4 Ιουλ 2014

Προσλήψεις οδηγών απορριμματοφόρων και εργατών καθαριότητας με διαδικασίες ΑΣΕΠ

Με αποφάσεις του Δημάρχου, προσελήφθησαν 8 οδηγοί απορριμματοφόρων και 20 εργάτες καθαριότητας, με διαδικασίες ΑΣΕΠ, δηλαδή μετά από προκήρυξη και κατάρτιση πινάκων με μοριοδότηση. 

Όλοι θα εργασθούν στο Δήμο Καλαμάτας με οκτάμηνη σύμβαση, δηλαδή από τις 2 Ιουλίου 2014 μέχρι την 1η Μαρτίου 2015. 

Η πρόσληψη των παραπάνω εργαζομένων πραγματοποιήθηκε κατόπιν έγκρισης, με Κοινή Υπουργική Απόφαση στις 17.4.2014, της σύναψης συμβάσεων πανελλαδικά με 4.777 εργαζομένους, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των ΟΤΑ α΄ βαθμού.

Περισσότερα »

Ναυαγοσώστες σε ακτές κολύμβησης Καλαμάτας

Με απόφαση του Δημάρχου, προσελήφθησαν ακόμη τρεις ναυαγοσώστες για την κάλυψη αναγκών σε ακτές κολύμβησης του Δήμου Καλαμάτας, κατά την περίοδο από 1/7 έως 31/8. 

Αυτοί προστίθενται σε 5 ναυαγοσώστες που έχουν προσληφθεί από το Δήμο τον Ιούνιο.

Περισσότερα »

3η Έκθεση «Άρτος – Οίνος - Έλαιον», για τα προϊόντα μας και το λαϊκό πολιτισμό

Ο Δήμος Καλαμάτας, στην προσπάθειά του για προβολή και προώθηση των ποιοτικών αγροτικών και τοπικών μας προϊόντων, καθώς και για ανάδειξη του λαϊκού μας πολιτισμού, διοργανώνει την 3η Έκθεση Αγροτικών και Τοπικών Προϊόντων «Άρτος – Οίνος - Έλαιον». 

Η Έκθεση θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, από 22 έως 24 Αυγούστου 2014 (Παρασκευή έως Κυριακή) και πέρα από την προβολή των προϊόντων της περιοχής μας θα περιλαμβάνει δρώμενα, πολιτιστικές εκδηλώσεις και παράλληλες δράσεις.
artos-oinos-elaion 11
Οι παραγωγοί, μεταποιητές και έμποροι αγροτικών και τοπικών προϊόντων, οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην έκθεση, μπορούν έως την Παρασκευή 25 Ιουλίου να υποβάλουν αίτηση στη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, στην οδό Παπατσώνη 4 (ανατολικά του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου). 

Σημειώνεται πως οι επαγγελματίες που θα συμμετάσχουν στην Έκθεση, δε θα πληρώσουν ενοίκιο στο Δήμο για τη θέση του περιπτέρου τους στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 27213 60846, 27213 60844.
Δείτε εδώ την αίτηση συμμετοχής για εκθέτες, καθώς και τους όρους.
artos-oinos-elaion.JPGartos-oinos-elaion_1.JPGartos-oinos-elaion_2.JPGartos-oinos-elaion_3.JPGartos-oinos-elaion_4.JPGartos-oinos-elaion_5.JPGartos-oinos-elaion_6.JPGartos-oinos-elaion_7.JPGartos-oinos-elaion_8.JPG

Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 4 Ιουλίου 2014

ΑΝΔΡΕΑΣ, ΜΙΧΑΗΛ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΚΥΠΡΙΛΛΑ, ΑΡΟΑ, ΛΟΎΚΙΑ, ΑΣΚΛΗΠΙΑ, ΘΕΟΦΙΛΟΣ, ΜΕΝΙΓΝΟΣ, ΜΑΡΘΑ, ΘΕΟΔΟΤΟΣ, ΔΟΝΑΤΟΣ, ΚΟΡΙΛΛΑ.
Νηστεία

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Άγιος Ανδρέας (1) ο Ιεροσολυμίτης Αρχιεπίσκοπος Κρήτης
Άγιος Μιχαήλ ο Χωνιάτης Μητροπολίτης Αθηνών
Άγιος Θεόδωρος επίσκοπος Κυρήνης της Λυβύης
Αγίες Κυπρίλλα, Αρόα και Λούκια
Αγία Ασκληπία η θαυματουργή
Άγιος Θεόφιλος ο Ιερομάρτυρας
Όσιος Μένιγνος
Οσία Μάρθα μητέρα του οσίου Συμεών, που ασκήτευσε στο όρος θαυμαστό
Άγιος Θεόδοτος
Άγιος Δονάτος επίσκοπος Λιβύης και Ιλαρίων οσιομάρτυρας
Αγία Κορίλλα
Άγιος Ανδρέας Ρουμπλιόβ ο Εικονογράφος


(1) Ο Άγιος Ανδρέας, γεννήθηκε στην Δαμασκό της Συρίας από χριστιανούς γονείς οι οποίοι και τον μόρφωσαν πάρα πολύ. Σπούδασε Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και μελέτησε τις γραφές.  Στην συνέχεια έγινε μοναχός και υπηρέτησε ως γραμματέας στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόδωρο ο οποίος επειδή τον εκτιμούσε πάρα πολύ τον έστειλε ως αντιπρόσωπό του στην ΣΤ` Οικουμενική Σύνοδο, που έγινε στην Κων/πολη το 680. Αφορμή για την σύγκληση της Οικουμενικής Συνόδου ήταν η κακοδοξία των αρχιεπισκόπων Κων/πόλεως Σεργίου και Ρώμης Ονωρίου, οι οποίοι υποστήριζαν ότι ο Χριστός έχει μόνο μία θέληση. Αυτή η Σύνοδος καταδίκασε τον μονοθελητισμό και όρισε ότι όπως στο πρόσωπο του Χριστού υπάρχουν δύο φύσεις, η θεία και η ανθρώπινη, έτσι υπάρχουν και δύο θελήσεις και ενέργειες, η θεία και η ανθρώπινη με την διαφορά ότι η ανθρώπινη, υποτάσσεται στην θεία.
Περισσότερα »

Συναυλία του, με τίτλο «...του μισοφέγγαρου τραγούδια», από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, «...του μισοφέγγαρου τραγούδια»!

Την ετήσια καλοκαιρινή συναυλία του, με τίτλο «...του μισοφέγγαρου τραγούδια», θα πραγματοποιήσει το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας στο Αμφιθέατρο του Κάστρου, το Σάββατο 5 Ιουλίου στις 21.00, με ελεύθερη είσοδο.
Στο Κάστρο, κάτω από το μισό φεγγάρι του Ιουλίου, τα Σύνολα (φωνητικά - χορωδιακά και οργανικά) του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, θα παρουσιάσουν μια καλοκαιρινή εκδήλωση διάρκειας 80 λεπτών χωρίς διάλειμμα.
Παρατίθεται το πρόγραμμα.

wdeio_2.JPG    wdeio_3.JPGΠηγή : Δ.Καλαμάτας
Περισσότερα »

Εκκαθάριση αρχείων στο Δήμο ΚαλαμάταςΤριμελείς επιτροπές για την εκκαθάριση αρχείων ανά Διεύθυνση ή Υπηρεσία, σύμφωνα με το νόμο, συγκρότησε με απόφασή του ο Δήμαρχος. 

Κάθε επιτροπή αποτελείται από έναν δημοτικό σύμβουλο, με τον αναπληρωτή του, που ορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο και δύο υπαλλήλους, με τους αναπληρωτές τους, που ορίζονται από τον Δήμαρχο.

Πέρα από την εκπλήρωση της υποχρέωσης που ορίζει ο νόμος, η άμεση εκκαθάριση των αρχείων είναι αναγκαία, πριν τη μεταστέγαση των Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας στο νέο Δημαρχείο (εκ βάθρων ανακαινισμένο κτήριο του παλιού Νοσοκομείου).

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι 20.8.2014.  

Περισσότερα »

«Ξεκινήστε τη μέρα σας, όμορφα! Πείτε απλά Καλημέρα» !


Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 4 Ιουλίου (video)

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :


Περισσότερα »