6 Οκτ 2017

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΡΥΖΟΓΑΛΟ


Υλικά για έξι μικρά μπολ
2 Ποτήρια του Νερού Γάλα Φρέσκο
5 Ποτήρια του Νερού, Νερό
¾ φλ. τσ. Ρύζι Γλασσέ
2 κ.σ. Κορνφλάουρ
4 κ.σ. Ζάχαρη
½ κ.γλ. Αλάτι
1 Βανίλια
Κανέλα σκόνη


Εκτέλεση
Μέσα σε μια  μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις αρχίζει να βράζει το νερό προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει για πέντε λεπτά μόνο χαμηλώνοντας τη φωτιά!
Προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι.
Σε ένα φλυτζανακι κρύου νερού  διαλύουμε  το Κορνφλάουρ και το προσθέτουμε στο ρυζόγαλο ανακατευοντας μέχρι να δέσει.
Προσθέτουμε την βανίλια και σερβίρουμε το ρυζόγαλο στα μπολ, πασπαλίζοντας με κανέλα.

Καλή Επιτυχία!
Σίσυ Μ.

ΥΓ: Η ποσότητα της  ζάχαρης είναι προσωπικό γούστο και θα πρέπει να την ρίχνετε λίγο- λίγο Ζάχαρης και να δοκιμάζετε! Επίσης για πιο  υγιεινά για τα παιδιά μπορείτε να την αντικαταστήσετε με Στέβια.
     
Περισσότερα »