3 Φεβ 2015

«Ώρα για λίγο Γέλιο : ΑΝΕΚΔΟΤΟ» !!!


Περισσότερα »

ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΤΟΥΣ 2015

Ο Δήμος Καλαμάτας προκηρύσσει πρόχειρο ανοιχτό δημόσιο  μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 28/80 και του 3463/06 Δ.Κ.Κ. για την ανάδειξη μειοδότη, όσον αφορά στην ασφάλιση μεταφορικών μέσων του Δήμου Καλαμάτας έτους 2015 και με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή.
    Η   προϋπολογισθείσα (συνολικά)  δαπάνη ανέρχεται στο ύψος των 43.000,00€.                                                                            
    Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 10/02/2015 ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00 πρωινή  στο κτίριο του κεντρικού Δημαρχείου του Δήμου Καλαμάτας   Αριστομένους 28 (Τμήμα Προμηθειών & Αποθήκης).Για την συμμετοχή στο διαγωνισμό  ορίζεται εγγύηση ίση προς το 2% του προϋπολογισμού, ύψους 860,00 € (εγγυητική επιστολή).
     
  Πληροφορίες όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Τηλ.:2721360717,715 παραλαβή της σχετικής διακήρυξης και μελέτης  στην ιστοσελίδα του Δήμου www.Kalamata.gr
  Τη μελέτη μπορείτε να τη δείτε εδώ.Την περίληψη διακήρυξης εδώ και τη διακήρυξη εδώ.
Περισσότερα »

Προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής στην Αθήνα από τους «Δρόμους της Ελιάς»

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς» διοργανώνει εκδηλώσεις προβολής / προώθησης των μεσογειακών προϊόντων & της Μεσογειακής Διατροφής, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος MedDiet - Mediterranean Diet And Enhancement of Traditional Foodstuff και της 2ης Έκθεσης ΕΞΠΟΤΡΟΦ (Αθήνα, Λεωφ. Ποσειδώνος, πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο, Εγκαταστάσεις Ολυμπιακών Ακινήτων Ξιφασκίας).
 
ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
 
Α. ΗΜΕΡΙΔΑ: «MedDiet: Μοντέλο προς αξιοποίηση. Νέοι τρόποι προώθησης των αγροτικών μεσογειακών προϊόντων στις διεθνείς αγορές» Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015, ώρα 19.00 
• Το πρόγραμμα MedDiet και οι στόχοι του, Δ. Μανιάτης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας
• Τα εργαλεία του MedDiet και πώς μπορούν να αξιοποιηθούν -Σήμα Ποιότητας Μεσογειακής Διατροφής στα Εστιατόρια, Ν. Κατσαρός, π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ, ΕπιστΗμον. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
• Η μάρκα ως παράγοντας εξωστρέφειας & προόδου: Ν. Καραγεωργίου, Πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Επώνυμων Προϊόντων
• Δίκτυα γαστρονομίας: Γ. Πίττας, Μέλος Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Επικεφαλής προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό»
• Νέοι τρόποι προώθησης των ποιοτικών προϊόντων της Μεσογειακής Διατροφής στις Διεθνείς Αγορές: AGORA των Δρόμων της Ελιάς, Γ. Καραμπάτος - Εκτελεστικός Διευθυντής Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς» Συντονισμός: Μ. Κατσιλιέρη, Στέλεχος Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς», Υπεύθυνη διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Β. συντονιστής Ομάδας Έργου MedDiet.
Θα ακολουθήσουν: Υπογραφή Διακήρυξης για τη Μεσογειακή Διατροφή από ιδιώτες και εκπροσώπους φορέων και συνέντευξη Τύπου
 
Β. ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ «Αγάπησε τον εαυτό σου, αγάπησε τη Μεσογειακή Διατροφή!»
30/1/2015 έως 2/2/2015 (10:00-20:30),
Περίπτερο MedDiet «Ο2Α Χονδρικής» *Πυραμίδα Μεσογειακής Διατροφής / Ερωτήσεις-Απαντήσεις Ενημέρωση του κοινού *Προβολή οπτικοακουστικού υλικού από τις δραστηριότητες MedDiet * Παρουσίαση του γαστρονομικού πλούτου της Μεσογείου *Διανομή υλικού προώθησης & αναμνηστικών αντικειμένων (gadgets, φυλλάδια κ.ά.) Πληροφορίες: Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς», Δώρα Κολοκοτρώνη, τηλ. 27210 95620.
Πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 3 ΦεβρουαρίουΣΥΜΕΩΝ, ΑΝΝΑ, ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΑΔΡΙΑΝΟΣ, ΕΥΒΟΥΛΟΣ, ΒΛΑΣΙΟΣ, ΒΟΥΚΟΛΟΣ, ΑΖΑΡΙΑΣ, ΠΑΥΛΟΣ, ΣΙΜΩΝ, ΚΛΑΥΔΙΟΣ, ΚΕΛΕΡΙΝΟΣ, ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ, ΑΝΣΕΡΙΟΣ, ΡΩΜΑΝ ΟΣ, ΙΑΚΩΒΟΣ, ΣΑΒΒΑΣ, ΠΑΥΛΟΣ, ΙΓΝΑΤΙΟΣ, ΓΟΥΕΡΜΠΟΥΡΓΚΑ
Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

1.         Δίκαιος Συμεών (1) ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτης
2.         Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών
             Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών
3.         Άγιοι Αδριανός και Εύβουλος
4.         Άγιος Βλάσιος ο Βουκόλος
5.         Προφήτης Αζαρίας
6.         Άγιοι Παύλος και Σίμων οι Μάρτυρες
7.         Όσιος Κλαύδιος
8.         Άγιος Κελερίνος ο Μάρτυρας
9.         Άγιος Λαυρέντιος Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας
10.       Όσιος Ανσέριος Απόστολος της Δανίας και της Σκανδιναβίας
11.       Άγιος Ρωμανός ο Πρίγκιπας
12.       Άγιος Ιάκωβος Αρχιεπίσκοπος Σερβίας
13.       Άγιος Συμεών εκ Ρωσίας
14.       Όσιος Σάββας ο Πνευματικός
15.       Όσιος Παύλος εκ Ρωσίας
16.       Άγιος Νικόλαος Κασάτκιν Επίσκοπος Ιαπωνίας ο Ισαπόστολος
17.       Άγιος Ιγνάτιος Επίσκοπος Μαριουπόλεως
18.       Αγία Werburga
(1) O Άγιος Συμεών ήταν ο γέρος σοφός που υποδέχτηκε τον Ιησού στη  αγκαλιά του κατά την είσοδό του στον Ναό στις 2 Φεβρουαρίου. Ήταν ένας ενάρετος και πολύ δίκαιος άνθρωπος στον οποίο ο Θεός του είχε αποκαλύψει ότι δεν θα πέθαινε πριν κρατήσει στην αγκαλιά του τον Μεσσία. ‘Έτσι την ημέρα που ο Ιωσήφ και η Μαρία πήγαν τον μικρό τότε Ιησού στο Ναό για την θυσία, σαράντα ημέρες μετά τη γέννηση του Ιησού, το Άγιο Πνεύμα τον διέταξε να μεταβεί στο Ναό. Πραγματικά ο Συμεών αν και υπέργηρος, έφτασε γρήγορα στον Ναό και πήρε τον μικρό Ιησού στην αγκαλιά του ευλαβικά λέγοντας :«Νυν απολύεις τον δούλον Σου Δέσποτα...» . (Τώρα μπορώ να πεθάνω ήσυχα).

 2) Η  Άννα η προφήτης, καταγόταν από την φυλή Ασήρ και  ήταν κόρη του. Παντρεύτηκε πολύ μικρή  αλλά επτά χρόνια μετά το γάμο της έχασε την σύζυγό της και έμεινε χήρα. Έτσι μετά το θάνατο του συζύγου της αφιέρωσε ολόκληρη την ζωή της στον Θεό, πηγαίνοντας στο Ναό όπου εγκαταστάθηκε για το υπόλοιπο του βίου της.  Η ανάγνωση και μελέτη των γραφών, η προσευχή και η φιλανθρωπία ήταν πλέον η ζωή της και ο Θεός αναγνωρίζοντας τα, την ευλόγησε με το χάρισμα της προφητείας.  Είχε προφητεύσει τον ερχομό του Μεσσία και έτσι ο Θεός της χάρισε ημέρες ώστε να τον δει σε ηλικία ογδόντα τεσσάρων ετών. Ήταν μαζί με τον γέροντα Συμεών όταν ο Ιησούς πήγε στο ναό και τον πήρε και αυτή στην αγκαλιά της λέγοντας ότι πράγματι αυτός είναι ο Μεσσίας που περίμενε. Η μνήμη της εορτάζεται και τις 28 Αυγούστου.

Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 3 Φεβρουαρίου (video)

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :Περισσότερα »

«Μια γλυκιά Καλημέρα με όμορφες θετικές σκέψεις» !


Περισσότερα »