24 Απρ 2014

Γιορτάζουν σήμερα 24 Απριλίου 2014

ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ΣΑΒΒΑΣ, ΞΕΝΟΦΩΝ, ΠΑΣΙΚΡΑΤΗΣ, ΒΑΛΕΝΤΙΩΝ, ΔΑΝΑΒΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΕΥΣΕΒΙΟΣ, ΛΕΟΝΤΙΟΣ, ΛΟΓΓΙΝΟΣ, ΝΕΣΤΑΒΟΣ, ΝΕΩΝ,
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ, ΛΟΥΚΑΣ,  ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΘΩΜΑΣ, ΑΛΕΞΙΟΣ,ΜΕΛΙΤΩΝ,  ΙΩΣΗΦ, ΗΛΙΑΣ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ,  ΕΥΤΕΞΙΟΣ

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Άγιος Μιχαήλ ο Μαυρουδής * (κινητή εορτή, εορτάζεται την Πέμπτη της Διακαινησίμου)
Οσία Ελισάβετ (1) η Θαυματουργή
Άγιος Σάββας ο Στρατηλάτης, ο Γότθος
Όσιος Ξενοφών κτήτορας της φερωνύμου μονής του Αγίου Όρους
Άγιοι Εβδομήκοντα Στρατιώτες
Άγιοι Πασικράτης και Βαλεντίων
Άγιοι Δάναβος, Δημήτριος, Ευσέβιος, Λεόντιος, Λογγίνος, Νεστάβος, Νέων και Χριστόφορος
Άγιος Δούκας (2) ο ράπτης από τη Μυτιλήνη
Άγιος Νικόλαος που μαρτύρησε στη Μαγνησία
Όσιος Σάββας ο εν τω Σπηλαίω
Όσιος Θαυμαστός
Όσιος Θωμάς ο διά Χριστόν σαλός
Όσιος Αλέξιος ο Έγκλειστος
Άγιος Μελίτων Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας
Όσιος Ιωσήφ ο Ομολογητής εκ Ρουμανίας
Άγιος Ηλίας ο Ομολογητής εκ Ρουμανίας
Άγιος Σάββας ο Ομολογητής εκ Ρουμανίας
Άγιοι Αχιλλέας και Ευτέξιος ο ιερομάρτυρας
Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Μόλχα της Ρωσίας
Σύναξη της Παναγίας της Καμαριώτισσας στην Σαμοθράκη

 (1) Ολόκληρος ο βίος της Οσίας Ελισάβετ, ήταν χριστιανικός, λέγετε μάλιστα ότι στη μητέρα της είχε εμφανιστεί Άγγελος και της είχε αποκαλύψει ότι θα γεννήσει κορίτσι και ότι αυτό το κορίτσι θα διακριθεί για το χριστιανικό της έργο, πράγμα που έγινε. Σε όλη της τη ζωή με διάφορους τρόπους προσπαθούσε να πείσει τους πλούσιους να συνεισφέρουν στην παρηγοριά των αδυνάτων ενώ εκείνη δίδασκε, μόρφωνε και κατηχούσε δωρεάν τα παιδιά τους. Εκοιμήθη οσιακά.

 (2)Ο Άγιος Δούκας γεννήθηκε στην Μυτιλήνη. Εργάστηκε ως ράπτης και λέγετε ότι συκοφαντήθηκε από τη γυναίκα ενός τούρκου που είχε πάει στο σπίτι της για να παρέχει τις υπηρεσίες του, ότι προσπάθησε να την βιάσει. Για τη συκοφαντία αυτή ο  έπαρχος αμέσως συνέλαβε το Δούκα και τον οδήγησε μπροστά στο Βεζίρη. Ο Βεζίρης θέλησε να δελεάσει τον Αγιο Δούκα αλλά επειδή δεν δελεάστηκε υπέστη φρικτά βασανιστήρια. Τον έγδαραν ζωντανό και έριξαν το δέρμα του στη θάλασσα στις 24 Απριλίου 1564 μ.χ στην Κωνσταντινούπολη.

(*) Ο Άγιος Μιχαήλ ο Μαυροειδής (Παρισινός κώδικας)  ή Μαυρουδής, έζησε τον 16ον μ.χ αιώνα στην Αδριανούπολη. Καταγόταν από πλούσια οικογένεια η οποία έδωσε στον Μιχαήλ πλούσια φιλολογική και θεολογική μόρφωση. Έτσι μεγαλώνοντας ο Μιχαήλ ήταν ένας επιφανής άρχοντας της Αδριανούπολης. Όμως φανατικοί Τούρκοι τον συκοφάντησαν στον δικαστή, ότι ενώ ασπάστηκε το Ισλάμ περιφρονούσε το Θεό τους.  Ο δικαστής τον κάλεσε μίλησε μαζί του και ο Μιχαήλ τον έπεισε ότι αυτό είναι μια κοινή συκοφαντία και ουδέποτε ασπάστηκε το Ισλάμ. Έτσι ο δικαστής τον άφησε ελεύθερο αλλά οι κατήγοροί του δεν σταμάτησαν εκεί, πήγαν στον Σουλτάνο και με ψεύδη έπεισαν τον Σουλτάνο και εξέδωσε μια εντολή, ή να επιστρέψει στο Ισλάμ ή να θανατωθεί δια της πυράς. Με αυτό το φιρμάνι στο χέρι οι κατήγοροι του, επέστρεψαν στην Αδριανούπολη, το πήγαν στον δικαστή και τον υποχρέωσαν να εκτελέσει την εντολή του Σουλτάνου. Ο δικαστής μη μπορώντας να αγνοήσει πλέον την εντολή αυτή κάλεσε και πάλι τον Μιχαήλ και του ζήτησε να ασπαστεί το Ισλάμ για να γλυτώσει τον θάνατο. Ο Μιχαήλ όμως αρνήθηκε και έτσι ο δικαστής διέταξε τον αποκεφαλισμό του στις 17 Φεβρουαρίου  προς το τέλος του 15ου αιώνα πιθανόν το 1490 μ.Χ. Το τίμιο λείψανό του κάηκε στην πυρά έτσι έλαβε τον αμάραντο στέφανον του μαρτυρίου.
-Υπάρχει διχογνωμία σχετικά με τον βίο του Αγίου Μιχαήλ Μαυρουδή ή Μαυροειδή. Κατά μία εκδοχή είναι ο ίδιος Άγιος που εμφανίζεται να έχει γεννηθεί σε ένα χωριό των Αγράφων την Γράνιτσα όπου οι γονείς του φέρονται να είναι δύο ευσεβείς χριστιανοί ο Δημήτριος και η Στατήρα. Ως Μαυρουδής εμφανίζεται μετά τον θάνατο του πατέρα του στην Θεσσαλονίκη όπου έγινε αρτοποιός. Στην εκδοχή που ονομάζεται Μαυρουδής φαίνεται ότι προσπαθεί να προσηλυτίσει ένα τουρκόπουλο και έτσι οδηγείται στον δικαστή όπου αφού δεν απαρνείται την πίστη του στον Κύριοι, αποκεφαλίζεται και το σώμα του καίγεται στην πυρά στη Θεσσαλονίκη στις 21 Μαρτίου 1547 μ.Χ. ή 1544 μ.Χ. ημέρα Πέμπτη και ώρα ενάτη, στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Υπαπαντής του Σωτήρος.
Ως Μιχαήλ Μαυρουδής εορτάζεται στις 10 Μαρτίου και   ως Μιχαήλ Μαυροειδής εορτάζεται στις 17 Φεβρουαρίου. Ο Άγιος Μιχαήλ ο Μαυρουδής εορτάζεται και  την Πέμπτη της Διακαινησίμου.
Μια νεώτερη έρευνα δείχνει ότι πρόκειται περί δύο διαφορετικών αγίων.

Περισσότερα »

Σήμερα 24 Απριλίου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας


Προβλέψεις για σήμερα 24 Απριλίου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Σήμερα, αγαπητέ Κριέ, θα σου δοθούν ευκαιρίες να πραγματοποιήσεις πολλά από τα σχέδιά σου. Αν δεν κάνεις κάποια βιαστική κίνηση, στο τέλος θα κερδίσεις αυτά που θέλεις. Παράλληλα, σήμερα θα συμβούν πολλά ευχάριστα γεγονότα και αγαπημένα άτομα θα σε βοηθήσουν τόσο, ώστε θα νιώσεις πολύ καλύτερα.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Αγαπητέ Ταύρε, όταν έχεις κάτι δικό σου, πολλές φορές δεν το εκτιμάς και σίγουρα όταν το στερηθείς, το ποθείς περισσότερο. Κάνε ένα ξεκαθάρισμα, για να δεις τι πρέπει να αρχίσεις να εκτιμάς και τι πρέπει να διώξεις από την ζωή σου, που όμως δεν θα το ποθείς, όταν το χάσεις. Θεωρείσαι ένα άτομο καλά οργανωμένο και με σαφείς σκέψεις και ιδέες. Ήρθε η ώρα να βάλεις επί τάπητος όλα τα θέματα που σε απασχολούν και να κάνεις τα ξεκαθαρίσματά σου.

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Αγαπητέ Δίδυμε, οι εξελίξεις γύρω σου είναι πολύ γρήγορες. Πρέπει να ανασκουμπωθείς, για να μπορέσεις να βγάλεις άκρη στα προβλήματα σου. Απόφυγε την ένταση και τον εκνευρισμό, μείνε πιστός στο πρόγραμμά σου και μην παίρνουν τα μυαλά σου αέρα με την πρώτη σου επιτυχία. Μπορείς να αρχίσεις να τα υλοποιείς τα σχέδια και αλλαγές που θέλεις να κάνεις, αλλά απαιτείται από εσένα και μια σχετική σοβαρότητα.

Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Οι δυνατότητες που έχεις, αγαπητέ Καρκίνε, είναι πάρα πολλές και σήμερα η ενεργητικότητά σου θα είναι στα ύψη. Καλό θα ήταν να βάλεις ένα πρόγραμμα και μην τα πιάνεις όλα μαζί, ώστε να προλάβεις να αξιοποιήσεις τις ευκαιρίες, που θα σου δοθούν στο έπακρο. Η δυναμικότητά σου θα είναι μεγάλη και κανένας δεν θα μπορεί να σου αντισταθεί. Απόφυγε να κάνεις βιαστικές κινήσεις.
Λέων  (23/7  – 23/4)

Για εσένα που είσαι Λέων, η σημερινή είναι μια μέρα με πάρα πολλές υποχρεώσεις. Ενδέχεται να βγουν στην επιφάνεια θέματα, που δεν τα υπολόγιζες και θα σε απασχολήσουν αρκετά. Όμως, μέρα είναι και θα περάσει, γι’ αυτό κάνε υπομονή και μην λειτουργείς εν βρασμώ ψυχής. Από το απόγευμα και μετά, θα έχεις πολλές εναλλαγές και θετικές εξελίξεις. Κατάλληλη στιγμή για να αναδιοργανώσεις πολλά από αυτά, που μέχρι τώρα σου έφερναν στασιμότητα και σε εκνεύριζαν.
Παρθένος (23/08 – 22/09)

Αγαπητέ Παρθένε, είσαι σε μία γενικότερη αναταραχή, για να προλάβεις να βάλεις σε μια στοιχειώδη σειρά τα διάφορα θέματα που σε απασχολούν. Ο εκνευρισμός και η ένταση θα είναι το χαρακτηριστικό της σημερινής ημέρας. Προσπάθησε να ισορροπήσεις πολλές καταστάσεις, που εδώ και καιρό σε προβληματίζουν αρκετά. Μην πιέζεις τον εαυτό σου να κάνει πράγματα, που είναι πάνω από τις αντοχές σου.
Ζυγός (23/09 – 23/10)

Αυτήν την Πέμπτη, αγαπητέ Ζυγέ, δες τις καταστάσεις από μία άλλη σκοπιά. Μήπως μερικά πράγματα δεν τα βλέπεις στις πραγματικές τους διαστάσεις, αλλά η μεγάλη σου ευαισθησία λειτουργεί σαν παραμορφωτικός φακός και σε παρασύρει σε λανθασμένες εκτιμήσεις; Δεν είναι κατάλληλη στιγμή για σημαντικές αλλαγές. Βάλε νέες βάσεις στα σχέδια σου και μην δώσεις σημασία σε σχόλια που μπορεί να γίνουν.

Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Σήμερα, αγαπητέ Σκορπιέ, απαιτείται τεράστια προσοχή σε ό,τι κάνεις. Μερικές φορές θα νιώθεις ότι πνίγεσαι και δεν μπορείς να ξεσπάσεις. Προσπάθησε να μην δίνεις σημασία σε ό,τι ακούς. Με την δυναμικότητα που έχεις και ιδιαίτερα με τις καλές επιρροές που σου στέλνει η Σελήνη από το ζώδιο των Ιχθύων, θα καταφέρεις πράγματα, που στο παρελθόν έδειχναν ακατόρθωτα. Θα δεχτείς και την υποστήριξη δικών σου ατόμων, γι’ αυτό μην ανησυχείς άδικα.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Σήμερα, αγαπητέ Τοξότη, η διάθεσή σου θα αρχίσει να είναι πολύ καλύτερη από τις προηγούμενες μέρες. Η θέληση που έχεις αλλάζει πολλά πράγματα στην ζωή σου κι έρχονται ευχάριστα γεγονότα. Πρέπει να έχεις ευελιξία, για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στις καταστάσεις που ενδέχεται να προκύψουν. Μπορείς να καταφέρεις πάρα πολλά, αρκεί να μην παρασυρθείς από τρίτα πρόσωπα και πεις πράγματα που δεν πρέπει.

Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Αγαπητέ Αιγόκερε, ξεκινάς τη μέρα σου με πολύ μεγάλη ενεργητικότητα και με τη θέληση να κάνεις πάρα πολλά στους τομείς που σε απασχολούν στην ζωή σου. Φρόντισε να μετριάσεις λίγο το άγχος σου όμως, και μην κάνεις καμία υπερβολή ή βιαστικές κινήσεις. Άρχισε να εξωτερικεύεσαι και να λες αυτά που νιώθεις. Θα δεις ότι θα νιώσεις καλύτερα ψυχικά.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Σήμερα, αγαπητέ Υδροχόε, μπορείς και πετυχαίνεις αυτά που θέλεις και διακρίνεσαι από μεγάλη μαχητικότητα. Καταφέρνεις να φτάσεις στους στόχους που έχεις θέσει από πριν. Παράλληλα νοιώθεις αρκετή ένταση για θέματα που προσπαθείς να τακτοποιήσεις και σε προβληματίζουν εδώ και πολύ καιρό. Ηρέμησε και όλα θα γίνουν με τον καλύτερο τρόπο.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Αγαπητέ Ιχθύ, σημαντικές αλλαγές αναμένεται να προκληθούν αυτή την περίοδο στην κοινωνική ζωή σου. Θα εκτιμηθείς πάρα πολύ για το ύφος και τη διαλλακτικότητα που θα επιδείξεις, προκειμένου να λύσεις κάποια ζητήματα, που πρέπει να λυθούν άμεσα. Φρόντισε να κρατήσεις τη δέουσα ισορροπία στις υποθέσεις σου, ώστε να πετύχεις τους στόχους σου με μεγαλύτερη ευκολία.


Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »

«Μια γλυκιά Καλημέρα με όμορφες θετικές σκέψεις» !


Περισσότερα »

Σήμερα 24 Απριλίου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας

Προβλέψεις για σήμερα 24 Απριλίου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Σήμερα, αγαπητέ Κριέ, θα σου δοθούν ευκαιρίες να πραγματοποιήσεις πολλά από τα σχέδιά σου. Αν δεν κάνεις κάποια βιαστική κίνηση, στο τέλος θα κερδίσεις αυτά που θέλεις. Παράλληλα, σήμερα θα συμβούν πολλά ευχάριστα γεγονότα και αγαπημένα άτομα θα σε βοηθήσουν τόσο, ώστε θα νιώσεις πολύ καλύτερα.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Αγαπητέ Ταύρε, όταν έχεις κάτι δικό σου, πολλές φορές δεν το εκτιμάς και σίγουρα όταν το στερηθείς, το ποθείς περισσότερο. Κάνε ένα ξεκαθάρισμα, για να δεις τι πρέπει να αρχίσεις να εκτιμάς και τι πρέπει να διώξεις από την ζωή σου, που όμως δεν θα το ποθείς, όταν το χάσεις. Θεωρείσαι ένα άτομο καλά οργανωμένο και με σαφείς σκέψεις και ιδέες. Ήρθε η ώρα να βάλεις επί τάπητος όλα τα θέματα που σε απασχολούν και να κάνεις τα ξεκαθαρίσματά σου.

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Αγαπητέ Δίδυμε, οι εξελίξεις γύρω σου είναι πολύ γρήγορες. Πρέπει να ανασκουμπωθείς, για να μπορέσεις να βγάλεις άκρη στα προβλήματα σου. Απόφυγε την ένταση και τον εκνευρισμό, μείνε πιστός στο πρόγραμμά σου και μην παίρνουν τα μυαλά σου αέρα με την πρώτη σου επιτυχία. Μπορείς να αρχίσεις να τα υλοποιείς τα σχέδια και αλλαγές που θέλεις να κάνεις, αλλά απαιτείται από εσένα και μια σχετική σοβαρότητα.

Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Οι δυνατότητες που έχεις, αγαπητέ Καρκίνε, είναι πάρα πολλές και σήμερα η ενεργητικότητά σου θα είναι στα ύψη. Καλό θα ήταν να βάλεις ένα πρόγραμμα και μην τα πιάνεις όλα μαζί, ώστε να προλάβεις να αξιοποιήσεις τις ευκαιρίες, που θα σου δοθούν στο έπακρο. Η δυναμικότητά σου θα είναι μεγάλη και κανένας δεν θα μπορεί να σου αντισταθεί. Απόφυγε να κάνεις βιαστικές κινήσεις.
Λέων  (23/7  – 23/4)

Για εσένα που είσαι Λέων, η σημερινή είναι μια μέρα με πάρα πολλές υποχρεώσεις. Ενδέχεται να βγουν στην επιφάνεια θέματα, που δεν τα υπολόγιζες και θα σε απασχολήσουν αρκετά. Όμως, μέρα είναι και θα περάσει, γι’ αυτό κάνε υπομονή και μην λειτουργείς εν βρασμώ ψυχής. Από το απόγευμα και μετά, θα έχεις πολλές εναλλαγές και θετικές εξελίξεις. Κατάλληλη στιγμή για να αναδιοργανώσεις πολλά από αυτά, που μέχρι τώρα σου έφερναν στασιμότητα και σε εκνεύριζαν.
Παρθένος (23/08 – 22/09)

Αγαπητέ Παρθένε, είσαι σε μία γενικότερη αναταραχή, για να προλάβεις να βάλεις σε μια στοιχειώδη σειρά τα διάφορα θέματα που σε απασχολούν. Ο εκνευρισμός και η ένταση θα είναι το χαρακτηριστικό της σημερινής ημέρας. Προσπάθησε να ισορροπήσεις πολλές καταστάσεις, που εδώ και καιρό σε προβληματίζουν αρκετά. Μην πιέζεις τον εαυτό σου να κάνει πράγματα, που είναι πάνω από τις αντοχές σου.
Ζυγός (23/09 – 23/10)

Αυτήν την Πέμπτη, αγαπητέ Ζυγέ, δες τις καταστάσεις από μία άλλη σκοπιά. Μήπως μερικά πράγματα δεν τα βλέπεις στις πραγματικές τους διαστάσεις, αλλά η μεγάλη σου ευαισθησία λειτουργεί σαν παραμορφωτικός φακός και σε παρασύρει σε λανθασμένες εκτιμήσεις; Δεν είναι κατάλληλη στιγμή για σημαντικές αλλαγές. Βάλε νέες βάσεις στα σχέδια σου και μην δώσεις σημασία σε σχόλια που μπορεί να γίνουν.

Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Σήμερα, αγαπητέ Σκορπιέ, απαιτείται τεράστια προσοχή σε ό,τι κάνεις. Μερικές φορές θα νιώθεις ότι πνίγεσαι και δεν μπορείς να ξεσπάσεις. Προσπάθησε να μην δίνεις σημασία σε ό,τι ακούς. Με την δυναμικότητα που έχεις και ιδιαίτερα με τις καλές επιρροές που σου στέλνει η Σελήνη από το ζώδιο των Ιχθύων, θα καταφέρεις πράγματα, που στο παρελθόν έδειχναν ακατόρθωτα. Θα δεχτείς και την υποστήριξη δικών σου ατόμων, γι’ αυτό μην ανησυχείς άδικα.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Σήμερα, αγαπητέ Τοξότη, η διάθεσή σου θα αρχίσει να είναι πολύ καλύτερη από τις προηγούμενες μέρες. Η θέληση που έχεις αλλάζει πολλά πράγματα στην ζωή σου κι έρχονται ευχάριστα γεγονότα. Πρέπει να έχεις ευελιξία, για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στις καταστάσεις που ενδέχεται να προκύψουν. Μπορείς να καταφέρεις πάρα πολλά, αρκεί να μην παρασυρθείς από τρίτα πρόσωπα και πεις πράγματα που δεν πρέπει.

Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Αγαπητέ Αιγόκερε, ξεκινάς τη μέρα σου με πολύ μεγάλη ενεργητικότητα και με τη θέληση να κάνεις πάρα πολλά στους τομείς που σε απασχολούν στην ζωή σου. Φρόντισε να μετριάσεις λίγο το άγχος σου όμως, και μην κάνεις καμία υπερβολή ή βιαστικές κινήσεις. Άρχισε να εξωτερικεύεσαι και να λες αυτά που νιώθεις. Θα δεις ότι θα νιώσεις καλύτερα ψυχικά.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Σήμερα, αγαπητέ Υδροχόε, μπορείς και πετυχαίνεις αυτά που θέλεις και διακρίνεσαι από μεγάλη μαχητικότητα. Καταφέρνεις να φτάσεις στους στόχους που έχεις θέσει από πριν. Παράλληλα νοιώθεις αρκετή ένταση για θέματα που προσπαθείς να τακτοποιήσεις και σε προβληματίζουν εδώ και πολύ καιρό. Ηρέμησε και όλα θα γίνουν με τον καλύτερο τρόπο.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Αγαπητέ Ιχθύ, σημαντικές αλλαγές αναμένεται να προκληθούν αυτή την περίοδο στην κοινωνική ζωή σου. Θα εκτιμηθείς πάρα πολύ για το ύφος και τη διαλλακτικότητα που θα επιδείξεις, προκειμένου να λύσεις κάποια ζητήματα, που πρέπει να λυθούν άμεσα. Φρόντισε να κρατήσεις τη δέουσα ισορροπία στις υποθέσεις σου, ώστε να πετύχεις τους στόχους σου με μεγαλύτερη ευκολία.


Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 24 Απριλίου (video) *

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO : 

Περισσότερα »