Υλικά για 10 ψωμάκια
1κιλό Αλεύρι Γ.Ο.Χ.
2 φακελάκια ξηρή Μαγιά
1 κ.γλ. Ζάχαρη
1 κ.γλ. Αλάτι
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 κ.σ. Ξίδι
700 γρ. περίπου χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μισό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο χωρίς να ανακατέψουμε πάνω βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι. Αφήνουμε το μπολ σκεπασμένο με μια πετσέτα για 20 λεπτά ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στη συνέχεια θα ανακατέψουμε με μια μαριζ προσθέτοντας λίγο λίγο το νερό ώστε να φτιάξουμε μια πολύ μαλακιά ζύμη.
Ξανασκεπάζουμε με την πετσέτα τη ζύμη και αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Ανακατευουμε πάλι με την μαρίζ γιατί κολλάει... και ξανασκεπάζουμε.
9/
Αφήνουμε πάλι να ξεκουραστεί η ζύμη μέχρι να διπλασιαστεί.
Στη συνέχεια θα πάρουμε ένα ταψί θα βάλουμε αντικολλητικό χαρτί και θα το πασπαλίσουμε
με αλεύρι.
Χωρίζουμε τη ζύμη με τη βοήθεια αλευριού γιατί κολλάει σε 10 τεμάχια των 170-180 γρ. και τα τοποθετούμε στο ταψί ( θα χρειαστούμε δύο ταψιά) πιέζουμε με τα δάχτυλα μας τα ψωμάκια ώστε να είναι επίπεδα και σκεπάζουμε για τελευταία φορά τα ψωμάκια μας και τα αφήνουμε να ξαναφουσκωσουν0*.
Ψήνουμε στους 220 C στις αντιστάσεις με φωτιά πάνω-κάτω για 25 λεπτά .
Καλή Επιτυχία
Σίσσυ Μ.