Υλικά
1100 ml Χυμό Λεμονιού
1000 gr Ζάχαρη
340 ml Νερό
Φλουδα ενός λεμονιού
Εκτέλεση
Παίρνουμε περίπου 3-4 κιλά
λεμόνια, τα πλένουμε, τα κόβουμε στη μέση και τα στύβουμε στο λεμονοστίφτη ώστε να πάρουμε το χυμό τους.
Σουρώνουμε το χυμό ώστε να διώξουμε την πούλπα και να μείνει καθαρός ο χυμός του λεμονιού. Πρέπει να έχουμε 1000 ml αν βγει λιγότερος χυμός λεμονιού θα μειώσετε ανάλογα το νερό και τη ζάχαρη.
Σε δεύτερη φάση θα πάρουμε μία κατσαρόλα, θα προσθέσουμε μέσα 340 ml νερό και θα τη βάλουμε στη φωτιά. Προσθέτουμε λίγο-λίγο τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς για να μη μας κολλήσει, ρίχνουμε μέσα και την φλούδα από το ένα λεμόνι.
Μόλις πάρει μία βράση θα προσθέσουμε μέσα, σιγά σιγά το χυμό του λεμονιού.
Αφήνουμε να πάρουν μία βράση όλα μαζί και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε τη λεμονάδα μας να κρυώσει.
Στη συνέχεια θα την ξανασουρώσουμε και θα την τοποθετήσουμε μέσα σε ένα γυάλινο μπουκάλι το οποίο να κλείνει καλά.
Φυλάσσεται στο ψυγείο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Σερβίρεται με παγάκια ή την αραιώνουμε με νερό αν δεν τη θέλουμε πολύ παγωμένη.
Καλή Επιτυχία!!!
Σισσυ Μ.