτιά αλλά ανακατεύουμε συνέχεια!
Δεν πρέπει να είναι σφιχτή γιατί όταν κρυώσει θα δέσει περισσότερο.
Εν τω μεταξύ,  έχουμε απολυμάνει τα βάζα μας και όπως είναι καυτά και καυτή και η μαρμελάδα μας, γεμίζουμε τα βάζα μέχρι  πάνω και κλείνουμε καλά τα καπάκια.
Ένα - ένα  τα τοποθετούμε ανάποδα  και δεν τα μετακινούμαι για 24 ώρες!
Την επόμενη μέρα η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη και κονσερβοποιημένη και με αυτό τον τρόπο αν έχουμε κλείσει πολύ καλά τα καπάκια μπορεί να μας κρατήσει και δυο μπορεί και τρία χρόνια, αρκεί να την φυλάξουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος.

Καλή Επιτυχία!
Σίσυ Μ.

ΥΓ: Η Ποσότητα αυτή είναι για 5 βάζα των 400ml.
Περισσότερα »