2 Σεπ 2014

Γιορτάζουν σήμερα 2 Σεπτέμβριου 2014

ΜΑΜΑΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ, ΔΙΟΜΗΔΗΣ, ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΕΥΤΥΧΙΑΝΟΣ, ΗΣΥΧΙΟΣ, ΛΕΩΝΙΔΗΣ, ΕΥΤΥΧΙΟΣ, ΦΙΛΑΔΕΛΦΟΣ, ΜΕΛΑΝΙΠΠΟΣ, ΠΑΡΘΑΓΑΠΗ, ΕΛΕΑΖΑΡ, ΦΙΝΕΕΣ, ΑΕΙΘΑΛΑΣ, ΑΜΩΝ, ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ

 

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

 

Άγιος Μάμας (1)

Άγιος Ιωάννης ο Νηστευτής (2), Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης

Άγιος Διομήδης

Άγιος Ιουλιανός

Άγιος Φίλιππος

Άγιος Ευτυχιανός

Άγιος Ησύχιος

Άγιος Λεωνίδης

Άγιος Ευτύχιος

Άγιος Φιλάδελφος

Άγιος Μελάνιππος

Αγία Παρθαγάπη

Δίκαιοι Ελεάζαρ και Φινεές

Άγιοι Αειθαλάς και Αμών (3)

 

Όσιος Θεοδόσιος καθηγούμενος της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου

(1) Ο Άγιος Μάμας, γεννήθηκε το 260 μ.χ. στην Παφλαγονία από ευσεβείς χριστιανούς γονείς, οι οποίοι είχαν φυλακιστεί για την χριστιανική τους δράση. Ο Ά γιος Μάμας ήρθε στον κόσμο λίγο πριν πεθάνουν και έτσι ο άγιος έμεινε ορφανός από βρέφος. Τον ανέλαβε η Αμμία, που ήταν μια πλούσια Χριστιανή  και το όνομα Μάμας, το οφείλει σε αυτήν την γυναίκα την οποία φώναζε Μαμά και έτσι ονομάστηκε Μάμας!

Όπως και οι γονείς του έτσι και ό ίδιος έλαβε την χριστιανική παιδεία και σε ηλικία 15 ετών συνελήφθη και αφού του φόρεσαν ένα σιδερένιο στεφάνι στο λαιμό τον έριξαν στη θάλασσα. Ο Άγιος όμως με τη βοήθεια της προσευχής διασώθηκε και αυτό εξόργισε τους ειδωλολάτρες οι οποίοι στη συνέχεια τον έριξαν σε αναμμένο καμίνι, αλλά και πάλι ο Άγιος Μάμας, διασώθηκε οπότε οι ειδωλολάτρες τον έριξαν στα θηρία τα οποία δεν τον άγγιξαν. Τέλος θανατώθηκε με τρίαινα, η οποία διαπέρασε τα σπλάχνα του.

 

(2) Ο Άγιος Ιωάννης ο επονομαζόμενος και Νηστευτής, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη όπου ο Πατριάρχης Ιωάννης Γ΄ τον χειροτόνησε  διάκονο, αργότερα έγινε πρεσβύτερος και μετά το θάνατο του Πατριάρχη Ευτύχιου, χειροτονήθηκε και Πατριάρχης. Την επωνυμία Νηστευτής, την πήρε επειδή είχε αφιερωθεί ολοκληρωτικά στο Θεό και διακρινόταν για την εγκράτειά του.  Πέθανε στις 2 Σεπτεμβρίου του 595 και το λείψανό του τάφηκε στο ναό των Αγ. Αποστόλων.

(3) Οι Άγιοι Αειθαλάς και Αμών (ή Αμμών ή Αμμούν) είχαν καταγωγή από την  Αδριανούπολη της Θράκης και εργαζόταν με ζήλο για την εξάπλωση του χριστιανισμού. Δίδασκαν το χριστιανικό έργο και για το λόγο αυτό συνελήφθησαν από τον έπαρχο Βάβδο, ο οποίος είχε ενοχληθεί σοβαρά επειδή το φιλανθρωπικό τους έργο, έφερνε κοντά στο Χριστό και τους ειδωλολάτρες.  Οι Άγιοι επειδή αρνήθηκαν  να θυσιάσουν  στα είδωλα, υπέστησαν σκληρά βασανιστήρια πριν να θανατωθούν.

 
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 2η Σεπτεμβρίου (video)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :

 
Περισσότερα »

«Ξεκινήστε τη μέρα σας, όμορφα! Πείτε απλά Καλημέρα σας » !


Περισσότερα »