25 Ιαν 2014

Ο καιρός αύριο 26 Ιανουαρίου 2014Πηγή okairos.gr
Περισσότερα »

Ο αρχαιότερος ενεργός καρκίνος είναι 11.000 ετών

Ο αρχαιότερος ενεργός καρκίνος είναι 11.000 ετών Ο καρκίνος φυσιολογικά ζει και πεθαίνει μαζί με τον ασθενή. Όμως αυτό δεν συμβαίνει με τον σεξουαλικά μεταδιδόμενο καρκίνο των σκύλων, ο οποίος ζει και κυκλοφορεί συνεχώς ανάμεσά τους εδώ και τουλάχιστον 11.000 χρόνια, αποτελώντας τον αρχαιότερο γνωστό ενεργό καρκίνο στον κόσμο, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη βιολόγο Ελίζαμπεθ Μέρτσισον του πανεπιστημίου Κέμπριτζ και του Ινστιτούτου Γενετικής Welcome Trust Sanger, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», σύμφωνα με το BBC, το «New Scientist» και το «Nature», αποκωδικοποίησαν το DNA και κατέγραψαν την μακρόχρονη εξέλιξη αυτού του ασυνήθιστου καρκίνου, ο οποίος συνεχίζει να μολύνει τους πληθυσμούς των σκύλων επί χιλιάδες χρόνια.
Ο εν λόγω καρκίνος, που προκαλεί όγκους στα γεννητικά όργανα των σκύλων σε όλο τον κόσμο, εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε ένα σκύλο πριν από περίπου 11.400 χρόνια και έκτοτε, παρά τον θάνατο του συγκεκριμένου σκύλου, κατάφερε να επιβιώσει μεταφέροντας τα καρκινικά κύτταρά του σε άλλους σκύλους, τους οποίους ο αρχικός φορέας είχε μολύνει μέσω της σεξουαλικής επαφής, μεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Σήμερα πια το γονιδίωμα του πανάρχαιου καρκίνου φέρει σχεδόν δύο εκατομμύρια μεταλλάξεις, πολύ περισσότερες από αυτές που υπάρχουν στους περισσότερους ανθρώπινους καρκίνους, η πλειονότητα των οποίων έχει 1.000 έως 5.000 μεταλλάξεις.
«Το γονιδίωμα αυτού του αξιοσημείωτα μακροχρόνιου καρκίνου δείχνει πως, αν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες, οι καρκίνοι μπορούν να συνεχίσουν να επιβιώνουν για πάνω από 11.000 χρόνια, παρά τη συσσώρευση εκατομμυρίων μεταλλάξεων», δήλωσε η Ελίζαμπεθ Μέρτσισον.
Το DNA του εν λόγω μεταδοτικού καρκίνου φέρει ακόμα τα γενετικά ίχνη του πρωταρχικού σκύλου που αρρώστησε και ο οποίος εκτιμάται ότι έμοιαζε με ένα μεσαίου μεγέθους χάσκι, μολονότι δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί αν ήταν γένους αρσενικού ή θηλυκού.
«Δεν γνωρίζουμε γιατί ο συγκεκριμένος σκύλος εμφάνισε ένα τέτοιο μεταδοτικό καρκίνο», είπε η βρετανίδα ερευνήτρια. «Είναι όμως γοητευτικό να κοιτάζει κανείς πίσω στο χρόνο και να ανακατασκευάζει την ταυτότητα αυτού του αρχαίου σκύλου, το γονιδίωμα του οποίου είναι ακόμα ζωντανό σήμερα στα κύτταρα του καρκίνου που αρχικά γέννησε».
Ο μεταδοτικός καρκίνος είναι πια στην εποχή μας μια κοινή νόσος στους σκύλους όλου του κόσμου. Η γενετική ανάλυση γεωγραφικά απομακρυσμένων δειγμάτων από αυτούς τους όγκους δείχνει πως ενώ ο καρκίνος αυτός ήταν περιορισμένος σε ένα απομονωμένο πληθυσμό για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του, ξαφνικά εξαπλώθηκε σε όλη τη Γη κατά τα τελευταία 500 χρόνια, δηλαδή μετά την εποχή του Χριστόφορου Κολόμβου. Η εξέλιξη αυτή πιθανότατα αποτελεί συνέπεια της παγκοσμιοποίησης, καθώς οι σκύλοι συνόδευαν τους πρώτους εξερευνητές ανά την υδρόγειο.
Γενικά πάντως, οι μεταδοτικοί καρκίνοι είναι εξαιρετικά σπάνιοι στη φύση. Είναι πολύ ασυνήθιστο, σε ανθρώπους και ζώα, τα καρκινικά κύτταρα να εγκαταλείπουν τα σώματα των φορέων τους και να εξαπλώνονται σε άλλους. Εκτός από τον εν λόγω μεταδοτικό καρκίνο των σκύλων, ο μόνος άλλος γνωστός μεταδοτικός καρκίνος στα ζώα είναι ένας επιθετικός καρκίνος του προσώπου, ο οποίος εξαπλώνεται με το δάγκωμα του «διαβόλου της Τασμανίας» και έχει ήδη εξαφανίσει το 70% του πληθυσμού τους (ο θάνατος επέρχεται λίγους μόλις μήνες μετά την μόλυνσή τους).
Οι επιστήμονες πάντως δεν έχουν πάψει να ανησυχούν μήπως κάποια στιγμή οι μεταδοτικοί καρκίνοι γίνουν πιο συχνοί, ιδίως στους ανθρώπους. Γι’ αυτό, όπως δήλωσε ο καθηγητής σερ Μάικ Στράτον, διευθυντής του Ινστιτούτου Sanger, η μελέτη του γονιδιώματος του μεταδοτικού καρκίνου των σκύλων θα βοηθήσει γενικότερα τους βιολόγους να καταλάβουν με ποιο τρόπο οι καρκίνοι μπορούν να γίνουν μεταδοτικοί στη φύση. Όπως είπε, «θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για την περίπτωση που μια τέτοια ασθένεια εμφανιστεί στους ανθρώπους ή σε άλλα ζώα».
Προς το παρόν, στους ανθρώπους καρκινικοί όγκοι έχουν μεταδοθεί μετά από μεταμόσχευση οργάνου (από καρκινοπαθή που δεν το ήξερε), καθώς και από καρκινοπαθή μητέρα στο έμβρυό της.

Πηγή  newsbeast.gr
Περισσότερα »

Το 2015 έρχεται το νέο πολυτελές Volvo XC90

Τον Μάρτιο του 2015 αναμένεται η Volvo να παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής του νέου, μεγάλου, πολυτελούς SUV, του XC90. Αυτό αποκάλυψε ο Πρόεδρος και CEO της Volvo Βόρειας Αμερικής Tony Nicolosi.


Το νέο SUV θα είναι ότι πιο πολυτελές έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα η Σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία, με μηχανικά μέρη που θα προέρχονται από τα νέα S60, V60 και XC60< όπως οι νέοι κινητήρες Drive E, αλλά και το νέο 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Το μεγάλο off road της Volvo θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα μεταβλητής αρχιτεκτονικής (SPA). Ως αποτέλεσμα, θα είναι αρκετά ελαφρύτερο από το μοντέλο που θα αντικαταστήσει, ενώ θα μπορεί να συνδυαστεί και με υβριδικό σύστημα. Πλούσια θα είναι η γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων, από τη νέα οικογένεια βενζίνης και πετρελαίου Drive-E. Ανάμεσα τους αναμένεται να είναι ο 4κύλινδρος Τ6 με 306 PS αλλά και 6κύλινδρο σύνολο.

Η κίνηση θα περνά σε όλους τους τροχούς μέσω του νέου 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου της Volvo. Και βέβαια, ο εξοπλισμός ασφάλειας θα περιλαμβάνει όλα τα συστήματα που διαθέτει στην τεχνολογική της «φαρέτρα» η εταιρεία.


Περισσότερα newsauto.gr
Περισσότερα »

Το μικρό αγγελούδι χρειάζεται τη βοήθειά μας!

Το μικρό αγγελούδι χρειάζεται τη βοήθειά μας! (εικόνες)
Με τις πύρινες φλόγες βρέθηκε αντιμέτωπο ένα μωράκι εφτά μηνών από πυρκαγιά που ξέσπασε στο διαμέρισμα όπου έμενε με τους γονείς του.
Το κοριτσάκι υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο κάτω μέρος του σώματός του και κυρίως στα άκρα. Νοσηλεύεται στην κλινική πλαστικής χειρουργικής του «Παίδων Αγία Σοφία» χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του.
Για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του βρέφους, θα χρειαστούν πολλαπλές επεμβάσεις και η διαδικασία θα είναι πολύμηνη. Στην τελευταία επέμβαση που ολοκληρώθηκε πριν δυο μέρες, έχασε δυστυχώς τα πέντε δάχτυλα από το αριστερό της πόδι ενώ υπάρχει κίνδυνος για το μετατάρσιο. Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί τέσσερα χειρουργεία αλλά θα πρέπει να πραγματοποιηθούν και άλλα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Πάρνηθος, στο Περιστέρι με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο νοσοκομείο επιπλέον δυο παιδιά και δυο ενήλικες που υπέστησαν αναπνευστικά προβλήματα αλλά και να καεί το σπίτι.
Κάθε βοήθεια που προσφέρεται, είναι πολύτιμη για την οικογένεια που βρίσκεται σε μεγάλη ανάγκη αυτήν τη στιγμή.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Facebook, «Βοηθήστε το μωρό μας» που έχει δημιουργηθεί εδώ και λίγες ημέρες για την υποστήριξη της οικογένειας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας με την οικογένεια:
Μαρία Διαμαντοπούλου: 697 8282727
Μαίρη Ανδριανού: 697 7530500


 
Πηγή: mothersblog.gr
Περισσότερα »

Έφηβη προσπάθησε να πουλήσει το αγέννητο παιδί της στο Facebook για 68 λίρες Αγγλίας!

Έφηβη προσπάθησε να πουλήσει το αγέννητο παιδί της στο Facebook για 68 λίρες Αγγλίας!
Η 18χρονη Βερόνικα Καρέρα Τσαπάρο, συνελήφθη μετά τη γέννηση του παιδιού της μαζί με την αδελφή της γιατί η βρετανική αστυνομία υποψιάστηκε ότι προσπαθεί να πουλήσει το παιδί της... Το κορίτσι είχε μείνει έγκυος και το αγόρι της αποφάσισε να ενημερώσει την οικογένεια της ενώ εκείνη ήθελε να το κρατήσει κρυφό.

Η αστυνομία λέει πως η μητέρα του κοριτσιού, η 42χρονη Άντζελα και 24χρονη κόρη της και αδελφή της Βερόνικα, Ντανιέλα, έδωσαν τρεις επιλογές στην κοπέλα: Να πουλήσει το μωρό της μετά τον τοκετό, να κάνει άμβλωση και τέλος να το δώσει για υιοθεσία.

Με τη βοήθεια της οικογένειάς της, η Βερόνικα πόσταρε διαφήμιση για το αγέννητο παιδί της στο Facebook και μάλιστα έλαβε πολλά μηνύματα από ενδιαφερόμενους αγοραστές και από ένα ζευγάρι που λέγεται ότι προσέφερε 1,135 λίρες προκειμένου να αγοράσει το μωράκι! Οι υποψήφιοι αγοραστές της έδωσαν μάλιστα και προκαταβολή 60,000 πέσος που ισοδυναμεί με 68 λίρες Αγγλίας.

Η κατάσταση κρίθηκε πολύ σοβαρή. Όσοι προσπάθησαν να αγοράσουν το παιδί επίσης έχουν συλληφθεί και αναμένεται να εμφανιστούν στο δικαστήριο.

Πηγή: mothersblog.gr
Περισσότερα »

Sharp AQUOS Phone Mini και AQUOS Pad [Video]


http://i0.wp.com/www.techgear.gr/wp-content/uploads/2014/01/aquospad.jpg
Η Sharp δεν επιχειρεί ακόμα να λανσάρει τα smartphones/tablets της στις Δυτικές αγορές, αλλά σίγουρα προκαλεί το ενδιαφέρον μας με τα νέα AQUOS Pad και AQUOS Phone Mini, τα οποία ξεχωρίζουν για τον σχεδιασμό EDGEST (έτσι το ονομάζει η εταιρεία) με την οθόνη να χωρά σε όσο το δυνατόν μικρότερο περιθώριο. Και από τεχνικά χαρακτηριστικά; Για δείτε:

aquosphonemini_1
Sharp AQUOS Phone Mini
 • Οθόνη 4.5” IGZO Full HD (1920 x 1080)
 • Επεξεργαστής quad-core Qualcomm Snapdragon MSM8974 2.2GHz
 • Μνήμη RAM 2GB
 • Αποθηκευτικός χώρος 16GB
 • Κάμερα 13.1MP CMOS (1080p)
 • Εμπρόσθια κάμερα 1.2MP
 • WiFi 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC, GPS
 • Λειτουργικό σύστημα Android 4.2 Jelly Bean
 • Μπαταρία 2120mAh (αποσπώμενη)
 • Διαστάσεις 124 x 63 x 9.9mm
 • Βάρος 115gr
 • Αδιάβροχη κατασκευή
Sharp AQUOS Pad
 • Οθόνη 7” IGZO (1920 x 1200)
 • Επεξεργαστής quad-core Qualcomm Snapdragon MSM8974 2.2GHz
 • Μνήμη RAM 2GB
 • Αποθηκευτικός χώρος 16GB
 • Κάμερα 13.1MP CMOS (1080p)
 • Εμπρόσθια κάμερα 2.07MP
 • WiFi 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC, GPS
 • Λειτουργικό σύστημα Android 4.2 Jelly Bean
 • Μπαταρία 4080mAh (αποσπώμενη)
 • Διαστάσεις 173 x 104 x 9.9mm
 • Βάρος 263gr
 • Αδιάβροχη κατασκευή


Περισσσότερα techgear.gr
Περισσότερα »

Ολόισια μαλλιά χωρίς πιστολάκι!

Ολόισια μαλλιά χωρίς πιστολάκι!

Βάλτε σε ένα δοχείο ψεκασμού 1/3 γάλα με 1/3 νερό και ψεκάστε στα μαλλιά σας ενώ είναι στεγνά. Μετά από 20-25 λεπτά, χτενίστε τα κι αφήστε τα να στεγνώσουν. Στην συνέχεια λούζεστε κανονικά με σαμπουάν και μαλακτική.
Το αποτέλεσμα; Θα σας ενθουσιάσει! Θα έχετε ολόισια μαλλιά μέχρι το επόμενο λούσιμο!

 

Ολόκληρο το κείμενο mothersblog.gr
Περισσότερα »

Έκθεση- σοκ: 4 στα 10 νοικοκυριά έχουν τουλάχιστον έναν άνεργο

Εκθεση-σοκ: 4 στα 10 νοικοκυριά έχουν έναν τουλάχιστον άνεργο-1 στους 3 φοβάται ότι θα χάσει το σπίτι του
Αποκαλυπτική είναι η έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, αφού πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες έχουν μείνει ακάλυπτοι ως προς τον κίνδυνο της ανεργίας.
Οι αριθμοί σοκάρουν από μόνοι τους. Μόλις 4 στα 10 νοικοκυριά έχουν τουλάχιστον έναν άνεργο, ενώ 1 στους 3 ζει με το φόβο ότι θα χάσει το σπίτι του λόγω των χρεών τα οποία δεν μπορεί να εξοφλήσει.

Συγκεκριμένα: Το 40,2% των νοικοκυριών, δηλαδή 1,4 εκατ. νοικοκυριά έχουν τουλάχιστον ένα άτομο άνεργο. Μόλις το 9,8% αυτού του ποσοστού παίρνει επίδομα ανεργίας.
Το 44,3% έχει οικονομικές οφειλές προς τις τράπεζες και 1 στα 10 νοικοκυριά αναγκάστηκε να ρευστοποιήσουν περιουσιακά στοιχεία για να καταφέρει να επιβιώσει.

Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για όσους έχουν ακίνητα, μιας και οι πρόσφατοι νόμοι σχετικά με την φορολόγησή τους, έχουν βυθίσει τους ιδιοκτήτες τους στην απόγνωση. Από την έρευνα επιβεβαιώνεται το υψηλό ποσοστό κατοχής ακίνητης περιουσίας από τα ελληνικά νοικοκυριά. Το 86,7% κατέχει κάποιο ακίνητο. Το 28,1% των νοικοκυριών που διαμένει σε ιδιόκτητο σπίτι έχει στεγαστικό δάνειο. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι περίπου 1 εκατ. νοικοκυριά έχουν δανειακά βάρη στο ακίνητο που διαμένουν.
Ένα άλλο αποκαλυπτικό στοιχείο της έρευνας, είναι και η χαμηλή ποιότητα ζωής. Μόλις το 36,5% δηλώνει ότι αγοράζει προϊόντα χαμηλής ποιότητας, μιας και υπολογίζει ακόμη και το 1 ευρώ στις αγορές του.

Περισσότερα mothersblog.gr
Περισσότερα »

Δικαστής επέτρεψε για πρώτη φορά σε δύο φίλους να υιοθετήσουν παιδί!

Δικαστής επέτρεψε για πρώτη φορά σε δύο φίλους να υιοθετήσουν παιδί!
Ένας δικαστής στη Νέα Υόρκη αποφάσισε ότι δύο καλοί φίλοι έχουν το δικαίωμα να υιοθετήσουν. Η απόφασή του αυτή βασίστηκε στο ότι δύο ενήλικοι οι οποίοι δεν είναι παντρεμένοι έχουν δικαίωμα να υιοθετήσουν ένα παιδί, εφόσον πληρούν όλες τις άλλες προϋποθέσεις.

Βέβαια κάποιοι αναρωτήθηκαν το εξής: Μπορούν δυο φίλοι, γνωστοί ή ακόμα και δυο ξένοι μεταξύ τους, να υιοθετήσουν ένα μωρό; Ο δικαστής δικαιολόγησε την απόφασή του λέγοντας ότι αν υπάρχουν άτομα που δεν είναι παντρεμένα, θέλουν να υιοθετήσουν και ξεπερνούν όλα τα εμπόδια με τις κοινωνικές υπηρεσίες, μπορούν να υιοθετήσουν, αφού αυτό είναι κάτι πραγματικά καλό για αυτά τα παιδιά που χρειάζονται οικογένειες αλλά και για την υπόλοιπη κοινωνία που πρέπει να υποδεχθεί με χαρά και ανοιχτό μυαλό και αγκαλιά τέτοιες οικογένειες, αφήνοντας έκπληκτους όλους όσους πίστευαν ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν είχαν καμία ελπίδα να γίνουν θετοί γονείς.

Περισσότερα mothersblog.gr
Περισσότερα »

Εγινε δωρητής σπέρματος και τον υποχρέωσαν να πληρώνει διατροφή!

Εγινε δωρητής σπέρματος και τον υποχρέωσαν να πληρώνει διατροφή! (εικόνες)
Αντιμέτωπος με μια πρωτοφανή κατάσταση βρέθηκε ένας άντρας από την Αμερική που δώρισε το σπέρμα του σε ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι γυναικών και κατέληξε να πληρώνει διατροφή για το παιδί.

Το ζευγάρι ζητούσε μέσω αγγελίας σε γνωστή ιστοσελίδα, έναν δωρητή σπέρματος. Ο Γουίλιαμ Μορότα ανταποκρίθηκε και προσφέρθηκε να βοηθήσει, υπογράφοντας παράλληλα μια υπεύθυνη δήλωση ώστε να μην αναλάβει καμία πατρική υποχρέωση.
Παρόλα αυτά, οι γυναίκες βρέθηκαν αργότερα σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και ζήτησαν από τον άντρα να αναλάβει τις υποχρεώσεις του και να δίνει κάθε μήνα ένα οικονομικό ποσό για την διατροφή του παιδιού.

Ο Γουίλιαμ απάντησε με μήνυση και η διαμάχη συνεχίστηκε δικαστικά. Τελικά το δικαστήριο του Κάνσας αποφάνθηκε και υποχρέωσε τον πατέρα να δίνει διατροφή.
Ο δικαστής δήλωσε πως η διαδικασία που έγινε, δεν ήταν επαγγελματική αφού δεν υπήρχαν δικηγόροι και επιστήμονες, απλώς μια υπεύθυνη δήλωση, οπότε ο Γουίλιαμ είναι κάτι παραπάνω από δωρητής.

Περισσότερα mothersblog.gr
Περισσότερα »

Συνταγή για ατομικά σπανακοτυροπιτάκια!

Συνταγή για ατομικά σπανακοτυροπιτάκια που θα σας ξετρελαίνουν! 

ΥΛΙΚΑ:
Για τη ζύμη:
• 1 αλεύρι φαρινάπ
• 1 γιαούρτι
• 1 βούτηρο βιτάμ
• 1 χούφτα τυρί τριμμένο (αντί για αλάτι)

Για τη γέμιση:
• 1 1/2 κ. σπανάκι φρέσκο
• 700 γρ. τυρί φέτα
• 1 φλ. τσαγιού άνιθο
• 1 φλ. τσαγιού κρεμμυδάκια φρέσκα
• 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 2 φλ. καφέ τραχανά
• 2 αυγά
• λίγο αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Αλατίζετε το σπανάκι και το στρίβετε γερά για να βγάλει το ζουμί του.
• Προσθέτετε όλα τα υλικά και αφού τα ανακατέψετε, στο τέλος προσθέτετε τα ήδη χτυπημένα αυγά. Ανακατεύετε.
• Παίρνετε λίγη ζύμη και ανοίγετε μικρό φύλλο και προσθέτετε με ένα κουτάκι όση γέμιση θέλετε. Διπλώνετε το φύλλο σε ρολό και πιέζετε τις άκρες, κλείνοντάς το για να μην βγεί η γέμιση.
• Τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο και αφού έχετε χτυπήσει ένα ασπράδι, τα αλείφετε για να πάρουν ωραίο χρώμα.
• Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1/2 ώρα.

Καλή σας όρεξη!


Περισσότερα: mothersblog.gr
Περισσότερα »

Σήμερα 25 Ιανουαρίου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας

Προβλέψεις για σήμερα 25 Ιανουαρίου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Σήμερα, αγαπητέ Κριέ, θα σε διακατέχει μία μανία να προβείς σε αλλαγές στους βασικούς τομείς της καθημερινότητας σου, που δεν σε ικανοποιούν. Πρέπει όμως να μην κάνεις βιαστικά βήματα, γιατί ενδέχεται να γίνουν λάθη, που μετά δεν θα μπορείς να διορθώσεις. Από το απόγευμα και μετά, θα νιώσεις καλύτερα και θα αναθεωρήσεις κάποια θέματα, που αφορούν εσένα και το στενό σου περιβάλλον. Επιβάλλεται να κάνεις συζητήσεις με δικά σου άτομα, για να λύσεις προβλήματα του παρελθόντος.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Ημέρα με πολλές ανακατατάξεις θα είναι η σημερινή για εσένα, αγαπητέ Ταύρε, με τον Ερμή να πραγματοποιεί αρνητική όψη με τον Κρόνο και να σε επηρεάζει. Αν μπορείς (και έχεις βέβαια την δυνατότητα) προσπάθησε να αποστασιοποιηθείς όσο μπορείς από όλα θα συμβούν και κάτσε να σκεφτείς, αφομοίωσε τις αλλαγές και δες την θετική πλευρά των πραγμάτων. Άλλωστε, καμιά φορά δεν είναι στο χέρι μας η έκβαση των γεγονότων.

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Σήμερα, αγαπητέ Δίδυμε, θα μπεις σε μια διαδικασία να κάνεις αλλαγές σε όλα αυτά, που σε προβληματίζουν και σε αγχώνουν. Πρόκειται για θέματα που εσύ θα θέλεις να προχωρήσεις και να τα ολοκληρώσεις, αλλά αυτά θα καθυστερούν. Κάνε υπομονή και φρέναρε την ανυπομονησία σου. Μην έρθεις σε σύγκρουση με δικά σου άτομα, γιατί μπορεί να προκαλέσεις άθελα σου ανεπανόρθωτες ζημιές και να ψυχράνεις το μεταξύ σας κλίμα.

Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Οι ευκαιρίες που θα σου παρουσιαστούν σήμερα στη ζωή σου, αγαπητέ Καρκίνε, θα είναι πολλές, γι’ αυτό πρέπει με σύνεση και προγραμματισμό, να δεις τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις και τι σε συμφέρει. Ακολούθησε το ένστικτό σου, για να διακρίνεις ποια άτομα θέλουν το καλό σου, και μην εμπιστεύεσαι τον καθένα που σου ανοίγεται και σου παρουσιάζεται ως φίλος.

Λέων  (23/7  – 23/4)

Σήμερα, αγαπητέ Λέων, θα έχεις έντονο εκνευρισμό λόγω των αρνητικών επιρροών που δέχεσαι από την όψη του Ερμή με τον Κρόνο, και θα προσπαθείς να επιλύσεις πολλά θέματα που σε προβληματίζουν, χωρίς όμως σημαντικό αποτέλεσμα. Πρέπει να δώσεις προτεραιότητα στα θέματα που αφορούν στο παρελθόν και δεν πρέπει να εκνευρίζεσαι, ό,τι και αν γίνει. Διατήρησε την ψυχραιμία σου με κάθε τρόπο, αν θέλεις να λύσεις τις προβληματικές καταστάσεις όσο καλύτερα γίνεται και αν βλέπεις ότι οι υποθέσεις σου συναντούν επανειλημμένα εμπόδια, κάνε μια παύση και συνεχίζεις αύριο…

Παρθένος (23/08 – 22/09)

Σήμερα, αγαπητέ Παρθένε, θα αρχίσεις να βρίσκεις επιτέλους τους ρυθμούς σου, που τους είχες χάσει εξαιτίας θεμάτων που σε είχαν αποσυντονίσει και δεν μπορούσες να σκεφτείς βασικά πράγματα που σε αφορούσαν. Όμως όποιες ενέργειες αποφασίσεις να κάνεις, πρέπει να τις έχεις μελετήσει πολύ καλά και μην φερθείς καθόλου με παρορμητισμό.
Ζυγός (23/09 – 23/10)

Σήμερα, με τις καλές επιρροές που σου στέλνει η θετική όψη ανάμεσα στον Ερμή και τον Άρη, αντιμετώπισε με τη λογική κάθε προκατάληψή σου ή φοβία και νιώσε απελευθερωμένος.

Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Σε πολλές καταστάσεις που δεν έδινες λύσεις μέχρι τώρα, αγαπητέ Σκορπιέ, γιατί σε δέσμευε η συναισθηματικότητά σου, θα κάνεις επιτέλους σήμερα πάρα πολλά ξεκαθαρίσματα. Πρέπει μερικά πράγματα να τα δεις με ηρεμία και να κινηθείς ανάλογα. Μην κλείνεσαι στον εαυτό σου. Μπορείς να έρθεις σε επαφή με πολύ οικεία πρόσωπα, για ανταλλαγές απόψεων και για εκτόνωση της ψυχικής πίεσης που νιώθεις.


Τοξότης (23/11 – 21/12)

Πρέπει να καταβάλεις πολλές προσπάθειες, για να μπορέσεις να φτάσεις στους στόχους που θέλεις, αγαπητέ Τοξότη. Θα ασχοληθείς με θέματα που αφορούν στα οικογενειακά σου, ενώ δεν θα σου μένει χρόνος για σένα. Ωστόσο, πρέπει να φροντίσεις περισσότερο τον εαυτό σου και την διατροφή σου, αν δεν θέλεις να έχεις προβλήματα στο μέλλον.

Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Οι βάσεις που έχεις σε όλους τους τομείς της ζωής σου είναι πολύ καλές, αγαπητέ Αιγόκερε. Μην αλλάξεις σήμερα πορεία, αν προκύψουν κάποια προβλήματα κατά την διάρκεια της ημέρας. Συνέχισε στους ρυθμούς που έχεις και η επιτυχία είναι δική σου. Η ημέρα θα είναι έντονη σε σχέση με τις διάφορες υποχρεώσεις που έχεις και καλό θα είναι να αποφύγεις τις οριστικές αποφάσεις, σε σημαντικά θέματα της ζωής σου.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Η διάθεσή σου σήμερα θα είναι πολύ καλή, αγαπητέ Υδροχόε. Αυτό θα σε κάνει να καθίσεις να σκεφτείς μερικά πράγματα πιο σοβαρά και υπεύθυνα, έτσι ώστε να μπορείς να αποδώσεις με τον καλύτερο τρόπο. Φρόντισε να έχεις πολύ συνετό προγραμματισμό σε ό,τι κάνεις και να κρατάς την ψυχραιμία σου σε κάποια θέματα, που θέλεις να τακτοποιήσεις.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)


Η ημέρα θα είναι αρκετά χαλαρή για σένα που ανήκεις στους Ιχθείς, με την Σελήνη να κινείται στον Σκορπιό και να σε επηρεάζει θετικά. Μπορείς να σκεφτείς τι θέλεις να κάνεις στο μέλλον. Προσπάθησε να δείξεις περισσότερο ενδιαφέρον στα δικά σου άτομα. Είναι καιρός να προσέξεις περισσότερο τον εαυτό σου και να σταματήσεις την κακή διατροφή. Το βράδυ φρόντισε να χαλαρώσεις και να περάσεις ευχάριστα.
Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »

Ο καιρός σήμερα 25 Ιανουαρίου 2014Πηγή okairos.gr
Περισσότερα »

Το 2013 είναι το τέταρτο θερμότερο έτος από το 1880

Η ΝΑSΑ, που χρησιμοποιεί ελαφρώς διαφορετική μέθοδο μέτρησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας στην Αρκτική και σε άλλα απομακρυσμένα μέρη, ανακοίνωσε ότι το περσινό έτος ήταν το έβδομο πιο ζεστό. Σε κάθε περίπτωση, και οι δύο οργανισμοί συμφωνούν ότι τα 14 θερμότερα έτη στην μετεωρολογική ιστορία έχουν συμβεί μετά το 1998.

Το 2013 «ισοφάρισε» το 2003 ως το τέταρτο θερμότερο έτος, ενώ το ρεκόρ του πιο ζεστού έτους κατέχει το 2010.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της NASA, το 2013 ισοφάρισε το 2006 και το 2009 ως το έβδομο θερμότερο έτος και η μέση παγκόσμια θερμοκρασία διαμορφώθηκε σε 14,6 βαθμούς Κελσίου (δηλαδή η απόκλιση από την μέτρηση των 14,52 βαθμών της ΝΟΑΑ είναι οριακή).
Η μέση ετήσια παγκόσμια θερμοκρασία -κατά τη ΝΟΑΑ- αυξάνεται με ρυθμό 0,06 βαθμών Κελσίου ανά δεκαετία μετά το 1880 και με αυξανόμενο ρυθμό 0,16 βαθμών ανά δεκαετία μετά το 1970, μια σαφής ένδειξη για τη σταδιακή υπερθέρμανση του πλανήτη λόγω της κλιματικής αλλαγής. Με αφορμή εξάλλου την πρόσφατη «επέλαση» του χιονιού στις ΗΠΑ, η NASA διευκρίνισε ότι είναι απολύτως επιστημονικά δικαιολογημένο να χιονίζει σε ένα πλανήτη όπου διαχρονικά αυξάνεται η θερμοκρασία του.

Περισσότερα newsbeast.gr
Περισσότερα »

Η εντυπωσιακή διάφανη οθόνη του MIT [Video]


mittransparent-display
Το MIT παρουσιάζει μία νέας τεχνολογίας διάφανη οθόνη, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για μελλοντικά συστήματα HUD (heads up display, βλ. αυτήν της Garmin), για απεικόνιση διαφήμισεων σε τζαμαρίες κ.ά. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η διαδικασία κατασκευής είναι αρκετά απλή και προσιτή, μπορεί να γίνει παραγωγή σε μεγάλη κλίμακα και προσφέρει ευρύτερη γωνία θέασης σε σύγκριση με τα υπάρχοντα συστήματα.

Περισσότερα techgear.gr
Περισσότερα »

Ρώμη: Πρόστιμο για πειράματα σε ζώα έως και 150.000€ ημερησίως


Πρόστιμο στη Ρώμη για πειράματα σε ζώα Η Ιταλία κινδυνεύει να πληρώσει ακριβά, έως και 150.000 ευρώ ημερησίως, την καθυστέρησή της στην επιβολή περιορισμών στα πειράματα σε ζώα, εάν συνεχίσει να αγνοεί τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για το θέμα αυτό, προειδοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Μολονότι έχει ξεκινήσει η σε βάρος της διαδικασία από τον Ιανουάριο του 2013, η χώρα δεν έχει ακόμη τροποποιήσει τη νομοθεσία της, κάτι που έπρεπε να έχει κάνει από τον Νοέμβριο του 2012 με βάση την ευρωπαϊκή οδηγία του 2010 για την προστασία των ζώων που χρησιμοποιούνται για επιστημονικούς σκοπούς.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ιταλικές αρχές δικαιολόγησαν την αργοπορία λέγοντας ότι η αλλαγή της νομοθεσίας προβλεπόταν να γίνει τον Δεκέμβριο του 2013, όμως αναβλήθηκε για τον Φεβρουάριο του 2014.

Η οδηγία του 2010 αφορά τη χρήση ζώων για επιστημονικά πειράματα και ορίζει ότι η πρακτική αυτή θα πρέπει να αντικατασταθεί από άλλες μεθόδους, όπου αυτό είναι δυνατόν, και «ο πόνος που επιβάλλεται τα ζώα θα πρέπει να μειωθεί στο ελάχιστο». Δεν απαγορεύει ωστόσο εντελώς τα πειράματα για την θεραπεία ασθενειών όπως ο καρκίνος, η σκλήρυνση κατά πλάκας, το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον.
Περισσότερα newsbeast.gr
Περισσότερα »

Το τιμόνι 10 φορές πιο βρώμικο απο τις τουαλέτεςΦοιτητές του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου, πήραν δείγματα από τα καπάκια δημοσίων τουαλετών του Λονδίνου και από το αυτοκίνητα φοιτητών και των γονιών αυτών. Τα αποτελέσματα που βγήκαν σοκάρουν, αφού στα τιμόνια ανιχνεύτηκαν περισσότερα από 700 διαφορετικά είδη βακτηρίων ανά τετραγωνική ίντσα, όταν στα καπάκια των δημόσιων τουαλετών βρήκαν λιγότερα από 80.


Η αιτία αυτών των αποτελεσμάτων είναι απλή. Ενώ πολλοί προσπαθούν να έχουν καθαρό το αυτοκίνητο τους, ελάχιστοι είναι αυτοί που μπαίνουν στη διαδικασία να καθαρίσουν τη στεφάνη του τιμονιού τους. Παράλληλα στην καθημερινότητα με τα χέρια μας να έρχονται σε επαφή με διάφορα αντικείμενα, αλλά και η λανθασμένη επιλογή (κυρίως για την οδική ασφάλεια) κάποιων να τρώνε διάφορα μικρογεύματα μέσα στο αυτοκίνητο, δημιουργούν μία κατάσταση στο τιμόνι στα όρια της μόλυνσης. Σύμφωνα μάλιστα με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο ο πιο κοινός τύπου βακίλου που εντοπίστηκε είναι ο cereus ο οποίος προκαλεί τροφικές δηλητηριάσεις.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να καθαρίσουμε καθημερινά τη στεφάνι του τιμονιού μας με υγρά πανάκια τα οποία είναι εμποτισμένα με αλκοόλη από 70% και πάνω.


Περισσότερα newsauto.gr
Περισσότερα »

Σήμερα 25 Ιανουαρίου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας

Προβλέψεις για σήμερα 25 Ιανουαρίου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Σήμερα, αγαπητέ Κριέ, θα σε διακατέχει μία μανία να προβείς σε αλλαγές στους βασικούς τομείς της καθημερινότητας σου, που δεν σε ικανοποιούν. Πρέπει όμως να μην κάνεις βιαστικά βήματα, γιατί ενδέχεται να γίνουν λάθη, που μετά δεν θα μπορείς να διορθώσεις. Από το απόγευμα και μετά, θα νιώσεις καλύτερα και θα αναθεωρήσεις κάποια θέματα, που αφορούν εσένα και το στενό σου περιβάλλον. Επιβάλλεται να κάνεις συζητήσεις με δικά σου άτομα, για να λύσεις προβλήματα του παρελθόντος.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Ημέρα με πολλές ανακατατάξεις θα είναι η σημερινή για εσένα, αγαπητέ Ταύρε, με τον Ερμή να πραγματοποιεί αρνητική όψη με τον Κρόνο και να σε επηρεάζει. Αν μπορείς (και έχεις βέβαια την δυνατότητα) προσπάθησε να αποστασιοποιηθείς όσο μπορείς από όλα θα συμβούν και κάτσε να σκεφτείς, αφομοίωσε τις αλλαγές και δες την θετική πλευρά των πραγμάτων. Άλλωστε, καμιά φορά δεν είναι στο χέρι μας η έκβαση των γεγονότων.

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Σήμερα, αγαπητέ Δίδυμε, θα μπεις σε μια διαδικασία να κάνεις αλλαγές σε όλα αυτά, που σε προβληματίζουν και σε αγχώνουν. Πρόκειται για θέματα που εσύ θα θέλεις να προχωρήσεις και να τα ολοκληρώσεις, αλλά αυτά θα καθυστερούν. Κάνε υπομονή και φρέναρε την ανυπομονησία σου. Μην έρθεις σε σύγκρουση με δικά σου άτομα, γιατί μπορεί να προκαλέσεις άθελα σου ανεπανόρθωτες ζημιές και να ψυχράνεις το μεταξύ σας κλίμα.

Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Οι ευκαιρίες που θα σου παρουσιαστούν σήμερα στη ζωή σου, αγαπητέ Καρκίνε, θα είναι πολλές, γι’ αυτό πρέπει με σύνεση και προγραμματισμό, να δεις τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις και τι σε συμφέρει. Ακολούθησε το ένστικτό σου, για να διακρίνεις ποια άτομα θέλουν το καλό σου, και μην εμπιστεύεσαι τον καθένα που σου ανοίγεται και σου παρουσιάζεται ως φίλος.

Λέων  (23/7  – 23/4)

Σήμερα, αγαπητέ Λέων, θα έχεις έντονο εκνευρισμό λόγω των αρνητικών επιρροών που δέχεσαι από την όψη του Ερμή με τον Κρόνο, και θα προσπαθείς να επιλύσεις πολλά θέματα που σε προβληματίζουν, χωρίς όμως σημαντικό αποτέλεσμα. Πρέπει να δώσεις προτεραιότητα στα θέματα που αφορούν στο παρελθόν και δεν πρέπει να εκνευρίζεσαι, ό,τι και αν γίνει. Διατήρησε την ψυχραιμία σου με κάθε τρόπο, αν θέλεις να λύσεις τις προβληματικές καταστάσεις όσο καλύτερα γίνεται και αν βλέπεις ότι οι υποθέσεις σου συναντούν επανειλημμένα εμπόδια, κάνε μια παύση και συνεχίζεις αύριο…

Παρθένος (23/08 – 22/09)

Σήμερα, αγαπητέ Παρθένε, θα αρχίσεις να βρίσκεις επιτέλους τους ρυθμούς σου, που τους είχες χάσει εξαιτίας θεμάτων που σε είχαν αποσυντονίσει και δεν μπορούσες να σκεφτείς βασικά πράγματα που σε αφορούσαν. Όμως όποιες ενέργειες αποφασίσεις να κάνεις, πρέπει να τις έχεις μελετήσει πολύ καλά και μην φερθείς καθόλου με παρορμητισμό.
Ζυγός (23/09 – 23/10)

Σήμερα, με τις καλές επιρροές που σου στέλνει η θετική όψη ανάμεσα στον Ερμή και τον Άρη, αντιμετώπισε με τη λογική κάθε προκατάληψή σου ή φοβία και νιώσε απελευθερωμένος.

Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Σε πολλές καταστάσεις που δεν έδινες λύσεις μέχρι τώρα, αγαπητέ Σκορπιέ, γιατί σε δέσμευε η συναισθηματικότητά σου, θα κάνεις επιτέλους σήμερα πάρα πολλά ξεκαθαρίσματα. Πρέπει μερικά πράγματα να τα δεις με ηρεμία και να κινηθείς ανάλογα. Μην κλείνεσαι στον εαυτό σου. Μπορείς να έρθεις σε επαφή με πολύ οικεία πρόσωπα, για ανταλλαγές απόψεων και για εκτόνωση της ψυχικής πίεσης που νιώθεις.


Τοξότης (23/11 – 21/12)

Πρέπει να καταβάλεις πολλές προσπάθειες, για να μπορέσεις να φτάσεις στους στόχους που θέλεις, αγαπητέ Τοξότη. Θα ασχοληθείς με θέματα που αφορούν στα οικογενειακά σου, ενώ δεν θα σου μένει χρόνος για σένα. Ωστόσο, πρέπει να φροντίσεις περισσότερο τον εαυτό σου και την διατροφή σου, αν δεν θέλεις να έχεις προβλήματα στο μέλλον.

Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Οι βάσεις που έχεις σε όλους τους τομείς της ζωής σου είναι πολύ καλές, αγαπητέ Αιγόκερε. Μην αλλάξεις σήμερα πορεία, αν προκύψουν κάποια προβλήματα κατά την διάρκεια της ημέρας. Συνέχισε στους ρυθμούς που έχεις και η επιτυχία είναι δική σου. Η ημέρα θα είναι έντονη σε σχέση με τις διάφορες υποχρεώσεις που έχεις και καλό θα είναι να αποφύγεις τις οριστικές αποφάσεις, σε σημαντικά θέματα της ζωής σου.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Η διάθεσή σου σήμερα θα είναι πολύ καλή, αγαπητέ Υδροχόε. Αυτό θα σε κάνει να καθίσεις να σκεφτείς μερικά πράγματα πιο σοβαρά και υπεύθυνα, έτσι ώστε να μπορείς να αποδώσεις με τον καλύτερο τρόπο. Φρόντισε να έχεις πολύ συνετό προγραμματισμό σε ό,τι κάνεις και να κρατάς την ψυχραιμία σου σε κάποια θέματα, που θέλεις να τακτοποιήσεις.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)


Η ημέρα θα είναι αρκετά χαλαρή για σένα που ανήκεις στους Ιχθείς, με την Σελήνη να κινείται στον Σκορπιό και να σε επηρεάζει θετικά. Μπορείς να σκεφτείς τι θέλεις να κάνεις στο μέλλον. Προσπάθησε να δείξεις περισσότερο ενδιαφέρον στα δικά σου άτομα. Είναι καιρός να προσέξεις περισσότερο τον εαυτό σου και να σταματήσεις την κακή διατροφή. Το βράδυ φρόντισε να χαλαρώσεις και να περάσεις ευχάριστα.
Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 25 Ιανουαρίου (video)

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO : 

 
Περισσότερα »

Emily Ratajkowski: Κυκλοφορεί στο δρόμο τόπλες...


Εκτός από την απείρου κάλλους ομορφιά της, η μοντέλα που έχει πάρει την αμερικανική υπηκοότητα, εμφανίζεται έξω από το παράθυρο του συνοδηγού και μάλιστα... τόπλες!

Αυτή ήταν η έμπνευση της φωτογράφου Magdalena Wosinska, που έβαλε την Emily να ποζάρει σε ένα Datsun 280Z της δεκαετίας του '70. 
Περισσότερα newsbeast.gr

Περισσότερα »