14 Απρ 2015

«Ένα ανεκδοτάκι τώρα, είναι ότι «πρέπει», για να γελάσουμε και λίγο…. » !!


Περισσότερα »

Τυχερό δελτίο του ΛΟΤΤΟ στο Χανδρινού Μεσσηνίας

http://www.eleftheriaonline.gr/media/k2/items/cache/95bb40ea900eb9de5308f78620447240_L.jpgΠασχαλινό δώρο έφερε το ΛΟΤΤΟ για έναν τυχερό σε πρακτορείο στο Χανδρινού Μεσσηνίας.
Κατά την κλήρωση του Μεγάλου Σαββάτου ένα από τα δύο συνολικά τυχερά δελτία στη 2η κατηγορία (5+1) κατατέθηκε στο πρακτορείο του Γιώργου Τζιάκα στο χωριό τήσαν Πυλίας αποδίδοντας συνολικά 50.000 ευρώ με δελτίο του 1 ευρώ και τυχαία επιλογή. Το έτερο τυχερό δελτίο της ίδιας κατηγορίας παίχτηκε στη Λάρίσα, ενώ στην 1η κατηγορία σημειώθηκε τζάκι ποτ. Στην επόμενη κλήρωση της Τετάρτης του Πάσχα στην πρώτη κατηγορία θα διατεθεί ποσό μεγαλύτερο των 530.000 ευρω.
Οι τυχεροι αριθμοί είναι: 9, 23, 24, 32, 35, 43 και bonus το 41
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/61268-lotto-xandrinou
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/61268-lotto-xandrinou 
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 14 Απριλίου 2015ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΕΙΡΗΝΗ, ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ, ΠΟΥΔΗΣ, ΤΡΟΦΙΜΟΣ, ΘΩΜΑΙΣ, ΑΡΔΑΛΙΩΝ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
Επιτρέπονται όλες οι τροφές

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

    Άγιοι Ραφαήλ(*), Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς (ΚΙΝΗΤΗ ΕΟΡΤΗ)
    Άγιοι Αρίσταρχος, Πούδης και Τρόφιμος Απόστολοι από τους εβδομήντα
    Αγία Θωμαΐς
    Άγιος Αρδαλίων ο Μίμος
    Άγιος Δημήτριος (1)ο Πελοποννήσιος
    Άγιοι Αντώνιος, Ιωάννης οι αυτάδελφοι και Ευστάθιος οι Μάρτυρες
    Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βιλένσκ
    Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Ιβηριτίσσης
    Άγιοι Εκατόν εβδομήντα εννιά Οσιομάρτυρες οι εν τη μονή Νταού Πεντέλης
    μαρτυρήσαντες
    Άγιοι Χριστόδουλος και Αναστασία και οι συν αυτοίς Νεομάρτυρες
    Ανάμνηση θαύματος Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο της Κρήτης
    Σύναξη της Παναγίας Κακαβιώτισσας στην Λήμνο
    Σύναξη της Παναγίας της Τρικουκιώτισσας
    Σύναξη της Παναγίας της Ποδίθου (ή Ποδύθου) στην Κύπρο
    Σύναξη της Παναγίας της Ασίνου στην Κύπρο
    Σύναξη της Παναγίας Κουτσουριώτισσας στην Ερατεινή Φωκίδος

(*) Κινητή εορτή  με βάση το Πάσχα. Εορτάζουν  2 ημέρες μετά το Άγιο Πάσχα.
Ο Αγιος Ραφαήλ γεννήθηκε το 1410μχ στην Ιθάκη και ονομαζόταν Γεώργιος Λάσκαρης. Γονείς του ήταν ο Διονύσιος και η Μαρία. Ήταν  Αξιωματικός του βυζαντινού στρατού και φαίνετε ότι προσχώρησε στον ασκητικό βίο στα 35 του χρόνια ενώ βρισκόταν στο στρατό.  Χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και διετέλεσε και ιερές στον Άγιο Δημήτριο Λουμπαδιάρη στην Αθήνα.  Πήγε στην Κωνσταντινούπολη όπου χειροτονήθηκε Αρχιμανδρίτης και Πρωτοσύγκελος. Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης τον βρήκε μαζί με τον Νικόλαο στην Θράκη και από εκεί μετέβησαν στην Μυτιλήνη στο μοναστήρι των Καρυών.
Στις 9 Απρίλιου  του 1453, εισέβαλλαν οι Τούρκοι στο μοναστήρι (που είχαν καταφύγει κάτοικοι του νησιού για να διασωθούν) και ο Άγιος Ραφαήλ μαζί με τον Νικόλαο και την Ειρήνη κόρη του Βασιλείου προεστού της πόλης Θέρμης και άλλους χριστιανούς και μοναχούς, σφαγιάστηκαν και παρέδωσαν την ψυχή τους στον Κύριο. Λέγετε ότι ο Άγιος Ραφαήλ εσύρθη από τα μαλλιά και τη γενειάδα, μετά τον κρέμασαν, τον τρύπησαν τον έκαιγαν και του πριόνισαν το στόμα.

Ο  Άγιος Νικόλας γεννήθηκε στους Ραγούς της Μηδίας της Μικράς Ασίας, αλλά μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, όπου και γνώρισε τον Άγιο Ραφαήλ. Ο Νικόλαος εχάρη μοναχός και στη συνέχεια χειροτονήθηκε διάκονος. Ο Άγιος Νικόλαος πέθανε μετά από βασανισμούς, από ανακοπή καρδιάς, δεμένος σε ένα δένδρο μετά την επιδρομή των Τούρκων στη μονή που βρισκόταν μαζί τον Άγιο Ραφαήλ και άλλους.
Ο τάφος και το λείψανο του Αγίου Νικολάου ανακαλύφθηκε στις 13 Ιουνίου 1960 μ.Χ.

Η Αγία Ειρήνη νεάνιδα, θυγατέρα του Βασιλείου, προεστού της Θέρμης. Βρέθηκε στο μοναστήρι μαζί τον Άγιο Ραφαήλ και Νικόλαο. Οι Τούρκοι της απέκοψαν το ένα χέρι και ακολούθως την έβαλαν σε ένα πιθάρι και κατέκαυσαν την αγνή αυτή παρθένο, υπό τα βλέμματα των δύστυχων γονέων της.
Με τους Αγίους μαρτύρησαν: O πατέρας της Αγίας Ειρήνης, Βασίλειος, η σύζυγός του Μαρία, το μόλις πέντε ετών παιδί τους Ραφαήλ, η ανεψιά τους Ελένη, ο δάσκαλος Θεόδωρος και ο ιατρός Αλέξανδρος. Tα οστά τους   βρέθηκαν κοντά αλλά σε ξεχωριστούς τάφους από των Αγίων.
Έπειτα από θαυματουργικές υποδείξεις των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, έγινε γνωστό το σημείο που βρίσκονται σήμερα τα λειψάνων τους και εκεί υπάρχουν ακόμα και σήμερα οι τάφοι τους.

(1) Ο  Άγιος Δημήτριος,  γεννήθηκε στο χωριό Λιγούδιστα Αρκαδίας. Εργάστηκε ως κτίστης με τον αδελφό του στην Τρίπολη. Το αφεντικό του όμως τον βασάνιζε και έφυγε για να δουλέψει στο σπίτι ενός τούρκου κουρέα, οποίος τον έκανε μουσουλμάνο με το όνομα Μεχμέτ.  Μετάνιωσε όμως και πήγε στο Άργος και μετά στην Σμύρνη όπου κατέληξε στις Κυδωνιές στη Μονή του Προδρόμου, όπου βρήκε ευσεβή πνευματικό, με τη προτροπή του οποίου ο Δημήτριος έφθασε στη Χίο κοντά σε κάποιο άλλο φημισμένο πνευματικό με τη βοήθεια του οποίου προετοιμάσθηκε για το μαρτύριο. Για το λόγο αυτό επέστρεψε στο Άργος, όπου παρέμεινε κρυμμένος και χειραγωγούμενος από τον ευσεβή ιερέα Αντώνιο Σακελάριο. Εν συνεχεία πήγε στη Τρίπολη, όπου παρουσιάσθηκε στο τούρκο διοικητή και με παρρησία δήλωσε ότι πιστεύει στο Χριστό τον μόνο αληθινό Θεό και είναι πρόθυμος να μαρτυρήσει γι` Αυτόν. Ακολούθησαν φρικτά βασανιστήρια και ο αποκεφαλισμός του στις 14 Απριλίου 1803 στη Τρίπολη. Το λείψανό του σήμερα βρίσκεται στο Καθολικό της Ι. Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών.
Περισσότερα »

Σαν σήμερα 14 Απριλίου


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :

Περισσότερα »

« Καλημέρα σας ! Να έχετε μια όμορφη μέρα ! »


Περισσότερα »