28 Απρ 2013

Ο πυρήνας της Γης είναι 1.000°C θερμότερος από αυτό που πιστεύαμεΜια σειρά νέων μετρήσεων μας αποκαλύπτει ότι ο πυρήνας της Γης έχει 1.000°C μεγαλύτερη θερμοκρασία από αυτή που πιστεύαμε μέχρι σήμερα, τοποθετώντας την στα ίδια επίπεδα με αυτήν της επιφάνειας του Ηλίου.

Εφαρμόζοντας μια νέα τεχνική ακτίνων Χ, ερευνητές κατέγραψαν το σημείο τήξης του σιδήρου με πολύ υψηλή ακρίβεια και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η θερμοκρασία στον πυρήνα της Γης αγγίζει τους 6.000°C. 

Συγκεκριμένα, το πείραμα έδειξε ότι υπό πίεση 2.2 εκατ. φορές μεγαλύτερη από την επιφάνεια της Γης , ο σίδηρος λιώνει στους 4.800°C. Έτσι, στο κέντρο της Γης όπου η πίεση είναι ακόμα μεγαλύτερη από την επιφάνεια της (περίπου 3.3 εκατ. φορές), η θερμοκρασία εκτιμάται ότι φτάνει τους 6.000°C.

Η συγκεκριμένη ανακάλυψη είναι πολύ σημαντική γιατί η διαφορά θερμοκρασίας των 1.000°C εξηγεί τη δημιουργία του μαγνητικού πεδίου της Γης.


Πηγή  techgear
Περισσότερα »

Ο Καιρός Αύριο Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

    

Ο Καιρός Αύριο Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Δευτέρα - 29/4/2013

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Πρωί 15°C Καθαρός2 Μποφόρ BAΥγρασία 43%
Μεσημέρι 29°C Καθαρός3 Μποφόρ NΥγρασία 18%
Βράδυ 22°C Λίγα σύννεφα2 Μποφόρ ΝΔΥγρασία 27%


Δευτέρα - 29/4/2013

Αθήνα: Κέντρο

Πρωί 16°C Αραιή συννεφιά1 Μποφόρ NΥγρασία 38%
Μεσημέρι 30°C Λίγα σύννεφα2 Μποφόρ NΥγρασία 18%
Βράδυ 23°C Καθαρός2 Μποφόρ ΑΥγρασία 32%


Δευτέρα - 29/4/2013

Θεσσαλονίκη

Πρωί 17°C Καθαρός2 Μποφόρ BAΥγρασία 55%
Μεσημέρι 31°C Καθαρός2 Μποφόρ ΝΔΥγρασία 22%
Βράδυ 24°C Καθαρός2 Μποφόρ ΝΔΥγρασία 43%


Δευτέρα - 29/4/2013

Πάτρα

Πρωί 19°C Καθαρός3 Μποφόρ NAΥγρασία 34%
Μεσημέρι 29°C Καθαρός3 Μποφόρ ΔΥγρασία 24%
Βράδυ 22°C Αραιή συννεφιά2 Μποφόρ ΔΥγρασία 31%Δευτέρα - 29/4/2013

ΣΠΑΡΤΗ

Πρωί 17°C Καθαρός2 Μποφόρ ΒΔΥγρασία 39%
Μεσημέρι 29°C Καθαρός3 Μποφόρ NAΥγρασία 18%
Βράδυ 22°C Καθαρός2 Μποφόρ NΥγρασία 27%
Πηγή : kairos123
Περισσότερα »

Ηλεκτρικό μικρό από την Audi


Η απάντηση της Audi στο BMW i3 δεν θα έρθει με ένα ηλεκτρικό μοντέλο στη μικρομεσαία κατηγορία, αλλά με ένα αυτοκίνητο πόλης μηδενικών ρύπων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα βασίζεται στο e-up!, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα για το κοινό το Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη. Η Audi θα εκμεταλλευτεί λοιπόν την τεχνογνωσία της Volkswagen στο συγκεκριμένο τομέα ώστε να καλύψει την απόσταση από τον ανταγωνισμό.

Στο Ίνγκολσταντ αποφάσισαν βέβαια να διαφοροποιήσουν το ηλεκτρικό τους μοντέλο και πέρα από την εξωτερική εμφάνιση. Το εσωτερικό του θα είναι πιο πολυτελές προκειμένου να ανταποκρίνεται στα στάνταρ της μάρκας. Επίσης τα τεχνικά χαρακτηριστικά θα είναι βελτιωμένα, προσφέροντας μεγαλύτερη αυτονομία και καλύτερες επιδόσεις.

Σε σχέση με τα 150 km του e-up!, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου του ηλεκτρικού Audi θα είναι μεγαλύτερης χωρητικότητας, εξασφαλίζοντας με πλήρη φόρτιση αυτονομία κοντά στα 200 km. Ο ηλεκτροκινητήρας θα είναι πιο ισχυρός, πλησιάζοντας τα 115 PS (έναντι 82 PS του ηλεκτρικού μοντέλου της Volkswagen). Παράλληλα η ροπή θα ξεπερνά τα 27 kgm, απέναντι στα 21,4 kgm του e-up!

Ως αποτέλεσμα, οι επιδόσεις θα είναι εμφανώς βελτιωμένες. Στόχος της Audi είναι τα πρώτα 100 km/h από στάση να έρχονται σε λιγότερο από 10 sec, τη στιγμή που το e-up! χρειάζεται 14 sec. Επίσης η τελική ταχύτητα θα φθάνει τα 150 km/h, ενώ του Volkswagen είναι 135 km/h. Δεν θα πρέπει να περιμένουμε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της Audi νωρίτερα από το 2015.


Πηγή newsauto
Περισσότερα »

Σταυροδρόμι μαφιόζων η Ελλάδα


Πεδίο δράσης του οργανωμένου εγκλήματος αποτελεί η Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνει στο φως ο Τύπος της Κυριακής, έχουν εξαρθρωθεί από την ΕΛ.ΑΣ. πάνω από διακόσιες συμμορίες ελληνικές και αλλοδαπές που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση των ναρκωτικών, τις ληστείες και τις κλοπές, καθώς και στην εμπορία ανθρώπων με τζίρους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την απόρρητη έκθεση της Αστυνομίας, σε ό,τι αφορά το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα, η χρήση των όπλων και η βιαιότητα των κακοποιών εφαρμόζεται και σε περιπτώσεις που δεν συνηθίζονταν, όπως στην διακίνηση των μεταναστών. Μάλιστα για πρώτη φορά διαπιστώνεται ο ενισχυμένος ρόλος των συμμοριών εκείνων που αποτελούνται αμιγώς από έλληνες κακοποιούς.

Όσο για την κλιμάκωση της βίας αυτής, οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στις ευεργετικές διατάξεις της ποινικής νομοθεσίας, αφού, όπως σημειώνεται στην έκθεση πολλοί από τους συλληφθέντες για συμμετοχή σε οργανωμένες εγκληματικές ομάδες ήταν άτομα που είχαν συλληφθεί κατά το παρελθόν για σοβαρές πράξεις αλλά δεν είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση ή αποφυλακίστηκαν εκμεταλλευόμενοι τα «παράθυρα» που παρέχουν οι νόμοι.

Σε ό,τι αφορά τη διακίνηση των ναρκωτικών στην Ελλάδα έχει πάρει διεθνή διάσταση γιατί δεν αποτελεί χώρα παραγωγής ηρωίνης ή κοκαΐνης. Μόνο το 2011 η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε 64 εγκληματικές ομάδες σε ισάριθμες υποθέσεις ναρκωτικών και συνέλαβε 341 άτομα. Ένας από τους βασικότερους παράγοντες που τοποθετεί της χώρα μας στο επίκεντρο της μαφίας ναρκωτικών είναι ότι αποτελεί το σταυροδρόμι τριών ηπείρων και αυτομάτως καθίσταται βασική οδός διακίνησης από τα εκτεταμένα χερσαία και θαλάσσια σύνορα η επιτήρηση των οποίων είναι πολύ δύσκολη.

Ταυτόχρονα η Ελλάδα αποτελεί διεθνή τουριστικό προορισμό κατά τη θερινή περίοδο, γεγονός που δυναμώνει την εγχώρια αγορά ναρκωτικών.

Σέρβοι και Μαυροβούνιοι ελέγχουν το ντιλάρισμα
Η Ελλάδα αποτελεί ενδιάμεσο προορισμό για τις εγκληματικές ομάδες διακίνησης κοκαΐνης. Η Ισπανία και η Πορτογαλία παραμένουν τα κύρια σημεία εισόδου της ουσίας στην Ε.Ε. Ωστόσο η διακίνηση της κοκαΐνης γίνεται και από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής μέσω της Ελλάδας σε άλλες χώρες της Ευρώπης μέσα σε εμπορευματοκιβώτια-κοντέινερ. Αρχηγικά μέλη φέρονται Μαυροβούνιοι και σημαντικά μέλη Σέρβοι επιχειρηματίες.


Ποιοι πασάρουν στην Ελλάδα το λευκό θάνατο
Οι ποσότητες ηρωίνης που εισάγονται στην Ε.Ε. προέρχονται στο μεγαλύτερο μέρος τους από το Αφγανιστάν, από όπου διακινούνται μέσω της Τουρκίας και των βαλκανικών χωρών. Ωστόσο τελευταία έχει ενισχυθεί η οδός της Μαύρης Θάλασσας, καθώς όπως αναφέρει η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. η ηρωίνη διακινείται μέσω Γεωργίας και Ουκρανίας στη Ρουμανία και από εκεί στις χώρες της Βαλτικής και της Δυτικής Ευρώπης. Οι εγκληματικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση της ηρωίνης από την Τουρκία στην Ελλάδα αποτελούνται κυρίως από Τούρκους, Βούλγαρους και Αλβανούς.


Δουλειές με... φούντες για τις αλβανικές συμμορίες
Στη διακίνηση της κάνναβης πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η μαφία των Αλβανών. Το μεγαλύτερο ποσοστό διακινείται μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου και προωθείται στην υπόλοιπη χώρα. Σε αρκετές εγκληματικές ομάδες των Αλβανών που διακινούν την κάνναβη συμμετέχουν και Έλληνες ενώ τα ηγετικά στελέχη των οργανώσεων δεν συμμετέχουν στη μεταφορά και ως εκ τούτου αποφεύγουν τη σύλληψη. Τα μέλη που αναλαμβάνουν τη διακίνηση φέρουν οπλισμό και σε όλες τις μεγάλες ποσότητες στη μεταφορά υπάρχει προπομπός που ενημερώνει για τυχόν αστυνομικούς ελέγχους.Πηγή spirospero
Περισσότερα »

Το νησί Σακότρα! Εξωγήινο τοπίο στη Γη

Η Σακότρα ανήκει στη Δημοκρατία της Υεμένης και έιναι το μεγαλύτερο νησί ένος συμπλέγματος νησιών στον Ινδικό Ωκεανό.
Το νησί είναι αρκετά απομονωμένο και λόγω της διαδικασίας της ειδογένεσης, το ένα τρίτο της χλωρίδας του νησιού δεν μπορεί να βρεθεί πουθενά αλλού στον πλανήτη.
Το νησί Σακότρα! Εξωγήινο τοπίο στη Γη
Η μακροχρόνια απομόνωση και το ζεστό κλίμα του νησιού, έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη μοναδικής ενδημικής χλωρίδας. Περισσότερα απο το ένα τρίτο των 800 περίπου φυτών που υπάρχουν στη Σακότρα, δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στον κόσμο.
Το πιο εντυπωσιακό απο τα φυτά της Σακότρα, είναι το δέντρο «αίμα του δράκου». Έχει ένα περίεργο σχήμα ομπρέλας, το οποίο από μακρυά μοιάζει με ιπτάμενο δίσκο και από κάτω με μανιτάρι!
Το νησί Σακότρα! Εξωγήινο τοπίο στη Γη
Το νησί Σακότρα! Εξωγήινο τοπίο στη Γη
Το νησί Σακότρα! Εξωγήινο τοπίο στη Γη
Το νησί Σακότρα! Εξωγήινο τοπίο στη Γη
Το νησί Σακότρα! Εξωγήινο τοπίο στη Γη
Το νησί Σακότρα! Εξωγήινο τοπίο στη Γη
Το νησί Σακότρα! Εξωγήινο τοπίο στη Γη
Το νησί Σακότρα! Εξωγήινο τοπίο στη Γη
Το νησί Σακότρα! Εξωγήινο τοπίο στη Γη
Το νησί Σακότρα! Εξωγήινο τοπίο στη Γη
Το νησί Σακότρα! Εξωγήινο τοπίο στη Γη
Το νησί Σακότρα! Εξωγήινο τοπίο στη Γη
Το νησί Σακότρα! Εξωγήινο τοπίο στη Γη
Το νησί Σακότρα! Εξωγήινο τοπίο στη Γη
Το νησί Σακότρα! Εξωγήινο τοπίο στη Γη
Πηγή : http://perierga.gr
Περισσότερα »

Πέταξε το μωρό της για να μπορέσει να τσακωθεί!


Είναι η μάνα που κατάφερε να γίνει πρώτο θέμα στα Αμερικανικά ΜΜΕ την εβδομάδα που μας πέρασε με μια και μόνο κίνησή της. Το πέταγμα του μωρού της στα χέρια ενός αγνώστου μέσα στο λεωφορείο για να τσακωθεί με την ησυχία της με έναν άλλο επιβάτη!

Η... τρυφερή μαμά με το νήπιο καθισμένο στην αγκαλιά της βρισκόταν στο λεωφορείο της γραμμής που συνδέει το Κονέκτικατ με την Νέα Υόρκη, όταν εκνευρίστηκε ιδιαίτερα με έναν άλλο επιβάτη του λεωφορείου. 
Αντάλλαξαν λίγες βρισιές από απόσταση και ξαφνικά εκείνη σηκώθηκε και στην κυριολεξία πέταξε το παιδί της στον επιβάτη του απέναντι καθίσματος και στην συνέχεια έτρεξε να πλακωθεί στο ξύλο με τον αντίπαλο... 

Ευτυχώς ο άλλος επιβάτης έπιασε το παιδί και δεν τραυματίστηκε αλλά είναι από αυτά τα περιστατικά που ακόμα κι όταν τα βλέπεις στο βίντεο που κατέγραψαν άλλοι επιβάτες με κινητό, δεν τα πιστεύεις.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ 

 

Πηγή: mothersblog
Περισσότερα »